Ugrás a kommentre

2x11 - A Princess on Lothal


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

11. rész - A Princess in Lothal / Egy hercegnő Lothal-on

 

epguider210.jpg

 

Írta: Steven Melching

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Lothal

 

Szereplők:

Leia Organa hercegnő - Julie Dolan

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Yogar Lyste - Liam O'Brien

Ryder Azadi - Clancy Brown

C1-10P

 

Történet

A lázadók megsínylették a gareli ostromot, ezért Bail Organa új hajókat küld erősítésnek. A hajókat a lánya, Leia hercegnő szállítja le a Lothalra, ahonnét hőseinkre vár a feladat, hogy ellopják azokat a Birodalom orra elől.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Leia kinézete egy korai Ralph McQuarrie látványterven alapul, amelyet anno még az EPIV-hez készített.

- A Leai hajában lévő csat formája ugyanolyan, min ami Bail Organa ruhatárában is fellelhető volt az EPIII-ban.

- A gravitációs lezáró generátor lényegében egy hordozható vonósugár, ami a földön tartja a hajókat.

- A Hammerhead korvettek kinézetét a Knights of the Old Republic című játékban látott hajók inspirálták. A hajtótesten látható számozás P1-től P3-ig terjed.

- Az epizódban Leiát olyan jótékonysági küldetésen látjuk, amilyenre az EPIV elején is hivatkozik azután, hogy Darth Vader fogságába esik.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

A protokoll droid illusztrációja

 

2.jpeg

Ryder Azadi teljes karakterillusztrációja

 

3.jpeg

Az ellátmány ládák illusztrációja

 

4.jpeg

A Hammerhead pilótafülkéjének belső tere

 

5.jpeg

A Hammerhead P1-es korvett illusztrációja

 

6.jpeg

A Hammerhead P2-es korvett illusztrációja

 

7.jpeg

A Hammerhead P3-as korvett illusztrációja

 

8.jpeg

A Hammerhead korvett illusztrációja feliratokkal

 

9.jpeg

A Hammerhead egyik folyosójának belső nézete

 

10.jpeg

A lothali raktár digitális koncepciórajza

 

11.jpeg

Lyste hadnagy várja Leia hercegnőt. Digitális koncepciórajz

 

12.jpeg

A Phantom a Lothal -i raktár felett. Digitális concept rajz

 

13.jpeg

Leia és egy birodalmi lépegető

 

14.jpeg

A Ghost menekülése a birodalmi lépegetők elől. Digitális koncepciórajz.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

No, ez nagyon jó visszatérés volt. Most már biztos vagyok, hogy Luke hallott Kananről és Ezráról, hiszen Leia találkozott velük. Azt meg erősen kétlem, hogy miközben Luke Jediskedett, Leia egy szót sem szólt róluk. Amúgy nagyon jó, hogy behozták az ifjú Organa hercegnőt (és milyen szépen beleszőtték a zenei témáját az epizód muzsikájába), sok lehetőség van még benne, remélem, több ízben is látjuk még. Mondjuk kicsit fura volt, hogy amikor legutóbb új Star Wars történetben láttam, már nagymama korú volt, most meg tini. :)

 

Nagyon jól hozták a karaktert, az erős, felvágott nyelvű csajszit, aki biza beleveti magát a dolgok sűrűjébe. De itt még nem a Lázadók Szövetségének tagja, nem egy áruló, hanem a Szenátus embere. És azt hiszem, ez a rész kicsit árnyalja a Szenátus hatalmi viszonyát a Birodalomban. Leia simán ugráltathatta Lyste-et, minden gyanú felett állt és a végén jól meg is szívatta (legjobb poén: "Hadnagy, elvesztette a saját hajóját is?" :lol: ). Ez még az a korszak, amikor azért Palpatine-nak valahogy van még félnivalója a Szenátustól, az ottani politikusoktól - amúgy az itt látottak tökéletesen passzolnak az ep4 elejéhez, ahol a kiskatona emlékezteti Vadert, hogy veszélyes Leiát (hehe, még ott is vele van a gond :) ) fogva tartani, mert a Szenátusban egyesek még a Lázadók pártjára állhatnak, és Vader emiatt egy hazugságot jelent le a Szenátusnak (a Tantive IV-et kalózok támadták meg és senki sem maradt életben). Szóval mindentől függetlenül, a Birodalmi Szenátus talán ezekben az időkben még mindig bír akkora hatalommal, hogy az az Uralkodónak gondot okozhasson.

