Jump to content

Előkészületek


Recommended Posts

Nekem, a "Zsivány"-okról természetesen a Hoth-i a csata jutott eszembe, de úgy tudom, hogy ez "X-szárnyú" film lesz..

Szóval alapból a 4-5 közé, vagy az 5-6 közé tenném, de megmondom őszintén, örülnék, ha tévednék.

Link to comment
Share on other sites

Ráadásul azoknak az idővonalaknak semmi értelmük. Minek nézzünk olyan sztorikat melyekre se előtte se utána utalás sincs.

 

Igen, a címről arra lehet következtetni, hogy (ez is) -bocsi, ehhez még korán van- "OT-majmolás lesz", de remélem "független" időkbe helyezik a sztorit és lesz neki némi-nemű ERŐ vonzata is.

Nem akarok egy sw világában játszódó Red Tails-t, én a spin offokban is igazi star wars érzést szeretnék, és nem csak egy egy szeletet az érzésből hosszú filmmé gyártva..

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Korábban arra utaltak, hogy egy ep.7-es szereplőt fognak kidomboritani. A hivatalos bejelentés szerint a spin-offok mellékszálakat és mellékfigurákat állitanak majd reflektorfénybe ("Rogue One is the title for the first film in a unique series of big-screen adventures that explores the characters and events beyond the core Star Wars saga.") Szerintem a sequel trilógia körül fog játszódni. Valószínüleg nem sokkal előtte.

Link to comment
Share on other sites

Igen. Az ütemezés viszont picit elbizonytalanít. Jövő év végén jön a Rogue One majd utána alig fél évvel már jön is az ep.8. Félek hogy az emberek hamar belefáradnak, ha ennyi SW jön egymás után. Lehet hogy a szellősebb ütemezés jót tenne a bevételeknek.

Link to comment
Share on other sites

Valóban mint derült égből a villámcsapás jött ez a hír. Egyelőre én azt érzem jobban ellesz rugaszkodva a történet a már meglévő és jövendőbeli első vonalas szereplőktől. Talán a történet sem lesz a nagy egész szempontjából olyan jelentős, csak 1-2 új háttérhős különös kalandját meséli majd el, valamelyest bepillantást engedve a fő események hátterébe.

Link to comment
Share on other sites

Igen. Az ütemezés viszont picit elbizonytalanít. Jövő év végén jön a Rogue One majd utána alig fél évvel már jön is az ep.8. Félek hogy az emberek hamar belefáradnak, ha ennyi SW jön egymás után. Lehet hogy a szellősebb ütemezés jót tenne a bevételeknek.

Sejtettük, hogy sűrű lesz de ez tényleg elég rövid periódus. Elveheti a varázst és a jelentőséget.

Link to comment
Share on other sites

A Disneynél azt hiszem volt is egyszer egy ilyesmi nyilatkozat, hogy az SW filmekkel is a Marvel stratégiát fogják alkalmazni vagyis 1-2 film évente. Beleunni meg szerintem nem fognak a népek(mi rajongók meg amúgy se) a Marvel filmeket se unják pedig évi 2 van sőt általánosságban a képregény filmeket sem unják pedig az aztán tényleg van dögivel (hálisten) :)

Link to comment
Share on other sites

"Egyelőre nem tudni, hogy a Rogue One miként kapcsolódik majd a harmic évvel A Jedi visszatér után játszódó Az ébredő Erő-höz, a Variety által megemlített pletykák szerint sehogyse, hanem Leia hercegnő fiatalkoráról (azaz A csillagok háborúja előtti időszakról) fog szólni."

 

Leia? Lehet, le vagyok maradva, de erről volt szó egyáltalán eddig? :?

Link to comment
Share on other sites

A Variety csak annyit ír, hogy vannak spekulációk, amik szerint a két készülő spin-off film valójában Hanra és Leiára fog fókuszálni, de ennek egyrészt ellentmond a hivatalos bejelentés, ami egyértelművé teszi, hogy nem a főhősök lesznek középpontba, másrészt meg: melyik karakterhez nem volt még spekuláció? Szerintem csak fel kell túrni a netet. Tuti hogy akad olyan is aki azzal számolt, hogy Búja Féreg lesz a főhős. A Variety csak találgat.

Link to comment
Share on other sites

Sejtettük, hogy sűrű lesz de ez tényleg elég rövid periódus. Elveheti a varázst és a jelentőséget.

