Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Nekem a kép elhelyezésével van a bajom. Szerintem jobban ütne ha csak a Halálcsillag sejlene fel Geonosis mögül :)

Hmmm...ez nem is rossz ötlet! Nekem nagyon bejön, hisz ez az egyik lényege Geonosisnak. De majd biztosan kapunk elemzést arról, miért lett olyan a kép, amilyen. :)

Hozzászólás ideje:
Hmmm...ez nem is rossz ötlet! Nekem nagyon bejön, hisz ez az egyik lényege Geonosisnak. De majd biztosan kapunk elemzést arról, miért lett olyan a kép, amilyen. :)

Az a világos kapuszín megtöri nagyon a hátteret. Nálam ez zavar főleg.

De majd persze várom Zoli komentjét :)

Hozzászólás ideje:

Nem csoda, hogy ez a két kép úgy oda került az egész tetejére, elvégre ez a két momentum a legfontosabb a Geonozisban (hát nem fura, hogy a szó úgy hasonlít a genezis szóra??). A Halálcsillag terveinek születése, és Anakin-Padmé végzetének kezdete. Legalább is én így látom.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszi mindenkinek a véleményeket! :) A poszter most már elérhető az oldalamról is, a háttérképekkel együtt.

Na, akkor haladjunk sorban... :P

Ody: A láncolás csak véletlen egybeesés, bár tényleg jól fest. Kettejük viszonyát csak a mérettel és az elhelyezkedéssel akartam kifejezni. :)

Dzséjt: Az a Geonosis, nincs benne susmus. :P A Földet mint dublőrt szinte soha nem használtam. Bár olyan már volt, hogy a Dagobát az Alderaan helyettesítette, részben vagy egészben. :P

Obi1, Oldie, Ody: a Padmé-Anakin-Halálcsillag... :D

Gondoltam, hogy ez a részlet vitát fog kavarni. :P Ez egyfajta fókuszpontja a képnek. Három vonal mentén lehet ide eljutni. Az egyik a Geonosis - Halálcsillag vonal. A másik kettő Pogglén keresztül vezet. Az előtte lévő, nyíl alakú sziklaformáció, aztán mögötte lévő sziklaforma, végül a kapu íve. A harmadik út egyszerűbb: Poggle felemelt keze is oda vezet. A fókusz pedig azért van itt, amit MissKarrde is írt: a Halálcsillag terve a Köztársaságot átszövő ármánykodás, a háború, az elnyomás, az új idők előszele, Anakin és Padmé meg... hát, képviselhettek volna valami jó előjelet, de mind tudjuk, mi lett belőlük. :D

A kép nagyrészt a klónháború kitöréséről szól, és a Jedi harcáról. (Apropó: egy-két barátomnak azzal okoztam meglepetést, hogy felhívtam a figyelmüket arra, hogy a poszter alján lévő képet így nem lehetett látni a filmben. :P ) Grandiózus események zajlanak egy arénában és körülötte, a csillagok alatt - egy egész galaxis sorsa fordul itt meg. Ugyanakkor a Geonosisnak van egy másik arca is, egy sokkal személyesebb: Anakin és Padmé vallomása és döntése. (Persze ez is meghatározó lesz később a galaxis számára, ami némi sötét iróniát is ad az eseménynek, de itt inkább egy meghitt dologról van még csak szó.) És mivel ez a kevésbé grandiózus esemény is megérdemli a figyelmet, nagyobb hangsúlyt adtam neki a fényekkel és a kontraszttal - és oda került, ahova került. :P

Hozzászólás ideje:

Egyébként meg tényleg nem is rossz egybekép ez a HCS meg Anakinék. Születésük után ott találkoznak először a gyerekeik :lol: Akár őket is keretbe lehetne foglalni így :D

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Nekem is nagyon tetszik ez a poszter :lol:

Minél feljebb haladunk a képen, annál fontosabb szereplőket láthatunk: legalul az egyszerű geonosisiakat, majd Pogglét, a fegyvergyárost. Az is igen jó, hogy Dooku a legnagyobb, mert ő az ep2 egyik legjelentősebb karaktere. Aztán ott vannak a Jedik az arénában, meg a köztársasági csatahajók---a háború kirobbanása! Legfelül meg ugye Padmé és Anakin, akiknek szinte csak a sziluettje vehető ki, és ott van a Halálcsillag ---- mindezek még csak a később bekövetkező események csírái. :D:D

Még egyszer, összefoglalva: Szenzációs kép! :D

Szerkesztve: - Xom

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

1977. május - 2007. május

A saga 30. évfordulója

saga30.jpg

Itt a teljes méretű poszter.

Háttérképverziókból kettő is készült, egy a szöveggel, egy anélkül:

saga30-wallp.jpg

saga30-wallp2.jpg

Szövegesek:

1280*1024

1024*768

800*600

Szöveg nélküliek:

1280*1024

1024*768

800*600

A képek ma este vagy legkésőbb holnap elérhetőek lesznek a weboldalamról is, most még csak a fórumból láthatóak.