 

Egyetlen dolog van, amit sajnálok Leiával kapcsolatban: amikor beszélgetett Ezrával, nem hozta fel a valódi szüleit. Sajnos kicsit ködös, mennyit tud Luke az apjáról és az anyjáról a Bennel való találkozás előtt (az apja teherhajó pilóta volt, na de az anyja?), és még ködösebb, mit tud Leia. Azt igen, hogy Bail és Breha nem a valódi szülei, ez az ep6-ból kiderült. De ezen kívül? Bailék mennyit mondhattak el? Az Ezrával való beszélgetés szerintem tökéletes alkalmat nyitott volna, hogy akárcsak egy mondatban, de ezt a kérdést árnyalják. És adott volna egy kis pluszt az Ezra és Leia között formálódó baráti kapcsolathoz.

 

Mindeközben a lázadás is szépen gyarapszik. Örülök, hogy megjelentek a Hammerhead korvettek, még ha négy évezreddel később, mint anno az EU-ban - bár Ezra célzott rájuk, hogy öregek, azt azért kétlem, hogy négyezer éves típusokról van szó. De talán még értékesebb szövetséges Azadi, hiszen tudjuk, hogy a börtönben rengeteg lázadó szimpatizánst ismert meg. Ez később jól jöhet, és szerintem jól is fog jönni - nem lepne meg, ha neki hála kerülnének képbe olyan, később fontos lázadók, mint Dodonna, Madine vagy Rieeken.

Az is nagyon tetszett, hogy a Birodalom már gyanakszik az Alderaanra, de Leia elég okos ahhoz, hogyan terelje el a gyanút. De persze, egy idő után azért hiába a terelés, a gyanú túlságosan erőssé válhat, és hát tudjuk, mi lett ennek a következménye. Kíváncsi leszek, kapunk-e majd még ízelítőt az Alderaan és a Birodalom szembenállásából. Talán ezért baj, hogy a Rebelsben nincsen politikai vonulat, mert ezekről csak hallunk. Jó lenne legalább egy részt, ahol a Birodalom politikai oldalába is bepillantást kapnánk, az nagyon sokat adna ehhez az érához.

 

Mindemellett a humora is jópofa volt az epizódnak, oldotta a Legacy után maradt bánatot. Ami viszont elgondolkodtató, hogy vajon a birodalmi hadseregben mikor fog elterjedni a bizalmatlanság, különösen a rohamosztagosokkal szemben és azok között? Egyre többször esik meg, hogy a lázadók azért érnek el valamit, mert rohamosztagos páncélban vannak. És ez biza táptalaja lehet a bizalmatlanságnak, ha nem tudnak megoldást találni rá. Ami rátehet még egy lapáttal a Birodalom hadsereg amúgy is silány teljesítőképességére. A versengés, a másik lenézése, a rossz felkészítés és a rossz technika mellett a bizalmatlanság már csak hab lenne a tehetetlenség tortáján.

 

A látvány is passzentos volt, jópofák ezek a gravitációs bilincsek, de az igazán meglepő a Ghost torpedói voltak. Nem semmi, milyen tűzerővel bír ez a hajó. És végre valaki megtette azt, amit már Luke-nak is meg kellett volna az ep5-ben. Levágni az AT-AT-k lábát. Végre, megtörtént az, amit azóta mondogatok, hogy először láttam az ep5-öt. Na jó, azóta, hogy emlékszem rá, és fel tudtam fogni. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy nagyon jó, hogy behozták az ifjú Organa hercegnőt (és milyen szépen beleszőtték a zenei témáját az epizód muzsikájába), sok lehetőség van még benne, remélem, több ízben is látjuk még. Mondjuk kicsit fura volt, hogy amikor legutóbb új Star Wars történetben láttam, már nagymama korú volt, most meg tini. :)

