Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
29 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ha gyűjteményes kiadásokban kijönnek, akkor nem lesz gond nálunk.

Azzal még jól is járnánk, nem? Hiszen ha egyben kiadják most azokat a képregényeket, amiket az év végéig terveznek, akkor hamarabb elkezdődik a 6 hónapos visszaszámlálás.

3 perccel korábban, Iqvi írta:

Mondjuk(és ennek amúgy nem örülnék) ha külföldön megakadna a kiadás, akkor nálunk annyival jobb a helyzet, ha ezt lehez jónak értepmezni, hogy így az elmaradt kötetek is kijöhetnének. Hiszen magyarul még nem jelent meg se a Phasma, a két Lando mini se, se a Leia és Chewbacca. Bár ezek nem a legfontosabb, és talán nem is a legjobb kötetek de ezzel is életben maradhatna a kiadó. 

A Lando nagyon fontos lenne, hiszen szervesen kapcsolódik a 2017-es Vader sorozathoz. Ráadásul az egyik legnépszerűbb kánon képregény:

https://www.reddit.com/r/starwarscanon/comments/frwe8j/results_of_the_canon_star_wars_comics_survey/

1. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 4: Fortress Vader  
2. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 1: Imperial Machine  
3. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 2: Legacy’s End  
4. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 3: The Burning Seas  
5. Darth Vader Volume 4: End of Games  
6. Lando (2016)  
7. Darth Maul: Son of Dathomir  
8. Darth Vader (2015) Volume 1: Vader  

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Mondjuk(és ennek amúgy nem örülnék) ha külföldön megakadna a kiadás, akkor nálunk annyival jobb a helyzet, ha ezt lehez jónak értepmezni, hogy így az elmaradt kötetek is kijöhetnének. Hiszen magyarul még nem jelent meg se a Phasma, a két Lando mini se, se a Leia és Chewbacca. Bár ezek nem a legfontosabb, és talán nem is a legjobb kötetek de ezzel is életben maradhatna a kiadó. 

Ha a gyűjteményes kiadások gond nélkül jönnek, akkor nem lesz megakadás.

1 órával ezelőtt, Whill írta:

Azzal még jól is járnánk, nem? Hiszen ha egyben kiadják most azokat a képregényeket, amiket az év végéig terveznek, akkor hamarabb elkezdődik a 6 hónapos visszaszámlálás.

A Lando nagyon fontos lenne, hiszen szervesen kapcsolódik a 2017-es Vader sorozathoz. Ráadásul az egyik legnépszerűbb kánon képregény:

https://www.reddit.com/r/starwarscanon/comments/frwe8j/results_of_the_canon_star_wars_comics_survey/

1. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 4: Fortress Vader  
2. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 1: Imperial Machine  
3. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 2: Legacy’s End  
4. Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 3: The Burning Seas  
5. Darth Vader Volume 4: End of Games  
6. Lando (2016)  
7. Darth Maul: Son of Dathomir  
8. Darth Vader (2015) Volume 1: Vader  

Végül is igen. A füzetes formátum csúszása bennünket, magyar megjelenés terén nem érint.

22 perccel korábban, Bence1997 írta:

@Darth Revan9 Megtudnád mondani, hogy az elkövetkezendő idők alatt mik fognak megjelenni idehaza? Ha jóltudom jövő év közepéig van meg a sorrend, ugye?

Meg, de egy ideje már mindennek már a Jedi Könyvtár Facebook oldalon kell fent lennie először. Annyit elárulhatok, hogy épp most nyújtottam be  kiadónak egy tervezetet, mely a 2020 ősz - 2021 tavasz közötti időszakra vonatkozik. Mivel ez még tervezet, ezért felül lehet bírálni és el lehet vetni. Még annyit mondhatok, hogy a korábbi véleményeimbe burkoltam be, hogy miknek kéne  jönniük a közeljövőben.

Hozzászólás ideje:

A Star Wars Adventures: The Clone Wars: Battle Tales 4 -est júniusban fogják kiadni, hetente 1 rész fog kijönni. A mostani helyzetet látva/nézve valószínűleg ez még nem végleges, de nem hinném, hogy nagyot halasztanak vele. :)

Hozzászólás ideje:

Egy kis fordítási pontatlanságot észrevettem a Vader: Lángoló Tengerek kötetben. A különszám magyar címe Technológiai Terror, holott az angol cím utalás egy Vader-idézetre a 4. epizódból  tehát a helyes cím "Technológiai Szörnyszülött" lenne. Persze nem nagy hiba, csak most futottam bele a 4. rész újranézése közben. 

Hozzászólás ideje:

Már olyan rég rendeltem a Szukitstól a Star Warsos csomagomat, hogy el is felejtettem mik vannak benne. Annál nagyobb volt az örömöm amikor tegnap kézhez kaptam és felfedeztem, hogy a "Vader: Sötét látomások" is benne van. Nekem továbbra is ez az egyik nagy kedvencem a mostani kánonból. Szerintem szenzációs kiadvány.

