Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hamarosan újranézem a Prometheust, mert már vagy 4 éve nem láttam. Lehet hogy most tetszeni fog. Viszont anno nekem nem azzal volt a legnagyobb bajom hogy idegesitettek a karakterek vagy hogy nem volt logika a tetteikben. Az már csak egy tünet, ha elkezdek szőrözni a részletekkel. Annak a jele, hogy a film nem vonzott be. Hiába a jó szinészek és a fantasztikus diszletek az egész kongott az ürességtől. Én öszintén mondom még egy Amerikai nindzsát is tudok élvezni. Csak legyen valami ami szórakoztat. Legyen teszem azt annyira rossz hogy az már mókás legyen. A Prometheus egyszerüen csak taszitott. Például azzal hogy sci-fi világépités cimszó alatt Daniken-szintü marhaságokkal kezdte kibélelni az Alien univerzumot. Lehet hogy mai szemmel jobb lesz. Meglátom.

Az Alien3 meg tipikus ellenpélda. Elolvastam hogy mik lettek felhozva mint logikai bukfencek és el is fogadom mindet. Ettől még baromi erős atmoszférája van az egésznek. Ennél fontosabb pedig nem igen van. Ha az Alien: Covenantnak az lesz a legnagyobb baja, hogy nem lesz teljesen koherens a többi epizóddal, meg lesznek benne logikátlanságok nem fog érdekelni. Csak nyújtson cserébe valamit. Legyenek benne emlékezetes pillanatok, a rendezés szippantson be, érdekeljenek a karakterek, mutasson valamit ami miatt végig érdekel hogy hova fog kilyukadni a film. Vagy legyen annyira béna hogy kiröhögjem a vakbelem. Bármi csak ne legyen középszer.

Hozzászólás ideje:
  2017. 05. 19. - 19:22, M.Laci írta:

Figyelj papa, a szívemből szóltál. Max. respect.

Akkor már megérte kicsit kiakadni (és kivételesen nem moderálni a kiakadásom). :)

Hozzászólás ideje:

Ahhoz képest hogy egy sincs közülük ezen a fórumon elég sokat foglalkozunk velük, úgyhogy a jelek szerint sokakat. De gondolom ez az állapot majd megszünik ha már csoli mellett többen is láttuk a filmet és már nekünk is lesz róla véleményünk.

Hozzászólás ideje:
  2017. 05. 19. - 19:23, Bomarr írta:

Én öszintén mondom még egy Amerikai nindzsát is tudok élvezni.

Nekem az ördög jobb és bal keze az örök, bármikor, bármennyiszer megnézem film! :D

Hozzászólás ideje:

Most jövök a moziból.

Gyerekek, szerintem ez egy jó film! Lehet, hogy sok Alien rajongónál kiveri a biztosítékot, de

a) van egy egyedi, nyomokban mégis Alien-re emlékeztető hangulata,

b) 2 erős és néhány közepesen erős karaktere

c) Alien filmekhez illő sztorija

d) remek látványa

e) és jó kis zenéje.

A film tudott egyedit alkotni az univerzumban, nem éreztem azt, hogy másolná a korábbiakat. Nyilván voltak hasonlóságok, de ennyi. Nálam a Prometheusra köröket ver.

A filmnek persze van egy-két gyenge pillanata is, néha túlon túl vontatott, és az elfogadható tempó alá lassul

Spoileres tartalom megtekintése

, ezzel együtt nálam végig fenn tudta tartani az érdeklődést de nálam messze a pozitív elemek vannak túlsúlyban. Látatlanban is megmondom, hogy Riddicknek tetszeni fog. :D Ami még plusz nálam, hogy a Prometheushoz is bőven hozzáadott, így most már kerekebbnek érzem azt is. A vágással sem láttam gondot, a logikai bukfencek általában nem nálam szoktak kibukni, de így elsőre korrektnek tűnt a karakterek viselkedése és a sztori is.

