Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Elkezdtem olvasni az Usagi Yojimbo-sorozatot, értelemszerűen az első résszel kezdtem. Körülbelül a felénél járok. Eddig... hát... AZTAAAA! Brutálisan jó. Úgy gondolom, érdemes beszereznie annak, aki szereti a szamurájos, japán harcművészetekkel kapcsolatos dolgokat. 

Amint végeztem vele, írok róla egy hosszabb véleményt. 

Hozzászólás ideje:

Végeztem az Usagi első részével. Fantasztikus képregény. Van benne humor, sok akció, érzelem, remek párbeszédek, szerethető figurák. Kell ennél több? 

Nagyon tetszik, hogy az író-rajzoló elkalauzol bennünket a feudális Japánba, és mindezt antropomorf figurákkal teszi meg, ezáltal a gyerekeknek az érdeklődését is felkeltheti a képregény. Tetszik továbba a rajzstílus, illetve hogy minden egyes mozzanatot aprólékosan, precízen leír Stan Sakai szerző. Itt most olyanokra gondolok, mint például amikor a szereplő sárban mászkál, a lábai köré oda vannak biggyesztve különféle hangutánzó szavak, melyek a tocsogást érzékeltetik. :) 

Pár kisebb negatívum: néha a háttérben voltak dínóra emlékeztető figurák, amiket nem tudtam hova tenni. Jópofák voltak, de nem értettem, mit keresnek a középkori Japánban ilyen dínószerű teremtések. :) Emellett az nem tetszett, hogy többször is előfordult az ember szó a műben. Ebben az univerzumban elméletileg nem léteznek emberek, ezért is volt fura, hogy a nyúl Usagira azt mondják sokszor, hogy jó ember, derék ember, stb. 

Bátran merem ajánlani minden képregényrajongónak. Azt meg ne gondolja senki a figurákból, hogy a képregény kisgyerekeknek való (itt-ott találkozni viszonylag horrorisztikus öldöklésekkel a könyvben). 

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  2018. 03. 20. - 16:24, Darth Revan9 írta:

Ez érdekes. Meg mertem volna esküdni, hogy valami szorosabb kapcsolat van Usagi és a Teknőcök között képregény szinten is.

Teljes nézet  

Korrigálok, mert tévedtem: most lapoztam bele a Yojimbo 3. számába, és szerepelnek benne a tini nindzsák. Szóval mégis van Usagi és a teknőcök között szorosabb kapcsolat képregényes szinten is. :) 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Végeztem az Usagi második részével. Ez a kiadvány talán még az előzőnél is jobb lett. Sok akció, mulatságos és jópofa figurák, kidolgozott párbeszédek és rajzok. 

Ebben a kötetben sokkal többet megtudhattunk Usagi múltjáról, valamint az adacsigiharai csatáról is.

Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy aki szereti a Japánnal és a szamurájokkal, nindzsákkal kapcsolatos dolgokat, tüstént szerezzen be párat Stan Sakai Usagi-képregényeiből. 

Szerkesztve: - caseyjones
Hozzászólás ideje:

A Fumax kiadó következő hónapban kiadja újra a Watchmen-t egy kötetben, Oversized HC formátumban. Ez nálam kötelező vétel lesz. A film nagy kedvencem, a képregényt még nem tudtam elolvasni, mert horror áron voltak eladó példányok.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Spawn 1. kötet (1-6. szám)

A Spawn képregény sorozat még annak idején 1992-ben indult útjának. Hamar hihetetlen népszerűségre tett szert és Spawn a 90-es években bekerült a legnépszerűbb képregény figurák közé, olyan karakterek melle, mint pl. Superman, Batman, Pókember, vagy Rozsomák. Az Image Comics-nál megjelenő Spawn Todd McFarlane fejéből pattant ki. Képregényekben jártasabb emberektől hallottam, hogy a pokolivadék megjelenése fordulópont volt a képregények történetében. Az Image-nél jóval nagyobb kreatív szabadságot kaptak az írók és a rajzolók. Jelen gyűjteményes kiadás a sorozat 1-6. számát foglalja magában. Itt megjegyzem, hogy egy kissé érthetetlen az Image beosztása, hiszen a 7. szám átkerült a második kötetbe, pedig jobb lett volna itt kiadni, hisz a 6-7. szám egy két részes történet.

A címszereplő, Al Simmons, a kormány titkos bérgyilkosa. Megölték, lekerült a pokolba, ahol egy Malebolgia nevű démon felajánlotta neki, hogy újra láthatja a szerelmét, Wandát, cserébe adja el neki a lelkét. Simmons 5 évvel később kerül vissza a Földre pokolivadékként. Itt indul a széria. Al memóriája töredezett.

