Jump to content

Finn vs. Padmé Amidala (NYOLCADDÖNTŐ)


Donát

Nyolcaddöntő #5  

26 members have voted

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 8-ba?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/05/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Nem gondolnám, hogy ez egy könnyű páros. A végső győzelemre egyik félnek sincs esélye, de itt nagyjából egy szinten állnak. Finn eddig csak egy filmet kapott, de abban felettébb érdekes és szimpatikus lett. Amidala berobbant az EpI-ben, a II-ben a topon van, de a III-ban azért eléggé háttérbe szorul. Viszont mégis csak ő Luke és Leia anyja, az egyik legokosabb szenátor, aki már az EpIII-ban is levágja, hogy Palpatine az orruknál fogva vezeti őket.

 

Így végül Padmé kapta a szavazatom.

Link to comment
Share on other sites

Padmé az egyik legjelentősebb karakter, akinek mind közvetlen, mind közvetett hatása érdemben alakította a Saga történetét. Az már csak hab a tortán, hogy egy nagyon kellemes, okos és intelligens nőről beszélünk. :) 

Finn is jó karakter, az Ep7 egyik nagy pozitív meglepetése, de még kezdő Padméhoz képest. 

Link to comment
Share on other sites

Padmé tkp. a PT és maga a SAGA egyik katalizátora. Ő miatta áll át végül Anakin a sötét oldalra, ő hozza világra Luke -ot és Leiat, akik később a Birodalmat döntik le lábairól. Finn is nagyon jó karakter, ám Padmé karakteréhez még nem ér fel teljesen. 

Link to comment
Share on other sites

Ha ez a szavazás tegnap lett volna, kis gondolkodás után valószínűleg Padméra voksolok. Ma este viszont volt egy érdekes beszélgetésem egy ismerősömmel, amiben pont Padmé karakterét taglaltuk, és ez alapján már inkább Finn-re szavazok. Padméban van néhány olyan jellemvonás ("fiatal és naiv"), ami miatt számomra Finn szimpatikusabb - Finn hősi erényeit meg korábban taglaltam, amik miatt tényleg piszok gyorsan megszerettem a karaktert.

 

6 perccel korábban, Bence1997 írta:

Padmé tkp. a PT és maga a SAGA egyik katalizátora. Ő miatta áll át végül Anakin a sötét oldalra, ő hozza világra Luke -ot és Leiat, akik később a Birodalmat döntik le lábairól.

Ő juttatja hatalomra Palpatine-t.

Link to comment
Share on other sites

Padme jót akar, de csak egy idealista naiv kislány, akiben megvan a tűz, de nincs meg a kellő "mocskosság" a politikához. Ennek köszönhetően bár akaratlanul, de hatalmas része van a köztársaság bukásában.  Nem Jar Jar a hibás abban hogy kihasználták, Padme aki kinevezte őt helyettesének. Ennél nagyobb ostobaságot aligha követhetett volna el. És nem ez az egyetlen hibája.

Link to comment
Share on other sites

Finn nekem ugyan egy szimpatikus karakter, a humora is nagyrészt betalál, bár néha kicsit "sokallom", a hősiességéhez nem férhet kétség, de nekem a SW mezőnyében vékony. Nyilván sok lehetősége nem is volt kiteljesedni, de nekem már az Ep.7 is sok érdekesebb karaktert tud felmutatni. Rey vagy Kylo egyértelműen, de nálam Poe ellen se mehetne biztosra. És ők csak az ugyanúgy új szereplők, de Han is sokkal jobban tetszik, mindezt úgy, hogy a korábbiak alapján inkább nem kedveltem.

 

A mezőnyben Padmé sincs a legjobbak közt, még a saját korszakában sem, engem mégis jobban meggyőzött, mint Finn. Sokkal összetettebb és színesebb egyéniség. Persze sok képernyőn töltött percnyi előnye van, de akkor is. Egy intelligens, karakán és az elvéiért a végletekig kiálló, ám mégis bájos és kedves nő. Aki ha kell politizál és szónokol, ha kell fegyvert ragad és harcol. Luke és Leia velejéig jó emberek, amiben az édesanyjukra hajaznak. Leia is sok téren hasonlít rá, Luke pedig az ő hagyatékát viszi tovább azzal, hogy egyedüliként érzi Anakinban a jót. Padménak nemcsak a tettei, de az érzései és a gondolatai is kiemelt súllyal végigvonulnak a Sagan.

Az pedig igaz, hogy a politikai vonalat tekintve sokat kivágtak a 3-ból, aminek Padmé is sok kárát látta, de azért így is rendkívül fontos szereplője ennek a résznek is. Sőt, a temetése, a végső pillanatai, az Anakinnal folytatott utolsó beszélgetése mind-mind mély nyomot hagytak bennem. Na és persze az egyik személyes kedvenc jelenetem is hozzá fűződik, amikor a szenátusi teremben mély döbbenettel és kiábrándultsággal az arcán elhangzik, hogy "így száll hát sírba a szabadság, tapsvihar kíséretében". Ez valahogy annyira tökéletesen és egyben szívbemarkolóan foglalja össze mindazt, amit akkortájt látunk, hogy a mai napig beleborzongok.

 

Mindezek alapján nem hezitálok sokat, egyértelműen Amidala.

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information