Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

@Bence1997 Mennyire gyerekesek az IDW Star Wars képregényei?  

Amúgy füzetes megjelenés a kingpin kiadótól nekem tetszene a Star Wars Adventures esetében.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

A Star Wars 3. éves különszáma a Csillagok között című kötetben van. IDW-s Star Wars képregények nem várhatók.

Remek hír....pedig kimondottan érdekelne. 

http://egmont.hu/magazinok/StarWars

Most hallottam egy hírt, hogy állítólag ezekben benne lehetnek az IDW-és képregények. Erről tud e valaki valamit? Most látom ezeket először.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Iqvi írta:

Mennyire gyerekesek az IDW Star Wars képregényei? 

Amennyit olvastam belőlük - az összeset :D - azok közül néhány tényleg a kisebb korosztálynak van kitalálva - amikor pl. Chewie egy napot kivesz szabinak :lol: - de összességében nem rosszak, kicsit lebutított verzióban vannak, de még az elfogadható kategóriában. :)

31 perccel korábban, Kargarosz írta:

Most hallottam egy hírt, hogy állítólag ezekben benne lehetnek az IDW-és képregények. Erről tud e valaki valamit? Most látom ezeket először.

Én is most látom először ezeket. Elképzelhető. :)

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:

Ha rámentek az újságok egyikére aklor kiadja az általános adatokat és ott fel vannak tüntetve hogy milyen képregényeket tartalmaz a magazin, valahol legendákat ír, van olyan hogy leia bizalmasa/második a galaxisban. Ezek egyike se lehet IDW kiadvány.

Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Az első szám 7-8. oldalán érdekes dologra lettem figyelmes. Nyomdai dologról van szó. Egy nagy vonalas átlós gyűrődés található az oldalon. (A 7. oldalon Palpatine fénykardot szorít Vaderhez, a 8. oldalon Mas Amedda dicsőíti a Birodalmat, miközben Sidious Vadernek magyaráz.) Ez a 8. oldalon is látszik. Tudomásomra jutott, hogy több példány is ilyen lett. Sőt, olyan eset is van, amikor szerencsétlen módon ez a lap, mely a 7. és 8. tartalmazza elszakadt. Szerencsére az enyém csak gyűrött.

Az említett képregénynél nálam minden hibátlan.

Viszont a minap olvastam a Csillagok között című kötetet, és abban volt néhány érdekes képkocka, ami főleg a szövegbuborékokat érintette a Birodalmi büszkeség és A homok ajándékai fejezetekben. Ez csak nálam ilyen, vagy központi hibáról van szó?

IMG_20190103_125757.jpg

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem egészen erről van szó. Az amerikai gyűjteményes kiadásokban sokszor előfordul, hogy bizonyos egy részes történetek, adott éves különszámok helyet kapnak. A magyar kiadásnak teljes mértékben követnie kell az amerikai kiadás tartalmát. Tehát, ha az adott gyűjteményes kötetben az eredeti kiadásban ott van egy kiegészítő, bónusz sztori, akkor a magyarban is ott kell lennie. A Shattered Empire-nek kétféle gyűjteményes kiadása van. A 2015-ben megjelent kötet bónuszként a Princess Leia 5 részes mini első füzetét tartalmazza. A 2016-os kiadásban kapott helyett a C-3PO képregény. Mivel a 2015-ös kiadásban nagyon hülyén néz ki az, hogy bónusz füzet egy 5 részes mininek csak az első része, inkább a 2016-os kiadásra szerződtek. A C-3PO képregény önállóan olvasható darab.

Sky: Nálam sincs ilyen hiba az én példányomban. Úgy tűnik sajnos vannak bizonyos kötetek, melyekbe ilyenek belekerülnek.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem. Túl sok olyan képregény van még, melyek új sztorit mesélnek el. Inkább ezek közül válogatnak és elkerülik a filmek képregény adaptációit.

Hozzászólás ideje:

Kieron Gillen ('15 Darth Vader, Doctor Aphra, Star Wars) elmondta, hogy a következő történettel befejezte a Star Wars főszériát és egy darabig nem ír SW -t! A következő történetszál a Shu-Torun korbácsolása lesz, ami egészen a 67. számig fog tartani - jelenleg a The Escape folyik, amely az 56-61. számot foglalja magába, ezek után jön a 62-67. szám - és utána kiszáll. Hogy ki fogja folytatni a történetet, az még nem ismert, de azon se lepődnék meg, ha a széria befejeződne a Hothra érkezéssel. :)

Hozzászólás ideje:

Én nekem tetszene ha Jaso Aaron visszatérne a széria utólsó harmadára. Az fejezné be aki elkezdte. Viszont hiányozni fog Gillen, tényleg minőségi történeteket tudott írni.

Hozzászólás ideje:

Nekem tetszettek Kieron történetei. Csak a rajzzal voltak/vannak problémák. Hiába az előző ember eltávozása, aki most érkezett... hát most se jobb a helyzet. :|

Lehet valóban visszatér Aaron, de kitudja, esélyes, hogy Charles Soule érkezik. Sok projektben vesz részt jelenleg. Lehet, hogy néhány mini-SW sztori mellett ezt is viszi majd. Ha igen, akkor maxi jól járnánk. :)

Hozzászólás ideje:

@Bence1997 Larroca-nak hívják, nos az ő rajzaivak a '15-ös Vaderben még nem is volt bajom mert annak a sötét tónusához passzoltak is a rajzai, de a fő széria lazább hangvételéhez tényleg nem volt valami jó választás.  