Spoileres tartalom megtekintése

Az ötödik szám, az Igazságszolgáltatás egy végtelenül kemény és brutális sztori.

A hatodik szám a Bosszú első része.

Az első kötet 6 nagyon erős számból áll. Az olvasót hamar beszippantja Spawn világa. Számomra nagyon vonzó volt a misztikus hangulat, a dráma és az akció megfelelő elegye. Egy sötétebb, komorabb képregényre lehet számítani, több helyen véres is, úgyhogy csak azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza ettől. Nekem nagyon tetszett, érdemes volt elolvasni. A szöveggel és a rajzokkal is elégedett voltam. Ötös.

Hozzászólás ideje:

Batman 28. szám

Elindult a Halál a családra című nagyszabású történet, mely kihatással lesz a teljes denevér-családra. Joker egy év távollét után visszatér, és keményebb és brutálisabb, mint valaha. Valami egyedi dolgot tervez. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Capulo rajzai nagyon jók, Scott Snyder pedig jól adagolja a feszültséget. Ötös.

Az Igazság Ligája befejezés. Grandiózus és epikus zárás. Ezek után sajnálom, hogy a filmből kimaradt Darkseid. A sztoriból most sajnos nem derült ki, hogy

Sikerült megfutamítani a paradémonokat, de látszik, hogy még lehet folytatni. Kár, hogy nem lesz rá lehetőség a későbbi füzetekben. Ötös.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Spawn: Kezdetek 2. kötet 7-14. szám

A második kötet most 8 számot tartalmaz, köztük azt a füzetet is, melyet jogi okokból ki kellett hagyni annak idején.

A 7. szám a Bosszú második része.

8. szám: A mennyben.

9. szám: Angela.

10. szám: Átkelés

11. szám: Az otthon

12.-13, szám: Visszapillantás

14. szám: Mítoszok, 1. rész.

Alan Moore és Frank Miller sztorijával nem voltam maradéktalanul megelégedve, de a többi nagyon tetszett.

Négy és fél.

Hozzászólás ideje:

Spawn 3. kötet 15-20. szám

A harmadik kötetben 6 számot olvashatunk. Itt már nagyobb kaliberű sztorik is helyet kaptak.

15. szám: Mítoszok, 2. rész

16-18. szám: Emlékek

Hozzászólás ideje:

Spawn 4. kötet: 21-26. szám

21-24. szám: Vadászat

Egy jó nagy kaliberű sztorival indít a kötet.

25. szám: Rengések

A Vadászat utóhatásának is tekinthetjük ezt a sztorit.

26. szám: A sötétség

Marc Silvestri munkája a 25. szám. Kifejezetten jó. Talán jobb, mint McFarlane. Főleg a Vadászat tetszett. A sötétség végkifejlete nálam egy kicsit rontotta az összképet. Négy és fél.

A következő kötetetek nagyon ígéretesek.

Hozzászólás ideje:

Spawn 5. kötet, 27-32. szám

Az ötödik kötet tartalma újabb 5 füzet, melyben több, nagyon jó történtet olvashatunk a pokolivadékról.

27-28. szám: Az átok és A védelmező

Ez gyakorlatilag egy két részes sztori, csak más címekkel. Érdekes, hogy itt a címválasztásban nem követték a folytatásos sztorik korábbi jellegét (amikor is egy cím alatt fut a történet és a részek számát a cím alatt jelölik)

Még mindig a Vadászat című történet következményei állnak a középpontban.

29. szám: Az apa

Itt jelentősen ugorottunk előre a sztoriban. Kár, hogy az Angela nem jelenhetett meg, így az összefoglalóra erősen szükség volt a kötet végére, hogy megértsük mi történt.

30. szám: A klán

31-32. szám: A hazatérés és Látomások

Ez a két részes történet volt a kötet másik két legjobbja. Nem kevés misztikusság, egy régi ellenfél visszatér, a Menny céljainak árnyalása.

Ebből a hat számból főleg a 27-28 és 31-32. tetszettek. A 29-30-as is jók lettek, töltelék sztoriként kiválók. Ötös.

Hozzászólás ideje:

Spawn 6. kötet 33-38. szám

Ebben a kötetben sikerült letudni a Semic-es korszak füzeteit és folytatni a sorozatot.

33-34. szám: Árnyak

A két részes történetben

35-36. szám: Csapda

37. szám: A Szörny

38. szám: Elmejátékok

Egyszerűbb történet.

