Wilde Hozzászólás ideje: 2015. November 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. November 29. Boldog születésnapot. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. OFF Mindkettő helyes, bár egyszerűsége miatt a köznyelvben ma már az eredeztethetőt használjuk. ON Bocsi, de ezt nem bírom annyiban hagyni. Ezt honnét veszed? Neten semmi ilyesmit nem találtam, és nyelvtan óráról sem rémlik semmi ilyesmi. Mellesleg a szóelemzés elve alapján teljesen logikátlan. Az eredez ige műveltető képzője a "-tet" majd kap egy másik képzőt, ami tovább módosítja az ige jelentéstartalmát (eredeztethet) és végén ott egy folyamatos melléknévi igenév képző (-ő), ami egyrészről módosítja a szófajt, másrészről a jelentést. Ebbe még egy "-tet" képzőt belerakni teljesen logikátlan és nem vallana a magyar nyelvre, ergo erősen kétlem, hogy szabályos ez a forma. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Szerintem nyelvtan óráról sok szó nem rémlik, de ha sokat hallgatod az öregek beszédét, akkor sok régi szó ütheti meg a füled. Én valamelyik nagymamámtól vagy valamelyik dédimamámtól hallottam már az eredeztettethetőt, ahogy például az egy időben általam gyakran használt imigyent, amivel gondolom, szintén nem sűrűn futottál össze nyelvtanórán. De olvastam már cikkekben és könyvekben is, és az értelme mindig ugyanaz volt, mint az eredeztethetőnek. Példa: "A század első éveitől gondolatainak vezérfonalává Ruskin és Morris eszméi lesznek. Kriesch munkásságában a művészeti nevelés kiemelt szerepe mindenekelőtt az angol reformátor elődök demokratikus művészeti elveiből eredeztetethető, a boldogító és az abszolút megismerést szolgáló művészet terjesztése általuk válik Kriesch további működését betöltő hivatássá, amelyet előadásai és írásai révén is gyakorol." - a Gödöllői művésztelep, 166. oldal. 3. bekezdés, negyedik sor. A szó egyetlen vitatott része, hogy egy vagy két t-vel van-e írva. Eredeztetethető és eredeztettethető. A google kereső alapján az egy t-s változat az elterjedt, viszont a google chrome helyesírás ellenőrzője a két t-set fogadja el hibátlan szónak. Ellenben a Microsoft Office a szó mindhárom alakját ismeri. Az viszont biztos, hogy az eredeztettethető eme formája ma már nemigen használt, írásban csak nagyon ritkán tűnik fel, szóban pedig egyértelműen csak a rövidebb formáját, az eredeztethetőt használjuk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Szóval öreg vagyok Dzséjt! 3 !! Gyűlik ez. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Nem vagy öreg, csak tapasztalt és művelt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Dzséjt jól megvédett, mesterem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Én csak a sört érő hozzászólásokra bukok ma. De igazad van, megvédett. Ezért elengedek neki 3 sört. Viszont ha jó lesz a TFA akkor arra inni kell legalább egyet! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 6. Aye-aye, mon captain! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 10. Kicsit Star Wars, kicsit közgáz: Valaki megírta a 2 halálcsillag építésének gazdasági elemzését (makroökonómiai szempontból): http://arxiv.org/pdf/1511.09054v1.pdf Behalás. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 10. A napokban átolvasom, de átlapozva is ötletesnek tűnik Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Hihetetlen, hogy mennyire benne van most a Star Wars a köztudatban. Céges rendezvény volt, videót kellett csinálni az elmúlt évünkről. Az egy dolog, hogy én egy komplett SW filmet hoztam össze a céges eseményekre rímelő átfeliratozással, de a rajtunk kívüli 4 csoport 3 videójából 2-ben szintén ott volt az SW. Szóval 4 videóból 3-ban tűnt fel... hihetetlen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Valóban az Nekem már egy kolléganő jelezte, hogy jövő pénteken spoilerek nélkül, de feltétlenül számoljak be arról, milyen a film. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Hihetetlen, hogy mennyire benne van most a Star Wars a köztudatban. Céges rendezvény volt, videót kellett csinálni az elmúlt évünkről. Az egy dolog, hogy én egy komplett SW filmet hoztam össze a céges eseményekre rímelő átfeliratozással, de a rajtunk kívüli 4 csoport 3 videójából 2-ben szintén ott volt az SW. Szóval 4 videóból 3-ban tűnt fel... hihetetlen. Ma volt kollégámmal és apámmal (aki szintén volt kollégám) végig kóstoltuk a veszprémi karácsonyi vásár forralt bor kínálatát. Kolléga első kérdése hozzám: szerinted milyen lesz a Star Wars új része? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 11. végig kóstoltuk a veszprémi karácsonyi vásár forralt bor kínálatát. No, akkor azért nem látsz rendesen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 11. No, akkor azért nem látsz rendesen. Amit láttam, azt még józanul láttam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Nightwish koncert Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Tessék elővenni a telefont és fénykardozni Linkjeim Google most rakta ki, marha nagy, majdnem mint a Kinect. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Szomorú hírt kell közölnöm. A rá nehezedő nyomás, ami a Star Wars episode VII várásával járt, megölte a klónomat. Jól szolgált, de úgy tűnik, tervezési hiba csúszott a számításba. Szóval mától újra az eredeti Dzséjt lézeng köztetek. Igen, visszatértem. Úgyhogy egy jó tanács: 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 15. Hehe, most besz*rtam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 16. Tessék elővenni a telefont és fénykardozni Linkjeim Google most rakta ki, marha nagy, majdnem mint a Kinect. iPhone-t sajnos nem támogat. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2015. December 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 17. Borzasztó furcsa érzéssel ülök itt. Az utolsó "régi" éjjel. Nem merek lefeküdni. Nem bírom még feldolgozni hogy holnap este valami új valami zseniális kezdődik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. December 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 17. Üdv Dzséjt! Frenkie: így van ma már nem kell aludni egyet sem a filmig! Új korszak kezdődik! Furcsa lesz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Sok Boldog Szülinapot Norbi! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Boldog születésnapot, DJ! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Isten éltessen Norbi! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Boldog születésnapot! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Boldog szülinapot! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Boldog születésnapot Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
DJnorbi Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Köszönöm szépen ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dei Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Boldog Születésnapot! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.