Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 11. The Phantom Menace Chapter 46: Chancellor Palpatine Arrives Time: 2:00:06-2:01:14 Tartalom Palpatine űrhajója a palota előtt landol. Padmé elégedetten jegyzi meg a vele szemben álló Nute Gunray-nek, hogy lesz mint megmagyaráznia a szenátusnak. Panaka ehhez csak annyit tesz hozzá, hogy szerinte búcsút mondhatnak a kereskedési jognak. Ezután elvezeti őket, majd megérkezik Palpatine, akit időközben kancellárrá válsztott a szenátus. Palpatine megköszöni Obi-Wann-nak és Anakin-nak a hősies és eredményes harcot. Anakin vállát külön megpaskolja, és elmondja neki, hogy figyelni fogja pályafutását. Ezután Padmé gratulál az ujdonsült főkancellárnak, aki viszonozza a gesztust. Palpatine elmondja, hogy ő tartozik köszönettel, mert Padmé vakmerősége mentette meg a naboo-i népet a pusztulástól. Továbbá reméli, hogy a jövőben együtt munkálkodhatnak majd egy békés és virágzó Köztársaság megteremtéséért... fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Ebben a chapterben Palpatine álszentsége a meghatározó. Az első rész végére megszerezte a főkancellári posztot. Magyarán ő győzött! Már ennél a jelenetnél is csak ingattam a fejem amikor meghallottam miket beszél..."munkálkodjunk együtt egy békés Köztársaságért"...."Örök hálára köteleztél minket Obi-Wan Kenobi" Igazi őszinte ember.... Az is jelzés értékű, hogy Anakint a figyelméről biztosítja. Már ekkor a jövőt tervezgeti, pedig még Maul hullája ki sem hűlt. Itt ha megfigyelitek, Padmé mögött van pár ismerős arc. McCallum, Ben Burtt is beöltöztek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 11. Palpatine hajója nagyon ronda, mint egy röpködő papucs. Véleményem szerint a Star Wars legrondább hajója. De a jelenet értékéből ez semmit sem von le. Panaka fölényeskedik, kiélvezi a győzelmet Palpatine viszont hozza a formáját, békés Köztársaságról beszél, közben egy Birodalmat álmodik. És szegény csöpp Anakin, már itt kiszúrják. A sorsa elrendeltetett, Sidious talán már itt elkeresztelte magában Darth Vadernek. McCallum és Burt mellett van még egy vendég-régi-más szereplő. Achmed Best, Jar Jar megszemélyesítője Mace Winduként ugrott be Jackson helyett. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 11. Palpatine hajója nagyon ronda, mint egy röpködő papucs. Véleményem szerint a Star Wars legrondább hajója. Hááát...ízlés dolga. Nekem tetszik az egyszerűsége. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 13. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 13. The Phantom Menace Chapter 47: New Knight, New Apprentice Time: 2:01:15-2:02:09 Tartalom A palota egyik termében Obi-Wan és Yoda mester beszélgetnek. Yoda örömét fejezi ki, hogy Obi-Wan a történtek után Jedi lovagi címet kapott a tanácstól. Azzal viszont nem ért egyet, hogy Anakin az ifjú Jedi padavanja legyen. Obi-Wan közbeveti, hogy Qui-Gon hitt a fiúban. Yoda egy sóhaj kiséretében elismeri, lehet hogy a fiú a kiválsztott, de még ha úgy is van, a kiképzése akkor is nagyon veszélyes. Obi-Wan azonban határozottan kijelenti, hogy szavát adta Qui-Gon-nak, ezért mindenképpen kiképzi Anakin-t. Még a tanács döntése ellenében is ha kell. Yoda azt a makacsságot érzi a fiatal Jediben, mint Qui-Gon-ban. Elmondja neki, hogy nem kell szembeszegülnie senkivel, mert a tanács egyetért Anakin tanítását illetően. A fiú Obi-Wan padavanja lehet...fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Nagyon hangulatos jelenet, főleg a fények és a beszélgetés témája miatt. Ez már szinte átvezet az EP2-be. Nekem úgy tűnik Yoda az egyetlen olyan mester a Jedik között, aki már a kezdetek kezdetén felismerte az Anakin-ban rejlő veszélyeket. Obi-Wan viszont átváltott Qui-Gon stílusára, talán még makacsabb is mint kellene. A zene is nagyon jó, mert felbukkan Vader témája ami előrevetíti a sötét jövőt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 13. A zene itt újra jó (mikor nem?), Vader témája már most előre vetíti a fiú jövőjét. Ami nagyon tettszik, hogy a napszak itt megint alkonyat, se nem sötét, se nem világos. Mint Anakin sorsa ebben a pillanatban, de már megy le a nap, közeleg a sötétség, elkerülhetetlenül. És ha jól tudom, ebben a jelenetben látható először egy komplet CGI Yoda, mikor távolról mutatják a két Jedit és Yoda fel-alá mászkál, az nem báb, hanem animált figura. Ha jól tudom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 13. