Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Szerintem inkább ahhoz lehet köze a dolognak, hogy minden nyomot el akartak tüntetni, ami a birodalom közbeavatkozását akárcsak minimálisan is jelezte volna. Ehhez nem a bolygónak, sokkal inkább az R2 es egység memóriájában tárolt adatnak lehet köze. Ugye a lázadás most először hajtott végre sikeres katonai akciót, ráadásul megtudták, hogy létezik az úgynevezett Halálcsillag, és annak a tervrajzait sikerült kézre keríteniük.

Az Uralkodó gondolom nem akarta, hogy még azelőtt tudomást szerezzen a Szenátus a Halálcsillagról, mielőtt azt beveti, hiszen a félelem miatt akár úgy is reagálhattak volna, hogy megpróbálják leváltani - ahogy azt te is írtad. Ezért az adatokat minél hamarabb vissza kellett szerezni, lehetőleg úgy, hogyha esetleg néhány - semleges vagy birodalompárti - szenátor el kezd nyomozni, akkor se derüljön ki, hogy mi is történt a Tatuinon. Persze ez szerintem is túlzott óvatosság, hiszen nehéz lenne összerakni a lázadók segítsége nélkül a dolgokat, de Sidi nem akart kockáztatni.

Ugye a Szenátus feloszlatása után a legfőbb "legyőzendő fegyver" a terror elkerülésére az a HCS lett. Na most az erre irányuló minden kritikus adatot foggal körömmel kellett védenie a birodalomnak, hiszen egyrészről nem lett volna jó, ha a lázadók is csinálnak egy ilyet (oké, a Birodalomnak több mint tíz évig tartott, de a második már nekik is gyorsabban ment, tehát az idő tényező legyőzhető), bár ehhez jelenleg nem volt elég forrásuk, másrészről a HCS elvesztésével az Uralkodó jelentős ütőkártyát vesztett volna el a kezéből, tehát nem volt szabad engedni, hogy bárki is találjon esetleg rajta bármilyen gyenge pontot.

Összefoglalva, szerintem az volt a lényeg, hogy egy esetleges külső "szaglálódás" esetén semmi se vezessen el se a droidokhoz, se az infóhoz, se a birodalomhoz.

Hozzászólás ideje:

Jabba egy galaktikus méretű csempészhálózatot működtetett, nyilván nem csak a Tatooine-on voltak erősségei. :)

De amit Donát mond, az áll szerintem legközelebb az igazsághoz. Igaz, utána a Halálcsillagot szinte rögtön bevetették, így lehullt a lepel. Alderaan elpusztításának nyilván volt visszhangja a galaxisban, még ha a Birodalom alaposan meg is szűrte és kiforgatta a híreket.

Hozzászólás ideje:

Donát, igen, ez tetszetős elképzelés. Sőt, tovább ragozva, nem csak a Lázadók, de akár a tatooine-i bűnbandák kezébe se nagyon kerüljön, mert az katasztrófát okozna, ha a Halálcsillag tervei kikerülnének a feketepiacra. Bár így is túlzásba vitt a dolog, de érthető óvintézkedés.

Nute: a Lázadók ideákért harcoltak és még nekik is évekbe telt, mire sikeresnek minősíthettek egy akciót (hogy ez öt, tíz vagy húsz évet takar, jó kérdés, de a Yavin IV bázis felszereltségét elnézve, nem egy hete kezdték az ipart :)). Viszont volt katonai erejük, képzettségük és felszerelésük. Ellenben a huttoknak mik vannak? Fejvadászok és zsoldosok. Megvásárolható katonák! A Birodalom belenyúl a pénztárcájába, és volt nincs a huttoknak hadserege. De lehet, hogy még ennyi sem kell, megjelenik néhány flottányi csillagromboló Nal Hutta körül, és ezek a zsoldosok máris iszkolnak. A Lázadók teljesen más fajta harcosok voltak. Nem egy súlycsoport.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tehát van még több baltás disznója? :D

:lol: :lol:

Egyébként Donát elmélete csak abban sántít, hogy Leiánál, mint szenátornál már ott voltak a tervek. Szóval igazán nagy meglepetést nem okozott volna ez a képviselőknek hisz nyilván tudtak róla. A többiekről nem hinném, hogy bármivel meggyőzhetők lettek volna.

Hozzászólás ideje:

Egyébként Donát elmélete csak abban sántít, hogy Leiánál, mint szenátornál már ott voltak a tervek. Szóval igazán nagy meglepetést nem okozott volna ez a képviselőknek hisz nyilván tudtak róla. A többiekről nem hinném, hogy bármivel meggyőzhetők lettek volna.