Ez az, ami miatt én félem a jövőt. Nem az első néhány epizód lesz sz*r, a későbbiek. Vagy mert elkezd romlani a minőség, vagy mert már a könyökünkön jön ki, vagy mindkettő. Mondjuk tény, az évenkénti egy még nem olyan sűrű, mint az MCU esetében az évenkénti kettő felállás, de ami késik, nem múlik...

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom, én nem vagyok az a "mazochista" fajta, aki élvezettel kínkasztja magát egy általa kedvelt film folytatására várva. A Prometheus 2-vel kapcsolatban is már hülyét kapok lassan, és tudtommal oda még hivatalos premier dátumot sem jelentettek be (vagy igen?).

 

Szóval egyelőre nem aggódok a hír miatt... sőt, kifejezetten örülök neki. Félsz ettől függetlenül valamennyire bennem is van, de egyelőre maga a tudat, hogy nem 3 éveket (vagy évtizedeket) kell várni egy egy SW filmre engem nagy örömmel tölt el. :) És valóban, egyelőre a Marvel filmek tempója sem azt mutatja, hogy ez a recept bukásra lenne ítélve.

 

Az a lényeg, hogy kíváncsian várom a jövőt és egyelőre nagyon örülök, hogy sűrűn mehetek moziba SW miatt! :)

Link to comment
Share on other sites

Sokan, köztük én is, már a tv-sorozatok miatt a saga hígulásáról beszéltek korábban.

Jelentkezzen az aki ezt így élte meg!

Nyilván nem, de mint írtam is, nem az elején fog ez a jelenség jelentkezni (bár biztos van olyan, aki szerint már most is így van). De jelentkezni fog. Ez tény! Lehet, hogy öt év múlva, lehet, hogy tíz év múlva, de így lesz. A folyamat lassú, a Star Treknél majdnem 30 év alatt zajlott le, a Stargate-nél másfél évtized alatt, a Star Warsnál sem az ep8 fogja betenni a szöget a koporsóba, ha csak nem lesz irgalmatlanul sz*r az ep7 és annál is pocsékabb az ep8. De sajnos ez egy olyan dolog, ami a velejárója a franchise-oknak.

Kivéve, ha folyamatosan tudják cserélgetni a tehetséges alkotókat (ezzel meggátolva, hogy elkényelmesedjenek vagy belefásuljanak), ha szüneteket tartanak (meggátolva ezzel, hogy a nézők ráunjanak), ha folyamatosan megadják a megfelelő mennyiségű pénzt és sosem fognak olyanok belepofázni, akik nem értenek hozzá. Ahhoz, hogy a Star Wars ne jusson a Disney jelenlegi elképzelései folyamán néhány év múlva más nagy nevű, de végül befulladt franchise-ok sorsára, ennek a négy elemnek folyamatosan meg kell lennie. Ami persze lehetetlen, mert az emberek változnak, a stúdiók úgyszintén. Jöhet valaki a Disney élére, aki belepofázik mindenbe, aki azt hiszi, hogy kevés pénzből is lehet szuperprodukciót alkotni, jöhetnek producerek, akik úgy beássák magukat a franchise-ba, mint kullancs a kutyába, a nézői ízlés is változni fog, stb. És persze az elnyűhetetlen tény: előbb utóbb kifullad a sztori. A Star Wars galaxisa nagy, de nem végtelen, a dolgok pedig változnak.

 

Riddick: a Prometheus 2 2016. március 4-én érkezik.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is sokszor megfordult már a fejemben főképp a spin-offok bejelentése után, hogy felhígukl majd a Star Wars, de egyelőre nincs bennem félelem. Attól is függ, hogy a Rogue One és a későbbi spin-off filmek mennyire kapcsolódnak majd a fővonalhoz. Én lentebb is írtam, hogy szerintem csak kis mértékben, szereplők tekintetében pedig még talán annyira sem emiatt vagyok kissé nyugodtabb még. Ami már neccesebb, hogy az Ep7 és 8 között mindössze máésfél év fog eltelni. Kérdés mennyi időnk lesz kiélvezni, kiértékelni magunkban az Ep7 eseményeit, viszont másik oldalról meg jó, hogy lesz egy ilyen SW gazdag időszak is. A kérdés inkább az, hogy ez a tendencia időszakos lesz vagy hosszú ideig így működik majd, hogy évente jön egy SW újdonság, extrémebb esetben több is. Ha így lesz az már tényleg a felhíguláshoz vezet majd.