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 13. Jól tudod Dzséjt, az már animált Yoda. Egyébként a naplementés háttér nagyon hangulatos. De mi nem az az SW-ben? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 15. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 15. The Phantom Menace Chapter 48: Farewell To a Jedi Time: 2:02:10-2:03:11 Tartalom Qui-Gon-t hamvasztják. Szinte mindenki jelen van aki számít. Anakin kérdőn fordul Obi-Wan felé, hogy most vele mi lesz? Az ifjú Jedi elmondja a fiúnak, hogy a tanács megengedte, hogy a tanítványa legyen. Ő pedig Jedit fog képezni belőle, ezt megígéri. A helység egyik sarkában Mace Windu és Yoda mester bújnak meg. Windu elgondolkodva jegyzi meg, hogy a támadó egy Sith volt, ez nem kétséges. Yoda egyetértően bólogat, majd hozzá teszi, hogy azokból mindik kettő van. Se több se kevesebb; egy mester és a tanítványa. "De vajon melyik halt meg? A mester vagy a tanítvány?" - teszi fel a kérdést Windu mester... fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Qui-Gon halála után már csak a temetése lehet drámaibb. Itt szinte minden főszereplő felvonul, akit a filmben megismertünk. Yoda és Windu beszélgetése ismét átvezet minket a következő részbe. Kaptunk egy újabb kérdést amire választ várunk. Szót kell még ejteni egy zseniális húzásról. Miután a Jedik a Sith-ről beszélgettek, a kamera végig pásztáz a további filmek főszereplőin, és végül megállapodik Palpatine-on. Mint egy választ adva Windu kérdésre. Remek jelent! Szerintem a film lezárása elég bórúsra sikeredett, amit csak a következő jelenet old fel kissé. Ám ha a dolgok és a történtek mögé nézzük, akkor az sem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 15. Az ep1 egy Jedi hamvasztásával zárul, az ep6 színtén és mindkettejük a legnagyobbak voltak. Qui-Gon és Anakin, mester és tanítvány, mégha sosem lettek azok. Nagyon szomorú jelenet. És Sötétté teszi Windu és Yoda beszélgetése, s a tudat, hogy Darth Sidious alig öt méterre van tőlük. A Sötét Oldal már itt mindent ködbe burkol. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 15. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 15. Tényleg sötéten zárul a film, és innentől már nyoma sem lesz a mókázásnak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 17. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 17. The Phantom Menace Chapter 49: Naboo Celebration Time: 2:03:12-2:04:32 Tartalom A gungák serege bevonul a theed-i palota elé. A naboo-i polgárok sokasága fogadja őket, hatalmas örömujjongás közepette. Legelöl halad Boss Nass, mellette Tarpals kapitány és Jar Jar Binks. A palota előtt várakoznak a naboo-i vezetők, élükön Amidala királynővel. Boss Nass felmegy a királynő mellé, és átveszi tőle a megbékélés jelképét, majd magasba emeli, és azt kiáltja béke! Mindenki hatalmas üdvrivalgásban tör ki. A nyugalom visszaköltözött a galaxis eme kis szegletébe. Vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ A záró képsorok nagyon emlékeztetnek az EPIV végére, de ez kissé csalóka. Elég ha csak megnézzük Palpatine mosolygó arcát, és máris tudjuk ki az igazi nyertes ebben a konfliktusban. Még a zene is az ő témája, csak kicsit felgyorsítva. Mintha őt ünnepelnék.... Ami pozitívum, az a naboo-iak és a gungák kibékülése, ami jól példázza az összefogás fontosságát. Ennyi lett volna a 'Phantom Menace'. Szerintem jókat beszélgettünk, és alaposan kitárgyaltuk a filmet. Én élveztem, remélem Ti is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 17. A legszebb a hat rész közül szerintem. A leg happybb Palpi ellenére is. Utoljára van együtt ez a csapat, és még boldogok. És ahogy az ep6 új verziójában is egy gunga mondja ki, hogy győzelem, itt is egy gunga mondja ki, hogy béke. Tökéletes lezárás. Én is élveztem Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 17. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 17. És ahogy az ep6 új verziójában is egy gunga mondja ki, hogy győzelem, itt is egy gunga mondja ki, hogy béke. Tökéletes lezárás. Hoppá erre még nem is gondoltam, pedig milyen igaz!! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de nem igazán vágom, hogy mi annak a gömböcnek a jelentősége/szimbólikája, amit Boss Nass emelget a végén. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de nem igazán vágom, hogy mi annak a gömböcnek a jelentősége/szimbólikája, amit Boss Nass emelget a végén. Az a gömb a békét szimbolizálja. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de nem igazán vágom, hogy mi annak a gömböcnek a jelentősége/szimbólikája, amit Boss Nass emelget a végén. Nem megy ez ma neked lenci. 8) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 5. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de nem igazán vágom, hogy mi annak a gömböcnek a jelentősége/szimbólikája, amit Boss Nass emelget a végén. Nem megy ez ma neked lenci. 8) Ez tényleg nem az én napom, már az ep2 topikban is bénáztam egy sort... Ráadásul a békegömb tök logikus, jobb mint egy békegalamb... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2005. Október 6. Darth Maul játszik Obi-Wal és ez egy olyan harcostól, mint Maul szerintem nagyon nagy hülyeség, rá is fázott Mint az epVI végén Sidi Luke-kal, ő is csak játszik a fiúval, pedig seperc alatt elintézhetné, de ki akarja élvezni a győzelmét, és jól ráfázik. Bár nála máshonnan jön a halál. Ennyi lett volna a 'Phantom Menace'. Szerintem jókat beszélgettünk, és alaposan kitárgyaltuk a filmet. Én élveztem, remélem Ti is. Nagyon élveztem, de csak az utólagos átolvasást. De ez nem von le az értékéből semmit. Utólagos észrevétel: Volt róla szó, hogy miért Padmét küldi az álkirályő Artut megtisztítani. Az udvarhölgyek általában csak állnak a királynő mögött, nem mászkálnak sehova. Azzal, hogy Padmét küldi pucoválásra, szabad mozgásteret kap, nem feltünő, hogy miért császkál. Ez lett volna a cél szerintem. Meg is ismerkedik azon mód Jar-Jarral Tetszik Panaka azon szövege, hogy a királynő meg akarja ismerni a bolygót (valami ilyesmit mond, ha jól emlékszem), ezért kell magukkal vinni Padmét. Ezt szó szerint kell venni Csak a többieknek ez eszükbe sem jut Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Xom Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. A 6-os fejezethez kapcsolódóan lenne egy kérdésem: már jó régen, lassan 7 éve játszották az ep I-et a mozikban. én még 1999 szept 19-én láttam először moziban a filmet. Lehet hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy miután Qui-Gon leharcolta az Obi1-t üldöző STAP-et, Obi1 megmutatta Qui-Gonnak a fénykardját, ami menekülése közben zárlatos lett a mocsárban. Qui-gon erre meg azt mondta padavanjának, hogy egy kis időbe fog telleni a kard kitisztítása. Lehet, hogy csak a regényben volt benne ez a rész, de én úgy emlékszem, hogy a moziváltozatban is benne volt, aztán meg a VHS változatból meg kikerült (Az ep1 eredeti DVD-jét még nem láttam sajnos (De viszont a classic trilogy DVD-k és az ep III DVD megvannak eredetiben ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Ez egy kivágott jelenetnek a bennmaradt fele... (Obi fénybicskája zárlatos lesz mert bekapcsolva nyomta vízbe, Qui-Gon még szóvá is teszi.... csak hogy ez a film se maradjon fénykard-bajok nélkül) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Ezt a jelenetet kivágták a filmből, a mozis verzióban se volt. A könyvben olvashattad. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. Július 15. Benne volt a könyvben, az egyik ep1-el foglalkozó képregényben (abban, amelyikben Obi-Wan, Anakin, Padmé és Qui-Gon a téma), valamint láthattá belőle egy képet az egyik '99-es cinemában, és a neten is: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
