Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

"A birodalom visszaüt" - nem is tudtam, hogy a Google Fordító már akkor is létezett. :o:D 

"harmadik-negyedik rész" - őőőő... izééé... ez a matek hogyan jött ki úgy, hogy csak két rész volt akkor és csak az egyiken virított (akkor már) a IV-es szám? :hmm: Az világos, hogy a filmet nem látta, csak találkozott olyannal, akinek volt egy ismerőse, aki már hallott róla. De, hogy matekórára sem járt, amikor a számokat tanulták, az cudar.

"Daniel Prause" - oké, még nem volt imdb. De azért vicces, hogy az élő ember nevét nem tudja leírni helyesen, de azt, hogy Chewbacca (akit akkor a könyvben már Csubakkáztak) simán.

"Leia, Solo, Mark, Vader és Chewbacca" - How the fuck is Mark? :shocked:

"C3P0" - mondom én, a számokkal hadilábon áll.

"[...]a nagyfülü, rémisztő Gnom Yoda (ő a nagy sikerű Muppet Show mellékszereplője[...])" - áááááá! Szóvall Yodának már az SW előtt is volt karrierje. Biztos nem volt nagy szerep, mert nem emlékszem rá a Muppet Show-ból. Mondjuk, mivel ő egy robot... :) 

Amúgy van egy olyan érzésem, hogy a csávó vagy tényleg csak olyantól informálódott, aki talán már látta a filmet, vagy - és szerintem ez történt - csak a trailert látta. Mert a Hoth-ra és a tauntaunokra nagyon rákoncentrált, amivel teli volt a trailer, de semmi olyat nem írt, ami azon túl van. Különösen beszédes, hogy Landót gonosznak állítja be, és a trailerben végig így látni (egyszer Han megüti, máskor Chewie folytogatja, és birodalmiak gyűrűjében is látható, de nem mint fogoly), illetve a történetről, ami azért elég jelentős része a filmnek, egy szót sem tesz. Pedig szerintem a fordulatot megemlítette volna minden olyan kritikus, aki látta is a filmet.

Hozzászólás ideje:
  2022. 04. 23. - 10:32, Dzséjt írta:

"harmadik-negyedik rész" - őőőő... izééé... ez a matek hogyan jött ki úgy, hogy csak két rész volt akkor és csak az egyiken virított (akkor már) a IV-es szám? :hmm: Az világos, hogy a filmet nem látta, csak találkozott olyannal, akinek volt egy ismerőse, aki már hallott róla. De, hogy matekórára sem járt, amikor a számokat tanulták, az cudar.

Teljes nézet  

Erre az egyre van egy kis mentségük. A hosszabb filmeket régen két részletben mutatták be. Így sok helyen '77-es film Star Wars I. és II. részként futott. Így lehetett a Birodalomból III.-IV. rész.

Hozzászólás ideje:
  2022. 04. 23. - 14:49, Bomarr írta:

Erre az egyre van egy kis mentségük. A hosszabb filmeket régen két részletben mutatták be. Így sok helyen '77-es film Star Wars I. és II. részként futott. Így lehetett a Birodalomból III.-IV. rész.

Teljes nézet  

Pontosan így volt. A mozikban az EP4-et(ami ugye Csillagok Háborúja néven futott) 2 részletben adták le. Volt köztük szünet. Ilyenkor mindig kimentünk a büfébe.

Ami érdekes hogy az EP6-ot amikor premier elött megnéztük a Margitszigeten a kertmoziban akkor úgy emlékszem hogy egyben adták le.

Viszont utána nem sokkal megnéztük az osztállyal egy iskolai mozilátogatás keretében a Corvin moziban és ott két részletben adták le. Erre tisztán emlékszem.

Már azért közel 40 éve volt, de úgy rémlik hogy bizonyos mozik kettészedték, más mozik pedig egyben adták le.

Hozzászólás ideje:

Kellett 2 vetítő a szünet nélküli leadásához a 2 tekercsnek, olyan meg kis moziban nem volt. Szóval a szünet oka filmtekercs-csere volt. De a filmszakadás sem volt ritka.

• 3 hónappal később...
  • 2 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Nem tudom mennyire látszik, de tegnap vettem észre, hogy Luke kardjának a végére New York van írva. :) A 4K-s OLED Tv-n tökéletesen látszik. Van ott még más írás is, de azokat nem tudtam kivenni még így se. A jelenet pedig a wampa barlangjában játszódó, az előtt amikor Luke magához rántja a kardját.

nyc.jpg

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Egy '40-es években használt sajtós kamera Graflex 3 cellás vakuegységének vakucsatlakozása alkotja az egész hengert. Az a keresztbe átmenő fémlap például azt a célt is szolgálja, hogy eltakarja a Graflex logóját. Itt egy kép egy modernebb Graflex 3-ról (ilyenből készült az ST-változat):

n12oN3P.jpeg

Ez meg egy kép arról, hogyan használták eredetileg:

vIZYxPa.jpeg

Ja, és a Graflex céget 1887-ben alapították New Yorkban, azóta is ott vannak.

Szerkesztve: - Dzséjt
  • 7 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.