Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Képregények megjelenési ütemterve.

Star Wars 5. Yoda titkos háborúja február vége,

Darth Maul február vége

The Screaming Citadel április-május

Doktor Aphra 1. április-május

Obi-van és Anakin június-július

Han Solo június-július

Star Wars 6. augusztus-szeprember

Darth Vader 2. sorozat augusztus-szeptember

Csúszások a könyveknél és a képregényeknél is előfordulhat.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A kánonon belül talán a képregényekben vannak a legjópofább kapcsolódási pontok. Nézzünk egy példát: 

Az ep.4 után játszodó Star Wars sorozatban Luke amikor a Nar Shaddaa-n jár belefut egy zabrak bártulajdonosba aki amúgy csak mellesleg megemlíti, hogy ez a bár az apjáé volt. Íme:

PKb1BCw.jpg

Semmiségnek tűnik. Viszont a Darth Maul képregényben ami nem sokkal az ep.1 előtt játszódik (tehát az előbbi képregény előtt kb. 32 évvel) felbukkan ugyanez a bár és láttjuk az emlegetett apukát. Sőt a kisfiát is, aki később majd összefut Luke-al:

9AuqwRo.jpg

Más: az egyik Poe Dameron képregényből kiderül hogy miért bukott le Han a kölcsöneivel: 3PO épp elkotyogja, hogy Han pénzt kért a Guavian Halál Bandától miközben a Kanjiklub emberei ott ülnek mögötte és felkapják az infóra a fejüket:

be6b029fc7e8.png?auto=format,compress&w=

A két banda ott helyben rögtön meg is egyezik. Nem irják ki miről de az ep.7-ből tudjuk:

img_0044.jpg

És még egy érdekesség. Luke az ep.4 után megnyit egy holokront, amiben talál egy üzenetet egy jeditől. A jedi kilétét ebben a történetben nem tudjuk meg.

KPMEI66.jpg

A közvetlenül az ep.3 után játszodó Vader sorozatban viszont látjuk, hogy Jocasta Nu az aki rögziti a kérdéses üzenetet:

PlVaivl.jpg

Na hát az ilyenek miatt is érdemes olvasgatni a képregényeket. Meg azért is mert úgy általába véve egy-két kivételtől eltekintve baromi jók :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Poe Dameronban lévőre nem figyeltem fel. A Jocasta Nu-s dolog pedig csak azért nem volt ismerős, mert a második Darth Vader nálunk még nem indult el és nem néztem bele az amerikai változatba.

A csapos dologra annak idején azonnal sikerült felfigyelnem. A geonosisi kapcsolat is beugrott az epizód nézése közben.

Hozzászólás ideje:

Az áprilisban érkező képregényekről némi infó. A Star Wars sorozat Mon Calamarival fog foglalkozni: a lázadók megpróbálják felszabaditani a bolygót a birodalmi elnyomás alól.

DUPleMHVAAAWP5K.jpg:large

A jóval korábban játszodó Darth Vader sorozat is Mon Calamarival fog foglalkozni (nehezen tudom eldönteni hogy ez az első kép menő vagy muris... valahol a kettő között).

DUPlwh9W4AErXzz.jpg:large

DUPm6-dUQAAOOuR.jpg:large

A harmadik Thrawn képregény boritóján igy fest a Rebelsből már ismerős Arihnda Pryce

DUPl9cmWkAAQORg.jpg:large

Az áprilisi Poe képregény már becsatlakozik az ep.7-be. Nagyon úgy fest komoly esély van rá, hogy látni fogjuk hogy mi történt Poe-val a Jakkun miután lezuhantak a Tie-vel.

DUPmNt3XkAAGBrf.jpg:large

És persze folytatódik az egyik kedvenc sorozatom a Doctor Aphra is. A címszereplő Herával fogja összeakasztani a bajszát (az hogy találkozni fognak mondjuk már korábban is kiderült).

DUPmjrDVQAATEUc.jpg:large

Hozzászólás ideje:

Köszi Bomarr a híreket. :) 

9 perccel korábban, Bomarr írta:

A Star Wars sorozat Mon Calamarival fog foglalkozni: a lázadók megpróbálják felszabaditani a bolygót a birodalmi elnyomás alól.

Na ez érdekes lesz. Vajon lesz kapcsolat a TCW mon cala szálával is? :hmm: (bár mondjuk ezt inkább a Vader képregénynél lehetne jobban, mivel amaz közelebb van időben. )

Az áprilisi Poe képregény már becsatlakozik az ep.7-be. Nagyon úgy fest komoly esély van rá, hogy látni fogjuk hogy mi történt Poe-val a Jakkun miután lezuhantak a Tie-vel.

Ennek örülök. És akkor úgy tűnik, hogy ezzel a számmal véget is ér Poe képregénye. Nem is baj, szerintem pont elegendő történetet meséltek el. :) 

És persze folytatódik az egyik kedvenc sorozatom a Doctor Aphra is. A címszereplő Herával fogja összeakasztani a bajszát

Nekem is az egyik kedvenc képregényes sorozatom. Amúgy már nagyon kíváncsi vagyok, hogy

Spoiler

hogyan fog kikerülni ebből a szorult helyzetből, mert Tripla Zéró nem kispályás.

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
19 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Biztos, hogy a Poe véget ér a 26. számmal?

Nem tudni biztosan. Még nem lett megerősítve, hogy véget érne a sorozat. Azt is el tudom képzelni, hogy az Ep7-tel, majd az Ep8-cal párhuzamosan folytatódik. Láthatnánk, hogy úszta meg Poe a jakkui zuhanást, vagy az Ep8 idején merre tevékenykedett Snap és Jess (vagy Karé és Sura ha még élnek akkor). Aztán folytatódhatna a sztori az Ep8 eseményei után is, előkészítve az Ep9-et. A kérdés, hogy van-e ennyi még a sorozatban. Lehetőségek szerintem bőven akadnak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Nem tudni biztosan. Még nem lett megerősítve, hogy véget érne a sorozat. Azt is el tudom képzelni, hogy az Ep7-tel, majd az Ep8-cal párhuzamosan folytatódik. Láthatnánk, hogy úszta meg Poe a jakkui zuhanást, vagy az Ep8 idején merre tevékenykedett Snap és Jess (vagy Karé és Sura ha még élnek akkor). Aztán folytatódhatna a sztori az Ep8 eseményei után is, előkészítve az Ep9-et. A kérdés, hogy van-e ennyi még a sorozatban. Lehetőségek szerintem bőven akadnak.

Nekem is hasonlóak jutottak eszembe. Bár én annyira nem vagyok oda ezért a sorozatért.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Revan9 írta:

Feltételezem ez is 6 számban jelenik meg és májusban csak elkezdik.

Jól gondolod. Május 2-án jelenik meg az első rész, a második már május 16-án.

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Olvasta már valaki a DJ képregényt? Állítólag nem lett a legjobb.

Elkezdtem, de kb. a felénél abbahagytam, mert unalmas volt számomra.:para:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.