Igen, de Leia nem a Birodalomtól, hanem a Lázadók Szövetségének kémeitől kapta a terveket (ezt Vader mondja is). És ő csak R2-nak adta tovább. A többi szenátor ettől még semmit sem tudott a Halálcsillagról.

Hozzászólás ideje:

Leiát lekapcsolták, mielőtt a szenátortársai előtt közzétette volna a terveket (illetve a Lázadók Szövetsége vezetőségénél), szóval szerintem csak ő tudott róla. :)

Hozzászólás ideje:

De a lázadók nyilván kommunikáltak a szakadár szenátorokkal. Bail -el meg a többiekkel nem?

Nem hiszem, hogy mindig beavattak mindenkit minden katonai akcióba, pláne kémtevékenységbe. :) Jó, valószínűleg azt elcsicseregték, hogy van valahol egy Halálcsillag (bár amilyen sutyiban épült fel a második, lehet az elsőről is csak nagy sokára szereztek tudomást), de egy dolog erről tudni, egy másik, hogy a kezedben van a terv és megtalálod rajta a gyenge pontokat. Nem a Halálcsillag dugdosása, hanem a tervek óvása a cél.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a galaxis közvéleménye nem értesült a Halálcsillagról annak elkészültééig és első bevetésééig. Leia elfogásakor a HCS megléte és tervrajzai titokban maradtak.

Hozzászólás ideje:

De a tervek részleteiről akkor sem tudhatott semmit, hiszen azt csak a Yavin IV-en elemezték. :)

Másrészt, akár riadókészültségben is lehetett, hiszen nem tudhatta előre, hogy mikor fogják a kémek kijuttatni az adatot. Mivel egy csillagromboló loholt utána lézert köpködve, szerintem így is el lett szúrva a dolog, nem volt ott idő még körbetelefonálni (azok a bizonyos kémek valószínűleg meg is haltak).

Arról nem beszélve, hogy a Szenátusban amúgy is veszélyes lehet kukorékolni, mert ha olyan fülébe is eljut, akinek nem szabadna hallania, még talán visszakérdez: hát te honnan tudsz erről, kis barátom? Csak nem Lázadó szimpatizáns kend? Aztán máris kopog a rohamosztag az ajtón.

Plusz kérdéses, hogy ki megbízható, ki nem, ki annyira elkötelezett, hogy ilyen kényes titkokat rájuk lehessen bízni. Szóval előtte biztos csak a legbelső körnek mondta el (a Yavin IV-en lévő vezérkarnak, az apjának), hogy hová indul, másnak semmiképpen sem.

A tervek megszerzése után meg ha tudott volna valakinek szólni, akkor valószínűleg elküldi a terveket magukat. :)

Azért választottam ezt, mert háttérben zajló történet és érdekes. Új topicot nem akartam nyitni, hisz úgyis kifúj pár tucat post után. Szerintem annyira nem off, legalábbis, amíg a film keretein belül maradunk. Az értékelős topic semmiképpen, hiszen az univerzum eseményeiről, nem a filmről van szó.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

1976 -ban ezen a napon (37 évvel ezelőtt!!!!!) készült el Ralph McQuarrie első festménye a filmhez, amivel Lucas meg tudta győzni a FOX -ot, hogy pénzt áldozzon a filmjére.

427655_493997887318484_1494609513_n.jpg

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Ez egy szép Dzséjt stílusú szőrszálhasogatás :D:peace:

Leiát illetően: a Tantive IV diplomáciai hajó volt. Vader a diplomáciai védettség intézményét taposta épp laposra. Márpedig a diplomáciai védettség pont hogy a mindenkori ülepnyalóknak az érdeke.

Jawák: na itt egyértelműbb a dolog. Nem akarták, hogy feltűnjön, hogy két robotot keresnek. Inkább megöltek mindenkit, aki hallotta a kérdést. Ha híre megy hogy egy emberszerű arany meg egy hordószerű fehér-kék robotot keresnek, akkor pillanatok alatt minden szabadúszó és Lázadás-szimpatizáns egymást ölte volna a robotokért. Főleg, hogy egy olyan katonai bázis tervrajzát keresték rajtuk, ami még be sem volt jelentve. Taszkenekre fogni könnyebb, mint feltűnés kellős közepén dolgozni.

A festmény meg: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:

Szerkesztve: - Darth Krande

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Még a magyar szinkron is ki van írva, besza behu. :) Manapság meg már jó, ha legalább a cím ki van írva...

Nute: 1984, ha jól emlékszem. Na nem arra, hogy láttam, akkor még -0,75 éves voltam, de Ody-ék mintha eme évszámot emlegették.

Hozzászólás ideje:

Melyik év?

1984. Hatalmas élmény volt.

De érdemes még megfigyelni a tv műsor egyéb elemeit is. Műsorszünet nappal, stb... :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.