Ugrás a kommentre

Finn vs. Padmé Amidala (NYOLCADDÖNTŐ)


Donát

Nyolcaddöntő #5  

26 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 8-ba?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Nem gondolnám, hogy ez egy könnyű páros. A végső győzelemre egyik félnek sincs esélye, de itt nagyjából egy szinten állnak. Finn eddig csak egy filmet kapott, de abban felettébb érdekes és szimpatikus lett. Amidala berobbant az EpI-ben, a II-ben a topon van, de a III-ban azért eléggé háttérbe szorul. Viszont mégis csak ő Luke és Leia anyja, az egyik legokosabb szenátor, aki már az EpIII-ban is levágja, hogy Palpatine az orruknál fogva vezeti őket.

 

Így végül Padmé kapta a szavazatom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Padmé az egyik legjelentősebb karakter, akinek mind közvetlen, mind közvetett hatása érdemben alakította a Saga történetét. Az már csak hab a tortán, hogy egy nagyon kellemes, okos és intelligens nőről beszélünk. :) 

Finn is jó karakter, az Ep7 egyik nagy pozitív meglepetése, de még kezdő Padméhoz képest. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Padmé tkp. a PT és maga a SAGA egyik katalizátora. Ő miatta áll át végül Anakin a sötét oldalra, ő hozza világra Luke -ot és Leiat, akik később a Birodalmat döntik le lábairól. Finn is nagyon jó karakter, ám Padmé karakteréhez még nem ér fel teljesen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha ez a szavazás tegnap lett volna, kis gondolkodás után valószínűleg Padméra voksolok. Ma este viszont volt egy érdekes beszélgetésem egy ismerősömmel, amiben pont Padmé karakterét taglaltuk, és ez alapján már inkább Finn-re szavazok. Padméban van néhány olyan jellemvonás ("fiatal és naiv"), ami miatt számomra Finn szimpatikusabb - Finn hősi erényeit meg korábban taglaltam, amik miatt tényleg piszok gyorsan megszerettem a karaktert.

 

6 perccel korábban, Bence1997 írta:

Padmé tkp. a PT és maga a SAGA egyik katalizátora. Ő miatta áll át végül Anakin a sötét oldalra, ő hozza világra Luke -ot és Leiat, akik később a Birodalmat döntik le lábairól.

Ő juttatja hatalomra Palpatine-t.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Padme jót akar, de csak egy idealista naiv kislány, akiben megvan a tűz, de nincs meg a kellő "mocskosság" a politikához. Ennek köszönhetően bár akaratlanul, de hatalmas része van a köztársaság bukásában.  Nem Jar Jar a hibás abban hogy kihasználták, Padme aki kinevezte őt helyettesének. Ennél nagyobb ostobaságot aligha követhetett volna el. És nem ez az egyetlen hibája.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jar Jar indítványozta azokat a jogokat, amik alapján Palpi létrehozta azt a sereget ami ellen Padmé tiltakozott (és ami miatt a két merénylet történt) . Megnéztem volna Binks arcát a GAR elrendelésekor.... 

 

 

Nálam Finn abszolút kedvenc. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Finn nekem ugyan egy szimpatikus karakter, a humora is nagyrészt betalál, bár néha kicsit "sokallom", a hősiességéhez nem férhet kétség, de nekem a SW mezőnyében vékony. Nyilván sok lehetősége nem is volt kiteljesedni, de nekem már az Ep.7 is sok érdekesebb karaktert tud felmutatni. Rey vagy Kylo egyértelműen, de nálam Poe ellen se mehetne biztosra. És ők csak az ugyanúgy új szereplők, de Han is sokkal jobban tetszik, mindezt úgy, hogy a korábbiak alapján inkább nem kedveltem.

 

A mezőnyben Padmé sincs a legjobbak közt, még a saját korszakában sem, engem mégis jobban meggyőzött, mint Finn. Sokkal összetettebb és színesebb egyéniség. Persze sok képernyőn töltött percnyi előnye van, de akkor is. Egy intelligens, karakán és az elvéiért a végletekig kiálló, ám mégis bájos és kedves nő. Aki ha kell politizál és szónokol, ha kell fegyvert ragad és harcol. Luke és Leia velejéig jó emberek, amiben az édesanyjukra hajaznak. Leia is sok téren hasonlít rá, Luke pedig az ő hagyatékát viszi tovább azzal, hogy egyedüliként érzi Anakinban a jót. Padménak nemcsak a tettei, de az érzései és a gondolatai is kiemelt súllyal végigvonulnak a Sagan.

Az pedig igaz, hogy a politikai vonalat tekintve sokat kivágtak a 3-ból, aminek Padmé is sok kárát látta, de azért így is rendkívül fontos szereplője ennek a résznek is. Sőt, a temetése, a végső pillanatai, az Anakinnal folytatott utolsó beszélgetése mind-mind mély nyomot hagytak bennem. Na és persze az egyik személyes kedvenc jelenetem is hozzá fűződik, amikor a szenátusi teremben mély döbbenettel és kiábrándultsággal az arcán elhangzik, hogy "így száll hát sírba a szabadság, tapsvihar kíséretében". Ez valahogy annyira tökéletesen és egyben szívbemarkolóan foglalja össze mindazt, amit akkortájt látunk, hogy a mai napig beleborzongok.

 

Mindezek alapján nem hezitálok sokat, egyértelműen Amidala.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.