A többit spoiler mögött.

Aki hajlandó lesz átértékelni az eddigi Alien univerzumra vonatkozó ismereteit, annak szerintem be fog jönni a film, kivéve, ha abszolút nem az ő világa... aki viszont ragaszkodik a korábbi szabályokhoz és emiatt a Prometheust sem tudta beilleszteni az univerzumban, annak szerintem ez se fog tetszeni.

2017. 05. 19. - 7:56, csoli1138 írta:

Akkor jöhetnek a kérdések-kifogások-szájhúzások spoilerben:

Csolikám, tovább kellene gondolni a filmet! Nem fognak mindent a szádba rágni. :) Sok kérdésedre a film továbbgondolása adja meg a választ. A hsz-emben ezek egy részére ki is tértem.

2017. 05. 18. - 14:30, ati írta:

Alien Covenant

Hát csalódás. Olyannyira vártam ezt a filmet, hogy már meg is néztem, de lehet kár volt :(

Ekkora unalmas filmet te jó ég.

Kb mint egy véresebb Prometheus, akinek az nem tetszett annak ez se fog. Pozitívum hogy tényleg nagyon brutál és látványos, amikor történik valami, ami ritka. Pozitívum még a zene. Tetszett, hogy az Alienből és a Prometheusból is csendülnek fel ismerős dallamok.

Ég és föld a Prometheushoz képest. És szerintem teljesen jó az akció / lassú drámai rész arány, az egész filmben, csak bizonyos helyeken néha túlságosan belassul a film.

Hozzászólás ideje:

Donát, nem igazán találtam választ a hsz-edben kérdéseimre. Sőt néhány kérdésemet így vagy úgy de te is feltetted. ;)

Egyetértek, hogy megosztó a film, de én a Promi-t szeretem, és ezt sem kukázom, főleg egy megtekintés után, jól is szórakoztam nem is húztam le, de úgy érzem jogos kérdéseim voltak, és az Alien univerzumon belül nem kellene ellentmondásoknak lennie, főleg a "saga" atyjától.

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2017. 05. 20. - 7:40, Donát írta:

Sajnálom cimbi, nem nagyon fogunk akkor egyetérteni :(

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:

Így az írások alapján csolinak adok igazat. Elég izzadságszagúak Donát magyarázatai. Szerencsére engem ezek a dolgok nem fognak zavarni majd ha egyszer megnézem mert hidegen hagy az egész Alien univerzum.

Hozzászólás ideje:

2017. 05. 20. - 12:08, Donát írta:

Szerkesztve: - csoli1138

Bár a filmet nem láttam, és csak az alapján ötletelek, amit spoiler mögött írtatok, de itt az én véleményem:

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Nabo:

Csoli

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:
  2017. 05. 20. - 19:12, Nabopolasszar írta:

Hozzászólás ideje:

Mi több, most én is beszállok látatlanban :D

Szerkesztve: - Nabopolasszar
  2017. 05. 20. - 21:18, Nabopolasszar írta:

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Most reggel kicsit Alieneztem. 15:09-nél az egyik monitoron ott virít a társaság neve a hajóéval egyetemben. :) Weyland Yutani Nostromo

Ez újdonság volt nekem, mert azt hiszem a Weyland-Yutanival az Aliensben meg a regényváltozatában találkoztam először.

Szerkesztve: - M.Laci
Hozzászólás ideje:
  2017. 05. 21. - 7:25, Dzséjt írta:

De d nélkül. :) A filmben a sörös dobozokon is láthatod a nevet, de mindenhová Weylan-Yutani van felfestve. :)

Tényleg! :D

Hogy a csudábe került a d végül a végére? :hmm:

Hozzászólás ideje:

Cameron adta hozzá, de hogy miért, azt szerintem ő sem tudja. Érdekesség, hogy még az Aliens szkriptjében és a Twohy-féle Alien3 forgatókönyvében Weylan-Yutaniként szerepelt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.