Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszi. Hát igen, ezek hidegen hagynak. Az lenne a legjobb, ha az összes érintett magyarországi kiadó között lenne egyfajta munkamegosztás: a Kolibri ezeket az ifjúsági könyveket, albumokat, képregényeket, foglalkoztató kifestőket stb. adná ki, míg a Szukitsnak maradnának a felnőttkönyvek (azt el tudom képzelni, hogy a Disney megköveteli, hogy a SW-könyvek igenis kerüljenek bolti forgalomba...). Az Agavét egyelőre nem tudom hova tenni, szerintem nekik nem igazán jött be az OT-könyvek újra kiadása (még ha a borítók nagy tetszést is arattak, főleg külföldön).

Na majd meglátjuk, a lényeg számomra az, hogy a felnőtt regények kiadása ne kerüljön veszélybe. Az egységességet szem elő tartva jó lenne, ha ezek a jogok a Szukitsnál maradnának (bár könyvenként szerződnek, hallhattuk most), gyanítom, a Kolibri teljesen más formátumban (keménykötés, kisebb alak stb.) folytatná a felnőtt regények kiadását, ha a Disney őket választja.

Hozzászólás ideje:

Az egységességet szem elő tartva jó lenne, ha ezek a jogok a Szukitsnál maradnának (bár könyvenként szerződnek, hallhattuk most),

Én is ezt szeretném, és nem csak az egység miatt, hanem azért is, mert évek óta szépen adják ki az SW-könyveket, anélkül is ezt tették, hogy bármiféle film lett volna a láthatáron.

Hozzászólás ideje:

Én is ezt szeretném, és nem csak az egység miatt, hanem azért is, mert évek óta szépen adják ki az SW-könyveket, anélkül is ezt tették, hogy bármiféle film lett volna a láthatáron.

Ezért lett volna jó, ha befejezték volna a Szukits előtti magyarországi kiadványok újra kiadását.

Hozzászólás ideje:

Köszi. Hát igen, ezek hidegen hagynak. Az lenne a legjobb, ha az összes érintett magyarországi kiadó között lenne egyfajta munkamegosztás: a Kolibri ezeket az ifjúsági könyveket, albumokat, képregényeket, foglalkoztató kifestőket stb. adná ki, míg a Szukitsnak maradnának a felnőttkönyvek (azt el tudom képzelni, hogy a Disney megköveteli, hogy a SW-könyvek igenis kerüljenek bolti forgalomba...). Az Agavét egyelőre nem tudom hova tenni, szerintem nekik nem igazán jött be az OT-könyvek újra kiadása (még ha a borítók nagy tetszést is arattak, főleg külföldön).

Na majd meglátjuk, a lényeg számomra az, hogy a felnőtt regények kiadása ne kerüljön veszélybe. Az egységességet szem elő tartva jó lenne, ha ezek a jogok a Szukitsnál maradnának (bár könyvenként szerződnek, hallhattuk most), gyanítom, a Kolibri teljesen más formátumban (keménykötés, kisebb alak stb.) folytatná a felnőtt regények kiadását, ha a Disney őket választja.

Úgy tudom, hogy a Luke, Leia és Han ifjúsági regényeknél a prológus és/vagy epilógus már az Ébredő Erő előtt fog játszódni és megmutatják, hogy épp mit csinál a három hős.

Hozzászólás ideje:

Lenne egy kérdésem helyi könyvszakértőinkhez. Nem tudjátok, az Ultimate Star Wars source book kijön kis hazánkban valamikor?

A lejjebb lévő hozásszólásban kirakott podcastban a Libris csávó azt mondta megfog jelenni már dolgoznak a fordításon csak a nagy terjedelme miatt még nincs meg a pontos megjelenési dátuma de elmondta hogy esélyes hogy karácsonykor megjelenik.

Hozzászólás ideje:

Felkerült az Alexander Freed által íródó regény, a Battlefront: Twilight Company szinopszisa:

A várva várt videojáték, a Star Wars: Battlefront társregénye egy osztagnyi katona akciódús kalandjait követi, akik a jó és a rossz galaktikus háborújának lövészárkaiban küzdenek.

A legbátrabb katonák. A legkeményebb harcosok. Az igazi túlélők.

A csillagok között és az űr végtelenjében dúl a galaktikus polgárháború. A Belső Gyűrű világainak csataterein az ellenállás letörésére felesküdött, könyörtelen rohamosztagosok légiói vívják brutális csatájukat a szabadságharcosok hada ellen. Feldúlt városok utcáin és sikátoraiban, a Lázadók Szövetségének arcvonalban küzdő egységei a birodalmi területeken egyre beljebb nyomulva ütköznek meg az ellenséggel, miközben a háború rideg, hús-vér valóságával is szembesülnek.

A támadást azok a nők és férfiak, emberek és nem emberek vezetik, akik a 61. mozgó gyalogság, az Alkony Társaság [Twilight Company] katonái. Kemények, tapasztaltak és ádázul hűségesek egymás iránt. Akkor is túlélnek, amikor mások odavesznek, és a legrosszabb helyzetekben az ellenállás a legerősebb fegyverük. Mikor a lázadók azt parancsolják, vonuljanak vissza az ellensége szám- és tűzerőbeli fölénye miatt, az Alkony vonakodva bár, de engedelmeskedik. Egy váratlan szövetséges azonban átrendezi az egyenletet, és esélyt ad a Szövetség legjobb harcosainak arra, hogy a visszavonulást ellencsapássá változtassák.

Parancsra, parancs nélkül, egyedül és túlerővel szemben az Alkony Társaság kitart. Csőre töltve készülnek a legvakmerőbb húzásukra, miközben hátrahagyják a lövészárkok sáros harcait a legfőbb célpont, a Birodalom hadigépezetének szívére irányuló, sorsfordító támadás érdekében.

A könyv két héttel a játék előtt, november 3-án jelenik meg angolul, és 400 oldalas lesz.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszi a fordítást. :) Kíváncsi vagyok az adaptációra, ha megüti a Tomboló Erő II szintjét, akkor én már elégedett leszek.

Hozzászólás ideje:

Köszi a fordítást. :) Kíváncsi vagyok az adaptációra, ha megüti a Tomboló Erő II szintjét, akkor én már elégedett leszek.

Alkony század lesz az a társaság. :)

Nem én fordítottam én csak bemásoltam. :)

Hozzászólás ideje:

Nem én fordítottam én csak bemásoltam. :)

Őszintén szólva, pont ettől tartottam. :) Mert ha te vagy más rajongó követte el ezt a fordítást, azzal semmi gond, de ha ez hivatalos fordítás, az nagyon gáz. :roll:

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Úgy tűnik mégis volt némi valóságalapja az egyik Aftermath-al kapcsolatos pletykának, miszerint...

...Ahsoka szerepelni fog a könyvben. Nos, tényleg szerepel, de csak említés szintjén, mert, mint az kiderül, Wedge régen ismerte Fulcrumot. :)

Hozzászólás ideje:

Eddig két kritikát olvastam a könyvről. Az egyik piszkosul lehúzta, szerinte az egyik legrosszabb SW könyv, amit eddig írtak. A másik szerint egy nagyon jó könyvvel állunk szemben, bár azt hozzátette, hogy a legjobbtól még messze van.

Hozzászólás ideje:

Ja vagy úgy. Csak azért gondoltam, hogy a 6 után játszódik mert a Journey sorozatba tartozik.

Van benne olyan rész, ami A Jedi visszatér után játszódik, de az nagyon kevés. A sztori kb 99%-a az EP4 és 5 között van.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.