Hozzászólás ideje:
2020. 04. 18. - 17:35, Darth Revan9 írta:

Most már csak be kell fejezni a Hősök és Gonosztevők sorozatot, hogy teljes legyen a kép és meglegyen mindhárom trilógia.

Most akkor hogy néz ki a következő magyar kiadások listája?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
4 órával ezelőtt, Whill írta:

Most akkor hogy néz ki a következő magyar kiadások listája?

Össze-vissza. Ugyanis, az utóbbi időben a Disney a letöltő felületét nem frissíti elég gyakran, vagy elég jól. Van egy tervezet, de hát az borulhat.

Hozzászólás ideje:

Most olvastam el a legutóbbi két Doktor Aphra-kötetet (Újratöltve, Szabadulóművész), és érdekelne, nektek mi a véleményetek ezekről a képregényekről? Nagyon sok dologban eltérnek a többi Star Wars-képregénytől, de nekem pont ezért tetszettek nagyon. Szinte sosem lehet tudni, hogy mi fog történni, és tele vannak olyan dolgokkal, amiknek a régi """"rajongók"""" már a tizedéért tömeges lincselést tartottak volna ha filmben lettek volna. Szóval nekem nagyon bejön ez a sorozat, és várom a következő kötetet.

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Whill írta:

Most olvastam el a legutóbbi két Doktor Aphra-kötetet (Újratöltve, Szabadulóművész), és érdekelne, nektek mi a véleményetek ezekről a képregényekről? Nagyon sok dologban eltérnek a többi Star Wars-képregénytől, de nekem pont ezért tetszettek nagyon. Szinte sosem lehet tudni, hogy mi fog történni, és tele vannak olyan dolgokkal, amiknek a régi """"rajongók"""" már a tizedéért tömeges lincselést tartottak volna ha filmben lettek volna. Szóval nekem nagyon bejön ez a sorozat, és várom a következő kötetet.

Gyere át a sorozat topikjába ott meg tudjuk beszélni.

Hozzászólás ideje:

Úgy tűnik, hogy május 20 -ától fognak megjelenni új SW képregények! :)

Post image

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
2020. 04. 22. - 16:30, Whill írta:

Abszolút egyetértek. Tetszik ez az Indiana Jones-féle kalandos történetvezetés. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Pont azért, mert kissé elüt a többitől, és vannak benne egészen merész dolgok. És merész alatt most nem azt értem, hogy Aphra leszbikus. Csak pár példa: az Örök Rur vs Vader párbaj, a vicces, mégis horrordroid Triplazéró karaktere, Dr. Evazan csavaros vendégszereplése. Vagy éppen az, hogy mintha ebben a sorozatban tűnne fel a legtöbb különböző faj. Színessé és változatossá teszi a galaxist. Szóval remélem jön majd a 2. sorozat is, de csakis a Rise of Kylo Ren után! :D

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Úgy tűnik, hogy május 20 -ától fognak megjelenni új SW képregények! :)

Post image

Végre egy jó hír.:D

Hozzászólás ideje:

A Kylo Ren és a Dark Temple TPB amerikai megjelenése novemberre lett halasztva. Szóval örülhetünk ha jövő ilyenkor a kezünkben foghatjuk a magyar kiadást. :cry:

Szerkesztve: - Whill

Hozzászólás ideje:

Valószínű, de akkor most kettővel kevesebb képregény jön idén? Vagy mivel fogja esetleg megtölteni a Szukits a fennmaradó helyeket?

Hozzászólás ideje:
53 perccel korábban, Iqvi írta:

Valószínű, de akkor most kettővel kevesebb képregény jön idén? Vagy mivel fogja esetleg megtölteni a Szukits a fennmaradó helyeket?

Régebbieket addig ki lehetne adni:

Lando, Princess Leia, Chewbacca - Nekem régóta vesszőparipám a Lando, ami szerintem az egyik legjobban sikerült kánon képregény. Jó lenne, ha egyszer magyarul is megjelenhetne. A másik kettő az olyan "meh" kategória.

Poe Dameron - Engem ez annyira nem hoz lázba, de sokakat érdekel, és mivel 4 kötetből áll, ezért ki lehetne vele tölteni a megmaradt helyeket.

Tie Fighter - Ha jól emlékszem ez meg is lett szavazva. Az Alphabet Squadron miatt jó lenne, ha magyarul is megjelenhetne.

Han Solo: Imperial Cadet, Taget Vader - Ezek Valance bemutatása miatt fontosak, jó lenne még a Star Wars 13 előtt olvasni őket. A Target Vader nagyon jó képregény nagyszerű ábrázolással, a másikat még nem olvastam.