Ami Luke esetében nagyon nehézkesen megoldható, az Leia-nál szinte kérette magát (főképp Bail után) és be is vállalták. Nagyon is jól tették, tényleg remekül sikerült a belépője. Vétek lenne veszni hagyni egy ilyen szereplőt, főképp mert a filmekben eléggé háttérbe szorul, a Rebels ráerősíthetne a karakterére. A modelljét mondjuk még szoknom kell, így hirtelen nem nagyon tűnt fel a hasonlóság. :)

 

Nagyon jól hozták a karaktert, az erős, felvágott nyelvű csajszit, aki biza beleveti magát a dolgok sűrűjébe. De itt még nem a Lázadók Szövetségének tagja, nem egy áruló, hanem a Szenátus embere. És azt hiszem, ez a rész kicsit árnyalja a Szenátus hatalmi viszonyát a Birodalomban. Leia simán ugráltathatta Lyste-et, minden gyanú felett állt és a végén jól meg is szívatta (legjobb poén: "Hadnagy, elvesztette a saját hajóját is?" :lol: ).

Az zseniális volt, ahogy hülyét csinált a birodalmiakból. Néha megszorították, de jól kivágta magát a kellemetlen helyzetekből (nyilván ehhez kellettek Ezra-ék), amikor pedig megvolt a lehetősége, akkor alaposan rápirított a bohócokra. Igazi politikus, volt kitől örökölnie. :) Persze azért a fegyvertől se ijed meg, ha használni kell, ez is ismerős. :)

 

Egyetlen dolog van, amit sajnálok Leiával kapcsolatban: amikor beszélgetett Ezrával, nem hozta fel a valódi szüleit. Sajnos kicsit ködös, mennyit tud Luke az apjáról és az anyjáról a Bennel való találkozás előtt (az apja teherhajó pilóta volt, na de az anyja?), és még ködösebb, mit tud Leia. Azt igen, hogy Bail és Breha nem a valódi szülei, ez az ep6-ból kiderült. De ezen kívül? Bailék mennyit mondhattak el? Az Ezrával való beszélgetés szerintem tökéletes alkalmat nyitott volna, hogy akárcsak egy mondatban, de ezt a kérdést árnyalják. És adott volna egy kis pluszt az Ezra és Leia között formálódó baráti kapcsolathoz.

Ebben van valami. Lehet nem akarta idekeverni, hogy ő nem is ismerte az igazi szüleit, mert Ezra-nak eléggé más jellegű gondja van, hisz épp most vesztette el őket. Én Leia és Ezra kapcsán akkor mosolyogtam magamban, amikor a srác az Erővel hencegett a hercegnőnek, ha tudta volna, hogy valójában kinek is vág fel ezzel... Az már csak a ráadás, hogy még maga Leia se tudta. :)

 

Az is nagyon tetszett, hogy a Birodalom már gyanakszik az Alderaanra, de Leia elég okos ahhoz, hogyan terelje el a gyanút. De persze, egy idő után azért hiába a terelés, a gyanú túlságosan erőssé válhat, és hát tudjuk, mi lett ennek a következménye. Kíváncsi leszek, kapunk-e majd még ízelítőt az Alderaan és a Birodalom szembenállásából. Talán ezért baj, hogy a Rebelsben nincsen politikai vonulat, mert ezekről csak hallunk. Jó lenne legalább egy részt, ahol a Birodalom politikai oldalába is bepillantást kapnánk, az nagyon sokat adna ehhez az érához.

Maximálisan egyetértek. Azért nagyon rossz belegondolni abba, hogy pár év múlva mi lett az Alderaan sorsa. A Rebels dolgozhatja meg igazán ezt a szálat és mutathatja meg, hogy miért is esett a Birodalom választása erre a bolygóra és mennyivel több is lehetett a háttérben, mint Leia sanyargatása. Főképp a tekintetben, hogy végül csak felrobbantották, hiába beszélt (még ha kamuzott is) a hercegnő.