Hozzászólás ideje:

Szóhoz se jutok de azért megpróbálom.

Ennél szebb ajándékot nem is kaphatna az SW a 30. szülinapjára. :):D :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszi mindenkinek! :D

Már egy ideje az oldalamról is elérhetőek a képek.

Rögtön a Geonosis-poszter elkészítése után bedöglött a gépem, úgyhogy pár hétig hanyagolnom kellett a képkészítést. :yes: Utána meg nem értem rá ezzel foglalkozni, de most pótoltam a lemaradást. Úgy éreztem, most jött el az ideje, hogy egy igazi sagaposztert készítsek. Még időben sikerült, az évforduló előtt. :yes:

Pár dolog a képpel kapcsolatban:

- A felső részen balról jobbra a Naboo zöldje egy "világégésen" (piros) át eljut a Birodalom kékjébe. Ugyanezen a vonalon Anakin sorsát lehet végigkövetni, ahogy Darth Vaderré válik.

- Baloldalt fentről lefelé egy már ismert tranzíciósorozat látható: a Naboo alatt a Coruscant, ami a Mustafarba folyik át. Az előbbi két bolygó számomra a Köztársaság jelképe (amellett, hogy a Naboo értelemszerűen Padméé is): a Naboo mutatja a békét és a sokszínűséget, a Coruscant pedig a ragyogást, a nagyságot. De ez a ragyogás már csak a látszat, közelebbről nézve lentebb az épületek a (nálam a Köztársaság pusztulását jelképező) Mustafar lávamezőibe folynak. Obi-Wan kivont karddal áll Coruscant képe előtt. Ez a póz számomra megtestesíti mindazt, amiről az öreg Ben beszélt: pontosan ilyennek képzelnék egy Jedi-lovagot, a Köztársaság békéjének és igazságának őrzőjét.

- A kép alsó részén két "jelenet" került egymás mellé: bal oldalon a tökéletes, színtiszta akció, Anakin és Obi-Wan párbaja. Mellette pedig a tökéletes "semmi" :) , egy tatuini látkép az ikernapokkal - egy szebb jövő ígérete.

- Baloldalt a kép szélén az űrhajók fentről lefelé EP1-2-3 sorrendben láthatóak (zöld-sárga-vörös színátmenet), a jobb oldalon felül a Birodalom, lent a Szövetség van (utóbbinál a színvilág narancsos, szemben a Birodalom kékjével - itt nincs átmenet, a két rendszer és a két szín elválik egymástól).

- Kivételesen nem használtam teljesen színes hátteret, mert úgy gondolom, ez elvinné a hangsúlyt a karakterekről - amit egy sagaposzter esetében nem célszerű megtenni, hiszen annak 6 filmről kell szólnia, ezért jut rá épp elég képelem. :) Most először használtam aurajellegű színezést a figurák körül, ami szerintem jól passzol a teljes képhez, és egyszerűen, tisztán sugallja a karakterek hovatartozását. A kép alján is direkt lett ilyen "puritán" a Star Wars-logó, és nem a szokásos aranybetűs felirat: úgy érzem, ide a klasszikus filmbeli nyitólogó illik.

- Vader mögé első gondolatként a 2., félkész halálcsillagot tettem volna, de az évforduló miatt rögtön az első halálcsillagot próbáltam oda - és ez szerintem jobb ötletnek bizonyult. :)

Itt van néhány háttérkép méretűre vágott részlet a poszterből, a nekem különösen tetsző részekről.

saga30-part1b.jpg

1280*1024 1024*768 800*600

saga30-part1c.jpg

saga30-part1d.jpg

A kép elkészítése körülbelül 13 órámba telt, ami szokatlanul hosszú, általában hét óránál nem szokott tovább tartani. Ennek oka lehetett egyrészt az, hogy a kép elég nagy (az eredeti mérete nagyobb, mint ami az oldalamon van fenn), másrészt elég komplexre is sikeredett. :) A fájl mérete a memóriában munka közben 1,18 gigabájt volt. Mivel 1 giga RAM-om van, és ebből csak kb. 5-600 mega hozzáférhető a Photoshopnak, éljen a virtuális memória... :) Lassú is volt, mint az állat. Percekig tartott a mentés és a betöltés is, sőt, az egyszerűbb műveletek végrehajtási idejét is mérhettem volna stopperrel. :)

Végül itt egy kis ábra a saga-kép "evolúciójáról", arról, hogy jelentek meg bizonyos részletek egy-két korábbi háttérképen:

saga30-evol.jpg

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:

Remek, Remek!

Bár a Padmes háttérképet tenném ki, érthető okokból, mégis a Vaderest teszem, mert az marha jól néz ki. :yes: :yes:

Hozzászólás ideje:

Szerintem a narancssárga pilótaoverál már eleve egy elég jellegzetes Lázadó ruha, ami ezt jelképezi. Plusz az X-Wingek, A-wingek és a Korelliai korvettek is fel lettek vértezve vörös sávokkal, bár ez nem narancs, de a színtiszta vörös inkább a Sith színe.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.