Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Itt az lenne az igazi kihívás, ha ellene érvelnénk. Megoldható, ha abból indulunk ki, hogy egy rosszkor feltett kérdés, egy rosszul feltett kérdés, vagy egy rossz indokból feltett kérdés járhat olyan káros hatással, presztízs rombolással például, ami később megnehezíti az ember hiteles fellépését ugyanazon közösség előtt, és ezáltal értékes időt veszít, és saját maga számára nehezíti meg hosszú távon az ismeretei bővítését, hatékony munkavégzést stb. De ez nyilván egy jóval nehezebb feladat, mint mellette érvelni, szóval nem hiszem, hogy bárki is választotta volna. Akkor ezek szerint én ellene érveltem. Ádám és Éva: kételkednek, engednek a Sötét oldal csábításának és szakítanak a tudás fájáról, hogy minden kérdésüket megválaszolhassák. Büntetésük: száműzetés a Paradicsomból. Kérdeztek, kíváncsiak azt ez lett a vége. A másik Az átváltozás. Gregor sosem tette kérdőre a munkáját, csinálta amit mondtak neki, saját Isten adta emberi létét elveszíti és ez sem izgatja. Csótány létére az izgatja, hogy így hogy fog menni a munkahelyére, mit fognak szólni a munkahelyén. Ha kevesebbet töltött volna a melójával, kicsit kételkedett volna abban amit tesz, talán nem változott volna át egy csótánnyá. A Rómeó és Dzsúlióval meg az a helyzet, hogy ott olyan mélyen szeretik egymást, hogy sosem kérdőjelezték meg a szerelmüket. Most hogy belegondolok, azt írtam bevezetésnek, hogy egyet értek Csoóri Sanyikával holott ezek szerint ellene érveltem. Remélem az ellentmondás miatt azért kapok rá legalább 20 pontot. Annyi kell. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Amúgy nekem Csoóri Sándorról mindig ez jut eszembe. Kár, hogy nem a Hold mozizása mellett kellett érvelni, abba könnyebb lett volna beleszőni a SW-t. Moziba megy a Hold Moziba megy a Hold, vigyorog a képe, tízfilléres csillagok csörögnek zsebében. Felhő-páholyban csücsül, bámulja a földet, pereg a film: esti szél zöld héjú dinnyét görget. Nem dinnye az: vaddisznó! Csörtet az erdőmélyből, jujj! – a Hold megijed, s lefordul a székről Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Függvénytáblában ilyen kis cetlikkel be lehet jelölni, hogy mi hol van? (Még jó, hogy átlapoztam, csomó ceruzás puska van benne, azokat kiradíroztam és azt a pár képletet ami nem volt benne megtanultam ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. A címkézésről nem tudok semmit, én nem címkézem be, úgyse nagyon szoktam kinyitni amúgy nem tudom te melyik típusút használod, de a fehér az tele van hibával legalábbis a 6 évvel ezelőtti verzió, én akkor kaptam meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Köszönöm a többieknek is a köszöntést Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. A líra, epika és dráma irodalmi műfajok. Tehát filmmel érvelni elvileg nem lehet. (Max a film könyv változatával.) Szerintem Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. A líra, epika és dráma irodalmi műfajok. Tehát filmmel érvelni elvileg nem lehet. (Max a film könyv változatával.) Szerintem Lehet filmmel is érvelni, de nyilván nem számít irodalmi példának. A lényeg, hogy legyen 3 jó irodalmi példa. Ha még mellé filmeket is hozol példának, az nem hiba. Nekem volt 4 irodalmi példám, illetve 5, ha Hawking is számít, emellett megemlítettem pár tudóst, meg ugye egy filmet. Az irodalom része le van tudva Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Fehérnek fehér, de a legújabb van, nem a 6 évvel ezelőtti. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. (Még jó, hogy átlapoztam, csomó ceruzás puska van benne, azokat kiradíroztam és azt a pár képletet ami nem volt benne megtanultam ) Azért a ceruza "nyomása" nem árt, ha ott marad a papíron Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. (szerkesztve) Az a baj, hogy átnézik. Lapról lapra. De még mindig jó, hogy lapozgatom, mert 1,5 órába került, mire megtaláltam az egyenes egyenletét. (70. oldal Logikátlannak tartom, az egyenleteknél volna a helye) Szerkesztve: 2016. Május 2. - Rajmesz Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Egyből a mély vízbe. Online magazin szerkesztői poszt átvétele egy Call of Duty bejelentésének napján. Mintha egy cunami közepén kéne várat építenem. Hulla vagyok, de megépült a rohadék. Azt hiszem, megtaláltam álmaim állását. Írhatok, kreatívkodhatok, dirigálhatok, és ha jól csinálom a munkát, akkor technikailag a magam ura vagyok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Örülök, hogy ennyire bejön. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Dzséjt, ez nagyon jól hangzik! Tartson jó sokáig ez a lehetőség, és sok sikert hozzá! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Köszi! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Egyből a mély vízbe. Online magazin szerkesztői poszt átvétele egy Call of Duty bejelentésének napján. Mintha egy cunami közepén kéne várat építenem. Hulla vagyok, de megépült a rohadék. Azt hiszem, megtaláltam álmaim állását. Írhatok, kreatívkodhatok, dirigálhatok, és ha jól csinálom a munkát, akkor technikailag a magam ura vagyok. Gratulálok! Viszont soha ne becsüld le az irodai játszmák, politikai játékok erejét... több idődet fogja elvenni, mint szeretnéd, de szükséges, ha te vagy a szerkesztő. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
A pécsi Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. (szerkesztve) Dzséjt. 4 db CoD szöszenet, egy Trónok harcával füszerezve. Legalábbis ennyit számoltam. Gratulálok. Jó munka, szép álmokat. Szerkesztve: 2016. Május 2. - A pécsi Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Gratu. Yoda, nem akarod helyettem megírni a matekot? Max majd lefordítom neked a német szöveget. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Gratulálok! Viszont soha ne becsüld le az irodai játszmák, politikai játékok erejét... több idődet fogja elvenni, mint szeretnéd, de szükséges, ha te vagy a szerkesztő. Köszi. Hát, mi nem irodából dolgozunk, így irodai játszmáink se nagyon lehetnek. Az én irodám a szobám, itt legfeljebb a macskákkal politizálhatok. Dzséjt. 4 db CoD szöszenet, egy Trónok harcával füszerezve. Legalábbis ennyit számoltam. Gratulálok. Jó munka, szép álmokat. Köszi neked is. Volt egy VR-os hírem is, meg egy, amit ma reggelre időzítettem, hogy ne kelljen korán kelnem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Egyből a mély vízbe. Online magazin szerkesztői poszt átvétele egy Call of Duty bejelentésének napján. Mintha egy cunami közepén kéne várat építenem. Hulla vagyok, de megépült a rohadék. Azt hiszem, megtaláltam álmaim állását. Írhatok, kreatívkodhatok, dirigálhatok, és ha jól csinálom a munkát, akkor technikailag a magam ura vagyok. Szuper Hát, mi nem irodából dolgozunk, így irodai játszmáink se nagyon lehetnek. Az én irodám a szobám, itt legfeljebb a macskákkal politizálhatok. Ne becsüld le a levelezés erejét Láttam én már olyan irodai levelezést, hogy ihaj... Szerintem ne vedd szó szerint az irodát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Az én irodám a szobám, itt legfeljebb a macskákkal politizálhatok. Az pech, egy macska álláspontját nem tudod megváltoztatni, ha ő nem akarja. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Ne becsüld le a levelezés erejét Láttam én már olyan irodai levelezést, hogy ihaj... Szerintem ne vedd szó szerint az irodát. Nem vettem úgy. Az pech, egy macska álláspontját nem tudod megváltoztatni, ha ő nem akarja. Hát ez az! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Ne becsüld le a levelezés erejét Láttam én már olyan irodai levelezést, hogy ihaj... Szerintem ne vedd szó szerint az irodát. Jaja. Most mindenki a te székedre pályázik, szóval vigyázz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. (szerkesztve) Nem is volt olyan nehéz ez a matek. Egy 17 pontos feladatot pont tegnap gyakorlotam és pont volt benne egy ilyen feladat a mostaniban. Magyarul nem tudom mik voltak, lehet ugyan az mint németül. Amit megcsináltam tegnap és ma volt benne az valami körös feladat volt, hogy egy szelő a sugárral együtt a kört 3 részre osztja. Valami ilyesmi. Na az jó lett, mert bár a feladat nem kérte, csináltam magamnak próbát és jó lett. A másik meg egy térgeós feladat volt. Csonkapiramis. Azt hülyére gyakoroltam. Csak sokat