Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Biztos komoly marketingje lesz csak most nem lesz elég beharangozni hogy jön egy új SW film. Valahogy a széles tömegeknek is egyértelművé kell tenni hogy egyrészt itt más hősök lesznek másrészt ez 34 évvel az ep7 előtt játszódik. Vader aki a legújabb filmben csak egy szétégett maszk, itt valószinüleg élőben is tiszteletét teszi a vásznon. Arra leszek kiváncsi hogy miként segítenek majd abban hogy a nagyközönség megértse a koncepciót.

Hozzászólás ideje:

Szerintem elég lenne bevágni a Halálcsillagot, Vadert, esetleg Tarkint és az ep3 első trailerének mintájára az ep4 idevonatkozó részéből valamit. Ha valaki ebből ezt már nem fogja fel, azzal kár foglalkozni. Talán még lehet a logóval trükközni, mondjuk valami hasonlót kreálni, mint a TCW és a Rebels logója.

Hozzászólás ideje:

Itt végleges már a szinészek neve? Azért egy Vader-hez már kéne egy visszahozott Hayden Christensen vagy valaki más....

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Kicsit összerántottam az eddig tudható legfontosabb infókat. Csak hogy ne kelljen 10 oldalt átolvasni ha valaki kiváncsi hogy most hol tartunk.

Történet: A Halálcsillag terveinek ellopása és a Lázadók Szövetségének az első nagy győzelme lesz a fókuszban. A főszereplők mind új karakterek lesznek és a jók oldalán nem lesznek Erőhasználók. A sztori váza a híres ILM-es guru, a prequelek egyik legfontosabb trükkmesterének John Knoll-nak a fejéből pattant ki.

Az egyetlen hivatalos kép:

rogue-one-cast-photo-d23-1536x864-521514304075.jpg

Húzónevek

felicity-jones-gq-2-31jan14-getty_b_408x408.jpg

Felicity Jones a film főszereplője. Legutóbbi nevesebb filmje a díjnyertes The Theory of Everything (A mindenség elmélete) volt. Akárcsak Daisy ő is brit (csak így zárójelben jegyzem meg: annak idején a Doctor Who Agatha Christie-s részében volt egy fontos mellékszerepe). Csak annyi tűnik biztosnak hogy ezúttal a Lázadás katonája lesz.

mikkelsen.jpg

Mads Mikkelsen: Dánia elsőszámú sztárja az utóbbi években volt már Hannibál, James Bond gonosz és megfordult egy rakás kiváló drámában (pl: The Hunt, A Royal Affair), sőt még egy dán westernben is (The Salvation). Egy interjúban elárulta, hogy a szerepe fontos és jófiút fog alakítani.

Alan%20Tudyk-5.jpg

Alan Tudyk: Bár sok fontos filmben szerepelt szerintem sokunknak főleg a Firefly sorozatból rémlik a képe. Tehát miután szerepelt az "új Star Warsban" (:P belsős poén) most szerepelhet az igaziban is. A karaktere egyelőre ismeretlen.

forest_whitaker_300x400.jpg

Forest Whitaker: Kisregényt lehetne írni a pályájáról. Az utolsó skót király főszerepéért Oscar-díjat kapott.

Néhány másik említésre méltó szereplő: Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Riz Ahmed

A Rogue One egyetlen hivatalosan kikerült látványterve:

Star_wars_Rogue_One.JPG

Rendező: a 2014-es Godzilla rendezője Gareth Edwards

Bolygók: A sztori és a részletek terén egyelőre óriási homályban vagyunk. Egyelőre két bolygó van, ami biztosan fel fog tűnni:

Yavin IV: Ez lesz az első hogy az új érában feltűnik egy régi planéta. Minden bizonnyal az első hivatalos fotón is a Massassi templom szerepel.

"Trópusi bolygó": A neve nem ismert, de mivel a kánonnak számító képes útmutató feltűnteti a Rakata Prime-ot, ami a Legendák szerint egy trópusi bolygó ezért valószinüleg az lesz az. Ha ez a gondolatmenet megállja a helyét akkor ez lesz az első fontosabb elem, amit a filmek átemelnek a régi kánonból. Forgatási képek a trópusi bolygóról:

Star-Wars-Rogue-One-Stormtrooper-set-5-mdfq1n63i1h65fh28ztsq2ry0eyo2h9lnmjvuzatho.jpg

rogue-one-a-star-wars-story-photos-011-480w.jpg

2938123-rogue-one-a-star-wars-story-photos-016-480w.jpg

PAY-WARS.jpg

2C56491800000578-3236030-Rogue_one_Filming_at_the_legendary_Pinewood_studios_Felicity_Jon-a-93_1442358110266.jpg

Bár ezek mind egy stúdió mellett készültek, a stáb forgatott a Maldív-szigeteken is. Emellett Izlandon is megfordultak.

Három sisak amit a filmben használtak. Ebből kettő teljesen új design:

SkBBWzK.jpg

Pletykák:

Szinte 100 százalékig biztosra vehető, hogy Darth Vader fel fog bukkanni. Az egyelőre kérdéses hogy mellette lesz-e más régi vagy prequel trilógiás szereplő. Jimmy Smiths Bail Organája az egyetlen akit különösebb maszkolás nélkül be lehetne tenni. A többinél -így például a pletykált Tarkinnál vagy a 18 éves Leiánál- már szükség lenne némi CGI varázslatra is. Bár az Ant-Man című film alapján a technológia már kész van egy ilyen mutatványra.