Végülis Charles se lenne rossz választás, abban amúgy biztos vagyok hogy írni fog mini szériákat. Ami a széria végét illeti az nekem szép zárás lenne ha a Hoth-ra vezetne az utólsó sztori, mert amikor beharangozták a sorozatot 14-ben akkor azt írták hogy a IV-et és az V-öt fogja összekötni.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Iqvi írta:

Larroca-nak hívják, nos az ő rajzaivak a '15-ös Vaderben még nem is volt bajom mert annak a sötét tónusához passzoltak is a rajzai, de a fő széria lazább hangvételéhez tényleg nem volt valami jó választás.  

Köszi a nevet, régen eszembe jutott, most nem. :peace:

Amúgy egyetértek.

7 perccel korábban, Iqvi írta:

Végülis Charles se lenne rossz választás, abban amúgy biztos vagyok hogy írni fog mini szériákat. Ami a széria végét illeti az nekem szép zárás lenne ha a Hoth-ra vezetne az utólsó sztori, mert amikor beharangozták a sorozatot 14-ben akkor azt írták hogy a IV-et és az V-öt fogja összekötni.

Nekem van egy olyan sejtésem, hogy Kieron a Shu-torun-Trios királynő történetét fogja befejezni - hamár ő találta ki a '15 -ös DV képregényben, akkor itt szerintem befejezi a történetét és továbbáll. :)

Charles -nak roppantmód örülnék. A Poe Dameron eleje bár nem olyan jó, de később remek, az Obi-wan & Anakin mini egyszerűen fantasztikus és a most véget érő Vader képregény a kánon egyik legjobb comic -ja. Ennyiből nekem instant felvétel lenne. :)

Hozzászólás ideje:

@Bence1997Ezt a shu-torun királynős dolog nekem is tetszetős. Ha pedig mégis Charles jön, akkor hát még fenomenálisabb sztorik lesznek ebben a szériában is.

Hozzászólás ideje:

Miközben javában jönnek az Age of the Republic füzetek, már vannak infók az Age of Rebellion-ról.

1. szám (ápr. 3): Leia. A Birodalom visszavág után játszódik, ahogy Leia Han Solo kiszabadítására készülődik, Boushh fejvadász álcájában még Bossk bizalmát is elnyeri!

2. szám (ápr 10.): Grand Moff Tarkin. Tarkin hogyan biztosítja, hogy a Halálcsillag az ő nevéhez kötődjön.

Special (ápr 10.): Ahogy a Republic speciálnál, itt is három történet. 1. IG-88, 2. Yoda száműzetése a Dagobah-n, 3. Egy Biggs Darklighter és Jek Porkins történet.

A többi számról még nincs infó, csupán annyi, hogy májusban jön Han Solo, Boba Fett, Lando Calrissian és Jabba, júniusban pedig Luke Skywalker és Vader.

Az áprilisi számokra további infó (pl a rajzolók, és a spec. szám írói) itt megtalálható: 

https://www.starwars.com/news/star-wars-age-of-rebellion

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Remélem tavasszal lesz már infó a Resistance füzetek gyűjteményes kiadásiról is. Már csak azért is, hogy bekerülhessenek a következő ciklus csomagjába.

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Remélem tavasszal lesz már infó a Resistance füzetek gyűjteményes kiadásiról is. Már csak azért is, hogy bekerülhessenek a következő ciklus csomagjába.

Én a Celebrationt tippelem. Ott amúgy is lesz képregény panel, így ott a jelenlegi képregények mellett végre arról is beszélhetnek. Pláne hogy júliusban kezdődik és szeptemberben véget is ér az Age of ... széria. :)

Más:

Áprilisban már nem lesz Han Solo - Birodalmi kadét és az Age of Republic is befejeződik, de helyettük érkezik az Age of Rebellion és egy új széria, a Star Wars: Tie Fighters. A miniszéria az Árnyszárny nevű Tie pilótákból álló csoport útját követi. Az Age of Republic írója, Jody Houser fogja írni. :)

A történet a Galaktikus Polgárháború utolsó napjaiban játszódik, a ROTJ eseményei után!

499?cb=20190118220710

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Na és ki szeretné ezt a TIE Fighters-t majd egyszer olvasni?

Szerk. Nem jól tettem fel a kérdést. A Kanan, Lando, Poe Dameron, Visions of Vader és a Han Solo Imperial Cadet-hoz képest mennyire szeretnétek elolvasni. Tehát mennyire tartjátok fontosnak, a fentebb említett szériákhoz és minikhez képest?

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Na nézzük:

Kanan - maxi fontos. Ez feltétlenül el kell olvasni magyarul is. Vannak ám Rebels rajongók itthon is. ;)

Lando - itt most a 15 -ös vagy a 17 -es? Ha előbbi, akkor fontos, ha utóbbi, akkor nem annyira, bár azért szépen összekapcsolták a Solo eseményeivel. De ez nem menti fel a képregényt. Nem élveztem annyira, mint Charles Soule minijét - jé, ez az ember mindig itt van? :D

Poe Dameron - ST miatt fontos. Kihagyhatatlan!

Vader: Dark Visions - kakukktojás. Még nem tudni, hogy mi lesz benne, szóval márciusig nem nyilatkozom. :D

HS: Imperial Cadet - Pozitív csalódás. Rosszabbra számítottam - sokkal, de eddig felettébb élvezem a sztorit. Jól bemutatja Han kadétéletét. :)

Szóval ez a Tie -os mini a fentiekhez - mínusz Vader mini - képest nem fontos, szóval ráér majd 5 év múlva kiadni. :P

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.