 

Ami viszont elgondolkodtató, hogy vajon a birodalmi hadseregben mikor fog elterjedni a bizalmatlanság, különösen a rohamosztagosokkal szemben és azok között? Egyre többször esik meg, hogy a lázadók azért érnek el valamit, mert rohamosztagos páncélban vannak. És ez biza táptalaja lehet a bizalmatlanságnak, ha nem tudnak megoldást találni rá.

Lassan legalább az gyanússá válhat nekik, ha amúgy (gondolom) elég indokolatlan helyen feltűnik egy kadét. :D

 

És végre valaki megtette azt, amit már Luke-nak is meg kellett volna az ep5-ben. Levágni az AT-AT-k lábát.

"Szegény" AT-AT-k olyanok már, mint a jedik, mindig csak tépnek még kicsit a presztízsükön. :D Általában az a szerep jut nekik, hogy a legváltozatosabb módokon zúzzák le őket, hiába tűnnek bitang erősnek. Nem csak a láblevágás volt vagány, de a végén az is, ahogyan a hajtóművel elintézték. :)

 

Jó rész volt. Egyetértek azzal, hogy Leiaát fura volt tiniként látni. Elvileg 15 éves, de többnek néz ki.

Leia valahogy nekem mindig (minden filmben) idősebbnek nézett ki a valós koránál, ezt most a Rebels-be is átemelték. :) Meg is lepődtem anno, hogy mennyivel fiatalabb Fisher, mint Hamill.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Leia valahogy nekem mindig (minden filmben) idősebbnek nézett ki a valós koránál, ezt most a Rebels-be is átemelték. :) Meg is lepődtem anno, hogy mennyivel fiatalabb Fisher, mint Hamill.

Pedig az a poén, hogy Fisher majdnem minden részben annyi idős volt, mint ahány Leia. Az ep4 forgatásán 19 éves volt az elején, Leia szintén 19 éves. Az ep5 forgatását Fisher 21 évesen kezdte, és Leia is nagyjából ebben a korban van, hiszen hozzávetőleg három év telik el az ep4 és 5 között. Az ep6-ban lett egyedül idősebb Fisher, mint Leia, hiszen in-universe csak fél/egy év telik el, így a hercegnő 21-22 éves lehet, a valóságban viszont négy év volt a két film forgatásának kezdése között, így Fisher már 25 éves volt, és az ep7-ben is már eltérő a koruk, mert Fisher a forgatást 58 évesen kezdte, Leia viszont csak 53 éves. Persze szerintem se az ep6-beli 4-5 év, se az ep7-beli 5 év különbség nem jelentős, ennek ellenére én is mindig öregebbnek hittem Leiát a koránál.

Viszont szerintem ez jó, hiszen ő még is csak egy szenátor, aki egy egész csillagrendszert képvisel, plusz társvezető egy lázadásban, és bár fiatal, de ezzel a koraérett kisugárzással teljesen hihető. Hozzátenném, hogy ugyanezt érzem Natalie Portman/Amidala esetén is. Bár ott is, a színésznő többségében közel azonos korú a karakterrel, kisugárzása sokkal érettebbé teszi.

 

A modelljét mondjuk még szoknom kell, így hirtelen nem nagyon tűnt fel a hasonlóság. :)

Nekem a modellje nagyon tetszik, főleg azért, mert nem csak Leiát érzem benne, hanem Padmét is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És végre valaki megtette azt, amit már Luke-nak is meg kellett volna az ep5-ben. Levágni az AT-AT-k lábát.

Nekem ez annyiban sántított, hogy az AT-AT "lézerállóságát" elnézve mindig kb. annyira strapabírónak képzeltem a páncélzatát (legalábbis a lábán), mint a zsilip ajtóét, amit Qui-Gon akart átvágni a TPM-ben. Így egy kicsit illúzió romboló volt, hogy ennyivel ki lehet ütni egy ilyen gépezetet

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem ez annyiban sántított, hogy az AT-AT "lézerállóságát" elnézve mindig kb. annyira strapabírónak képzeltem a páncélzatát (legalábbis a lábán), mint a zsilip ajtóét, amit Qui-Gon akart átvágni a TPM-ben. Így egy kicsit illúzió romboló volt, hogy ennyivel ki lehet ütni egy ilyen gépezetet