Az Árnyak és a Csapda nagyon jók lettek, de a másik két sztori kicsit gyengébb a megszokottnál. Négy és fél.

Spawn 7. kötet 39-44. szám

Ebben a kötetben nem volt túl sok előrelépés, de sok jó sztorit olvashattunk. Volt, ami nem is kifejezetten Spawn-ra koncentrált, de azokat is élvezetes volt olvasni.

39. szám: Karácsonyi ének

Ez az egyik kedvencem az egy részes sztorik közül.

2018. 03. 19. - 12:16, Darth Revan9 írta:

Valami köze van az Usagi képregényeknek a Tini Nindzsa Teknőcökhöz, vagy a képregényekben teljesen független?

Teljes nézet  

Na, akkor korrigálnék megint.

Nemrégiben végeztem az Usagi 3. számával, melynek végén szerepelnek a teknőcök is. Mint kiderült, képregényes szinten mégsincs közük egymáshoz, csupán valamikor a '80-as években volt egy projekt, melynek a lényege az volt, hogy a teknőcök két atyja, Kevin Eastman és Peter Laird megengedte más képregényeseknek, hogy felhasználhassák a teknőcöket a saját képregényeikben, vagyis crossovert készítsenek. Így a Yojimbo atyja, Stan Sakai is készített egy teknőc-crossovert, viszont ki lett hangsúlyozva, hogy ez nem illeszkedik sehogyan az Usagi-történetek idővonalába.

Szerkesztve: - caseyjones
Hozzászólás ideje:
  2018. 08. 26. - 8:54, caseyjones írta:

Na, akkor korrigálnék megint.

Nemrégiben végeztem az Usagi 3. számával, melynek végén szerepelnek a teknőcök is. Mint kiderült, képregényes szinten mégsincs közük egymáshoz, csupán valamikor a '80-as években volt egy projekt, melynek a lényege az volt, hogy a teknőcök két atyja, Kevin Eastman és Peter Laird megengedte más képregényeseknek, hogy felhasználhassák a teknőcöket a saját képregényeikben, vagyis crossovert készítsenek. Így a Yojimbo atyja, Stan Sakai is készített egy teknőc-crossovert, viszont ki lett hangsúlyozva, hogy ez nem illeszkedik sehogyan az Usagi-történetek idővonalába.

Teljes nézet  

Kár. Pedig lehetnének többször is crossoverek.

• 3 héttel később...

Úgytűnik, hogy Henry Cavill otthagyja a DC-s filmes univerzumot. Gézáról már régóta mennek a pletykák, hogy az Igazság ligájában volt utoljára Batman (főleg azután, hogy kisiklott az önálló Batman film, amit ő is rendezett volna), de hogy Supermant is újracastingolják... Szépen néz ki a DC filmes jövő 

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Tudom még pletyka, de tényleg gáz, ami a Warner/DC háznál folyik. Sőt, ami még jobb: állítólag Michael B. Jordant szemelte ki a Warner, hogy HELYETTESÍTSÉK Cavill Supermanjét!!!

Csak egy kérdésem van, ha ez a dolog igaz: kedves Warner, kaphatnék én is abból, amit szívtok?

Nekem Reeve a mindenkori legjobb Supermanus.

Amúgy Cavill-t és Gézát bírom legjobban a DCEU színészei közül. Nélkülük talán már nem is fognak annyira bejönni a Supermanusos és Batmanusos muvik mint velük.

Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:

Nekem tetszett Cavill, illetve Reeve Supermanjét is imádtam régen, Brandon se volt rossz a 2006 -os filmben. De ha ez a dolog igaz - még az sincsen megerősítve, hogy Cavill nem lesz többé Supman, de a Hollywood Reporter azért mégiscsak egy megbízható forrás lehet. Viszont ami érdekes, hogy azt is mondták, hogy a Flash filmet tényleg 19 elején kezdik el forgatni. Én a helyükben azt csinálnám, hogy a Flash végén Barry b*ssza el az idővonalat - a tv sorozatban amúgy is rendre elb*sszta :lol: - és akkor tiszta lappal indulhatnak. Vagy inkább forduljanak az Elseworld történetekhez - ugye jövő évi Phoenix -es Joker eredetsztori.