Lando: Double or Nothing, Captain Phasma - Ezeket sem olvastam még, de nem is nagyon emlegetik őket sehol, szóval gondolom nem nagy számok.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Már eddig is borult sok minden a Disney letöltő felülete miatt. Ez csak annyit jelent, hogy idén karácsonyra sajnos ez a kettő nem jelenhet meg. Majd akkor a későbbre tervezettek közül valami előre jön.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
11 órával ezelőtt, Iqvi írta:

A válság miatt sajnos ez sem zárható ki. Egyébként szerintem idén alapból kevesebb jön. Tavaly 14 kötet beleférhetett. Idén én csak 12-t tartok valószínűnek. Ebből a 12-ből pedig  már 4 megjelent.

10 órával ezelőtt, Whill írta:

Régebbieket addig ki lehetne adni:

Lando, Princess Leia, Chewbacca - Nekem régóta vesszőparipám a Lando, ami szerintem az egyik legjobban sikerült kánon képregény. Jó lenne, ha egyszer magyarul is megjelenhetne. A másik kettő az olyan "meh" kategória.

Poe Dameron - Engem ez annyira nem hoz lázba, de sokakat érdekel, és mivel 4 kötetből áll, ezért ki lehetne vele tölteni a megmaradt helyeket.

Tie Fighter - Ha jól emlékszem ez meg is lett szavazva. Az Alphabet Squadron miatt jó lenne, ha magyarul is megjelenhetne.

Han Solo: Imperial Cadet, Taget Vader - Ezek Valance bemutatása miatt fontosak, jó lenne még a Star Wars 13 előtt olvasni őket. A Target Vader nagyon jó képregény nagyszerű ábrázolással, a másikat még nem olvastam.

Lando: Double or Nothing, Captain Phasma - Ezeket sem olvastam még, de nem is nagyon emlegetik őket sehol, szóval gondolom nem nagy számok.

Van egy olyan gyanúm, hogy a Princess Leia és a Chewbacca lesznek azok, melyek kimaradnak nálunk.  Bár a többiből is látható, hogy nagy a választék. Az Allegiance és a Galaxy's Edge kimaradt fentebb.

Hozzászólás ideje:

Lando jöhetne, Alex Maleev rajzait imádom. A magyarul megjelenő Fenegyerek képregényeket is ő rajzolja. Nagy kedvenc. Ami remélem jön még idén az a Allegiance. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én arra tippelek, hogy inkább a fősodorra fognak koncentárlni, illetve azokra a képregényekre, melyek kötődnek a fősodorhoz, illetve bevezetnek bizonyos karaktereket.

Egyébként a Galaxy's Edge tűnik nekem még jónak. Abban van egy történet egy ősi Sith pengéről a Korribanról.

Ha már a lehetséges jövő szóba került. Nem zárható ki, hogy 2021-től erősen hanyagolni fogják a minisorozatokat és csak a főbb szériák mennének. A The High Republic képregény nyilvánvaló. E mellett a második Star Wars és a harmadik Darth Vader is szinte borítékolható. A többiből majd meglátjuk mennyi jöhetne. Második Aphra, Fejvadászok, Poe Dameron. Ezekkel együtt már 5 fősor futna, ha mindegyik beválogatnák. Ez kicsit sok a hosszabb sorozatokból. Ahhoz, hogy a fentebb említett 5 széria haladjon, hanyagolni kéne a miniket. És akkor nem beszéltünk arról, hogy a most kibontakozó gazdasági válság miatt lesz-e kiadványszám csökkentés... Szóval a jövő most nagyon ködebe burkolózik.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Revan9 írta:

Én arra tippelek, hogy inkább a fősodorra fognak koncentárlni, illetve azokra a képregényekre, melyek kötődnek a fősodorhoz, illetve bevezetnek bizonyos karaktereket.

Egyébként a Galaxy's Edge tűnik nekem még jónak. Abban van egy történet egy ősi Sith pengéről a Korribanról.

Ha már a lehetséges jövő szóba került. Nem zárható ki, hogy 2021-től erősen hanyagolni fogják a minisorozatokat és csak a főbb szériák mennének. A The High Republic képregény nyilvánvaló. E mellett a második Star Wars és a harmadik Darth Vader is szinte borítékolható. A többiből majd meglátjuk mennyi jöhetne. Második Aphra, Fejvadászok, Poe Dameron. Ezekkel együtt már 5 fősor futna, ha mindegyik beválogatnák. Ez kicsit sok a hosszabb sorozatokból. Ahhoz, hogy a fentebb említett 5 széria haladjon, hanyagolni kéne a miniket. És akkor nem beszéltünk arról, hogy a most kibontakozó gazdasági válság miatt lesz-e kiadványszám csökkentés... Szóval a jövő most nagyon ködebe burkolózik.

A High Republic ongoing lesz?

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.