MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. A King Kong nem kapott GG díjat Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. A King Kong nem kapott GG díjat Már az döbbenetes, hogy egyáltalán jelölték. Peter Jackson mint legjobb rendező??? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. Viszont a Rome se kapott, ami minimum megbocsáthatatlan Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. A legjobb eredeti filmzenére jelölték a Kongot?????Abba hol a zene?!A ROTS zenéje szerintük mi hozzá képest??? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 17. A legjobb eredeti filmzenére jelölték a Kongot?????Abba hol a zene?!A ROTS zenéje szerintük mi hozzá képest??? Kabaré...ritka gyenge zene, utolsó pillanatban összecsapott valami. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 21. Az angol oscar, a BAFTA jelölései. Érdekes, hogy a ROTS-ot nem jelölték. Még a speciális effekt kategóriában sem. Válasz
Plokoom Hozzászólás ideje: 2006. Január 22. Hozzászólás ideje: 2006. Január 22. Az angol oscar, a BAFTA jelölései. Érdekes, hogy a ROTS-ot nem jelölték. Még a speciális effekt kategóriában sem. Ez így volt három éve is az Ep2-vel. Emlékszem, a BAFTÁ-sok többre értékelték a Pókember 1 gagyi trükkjeit. Milyen égő lenne, ha miközben ők nem is jelölik, az Oscart megkapná az Ep3. Egyébként a BAFTA-n a brit filmeseket szokták díjazni, így például a HP-filmek mindig felülreprezentáltak. Azt bírom, hogy a legjobb brit filmnek járó díjat Korda Sándor-díjnak hívják. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Furcsa, hogy a Narniát jelölték, pedig abban volt egy-két nagyon gyenge effekt. Föleg a végén a csatában, meg az animált farkasoknál lógott ki a lóláb. De gondolom mellette szólt, hogy egy brit "klasszikus" megfilmesitéséről van szó... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Ez egy angol díj, ők meg rendesen húznak hazafelé. Úgy látszik, nem azt nézik, hogy valami objektíve jó-e, hanem honnan származik. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Ez egy angol díj, ők meg rendesen húznak hazafelé. Úgy látszik, nem azt nézik, hogy valami objektíve jó-e, hanem honnan származik. Mondjuk hasonló a helyzet az amerikai Oscarral is... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. A napokban teszik nyilvánossá az OSCAR jelöléseket is nem? Válasz
Atlas Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Egészen pontosan január 31-én. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Egészen pontosan január 31-én. Köszi! Tippek? Szerintem egy jelölés, nulla díj. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Hozzászólás ideje: 2006. Január 24. Szerintem nullából, nulla, bár rámcáfolna. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Szerintem nullából, nulla, bár rámcáfolna. Szerintem is ennek van a legtöbb esélye. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Egy jelölés, nulla díj, mint Ody írta. Azért ici-picit reménykedem még egy-két jelölésben, de inkább nem számítok többre. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Nulla jelölés, egy díj Komolyra a szót: nulla jelölés, nulla díj. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Én optimista vagyok: 2 jelölés, 0 díj. Donát. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. A pesszimisták táborát erősítem: 0-0, de kit érdekel? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Eddig minden eddigi SW-t jelöltek Oscarra, szerintem iszonyat gáz lenne, ha pont ezt nem jelölnék. Ezért is gondolom, hogy egy spec. effekt jelölést magáénak tudhat majd. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Az a baj, hogy a jelölésekről döntőket szerintem abszólúte hidegen hagyja, hogy eddig hány SW filmet jelöltek, és attól se lenne lelkiismeretfurdalásuk, hogy a legjobb és egyben legutolsó SW filmet szépen kihagynák a jelöltek listájáról. Sőt, amennyire kedvelik ezek Lucast, vígan tennék meg Válasz
Atlas Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Ha kevésbé optimista akarok lenni, akkor 3 jelölésből 1 díj, ha nagyon optimista, akkor 4 jelölésből 2 díj :wink: Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Csak az a baj, hogy maximum három jelölést kaphat. Azt a listát már közzétették. Válasz
Atlas Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Csak az a baj, hogy maximum három jelölést kaphat. Azt a listát már közzétették. Szerintem félreértettél valamit: vannak speciális (technikai) kategóriák, ahol csak három jelölt versenghet az Oscar-díjért és van a többi, ahol minden nyitott egyelőre (pl. miért nem hozták nyilvánosságra a legjobb film kategória "előjelöltjeit"?). Én minimum egy jelölést várok a legjobb jelmez kategóriában is. Idézném Plok idevágó hírének elejét: "Mint arról legutóbbi hírlevelünkben előzetesen már olvashattatok, három technikai kategóriában az Oscar-jelölés előszobájába jutott A Sithek bosszúja. Az Oscar-díjak kissé bonyolult rendszerében ugyanis létezik néhány kategória, melyben a végleges jelöltek kiválasztását megelőzően megnevezik azt a hét filmet, amely esélyes az Oscar-jelölés elnyerésére. Ezek olyan speciális kategóriák, melyekben - a többi kategóriával ellentétben, ahol öt-öt film kerül a jelöltek közé - mindössze három film versenghet tényleges jelöltként. A zsűrik tehát elsőként egy-egy hetes listát állítanak össze, majd ezeket tovább szűkítik, kiválasztva azt a három-három filmet, melyet Oscar-díjra jelölnek." Két hírszerkesztő nem tévedhet Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 25. Köszi a pontosítást, én voltam figyelmetlen. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Micsoda pesszimista társaság Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Vagy csak realista? Donát. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. A rottentomatoes.com 'kiosztotta' a "Golden Tomatoes"-t, ahol a dijakat a pozitiv kritikák aránya szerint osztogatták (ez inkább képletesen kell érteni... tényleges dijkiosztó nem volt) A Sci-fi/fantasy kategóriában sajna nem az SW nyert, mivel az orra elől elhalászta az új Harry Potter a kinevezést. Íme a kritikusok szerint 2005 legjobb sci-fi/fantasy filmjeinek listája a tetszési index szerint(nem volt valami sok): 1. Harry Potter 4 89% 2. Star Wars III 82% 3. Serenity 80% 4. Narnia 75% 5. Világok harca 72% 6. Galaxis útikalauz stopposoknak 58% 7. Mirrormask 50% 8. Sziget 40% 9. Grimm testvérek 39% 10. Doom 19% 11. Aeon Flux 13% 12. A Sound of Thunder 7% Összesitettben a Star Wars a 6-dik helyet kapta meg. Az első a "Wallace és Gromit és az Elvetemült Veteménylény" cimű gyurmafilm lett 94%-os tetszési indexel. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Már megint ez a fránya Potter... ha legalább tetszett volna, akkor még szemet is hunynék felette, de... Donát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Január 26. Szép ez is. Végre egy SW film, amit a kritikusok is komálnak. Nem hittem volna, hogy ez lesz. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.