De úgy tűnik itt is a "nőies" vonal fog elindulni: a Supergirl filmre fognak rágyúrni. Namármost a Batman film jelenleg ismeretlen státuszban tetszeleg, kérdéses, hogy jövőre forgatni fognak -e, és ha igen, akkor Ben marad -e. Viszont a Batgirl filmet meg törölték. Bravo Warner, bravo. :D

Hozzászólás ideje:

A Suicide Squadot leszámítva az eddigi DC Worlds filmekkel nem volt problémám (sőt, a WW és a JL nekem még tetszettek is), de ezek után nem tudom, mi jót érdemes remélni ettől a franchise-tól. Pedig az alapanyag terén szerintem jobbat is produkálhatnának a Marvelnél. De úgy fest, ez nem akar/fog összejönni. Amúgy én a Supergirl vonalnak még mindig jobban örülnék, mint annak, ha egy új fószerről kéne elhinnem (aki ráadásul fekete), hogy ugyanaz a karakter... bár a multiverzum felépítése miatt gyakorlatilag bármit be lehet mesélni. Én azért még bízom benne, hogy nem bukik meg ez a filmes univerzum, sok lehetőség lenne benne.

Tekintve, hogy a DCEU eddigi alkotásainál szerintem az volt a legnagyobb kérdés, hogy melyik a legrosszabb a sok rossz közül, így pár ilyen kieső színésszel, pláne cserével le is húzhatják magukat a retyón. Mondjuk látva, hogy anno jött egy Nolan-féle Batman-trilógia vagy pl. a Vendetta, mint DC, lehet jobb is lenne, ha nem erőltetnék ezt a bohóckodást, amit elkezdtek, és inkább önálló filmeket csinálnának. Röhej, hogy még alig kezdték el az univerzumépítést, de már a két legnagyobb húzónév (most leginkább a karakterekre gondolok, de amúgy színészként is hasonló a helyzet) máris lekoccolhat.

Szerkesztve: - pb69
Hozzászólás ideje:

Azóta kissé lehűtötték a kedélyeket. Egyáltalán nem biztos, hogy Cavill nem lesz többé Superman. Az Affleckes pletyka kb. ugyanennyire "hiteles". Kissé olyan érzésem van, hogy sokan szánt szándékkal akarják temetni a DC Woldst, és nem értem, miért... mert a Marvel vetélytársa, és próbálja "utánozni"? Na és? Én ugyanúgy megnézem/élvezem a Marvel/DC filmeket egyaránt. Kissé hasonló a szitu, mint az SW-n belül a PT-OT (és immár ST) ellentéteknél: ami az egyiknél nem gond, az a másiknál már főbenjáró bűn. Kár, hogy már nemigen járja szimplán élvezni a filmeket, inkább a fikázás és "kössünkbelemindenbe" attitűd a nyerő. 

Hozzászólás ideje:

Mondjuk még mindig nem látom át, hogy kvázi mit is akar a Warner a DC univerzumával. Most oké, hogy jön Aquaman, meg jövőre Shazam és visszatér WW, illetve egyre biztosabb, hogy 2020 -ban jön a Flash, de Batman -ről jelenleg is no info, Superman még ennél is bizonytalanabb, illetve ott van a többi Harley Quinn-Joker-SS-Sirens filmek. Zöld lámpásról nem is beszélve.

Ez nekem így nagyon kesze-kusza. Ha innen feltudnak állni tényleg JÓ filmekkel, akkor megemelem a kalapom, de én a helyükbe azt csinálnám, hogy a Flash filmmel rebootolnám az univerzumot és onnantól lehetne "stabilabb" filmeket adni a közönségnek, mert ez az össze-visszaság nekem nem jó ómen.

Kicsit én is érzem ezt a DC Worlds elleni gyűlöletet. Nekem tetszett a MoS, a WW és még a BvS is- utóbbinál szigorúan a bővített, a mozis egy csalódás - a többi viszont egynek elmegy kategória. A Marvel/Disney páros szerintem azért működik ennyire jól, mert ott van egy emberke (Kevin Feige) aki kézben tartja a dolgokat. Namármost itt lenne Geoff Johns vagy ki, de ő meg ráállt a GL filmre. Ha sikerülne egy Kevinhez hasonló embert - és csapatot - verbuválni, akik letisztáznák a dolgokat, egy tiszta jövőképet lefektetnének, az nagyon sokat segítene ennek az univerzumnak. :)

Hozzászólás ideje:
  2018. 09. 13. - 20:35, Bence1997 írta:

Mondjuk még mindig nem látom át, hogy kvázi mit is akar a Warner a DC univerzumával.

Teljes nézet  

Hogy te nem látod át, az a kisebbik baj. Hogy láthatóan a Warner sem tudja, na az nagy baj. Szerintem most már végre átálltak az AHS szabványra. AHogy Sikerülnek a filmek, úgy lesz.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.