GorkyZero Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Nem tudtam hova írjam, nem akartam ezért a kérdésért új témát nyitni... Szóval el tudnátok nekem mondani, hogy a DVD kiadás milyen új jelenetekben különbözik a mozistól? Moziban csak 9 évesen láttam, nem sok mindenre emlékszem, az ámulás-bámuláson kívűl. Aztán később meglett VHS-en, de ilyen piaci kalózverzión, eléggé rossz minőségben. Majd tavaly meglett DVD-n, egyedül a taxis jelenet tűnt fel, mint újdonság. A többi micsoda? (Mániám, hogy összehasonlítom az egyes kiadások közötti különbségeket ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. A többi a fogatversenyen van. Hosszabb a bemutatás, több versenyzőt ismerhetünk meg (pl.: bemutatják Ody Mandrell-t ). Aztán új az, hogy Anakinnal még beszél Shmi. Hosszabb a rajt előtti pillanat, több versenyző hajtóműindítását láthatjuk. Aztán verseny alatt látható egy "hot-dog" árus. Meg Anakin kerülgeti egyszer Gasganot, aztán Temto Pangalies-sal is kiszorítósdit játszik, végül, mikor Mars Gou hajtóműve a földbe fúródik Sebulba merényletének hála, Anakin fogatának kabinja sérülés miatt pörögni kezd. Illetve egy nyúlfarknyival hosszabb Temto zuhanása, már látható a földbe fúródás előtt, hogy felkiált. Azt hiszem, ennyi. Meg a taxis jelent, amit már említettél. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
GorkyZero Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. (szerkesztve) A többi a fogatversenyen van. Hosszabb a bemutatás, több versenyzőt ismerhetünk meg (pl.: bemutatják Ody Mandrell-t ). Aztán új az, hogy Anakinnal még beszél Shmi. Hosszabb a rajt előtti pillanat, több versenyző hajtóműindítását láthatjuk. Aztán verseny alatt látható egy "hot-dog" árus. Meg Anakin kerülgeti egyszer Gasganot, aztán Temto Pangalies-sal is kiszorítósdit játszik, végül, mikor Mars Gou hajtóműve a földbe fúródik Sebulba merényletének hála, Anakin fogatának kabinja sérülés miatt pörögni kezd. Illetve egy nyúlfarknyival hosszabb Temto zuhanása, már látható a földbe fúródás előtt, hogy felkiált. Azt hiszem, ennyi. Meg a taxis jelent, amit már említettél. Köszi szépen a gyors választ! Szerkesztve: 2009. Február 11. - GorkyZero Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Közben megtaláltam a rendes listát is, és még pár kiegészítés: - Sebulba szövegét megváltoztatták, mikor Anakin és Sebulba Jar Jar életéért "vitáznak". A moziban még Seb azt mondta, hogy "You won't walk away from this one, Skywalker...you slave scum!" (Ha nem volnál rabszolga, Skywalker, itt helyben megölnélek.). A "Skywalker"-t a DVD-re eltávolították. - Eltávolították a jelenetet, melyben Watto Anakin győzelmekor sírva fakad. - Orn Free Taa szenátor emberi tanácsosát lecserélték egy vörös bőrű twi'lek csajra (akit ugyanaz az Amy Allen játszott, aki az ep2-3-ban Aayla Securát alakította). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. - Eltávolították a jelenetet, melyben Watto Anakin győzelmekor sírva fakad. Ilyen nem is volt a moziváltozatban sem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 11. Ilyen nem is volt a moziváltozatban sem. Nem t'om, én csak azt írom, amit a wiki-n összehalásztam. Egyben tévedett az ep3-mal kapcsolatban, szóval megeshet, hogy az ep1-ben is vannak téves dolgok. Az sajnos nincs meg mozisan, hogy ellenőrizhessem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2009. Február 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 15. Én sem emlékszem Watto sírásra, de akinek megvan a VHS-n a Baljós az le tudja ellenőrizni. Azon a mozis verzió van, korábban jelent meg a VHS jóval, mint a DVD. Ott nem pörög Anakin stb... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 16. No ha eszembe jut egyik nap, előveszem a kazit, bár az én szemem marha rossz ilyen szempontból, néha nehezen veszek észre részleteket Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2009. Február 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Február 16. A VHS-en én nem láttam síró-rívó Wattot. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.