Ugrás a kommentre

Általános információk

SimonZ

Ajánlott hozzászólás

• 5 héttel később...

Januárban felmerült a hír, hogy a Celebration Europe-on lesz egy rajongói képkiállítás. Kapcsolatba léptem a TFN-en az illetővel, aki Barry Eldridge-dzsel folytatott kommunikációt erről (ő a CelEu szervezője), és jeleztem, hogy esetleg részt vennék, ha megfelelőnek tartja a képeimet. Azt írta, nagyon örülne a részvételemnek, és amint kiderül valami pontosabb infó, értesít róla.

Most jött el ez az idő (én speciel áprilisra tippeltem, és május elsején kaptam az üzenetet :love: ): a képkiállítás a Fan Clubs/Groups szekcióban lesz. A szervezés részleteit a TheForce.Net-re, pontosabban annak Fan Force nevű szervezetére bíznák. Részleteket még nem tudok (hány kép, meg ilyesmi), azok csak később lesznek.

(Addig nem akartam ezt beírni a fórumba, amíg nem kapok biztosabb infót a dologról, ezért hallgattam róla pár hónapig. :clap: )

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszönöm szépen mindenkinek! :D

Más: aki kapott a klubnapon szórólapot az augusztusi koncertről, nézze meg alaposabban a kép jobb alsó részén lévő űrhajókat!

Hogy mit kell látni? Hát sajnos a sagaposzterem részletének a tükörképét:

saga30-part1d.jpg

A nagy csillagrombolót onnantól vágták rá a képre, ahonnan már nem látszik mögötte a Halálcsillag. A színezést és a csillagokat is simán meghagyták, magyarul csak levágták a képemről ezt a részt, és beillesztették (még a kis TIE-vadászokat is benne hagyták). Sőt, ezt igen gyorsan csinálták, mert május 3-án töltöttem fel ezt a képet, és 12-én már osztották a szórólapokat.

Bár kis részlet, de azért szólhattak volna előtte... :D

Szerkesztve: - SimonZ
A hozzászólás linkje

Lokatelli: ezer örömmel megcsináltam volna, ha kérik. :D John Williams reklámozása megtiszteltetés lenne.

Az hagyján, hogy itthon van az ember, de még egy városban is vagyunk, a fene egye meg. Marha nehéz lett volna nekik lepötyögni anyanyelven két sort...

Ody: A szervező a Fivinvest, szóval szerintem ők.

A hozzászólás linkje

Lokatelli: szerintem lesz rá energiám. :clap: Úgyis kapcsolatba kell lépnem velük a jegyek/jegyárak miatt, úgyhogy lesz még egy téma. :clap:

Krande: Ezt még meggondolom... :yeah:

Más téma, az oldalammal kapcsolatosan: végre ismét működik a vendégkönyvem (egyelőre még csak a magyar szekció). Most már szűri a bejegyzéseket, hogy lehetőleg ne kerüljenek bele automatikusan generált szemetek.

A hozzászólás linkje

Nem tévedsz. :) A Lucasfilm bármikor megtilthatná a képek ilyen felhasználását, hiszen az ő tulajdonukat képező nyersanyagokból készültek, az ő bejegyzett védjegyeikről (Vader, Kenobi stb.).

A montázsok jogi helyzete viszont bizonytalanabb. A starwars.comon az szerepel, hogy amennyiben valaki bármilyen saját készítésű képet küld a Lucasfilmnek, azzal egyben visszavonhatatlanul átruházza a képek tulajdonjogát a cégre. Ez pedig azt jelenti, hogy a kép tulajdonjoga alapvetően nem az övék, hiába az ő anyagaikból készült. Ezt támasztja alá, hogy ha egy művész küld bemutatkozó anyagot, akkor neki hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a Lucasfilm az ő képeit/mozgóképeit/hanganyagát felhasználja, de csakis elbíráláshoz - a cég vállalja, hogy nem adhatja tovább, nem használhatja fel promócióhoz. Minden ilyesmihez ki kell kérnie az alkotó írásos engedélyét.

Szóval úgy tűnik, nincs teljes hatáskörük az ilyen alkotások terén.

(És igaz, hogy (még) nem lett belőle semmi, de a jauári lucasfilmes megkeresésem is ezt látszik alátámasztani, hiszen simán elvehették volna a képeket, ha vitán felül az ő tulajdonukat képeznék.)

Lokatelli: megreklamáltam. :clap: És megkérdeztem, mikor lesz részletes program, meg ilyesmi.

A hozzászólás linkje

• 1 hónappal később...

Az utóbbi heteim igen sűrűek, ezért nincs sok időm fórumozni. :para: Viszont nem eredménytelenül telnek a napok. :D

Tegnap este megérkeztek a részletek a londoni rajongói képkiállítás kapcsán, így örömmel jelenthetem be, hogy kiállító leszek. :D

A weboldalamon nyitottam egy külön aloldalt a Celebration Europe-os infóknak.

Mindenkinek kb. 1,2 m * 1,5 m-es helye lesz, és összesen öten állítunk ki. A srác, aki rajongói részről szervezi, kicsit megorrolt arra a szervezőre, akivel tárgyalt, mert nem volt lehetősége valóban tárgyalni, jóformán kész tények elé lett állítva. Szerencsére ez a hely pont akkora, mint amekkorák az én napi látványterveim, úgyhogy ez a méret nem csökkenti az általam bemutatható képek számát - sőt, ügyes elrendezéssel akár még többet is bemutathatnék.

Nem kell majd állandóan ott állnunk a képeink mellett, a Fan Force emberkéi (a theforce.net rajongói szervezete, az ő standjukon lesz a kiállítás) ki lesznek okosítva a "művészekkel" kapcsolatosan, úgyhogy ők minden felvilágosítást meg tudnak adni majd, akkor is, ha mi pont nem vagyunk a képek közelében. Tervezik valamilyen kommunikációs hálózat kialakítását is, hogy oda tudjunk menni a képekhez, amikor szükség van ránk. :P Javasolják, hogy vigyünk egy köteg névjegyet, és egy portfóliót is, ami jó referencia lehet, ha egy fejes odatéved. :D És az éppen aznap be nem mutatott képeket is kitehetjük egy asztalra a kiállítórész elé.

Itt láthatóak a kiállításra tervezett képeim, napi lebontásban (minden nap más kollekciót mutatok be):

http://simonz.co.hu/celeu/preview.pdf

Itt pedig a portfóliómat láthatjátok (kb. 6 megás pdf).

Névjegyem még nincs, de készül. Csináltam egy logóféleséget, ami most már fenn van az oldalamon, és a névjegyre is rákerül majd:

logo.jpg

Ez az avatarom is. :P

Szerkesztve: - SimonZ
A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.