 

Azért voltak "lézerállóak" mert pajzsuk volt, ha jól tudom. Ep 5-ig még van 3-4 éve a Birodalomnak addigra fejleszthettek az ötvözeten is :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De az AT-TE elég messze van egy fénykardtól - pláne egy kiöregedett fajta. Mint tudjuk, még a lézerfegyverek plazmasugara is elég messze van attól, hiszen vannak páncélok, amik simán bírják a lézert, ellenben egy fénykard úgy megy át rajta, mint kés a vajon.

Az ep1-es zsilippel azért nem érdemes összehasonlítani, mert az három rétegnyi tömör szerkezet, míg az AT-AT-ék lábai nyilván nem azok, hiszen mindenféle elektronika meg hasonlók futhatnak benne. A fénykardnak meg szimplán semmi sem tud ellenállni, csak egy másik fénykard és az elektrorudak/tömegoszlató botok.

Az AT-AT-éknak nincsen pajzsa.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A fénykardnak meg szimplán semmi sem tud ellenállni, csak egy másik fénykard és az elektrorudak/tömegoszlató botok.

Meg a Zillo sárkány páncélja. :P Kíváncsi leszek amúgy arra, hogy azzal a TCW-szállal kezdenek-e valamit. Sidious nagyon lelkes volt anno. :)

 

Az AT-AT meg önmagában is egy jelkép, tökéletesen szimbolizálja a Birodalmat, annak minden látszólagos dominanciájával, megalomániájával, önhittségével, ill. sebezhetőségével, elhibázottságával és kijátszhatóságával.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meg a Zillo sárkány páncélja. :P Kíváncsi leszek amúgy arra, hogy azzal a TCW-szállal kezdenek-e valamit. Sidious nagyon lelkes volt anno. :)

Ó, tényleg, Godzillo is fénykardálló... Én nagyon remélem, hogy sosem kerül elő a téma. :clap2:

 

Az AT-AT meg önmagában is egy jelkép, tökéletesen szimbolizálja a Birodalmat, annak minden látszólagos dominanciájával, megalomániájával, önhittségével, ill. sebezhetőségével, elhibázottságával és kijátszhatóságával.

Ez meg gyönyörűen meg lett fogalmazva. :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az AT-AT-éknak nincsen pajzsa.

 

"Az AT-AT a szárazföldi csapatok által jelenleg használt nehéztüzérségi fegyverekkel jóformán sebezhetetlen. Ezt a védettséget részben a szerkezeti elemeket borító nehézpáncélzat, részben pedig a rendkívül hatékony ICI-S3-as Shield Side pajzsgenerátor és az ehhez kapcsolódó kétsoros fedést biztosító vetítő fejek adják."

 

Már Legends kategória, biztos innen rémlett :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yep, a Legendsben voltak pajzsai, de jelenleg (még) a mostani kánonban nincsenek. Persze, még visszajöhetnek.

Mondjuk a mostani kánon különbséget sem tesz (még) Rebelses és ep5-ös AT-AT-ék között, pedig egyértelműen nem ugyanaz a két típus. Pláne, hogy az ep5-ös variáns szerepelt már a Rebelsben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt. :) Leia belépője igazán stílusosra sikerült, pont úgy osztotta ki Kanan-ékat a találkozásukkor, mint majd Hant fogja a Halálcsillagon. :D Az önbizalma és a lélekjelenléte úgy tűnik, már ilyen fiatalon is meg volt, ami nem csoda hisz örökbefogadó szülei biztosan szeretettel és nagy odafigyeléssel nevelték, plusz Padmé vére is abszolút megmutatkozott benne. :) Jól írta Dzséjt, nemcsak saját magára, hanem Padméra is nagyon hasonlít. Az pedig nagyon dicsérendő Bail Organa részéről, hogy Padmé örökségét úgy viszi tovább, hogy a saját lányát neveli tudatosan arra az útra, amit az igazi anyja követett mindig is, nem féltve őt a veszélytől, hanem inkább kezébe adva minden eszközt, hogy eredményesen harcolhasson már ilyen fiatalon is.