Link to comment
Share on other sites

A magam részéről a spin-offok miatt aggódok a legkevésbé. Tetszik, hogy nem akarják megváltani a világot és bevallottan inkább kevésbé lényeges figurákkal foglalkoznak. Ez tipikusan olyasmi ami könnyen remek szórakozás lehet. A sequel trilógiától jobban tartok.

Link to comment
Share on other sites

Hogy szóljak valamit magáról a Rogue One-ról is, én személy szerint remélem, hogy ez a cím egy olyan filmet takar, ami megidézi az X-Szárnyúak könyveket. Egy rajnyi T-65 Incom, élükön az öreg Wedge Antilles tábornokkal, harcol a Birodalom TIE vadászai ellen. Egye fene, ha ezt megvalósítanák, azt sem bánnám, ha tokkal-vonóval majmolnák az ep4 végső csatáját, csak ne legyen benne Halálcsillag. :) Mivel imádtam a Legóimmel ilyet játszani, és máig kedvencem az X-Wing Alliance (és elődei, de a legjobb az Alliance) című videojáték, nekem egy ilyen film kicsit megvalósult álom lenne.

Link to comment
Share on other sites

Egy fokkal jobban tartok ettől a spin-offtól, mint az ep7-től, tekintve, hogy nagyon szeretem az X-szárnyú regényeket. Másrészt örülök, hogy sikerült egy számomra érdekes témát elővenni elsőnek. Persze nem kellene, az egyébként már Legends-nek számító, könyveket semmilyen szinten alapul venni, de azért mégis... számomra azok alapművek.

Link to comment
Share on other sites

Én is inkább attól félek, hogy a franchise ilyen sok film után ki fog üresedni, elveszti a varázsát, de azért bizakodó vagyok. Egyébként én nagyon nem örülnék, ha az új SW filmek a Marvel-képregényfilmek színvonalát ütné csak meg, mert azért ég is föld a különbség a kettő között, nekem ez egyáltalán nem jelent garanciát.

 

Hogy konkrétan a filmhez is hozzászóljak: én is a könyvekhez hasonló könnyed X-szárnyú kalandot várnék. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintetek vehetjük úgy, hogy ez a Felicity Jones az EPVII -ben is szerepelni fog?

A TFA az IMDb-n nem szerepel a filmjei között. Ettől függetlenül később persze még bevehetik. Én nagyon nem bánnám.
Link to comment
Share on other sites

Még azt is el tudom képzelni, hogy az utóforgatáson felvesznek vele egy snittet, hogy feltünjön egy cameo erejéig.

 

Ami az X-wing regényeket illeti: én csak kettőt olvastam, de sajna már semmire nem emlékszem belőlük. Egy poén rémlik, hogy vadászrepülő pilótákat toboroznak és egy ewok is jelentkezik. Ez is csak azért mert az egyetemen egy óra alatt az első sorban olvastam és ettől nagyon rám jött a röhögés.

Link to comment
Share on other sites

Ami az X-wing regényeket illeti: én csak kettőt olvastam, de sajna már semmire nem emlékszem belőlük. Egy poén rémlik, hogy vadászrepülő pilótákat toboroznak és egy ewok is jelentkezik. Ez is csak azért mert az egyetemen egy óra alatt az első sorban olvastam és ettől nagyon rám jött a röhögés.

Az a Lidérc osztagban van, én azt olvastam először. Ez a poén valahogy bennem is megmaradt (nekem spec. az egyik kedvenc SW könyvem, és talán az egyetlen, amit nem bánnék, ha valamilyen úton módon megfilmesítenének - még ha csak az ötletet veszik át, az is jöhet). De Hobbie csak ugratta Wedge-t a dologgal. "Jub-jub, parancsnok." :D Aztán közölte, hogy egy gamorreai jelentkezett pilótának. Nem kevésbé abszurd, bár szépen megoldották végül. :)

Link to comment
Share on other sites

Komoly faladat! Számítottam rá, hogy Williams nem fog mindent bevállalni.

Kiner vajon fel sem merült?

De ha már itt tartunk, vajon Filoni sem merülhet fel előbb utóbb egy spin-off rendezésére? Brad Bird is animációsból nőtte ki magát.. :hmm:

Amúgy ez hivatalos logó?(a filmuniverzumon találtam)

sw-rogue-one-.png

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information