Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Gratulálok, Ody!

Egyúttal Oldie-t is megszólítanám: tőle inkább bocsánatot kérnék, tegnap egy picit túl hevesen védtem a TDK-t. :D :D

Szerintem nem kell bocsánatot kérned, azért főleg ne, hogy megvédted a kedvenc filmedet. :P Nos, talán a szavaim kiforgatása miatt lehet elnézést kérni, de szerintem ezen már tegnap éccaka túltettük magunkat. :D

De azért érdekes lett volna ez a vita ha pl néhány korsó sör és más egyéb tudatfokozó nedv társaságába zavartuk volna mindezt le :P Ámbátor én szerintem nem vadultam volna, ismert okok miatt. :P

Hozzászólás ideje:
Nézitek a holdfogyatkozást?

A Balaton parton néztem :D

Nem is tudtam, hogy lesz. Aztán haver felnéz, és aszongya: az előbb nem teljes Hold volt? Hová lett a fele?

Erre a másik haver: csak eltakarják a felhők.

Mire én: De úgy, hogy a felhő tökéletesen kerek, így kiegészíti a még átsütő részt egy teljes Holddá... ja és a csillagok fénye már átjuk a felhőkön.

Eztán öt percig vitáztunk azon, hogy ad1) nem volt teljes a Hold. Ad2) felhős-e az ég. A konklúzió pedig az volt, hogy vagy inni kéne még, hogy tisztán lássuk a kérdést, vagy holdfogyatkozás van :D

Gratula Ody.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Ma mutatták be a TV-ben a 25 éves "István, a király" rockopera új változatát, amelynek szereplőit A Társulat c. szavazós válogatásműsor keretében választották ki. Ez utóbbinak ugyan egy részét sem láttam, de maga a végeredmény nagyon is érdekelt, mivel ezt a rockoperát, mint zeneművet megjelenése óta nagyon-nagyon szeretem, de az eddigi színpadi megjelenítése nem nagyon tetszett. Az eredeti királydombi előadást is láttam felvételről, valamint 1990 környékén volt a Népstadionban egy Illés-k:oncert, és annak bevezetőjeként a produkciót is leadták, és egyik sem volt igazán jó. A történetet számomra jobbára a dalszövegek közvetítették, a színpadi akciók alig adtak hozzá valamit. De a zene viszont mindenért kárpótolt... :)

Ez az előadás egész másmilyen lett. Itt végre nem egy színpadra erőltetett zeneművet láttam, hanem egy zenés színpadi elődást, ahol a látvány végre méltó párja tudott lenne a zenének. :D Olyan dolog is kiderült a számomra, amelyet eddig nem is tudtam (de persze lehet, hogy az eredeti koncepcióban nem is szerepelt, ezt nem tudom, mert az egész alapjául szolgáló drámát (Boldizsár Miklós: Ezredforduló) nem olvastam). Mindenesetre ezek az apró utalások István, Gizella és Réka kapcsolatában nagyon jól illeszkedtek a cselekményhez, ami a régi előadásokkal szemben nem statikusan és valahogy álomszerűen, hanem teljesen dinamikusan és konkrétan támogatták a zenét.

Tudom, nem szép dolog összehasonlítani a mostani szereposztást a régivel, mert a régi szereplők mind profi előadók (minimum énekelni tudó színészek, de leginkább gyakorló rockzenészek) voltak. De el kell mondjam, hogy a vállalkozás ezen része elég merész, mert azért Varga Miklóst, Nagy Ferót, Vikidál Gyulát és Deák Bill Gyulát nehéz is lett volna "leénekelni" ebben a darabban. Az új szereplők nevét sajnos nem ismerem, ezért csak így tudok rájuk hivatkozni, hogy az új István és az új Koppány még elég jól énekelt, de a másik két embernek közelébe sem sikerült jutnia az eredeti előadók színvonalához. Nem voltak rosszak, csak éppen semmi különös. Az új Koppány viszont elég jól alakított összességében: zeneileg eléggé rendben volt, viszont a színpadi megjelenése sokkal jobb lett, valódi magyar főúr benyomását keltette, és nem csak afféle hőzöngő volt, mint amit Vikidál alakított. Emiatt sokkal kisebb lett a különbség a két tábor között, komolyabbnak tűnt István dilemmája, hogy vajon a helyes utat követi-e, ha a régi bevált törzsi rendszer helyett a kereszténység útját választja, annak minden velejárójával együtt.

Akik viszont egyértelműen pozitív kritikát kapnak részemről, azok a női szereplők. Gizella, Sarolt és Réka nagyon jók voltak mind énekben, mind színészi alakításban. Réka a kedvencem a műben, és nagyon örültem, hogy ismét sikerült egy nagyon szép hangú, kedves karaktert elénk varázsolni, aki kevésbé volt népies, mint anno Sebestyén Márta, de ez egyáltalán nem ártott meg a dalainak.

Gizella és Sarolt pedig még felül is múlták a régi előadókat, mindketten igazi élettel töltötték meg a karaktereiket és nagyon jó volt a hangjuk is.

Az egész előadás nagyon jól sikerült összességében, szerintem méltó volt a darab 25. évfordulójához és az Állam ünnepéhez is. :D

Hozzászólás ideje:

A kolléganők mesélték anno ezt a Társulatos válogatást, szerintük a női indulók piszok jól énekeltek, alig lehetett dönteni, ki legyen a befutó, ezek szerintem jól sikerült közülük válogatni :)

Hozzászólás ideje:

Nekem is tetzsett. Koppány végre nem olyan szedett-vedett volt. Tordán viszont nevettem, mert úgy nézett ki, mint egy indián.

Hozzászólás ideje:

Egy kis segítségre lenne szükségem... Leginkább budapesti fórumozóktól kérdezem, hogy nem tudtok-e olyan szállást, ami közel esik a pecsához, és diákok pénztárcájához van szabva :) Ugyanis egyik barátnőmmel mennénk animeconra, 27-28-án, de nem igazán találunk megfelelő szállást. :) Előre is köszi a segítséget! :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.