Ötletes dolog úgy támogatni a lázadókat, hogy közben megőrzik a Birodalomhoz való lojalitásuk álcáját. Ugyan volt a hadnagynak egy megjegyzése, ami arra utalt, hogy elég sűrűn tűnnek el Alderaan-i hajók és kerülnek a lázadók kezére, ami biztos majd egy idő után szemet fog szúrni, hiába játssza el Leia a sértett felet, kinek a hajóira a Birodalom nem tud eléggé vigyázni. Amúgy ez jó kis duma volt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Leia belépője igazán stílusosra sikerült, pont úgy osztotta ki Kanan-ékat a találkozásukkor, mint majd Hant fogja a Halálcsillagon. :D

Igazi verbális pofonosztó, mindenki megkapja a magáét körülötte. :)

 

Az önbizalma és a lélekjelenléte úgy tűnik, már ilyen fiatalon is meg volt, ami nem csoda hisz örökbefogadó szülei biztosan szeretettel és nagy odafigyeléssel nevelték, plusz Padmé vére is abszolút megmutatkozott benne. :) Jól írta Dzséjt, nemcsak saját magára, hanem Padméra is nagyon hasonlít. Az pedig nagyon dicsérendő Bail Organa részéről, hogy Padmé örökségét úgy viszi tovább, hogy a saját lányát neveli tudatosan arra az útra, amit az igazi anyja követett mindig is, nem féltve őt a veszélytől, hanem inkább kezébe adva minden eszközt, hogy eredményesen harcolhasson már ilyen fiatalon is.

Hát igen, Leia nem csak az Organa-család miatt királyi vér, hanem Padmé miatt is, aki már igen fiatalon Naboo trónján ült és nem is akármilyen teljesítményt pakolt oda. Hála az égnek, nagyon úgy tűnik, hogy Leia sokkal többet örökölt tőle, mint az apjától. Mármint a biológiaitól. :)

 

Ötletes dolog úgy támogatni a lázadókat, hogy közben megőrzik a Birodalomhoz való lojalitásuk álcáját. Ugyan volt a hadnagynak egy megjegyzése, ami arra utalt, hogy elég sűrűn tűnnek el Alderaan-i hajók és kerülnek a lázadók kezére, ami biztos majd egy idő után szemet fog szúrni, hiába játssza el Leia a sértett felet, kinek a hajóira a Birodalom nem tud eléggé vigyázni. Amúgy ez jó kis duma volt. :D

Ez már szemet szúrt. Viszont ahogy Dzséjt is írta, a Szenátusnak mindaddig van szerepe, amíg létezik. Ha nem is annyira fontos, mint fénykorában, de ahhoz elég, hogy figyelni kelljen rá és azért egy Leia Organa-t ne merje csak úgy megkérdőjelezni vagy veszélyeztetni egy birodalmi tucattiszt. Viszont a bizonyítékok és gyanúk gyűlnek, ami tudjuk hova vezet. Nyilván az Alderaan és a Bail-család ilyen jellegű megnyilvánulásai kritikus dolgok, mindkét fél számára, amit nem lehet a végtelenségig játszani.

A 4-ben Vader-t már igencsak hidegen hagyta a politikai vonzat, nem finomkodott Leia-val, kisvártatva pedig a Szenátusnak is befellegzett. Egyre nagyobb hiányérzetem van annak kapcsán, hogy az Alderaan-t csak úgy felrobbantják, Bail le van pottyantva, a Szenátus felszámolása is totál mellékzönge. Tényleg nagy kár, hogy az OT-ban ennyire nincs politika, nagyon kíváncsi lennék pl. arra, hogy ez utóbbi lépés milyen reakciókat váltott ki a politikusokból, nekem úgy tűnt, hogy még a birodalmi vezérkarból is meglepett egyeseket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A 4-ben Vader-t már igencsak hidegen hagyta a politikai vonzat, nem finomkodott Leia-val

