Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Számomra az a legfurcsább, hogy Tarkin intésére Vader egyből reagál.

Tömény gúnnyal. Ha akarná, az egész tisztikart legyakhatná úgy, ahogy annak idején a Tanácsteremben a porontyokat. Csak itt már higgadtabb, és nem teszi.

Hozzászólás ideje:
Tömény gúnnyal. Ha akarná, az egész tisztikart legyakhatná úgy, ahogy annak idején a Tanácsteremben a porontyokat. Csak itt már higgadtabb, és nem teszi.

Szerintem meg azért nem teszi, mert nem teheti meg... mert mint minden elnyomó rendszert ezt is az a félelem vezérelte Rend tartja össze, amiről Tarkin beszél... ha Vader nem akar kiesni a Császár pixiséből, akkor igenis meghunyászkodik... én egy deka gúnyt nem érzek ott.

Hozzászólás ideje:

Szerintem Tarkin nem áll Vader felett, hanem egy szinten vele. Talán mert ő a Halálcsillag főparancsnoka, néha kissé úgy tűnik, hogy parancsolgat Vadernek, de szerintem erről szó sincs. A folytogatásnál sem érzek ilyen pincsi effektust, csupán Tarkin leállítja Vadert.

Hozzászólás ideje:

Ahhoz képest, hogy egyszinten állnak végig Tarkin ad ki minden parancsot amikor ketten vannak jelen... ebben a jelenetben például magának Vadernek is. Vader szinte mindig hátrahuzodik... itt például le se ülhet a tárgyalófelek közé, inkább csak halgatja, hogy Tarkin milyen célt szemelt ki neki (ő kell felkutassa a Lázadókat). A beleszólása is inkább filozofiai jellegü, de Tarkin csititása után újra visszavonul.

Hozzászólás ideje:

Szerintem az Uralkodó mondta Vadernek, hogy teljesítse Tarkin parancsait.Gondolom azért mert Tarkin a Halálcsillag teljhatalmú ura, Vaderé meg a flotta.Ha nem lenne ez a fék, Vader simán megfolytaná Tarkint.Főleg azért mert megveti őket(Hiába büszkék a technológiai szörnyszülöttjükre....).

Hozzászólás ideje:

Tulajdonképpen abból gondolom, hogy az EP V-ben is egy flottát írányított és az EP VI-ban pedig mondta neki, hogy:" Vidd a flottát az Endor mögé".Nekem a filmekből ez jön le.Nem olvastam sehol, csak erre a következtetésre jutottam a filmekben látottak alapján.

Hozzászólás ideje:
Tulajdonképpen abból gondolom, hogy az EP V-ben is egy flottát írányított és az EP VI-ban pedig mondta neki, hogy:" Vidd a flottát az Endor mögé".Nekem a filmekből ez jön le.Nem olvastam sehol, csak erre a következtetésre jutottam a filmekben látottak alapján.

Ez kicsit odébb van még, de az EPV-re egyedül maradt, hisz a többi főtiszt a halálcsillaggal együtt elpusztult. :cool:

Hozzászólás ideje:
De ott arról van szó, hogy egy bizonyos flottát irányit... de azokon kivül még jó sok van valszeg.

Ebben van valami, de akkor ki a főparancsnok?Meg ugye a legnagyobb csillagromboló is Vaderé.

Szerkesztve: - frenkie

Hozzászólás ideje:
Ebben van valami, de akkor ki a főparancsnok?Meg ugye a legnagyobb csillagromboló is Vaderé.

Végülis a filmben nem mondják, hogy ilyen nagy csillagrombolóból csak egy darab van... ez már értelmezés kérdése. Mindenesetre mivel ebben a jelenetben Tarkin áll a flotta-parancsnokok felett, igy úgy tűnik most ő "vezér", de az EU biztos mást mond.

Hozzászólás ideje:
De ott arról van szó, hogy egy bizonyos flottát irányit... de azokon kivül még jó sok van valszeg.

Szerteszét. Néhány.

Megjegyzem amit Palpi Luke-nak tálal, az az, hogy ő eresztette a Halálcsillag helyét a Lázadók tudtára, és azt is, hogy csapda, továbbá hogy elküldte a flottát úgy, hogy ne legyen szembeötlő az érkező lázadóknak. Plusz hogy a lázadók úgy tudták (a Palpi által kieresztett (?) információkból) hogy a flotta nagyrészt szerteszét jár. Ezt összetéve nekem az jön le hogy Palpi azt szánta meglepetésnek, hogy mégis a közelben volt a flotta. Vagyis annyi volt (nagyrészt) amennyit látunk.

Hozzászólás ideje:

Érdemes lenne kideríteni, hogy vajon hány csillagrombolója volt a birodalomnak.Bomarral abban egyetértek, hogy több kisebb flotta lehetett, mint az amerikai haditengerészetnél(Csendes-óceáni,Földközi-tengeri flotta...stb).

Hozzászólás ideje:
Érdemes lenne kideríteni, hogy vajon hány csillagrombolója volt a birodalomnak.

Van valahol egy nagyfelbontású SW-galaxis térképem, abból ki lehet valamennyire kalkulálni. Azt belinkelhetem.

Hozzászólás ideje:
Tök jó ez a térkép Rog, bár pl. Coruscant nincs rajta!

Találtam egy Saga Insidereset, bár azt nem tudom mennyire teljes.

Szerkesztve: - Rog Ertay

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Érdemes lenne kideríteni, hogy vajon hány csillagrombolója volt a birodalomnak.Bomarral abban egyetértek, hogy több kisebb flotta lehetett, mint az amerikai haditengerészetnél(Csendes-óceáni,Földközi-tengeri flotta...stb).

A Birodalmi Flottának 25000 Birodalmi osztályú (ebben benne van az I-es és II-es osztály is) csillagrombolója volt az endori csata idején, valamint négy darab Szuper osztályú (ezek közül az egyik az Executor, ami egyes források szerint 4000 m-rel nagyobb, mint a hagyományos Szuper osztályúak, más források szerint ugyan úgy 8000 méteres. Minden esetre az ep6-ban Solo maga mondja, hogy van más parancsnoki hajó is). Vader pedig egy flotta parancsnoka volt az ep5-ben, amelyiket végig láttuk (ennek tagjai az Executor, az Avanger és még pár). Persze az egész flotta sok kis flottából áll, egy flotta 8 csillagrombolóból áll + kisegítő hajók (ilyenek nincsenek a filmekben, de ezek az Interdictorok, a Dreadnaughtok, stb).

Hivatalosan Tarkin a Birodalmi Hadsereg feje, fölötte már csak Palpatine van. A halála után nem lett újabb nagy moff, így nem volt összfőnök, kivéve a két Sithet. Ők mindenki felett állnak, nincs katonai rangjuk. Sidious azt tesz, amit akar, Vader meg azt, amit Sidious akar (és néha amit ő akar). Az ep5-6-ban meg Ozzell, uiletve halála után Piett lett a Flotta főparancsnoka (illetve vannak még a Főadmirálisok, de őket soroljuk most máshová :D).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.