Kérdések:

-Hogy kapcsolódik a film a Rebels-hez? Már tudjuk hogy a Disney berendelte a harmadik évadot a Lázadókból. Az ősszel érkező évad vajon milyen szorosan fog kapcsolódni a filmhez? Lehetséges, hogy például Felicity Jones karakterét először az animációs sorozatban fogjuk látni? A hetedik rész marketingjénél úgy tűnt, hogy a Disney szereti az efféle promót. Azokra a könyvekre amik elcsepegtettek némi háttérinfót az Ébredő Erőhöz fennhangon hirdették hogy az új filmet készítik elő. A Rogue One-al itt a mesés alkalom hogy hasonló fogásokkal az animációs sorozat nézettségét is kicsit feljebb tornásszák. Persze nem csak az a kérdés, hogy az új Rebels évad hogyan igazodik a filmhez hanem hogy a film igazodik-e valamennyire a Rebels-hez. Lesznek kikacsintások a rajongóknak és elhangzik majd Kanan, Hera vagy Ezra neve?

-Hogy kapcsolódik a film az ep.7-hez? Tudjuk hogy az egyik spin-offban fel fog tűnni egy karakter, aki az ep.7-ben debütált először. Talán megismerhetjük a fiatal Lor San Tekkát?

Hozzászólás ideje:

Szívesen! :)

Ahogy arra Yoda felhívta a figyelmemet, volt már egy teaser is, amit a Celebrationön vetíttek le, és a Teaser trailer topicban van hozzá link emlékeim szerint. :)

Igen viszont a teasert még azelőtt készitették el hogy beindult volna a forgatás. Az ottani képkockák szinte biztos nem szerepelnek a filmben. Már csak azért sem mert a Halálcsillagot mutatja a Yavin IV fölött. Valszeg ide nem jut el a cselekmény, de hangulatfokozónak jó volt.

Hozzászólás ideje:

Köszi Bomarr! Én sem követtem mostanáig különösebben a híreket, ezért jó volt egyben látni mindent, amit eddig tudni lehet. :)

Hozzászólás ideje:

Szívesen mindenkinek! Remélhetőleg az érdemi infókra nem kell sokat várni.

Egyébként a legnagyobb amerikai online jegyértékesítő a Fandango készített egy felmérést, hogy melyek a 2016-os év legvártabb filmjei. A Rogue One lett az első :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát, eleddig nem sokat tudunk, de jó volt az összefoglaló, így legalább frissen készülhetünk a spoilerdömpingre. :)

Nem biztos. :) Az EPVII hibáiból okulva állítólag a Disney sokkal erősebb biztonsági intézkedésekkel védi a következő filmjeit (őrző céget is váltottak). Eddig ok a dolog, mert a Rouge One már elég régóta forog de semmi nem szivárgott ki. :hmm:

Hozzászólás ideje:

Mondjuk szerintem pont a Rogue One-nál nincs túl sok okuk a titkolózásra, hiszen tudjuk, hová fut ki a film.

E téren nem csak annyit tudunk, hogy a lázadók végül meg fogják szerezni a Halálcsillag tervrajzait?

Hozzászólás ideje:

Ami elég sok egy olyan filmben, ami arról szól, hogy a Lázadók megszerzik a Halálcsillag tervrajzát. :) Legalábbis én tuti nem fogok azon izgulni, hogy az akció sikeres lesz-e vagy sem. :D

:D Jó, hát hatalmas fordulatokra tényleg nem kell számítani, de azért bőven lehet mit titkolniuk a sztorival kapcsolatban is. Vader-en és a 7-beli "visszatérőn" kívül elvileg új szereplőkkel lesz tele, akiknek a sorsáról nem tudunk semmit, így aggódhatunk az életükért. Feltéve persze, hogy a film során kialakul annyi kötődés, hogy foglalkozzunk ezzel. :) Meg úgy alapból nem tudjuk, hogy kik, honnan és hogyan lopják el a tervrajzot stb..

Hozzászólás ideje:

Én már most megmondom, hogy bárkinek nagyon szívesen veszek majd jegyet. :D Aznap úgy sem fogok suliba menni csak hogy megvehessem a jegyeket. :D Mint az ep. 7-re. Akkor sem mentem. :D

Szerkesztve: - Rajmesz

Hozzászólás ideje:

Jo ez az osszefoglalo.Koszi.

Rebels...szerintem ugysn ugy csak januarban fognak kijonni azok a reszek ,amik a filmhez kothetoek (mint most),szoval nem hinnem,hogy Felicitit animacioban ismernenk meg eloszor.

Lor San Tekka johet!!!

Hozzászólás ideje:

Nekem már most van egy olyan érzésem ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy a Halálcsillag visszanyeri (legalábbis számomra) a rég elvesztett "varázsát". Mikor először láttam az ep.IV.-et csodáltam, felnéztem erre a hatalmas Űrállomásra, "Valósággal megdöbbentett, mennyire vele van az Erő" :D ezzel az Űrállomással. Most meg lenézem, hogy "Heh! Egy X-wing simán kilőtte". De ezzel a filmmel szinte biztos vagyok benne, hogy visszanyeri a rég elveszített nimbuszát.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.