Nem finomkodott, de szerintem ez inkább azért volt, mert eleve nem volt szándékába visszaengedni. Tulajdonképpen tudta, hogy ezt a nőt ők ki fogják nyiffantani, szóval sohasem lesz gond azzal, milyen hangot üt meg vele - oké, persze, Vaderben simán benne van, hogy bármelyik szenátorral így beszél. Viszont annyira mégis érdekelte, hogy kalózokra tereltette a Tantive IV elfogását. Úgyhogy szerintem ő sem tudott arról, mi az Uralkodó szándéka a Szenátussal (mondjuk, amennyire Anakin bele szeretett folyni a politikába, ez sem meglepő). Napokra voltak annak feloszlatásától, s mégis, a Birodalom második embere még óvintézkedéseket tesz a Szenátus ügyében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

IEz már szemet szúrt. Viszont ahogy Dzséjt is írta, a Szenátusnak mindaddig van szerepe, amíg létezik. Ha nem is annyira fontos, mint fénykorában, de ahhoz elég, hogy figyelni kelljen rá és azért egy Leia Organa-t ne merje csak úgy megkérdőjelezni vagy veszélyeztetni egy birodalmi tucattiszt. Viszont a bizonyítékok és gyanúk gyűlnek, ami tudjuk hova vezet. Nyilván az Alderaan és a Bail-család ilyen jellegű megnyilvánulásai kritikus dolgok, mindkét fél számára, amit nem lehet a végtelenségig játszani.

Végül is igen, szemet szúrt, nem véletlen volt ott a két lépegető és a gravitációs lakat, és a gyanú valószínűleg egyre erősödik majd. Bár az, hogy majd az Alderaan-t fogják felrobbantani, az leginkább annak szól, hogy az Leia otthona, s mint ilyen, a legjobb fenyegetés a számára. Ha Leia a saját szakállára lenne a lázadók összekötője és a családjának nem lenne hozzá köze, szerintem akkor is az Alderaan-t célozzák meg, hiába lenne az így teljesen "ártatlan".

 

Persze logikus gondolat, hogy volt oka Tarkinnak bosszút állnia egy egész bolygón, ami már régen a bögyében lehetett, s a szenátus feloszlatásával már következményektől sem kellett tartania. De számomra így kevésbé tűnne az egész öncélú kegyetlenségnek, ami pedig olyan jól feltüzelte az ember dühét a Birodalom ellen már a kezdet kezdetén.

Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Plusz a birodalmi szuperpocok már eleve azzal nyitott, hogy burkoltan megvádolta az Alderaant a lázadók támogatásával. Aztán Leia végül csak részletesen elmagyarázta, hogy emiatt miért szükséges a Lothalról, a Birodalom orra elől ellopni a hajókat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt! Már az indítás is meglepett, amely teljesen lineáris volt az előző részhez kapcsolódva, mert továbbra is Ezrán volt a hangsúly. Nagyon fontos karakter ezért az ő tragédiáját nem lehet elnagyolni. Tetszett ahogy ezzel még ebben a részben is behatóan foglalkoztak. Egyébként a gyerek javára legyen mondva, viszonylag jól viseli a tragédiát. Nem tombol, nem hisztizik, csupán csendben gyászol. Ahogy egy mértéktartó Erőhasználótól ez elvárható. Remélem a jövőben is ilyen mentalitású marad majd.

 

Örültem Azadi képben maradásának is, és róla is elmondhatjuk, hogy jó helyre került a karaktere. Remélem a jövőben még találkozunk vele.

 

Persze a rész sztárja egyértelműen Leia. Fura volt nem sokkal az EPIV előtt figyelni őt, és azt, milyen módon is működtek közre a lázadásban ő és az apja. Ez az EPIV -ből nem teljesen tiszta, de a Rebels már ezt is helyretette előbb Bail, most pedig Leia bemutatásával. Itt is megcsodálhatjuk konspirációs képességeit és azt, mennyire okos. Az teszi fel a koronát a karakterre amikor Ezra -t vigasztalja. Az nagyon emberi és szép jelenet. Egyébként a történtek fényében már tudjuk, hogy Leia ismeri hőseinket. Az, hogy az EPIV -ben még csak meg se említi őket arra utal, hogy addigra mind halottak lesznek. Amikor Obi-Wan -t kell segítségül hívni mint utolsó reményt, az mindent elmond. Remélem jól meg tudják majd oldani ezt az átmenetet. A Rouge One ebben nagy mérföldkő lesz. Egyszerűen nem kerülhető meg, hogy ne kerüljenek szóba a lázadók korábbi sejtjei, így Kanan -ék is.

