Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A Széchenyi tér színes szökőkút-utcarésze mellett még a tengerpart sem hiányzik annyira. Legyenmárnyár. :D

Az is nagyon szép, mindjárt ott a "gyereksírok" mellet. (Így nevettük el az asszonnyal a virágágyásokat.) Kár hogy a Széchenyi téren nincs egy nagy viztükrü igazi spriccelős szökökút, csak az a zuhatag és csobogó féle, na meg az említett. Nagyon megszerettem a várost. A Top 100-ban a 30. legélhetőbb, vagy utazási céllal ajánlott a NY Times szerint, megelőzve Whasingtont. Ez a nem mindegy.

Hozzászólás ideje:

A szűk belvároson és a Mecseken kívül én azért nem ajánlanék semmit Pécs kapcsán. ha elindulok az egyébként rémes Zsolnay-negyed felé, már az útba eső rész is elég gázos hely, pedig elvileg az még a belváros.

Hozzászólás ideje:

Köszi Dzséjt, ezt nem felejtem el! :)

És köszi mindenkinek, aki esetleg gondolt ma rám: túl vagyok az írásbelin, szerintem jó lett. :) Szerdán szóbeli + eredmény, az már a könnyebbik rész elvileg.

igy utolagis kez es labtorest

Hozzászólás ideje:

Köszi Dzséjt, ezt nem felejtem el! :)

És köszi mindenkinek, aki esetleg gondolt ma rám: túl vagyok az írásbelin, szerintem jó lett. :) Szerdán szóbeli + eredmény, az már a könnyebbik rész elvileg.

Nincs mit! :)

Téged ismerve, a szerintem az eredmény úgy nagyjából a jeles és a *5-ös környékén lehet. :D

Hozzászólás ideje:

Nincs mit! :)

Téged ismerve, a szerintem az eredmény úgy nagyjából a jeles és a *5-ös környékén lehet. :D

És ez olyan alapvetés minthogy a nap keleten kel.

Hozzászólás ideje:

Nem tudom, ki mennyire követi a felsőoktatási mizériát mostanában, de kijöttek azoknak a szakoknak a minimum ponthatárai, amelyek elvileg most semmilyen támogatást nem kapnak. Azért ezen ledöbbentem, mert azokon a szakokon, ahol pl. Donáttal tanulunk, 460 pont lett az állami finanszírozás feltétele. Csak hogy legyen mihez hasonlítani: a mai pontszámítási rendszerben 400 alap és 80 többletpont szerezhető (ezekből többféle is szükséges ilyen ponthatárok mellett), ami 480 pontot jelent. Amikor én felvételiztem pénzügy-számvitel szakra, az összes suli közül a BCE nappali képzésén volt a legmagasabb a psz ponthatára, 444 pont. Ez már tényleg a nem kommentálható kategória :roll:

Hozzászólás ideje:

Donát, sok sikert a szóbelihez! :)

És hogy menyire múlik az idő...

Talán kb. 5 éve írtam, hogy a lányom a csapatával megnyerte a kerületi irodalmi/anyanyelvi vetélkedőt - akkor volt 3. osztályos. Most hétvégén meg már a középiskolai felvételit írta. :D Ő is szóbelizik majd hamarosan, február végén, március elején. :)

Hozzászólás ideje:

Nem tudom, ki mennyire követi a felsőoktatási mizériát mostanában, de kijöttek azoknak a szakoknak a minimum ponthatárai, amelyek elvileg most semmilyen támogatást nem kapnak. Azért ezen ledöbbentem, mert azokon a szakokon, ahol pl. Donáttal tanulunk, 460 pont lett az állami finanszírozás feltétele. Csak hogy legyen mihez hasonlítani: a mai pontszámítási rendszerben 400 alap és 80 többletpont szerezhető (ezekből többféle is szükséges ilyen ponthatárok mellett), ami 480 pontot jelent. Amikor én felvételiztem pénzügy-számvitel szakra, az összes suli közül a BCE nappali képzésén volt a legmagasabb a psz ponthatára, 444 pont. Ez már tényleg a nem kommentálható kategória :roll:

Remélem, hamarosan elmúlik ez az őrület, és kialakul valami olyan rendszer, ami részben önköltséges ugyan, de ami a legfontosabb: hosszabb távon fenntartható, s így kiszámítható.

Mert az még rendben volna, hogy aki nem tanul elég jól, az fizessen valami tandíjat, de az, hogy hónapról hónapra változik, melyik szaknál mennyi lesz a fizetős, és hogy melyeket támogat az állam, és melyeket nem, az sokak továbbtanulási lehetőségeit lehetetleníti el. Szerintem még mindig az lenne a legjobb megoldás, hogy az első év legyen ingyenes, kerüljön be, aki tud, tanulmányi alapon, és utána bizonyos átlag alatt fizetni kellene.

Hozzászólás ideje:

A szűk belvároson és a Mecseken kívül én azért nem ajánlanék semmit Pécs kapcsán. ha elindulok az egyébként rémes Zsolnay-negyed felé, már az útba eső rész is elég gázos hely, pedig elvileg az még a belváros.

Minden városnak vannak, nem túl szép és egészséges részei. A Zsolnay negyed szép lett. Busszal kell menni. A városban az a gáz hogy tele van keresztül - kasul főközlekedési utakkal, és boldog-boldogtalan átmegy a városon. Zsúfoltság, zaj, bűz, az épületek elkoszolódnak, leromlanak. Sajnos

Hozzászólás ideje:

Remélem nem súlyos! Gondolom influenza lehet.

Isten éltessen Kklónok Háborúja.

Nem súlyos hálistennek. A reumatológián voltam. :D Pár hónapja bizsereg mindkét vádlim aztán megnézettem. Járnom kell párszor gyógytornára meg elektroterápiára. Hiába öregszem. :D Meszesednek az izületek.

Hozzászólás ideje:

Eddzél akkor! A lábaidra szükség van amikor a Katicába jössz. :)

:D :D .Az érdekes az hogy fizikai munkát végzek és mégis előjött.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.