kellett számolni. De azt is lecsekkoltam. Az 15 vagy 16 pontos volt. Egy feladat volt amihez hozzá sem kezdtem. Ha mindent összeszámolok és minden feladatban veszítek egy-két pontot, akkor 65 pontom lesz a 100-ból. az már 4-es. Szóval a kettes biztosan meg lesz. Viszont lenne egy kis gond. Remélem nem függesztik fel az osztályt, ugyanis 5-6 emberke nem megengedett segédeszközöket alkalmaztak. Nyilván mindenki tudja mire gondolok. Sőt, még az én dogámról is merítettek ihletet, mert látták, hogy próbáltam is. Őket kizárják, nem érdekel csak engem ne. Soha nem írnék még egy ilyen jót. Szóval a kettes biztosan meg van. Jó hát bevágtam egy doboz energiaitalt két szelet trio pizzával, 2 doboz dextro energy szőlőcukrot, 1 üveg ásványvizet és 3 tábla cseresznyésmilkát. Yoda, Te hogyan boldogultál? Ketteske meg van? :lol: Szerkesztve: 2016. Május 3. - Rajmesz Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Ami azt illeti, a matek emelt elég brutálisra sikeredett, szerintem ilyen nehéz emelt sort még nem láttam Örülök, ha megvan a 100 pont a 115-ből... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Jaja. Most mindenki a te székedre pályázik, szóval vigyázz. Nem lebecsülve, amit mondtok, erősen meglepne a dolog. Mindenki, aki a PGO-ra ír, rendelkezik főállással, és azért ez nem olyan meló, ami miatt valaki otthagyná, amit csinál. Inkább ezt hagyják ott másért. Esetleg még az egyetemistáknak tetszhet az ötlet, de ha reálisan nézik, képtelenek lennének ezt csinálni - persze vágyakozni attól még vágyhatnak rá, csak valószínűleg csalódnának. És ezt már a tapasztalat mondatja velem, nem a szerkesztői, hanem az online újságíró. Amióta a PGO-nak dolgozok, márpedig ha jól számolom, az idén lesz öt éve, én vagyok az egyetlen író, aki ottmaradt hírezni. Azóta jött egy másik fickó is, de ő visszatérő, korábban szerkesztő volt, csak jobb munkát talált. Pedig azért jó pár ember megfordult már a sorainkban. Sokak a főállásuk miatt adták fel, mások rájöttek, hogy itt biza ott kell gubbasztani a gép előtt és gyorsan pötyögni, ha jön valami, olykor hétvégén is (erről szerintem Bomarr is tudna mesélni). És ez csak a hírezés. Szóval, felőlem vágyakozzanak, bár nem hiszem, hogy fognak, mert a hírezőimről tudom, hogy egyéb elfoglaltságaik miatt nem vállalnák (ha még mindig vagyonőr lennék, és nem mondtam volna fel egy ilyen ajánlat után szinte azonnal, akkor én sem vállaltam volna, de ez legfeljebb egy párhuzamos világban lenne lehetséges, mert ebben tuti nem ), a többiek meg még a hírezést sem vállalják. Szerencsére ez a magazin nem a hatalmi játékokról szól, első sorban inkább szórakozás, semmint munka. Az irigykedők hamar kikopnak, már ha vannak, de erősen kétlem, hogy lennének. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Emelten 60%-tól 5-ös szóval az 5-ösöd biztosan meg van. Meg ha nem tetszik a 99%-os eredmény, tehetsz javító vizsgát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. A százalék fontosabb, mint a jegy... és én olyan helyre jelentkeztem, ahol tavaly 456 volt a ponthatár, ami már elég magasnak mondható... de az megnyugtat, hogy eddig bárkivel beszéltem, mindenki szidta összevissza a feladatsort (és voltak köztük nálam jobb matekosok is). Szóval, ha nekünk nehéz volt, akkor másnak is, lehet a ponthatár is csökkenni fog így. Reménykedem Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. (szerkesztve) Fent van már az oktatas.hu-n a (b)irodalom érettségi hivatalos megoldása. Mindent összeszámolva 30-40%-os lehet nekem. Kettes meg van az a lényeg. A matek még nincs fent. Szerkesztve: 2016. Május 3. - Rajmesz Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. (szerkesztve) A magyar nekem 85-90 körül lehet Közben az egyik matekra rájöttem, és az nagyon könnyű volt... Elherdáltam potya 10 pontot Szerkesztve: 2016. Május 3. - Yoda József Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 3. Fent van már az oktatas.hu-n a (b)irodalom érettségi hivatalos megoldása. Mindent összeszámolva 30-40%-os lehet nekem. Kettes meg van az a lényeg. No offense, de nem tetted túl magasra a lécet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.