 

A Birodalmiak hozták a formájukat, bár Yogar Lyste feltűnése kellemes meglepetés volt. Elég régen nem láttuk. Gondolom Aresko és Grint halála után feljebb lépett a ranglétrán. Talán a sors iróniája is, hogy ő mint háttér karakter még mindig él, a sok főbb szereplő pedig szinte mind elhullott.

 

A rész végén csak nekem tűnt nagyobbnak a lázadó sejt flottája (nem a hammerhead hajókra gondolok :P )? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jól hozták a karaktert, az erős, felvágott nyelvű csajszit, aki biza beleveti magát a dolgok sűrűjébe. De itt még nem a Lázadók Szövetségének tagja, nem egy áruló, hanem a Szenátus embere. És azt hiszem, ez a rész kicsit árnyalja a Szenátus hatalmi viszonyát a Birodalomban. Leia simán ugráltathatta Lyste-et, minden gyanú felett állt és a végén jól meg is szívatta (legjobb poén: "Hadnagy, elvesztette a saját hajóját is?" :lol: ). Ez még az a korszak, amikor azért Palpatine-nak valahogy van még félnivalója a Szenátustól, az ottani politikusoktól - amúgy az itt látottak tökéletesen passzolnak az ep4 elejéhez, ahol a kiskatona emlékezteti Vadert, hogy veszélyes Leiát (hehe, még ott is vele van a gond :) ) fogva tartani, mert a Szenátusban egyesek még a Lázadók pártjára állhatnak, és Vader emiatt egy hazugságot jelent le a Szenátusnak (a Tantive IV-et kalózok támadták meg és senki sem maradt életben). Szóval mindentől függetlenül, a Birodalmi Szenátus talán ezekben az időkben még mindig bír akkora hatalommal, hogy az az Uralkodónak gondot okozhasson.

 

Ez pedig megvilágítja azt a tényt, hogy miért is kellett az Uralkodónak a Halálcsillag. Tudta, hogy ha feloszlatja a szenátust, kicsúszik a kezéből az egész kóceráj. A Halálcsillag volt a malter. :D

 

Egyetlen dolog van, amit sajnálok Leiával kapcsolatban: amikor beszélgetett Ezrával, nem hozta fel a valódi szüleit. Sajnos kicsit ködös, mennyit tud Luke az apjáról és az anyjáról a Bennel való találkozás előtt (az apja teherhajó pilóta volt, na de az anyja?), és még ködösebb, mit tud Leia. Azt igen, hogy Bail és Breha nem a valódi szülei, ez az ep6-ból kiderült. De ezen kívül? Bailék mennyit mondhattak el? Az Ezrával való beszélgetés szerintem tökéletes alkalmat nyitott volna, hogy akárcsak egy mondatban, de ezt a kérdést árnyalják. És adott volna egy kis pluszt az Ezra és Leia között formálódó baráti kapcsolathoz.

 

Szerintem ezt direkt nem feszegették ebben a részben. Talán Leia ebbéli tudásáról nincs betonbiztos álláspont.

 

Ötletes dolog úgy támogatni a lázadókat, hogy közben megőrzik a Birodalomhoz való lojalitásuk álcáját. Ugyan volt a hadnagynak egy megjegyzése, ami arra utalt, hogy elég sűrűn tűnnek el Alderaan-i hajók és kerülnek a lázadók kezére, ami biztos majd egy idő után szemet fog szúrni, hiába játssza el Leia a sértett felet, kinek a hajóira a Birodalom nem tud eléggé vigyázni. Amúgy ez jó kis duma volt. :D

 

Az EPIV -ben láthatjuk is, hogy Vader esetében már mennyire nem volt hatása az itt még jól működő taktikának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.