Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

J.R.R. Tolkien könyvei, és a hozzájuk kapcsolódó művek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Egész klassz képeket közölt le az Empire.

elf1.jpg

elf2.jpg

elf3.jpg

thehobbit2set1.jpg

thehobbit2set2.jpg

thehobbit2set3.jpg

A tünde csaj nagyon vagány de a két csákó kicsit idétlenül bámul. A filmre csak összeszedik tán magukat.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem mindenki olvasta a könyvet, szóval lehet találgatni ;)

Szerintem jó hasonlat az előző részben történtekhez, abból lehet kiindulni :)

Hozzászólás ideje:

IMDb azt irja hogy Andy Serkis azaz gollam szerepelni fog a Hobbit második részében. Ez igaz?

És milyen szerepe lesz?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem kicsit volna erőltetett, ha időnként bevágnák, amint kóborol, hogy megtalálja a Gyűrűt vagy valami hasonlót. Ilyet nagyon nem szeretnék látni. A józan ész azt mondja, hogy egyáltalán ne szerepeltessék.

Hozzászólás ideje:

Pedig én pont ilyen jelenetek elkészítésére tippelek. Sőt, a fejemben megjelent néhány ennél is gázabb pillanat.

Találkozik még Bilboval, vagy összefut a "fekete kísértettel"... :para:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jaj... ne fessük az ördögöt a falra!

Dzséjt, szerintem ilyen "ötletekkel" megélhetnél Zs-kategóriás sztorik írásából is, ha odakerülnél egyszer :hehe: Persze ennek pont az ellenkezőjét kívánom (mármint kategóriában) :)

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Háát mindenképpen dobna a hangulaton, ha csak egy jelenet erejéig is, de inkább őt most hanyagoljuk, bőven elég lesz az új tündéket megismerni.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tolkien világának Óidőkben történő eseményei szomorúak úgy általában, és pont ez a legszomorúbb mind közül. Ellenben ez a leghosszabb és talán legkevésbé hiányos története, talán ezért lehet egyetlen könyvben külön kiadni. Ennek a kornak a történetei főleg a száműzött noldákról szólnak, és azok nincsenek tele vidámsággal.

A könyv végén egy kicsit hiányosak a családfák, úgy látom. Erre már nem is emlékeztem.

Hozzászólás ideje:

Eddig Tolkien Középfölde-regéjéből a Király visszatért és a Hobbitot olvastam el (és most a Húrin gyermekeit), de bepótolom a teljes anyagot. Most fog majd jönni a Szilmarilok.

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Peter Jackson fb oldalán most hogy kitett képeket az utolsó film utolsó forgatási napjáról, sokan nyaggatják azzal, hogy csinálják meg a Szilmarilokat is. :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Szilmarilokat nem lehet úgy elkészíteni, mint a többi filmet, ahhoz túl összetett. Nehéz filmes alapanyag. Egyébként C. Tolkien az apjához hasonlóan nem is engedi megfilmesíteni.

Hozzászólás ideje:

A Szilmarilokat nem lehet úgy elkészíteni, mint a többi filmet, ahhoz túl összetett. Nehéz filmes alapanyag. Egyébként C. Tolkien az apjához hasonlóan nem is engedi megfilmesíteni.

Nem csoda, hogy Tolkien Junior nem adja ki a kezéből, max elszúrni tudnák filmnek a Szilmarilokat. Nem is tudom milyen koncepcióban csinálnák, ha valaki neki merne állni.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ha már ötletek, akkor sorozat. A Szilmarilokat sorozatként tudnák megcsinálni, mozifilmként nem.

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

A bővített Hobbit egyik plusz jelenete:

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:

Kiolvastam a Hobbitot és a Gyűrű Szövetsége első részénél járok. Lenne pár kérdésem e világ nagy szakértőitől.

A könyv szerint Azog Moriánál megölte Thrort, és Dain megölte Azogot, és Thrain eltűnt. A filmben Azog megölte Thraint, és most él és virul. Hogy van ez?

A Feketemágusról annyi szó esik, hogy kiűzték az erdőből, róla még lesz szó a Gyűrűk Urában, vagy az egész sztorit a filmesek találták ki?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Csak félig tudok kielégítő választ adni. Egyelőre, mert utána kell nézem A hobbitban pár dolognak, mert elég régen olvastam (a film előtt már direkt nem, most pedig mindig van más). Akik csak nézik A hobbitot, azok ne olvassák el a lentieket.

Hogy őszinte legyek, már nem emlékszem arra, hogy a filmben kit ölt meg Azog :oops: Elvileg Thrort kellett. Szerintem a Thráinos szál filmes szempontból nincs még lezárva. A filmben van némi kavar ork fronton.

A Feketemágus sztorija a GYU Függelékeiben található meg, a filmesek onnan emelték át.

Hozzászólás ideje:

Bozótnindzsák szerepelnek majd a Smaug pusztaságában :yeah:

Vigyázat, extrém spoilerveszély!

http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/08/08/bozotnindzsak_lettek_a_hobbit_uj_tundei/

Titkok a sztoriról. A fordítás rendben van, az eredeti cikkben is ez olvasható a theonering.net-en.

Szerkesztve: - JakeSully

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.