Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

J.R.R. Tolkien könyvei, és a hozzájuk kapcsolódó művek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem lehetetlen, hogy egyedül vagyok ezzel, de nekem a Hobbit jobban tetszett (a film) mint a Gyűrűk Ura.

Donát írta még, hogy neki is A hobbit jön be jobban :)

Hozzászólás ideje:

Pár nap múlva én is megnézem a filmet, már alig várom. :) Amúgy, Riddick, nem vagy egyedül, mástól is hallottam már ezt. A könyvnél persze már más a helyzet.

Hozzászólás ideje:

Nem lehetetlen, hogy egyedül vagyok ezzel, de nekem a Hobbit jobban tetszett (a film) mint a Gyűrűk Ura. Legalábbis egyelőre, még hátra van két rész ugye + a könyv olvasását is a napokban tervezem elkezdeni. DE... a Hobbit járult hozzá ahhoz esetemben, hogy magát a Gyűrűk Urát is jobban megkedveljem. Ne értsetek félre, a magam módján szerettem a GYU-t, de közel sem annyira, mint sokan mások... ám ez most változni látszik. Hogy mennyire? Nos ez a jövőben kiderül :)

Nem vagy egyedül ;) Egyet értek :)

• 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Fent van a Hobbit 720p és 1080p felbontásban a megfelelő üzlethelyiségben :P

Aki nem akar várni az április megjelenéséig, az már HD-ben fogyaszthatja :death:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Riddick, azért a régi fordítás annyira megcsontosodott bennem, hogy nagyon idegen még az aláírásod ebben a formában, a réginek megvolt az az előnye, hogy jobb volt a ritmusa, így jobban megragadt a fejben:

Volt egyszer egy földbe vájt lyuk, abban élt egy babó.

Hozzászólás ideje:

Meglehet, de én ezzel az ú fordítással ismerkedtem meg, szóval nekem meg ez a megszokott és a másik a furcsa. + a magyar szinkron is ezt a fordítást vette alapul. (Én pedig alapból nem vagyok szinkron ellenes, GYU+Hobbit filmeknél meg aztán pláne ;))

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

A férfi törpök szakállához képest ez semmi. Szerintem is jó megoldás.

Ezek szerint Gimli kicsit túlzott:

Hogy is volt a dumája?

"Hangra, s külsőre oly hasonlóak hozzánk, hogy azt hiszik nincsenek is törp asszonyok... a törpök meg csak úgy kiugrálnak a földből." :)

Gilmli lehet, hogy a "kevésbé ápolt" törp asszonyokra gondolt :)

Hozzászólás ideje:

Lenyűgöző volt a Hobbit HD-ben így itthon is :yes::clap:

PJ nagyon jól eltalálta a balanszt :D A gyerekre redukált stílust a komorabb LOTR stílussal ügyesen vegyítette :clap:

Egyébként szegény Gollam mire várt 60 évig? :D Van valahol valami írás arról, hogy próbálta visszaszerezni a gyűrűt Bilbotól?

Vagy vegetált a barlangjában bő 6 évtizedig? :hmm:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Könyvek alapján az valójában 78 év, csak éppen filmen Bilbó lelépése és Frodó lelépése közötti 18 évet enyhén szólva sem lehetett volna bemutatni, így az éveket igazították a filmesek, ezért lett végül 60 év (nem csak a Gyűrű hiánya miatt öregedett meg annyira Bilbó, hanem a közben eltelt 18 év miatt is, ez a filmben kicsit felemásan jött ki).

Gollam nem csak ült a barlangjában, onnan aztán eljött, történt egy s más vele addig is, amíg a mordoriak elkapták. Pl. olyanok, hogy Aragorn Gandalf megbízásából kereste és elkapta egyszer kóborlása közben, és ezután a tündék őrizték, de onnan is sikerült megszöknie, de már olyan régen olvastam a könyvet, hogy nem rémlik pontosan, mi történt (még ezen kívül is). Sajnos nem mostanában fogok bele egy ilyen hosszú könyvbe, hogy felfrissítsem a tudásomat.

Hozzászólás ideje:

Durvák ezek a törphölgyek. :D

Viszont nagyon nem örülök a 3. film elcsúsztatásának, eddig olyan boldog voltam, hogy a 2. után csak fél évet kell várni. :(

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Hozzászólás ideje:

Na igen, az

Öt Sereg Csatája.

nagyon kíváncsi vagyok hogy fog festeni filmen.

Ami pedig a betett részletet illeti... awesome!!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.