Ugrás a kommentre

1x12 - Dangerous Business


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. rész - Dangerous Business / Veszélyes üzlet

 

epguidere112.jpg

 

Írta: Eugene Son

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Neeku Vozo - Josh Brener

Flix - Jim Rash

Orka - Bobby Moynihan

Teroj Kee - John Ennis

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Glem - Dee Bradley Baker

Jooks - Mary Elizabeth McGlynn

BB-8

 

Történet

Néhány alkatrészért cserébe Flix és Orka egy napra rábízza a boltját Kazra, aki azt hiszi, hogy mindez egyszerű feladat lesz. Mígnem valaki megpróbálja kirabolni a boltot...

 

Érdekességek

- Az epizód eredeti vázlatában Flix és Orka "fontos szállítási probléma" miatt hagyták el a Platformot. Majd ezt megváltoztatták "az év legnagyobb üzletének megkötésé"-re. A forgatókönyv második változatában ez egy újabb változtatás keretében módosult Flix anyjának meglátogatására.

- A forgatókönyv korai változatában, Yeager csapata Bo Keevil versenygépén dolgozott. Az ábrán láthatóak a Sárga Ász hajó belső hajtómű szekciói, amit teljesen kidolgoztak (lásd a képet), ám a forgatókönyv végleges változatában a Tűzgolyóra cserélték.

- A prémium droid olaj, amit Jooks elvisz, ugyanolyan tárolóban van, mint az egyik korábbi epizódban látott hiperüzemanyag, viszont egy stilizált astromech droid logója jelzi a tartalmát.

- Teroj Kee dizájnja azon a kateerriai idegenén alapszik, amilyet a Canto Bight kaszinójában is láthattuk Az utolsó Jedikben. A filmben a lény a K020-as dizájn (a kreatúra bolt kódrendszere alapján), egy Teerib Igmusk nevű hotelrecepciós, akit  Keith De'Winter játszott.
Bónusz érdekesség: az egyenruháját és a fekete-arany Bányász Céh logót először egy 1997-es Star Wars szerepjátékhoz, a Lords of the Expanse-hez alkották meg. Aztán képernyőn is feltűnt a Star Wars: Lázadókban.

- A felbőszült Orka gyakran mondogatja a "Gozgo holdjai" kifejezést, ami olyasmi, amit Cikatro Vizago is mondott a Star Wars: Lázadókban.

- Flix részben sem gungan, ellenben azzal, ahogy ezt állítja, sokkal inkább egy új idegen faj - a gozzo tagja - amit ehhez a sorozathoz fejlesztettek, de eredeti, Ralph McQuarrie-féle ewok terveken alapszik. Ezen vázlatok egy részéből lett végül a yuzzum faj. A további, madárszerű vázlatok pedig inspirációt jelentettek Flixhez.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Teroj Kee karakter illusztrációja

 

2.jpg

Teroj sugárvetője

 

3.jpg

Fókuszáló lencse

 

4.jpg

Sárga Ász versenygép

 

5.jpg

Menekülő pod

 

6.jpg

Lebegő raklapok

 

7.jpg

Folyosó I

 

8.jpg

Folyosó II

 

9.jpg

Raktér

 

10.jpg

Teherszállító

 

11.jpg

 

A teherszállító belseje

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Határozottan jobb rész volt mint az előzőheti.

 

Megint képbe került az Első Rend, na és vajon mire kelhet a bányászati gép? Talán még a Starkillernél is használni akarják. Továbbra is bűnözőkkel dolgoztatnak ha kell nekik valami, ami nem igazán hatékony, gondolom már nagyon várják, hogy véget vethessenek ennek a bújócskának. 

Kaz megint ügyesen csipegette fel az infókat és rakta össze a nagyobb képet, bár szerencséje is volt (mikor nincs? :D ). Azt is jó látni, hogy a szerelői kvalitásai is fejlődnek, most már nem kell mellé pesztra, nem lóg ki a sorból. Persze nem olyan jó mint Tam vagy Neeku, de azért fejlődőképes. :D Apropó Neeku. Most teljesen normális volt, kár a múlt heti idétlenkedéséért. 

Persze nem hagyhatom ki Flixet és Orkát. :lol: Elmentek Flix anyját meglátogatni ez még ok, de hogy a végén azzal etette Orkát, hogy az apja részben gungan volt, mire Orka riposztja, hogy a gunganek nem tollasak, hát azon behaltam. :lol2: 

 

Tulajdonképpen ez is filler volt, de a jobbak közül. Lassan kezdenek majd felpörögni az események. :)  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elsőként is: Finally! Első Rend!!! :yeah:(bár nem úgy szerepeltek, ahogy elképzeltem, legalább a sisakosok megjelentek, ami máris egy jó pont. :D)

 

Az előző részhez képest valóban jobb volt, sőt még Neeku se zavart abban a fél percében. :hehe: Ha az elkövetkezőkben ennyi szerepe lenne, nagyot nőne a sorozat a szememben. :P

Flix és Orka személyes kedvenceim, így ebben a részben se csalódtam bennük. A civakodásaikon nagyot nevettem, pláne a gunganesen. Mi a fene? :lol:

Meglepően sokat fejlődött Kaz szerelés terén, az elején szépen megcsinálta a Fireballt, igaz Tam kijavította őt. Az üzletben pedig szépen összeszedte a csókának a dolgokat, érdekes, egy egyszerű droidoknak szánt olajat nem tudott megtalálni. :hmm: No sebaj, nem mindenben lehet tökéletes az ember. :D

A fickó vs. BB harc tetszett, jó kis trükköket bevetett a kis guruló droid, kár, hogy csapdába szorult.

Azt hittem, hogy elhagyjuk Castilont - aminek amúgy örültem volna, na nincsen bajom a bolygóval, de egy új helyszín nekem tetszett volna, ha csak pár percre is. :) Kaz amúgy ügyesem kijutott a konténerből, lestem is, hogy hogy a fenébe jutott fel. Abban hittem, hogy majd Synara, vagy esetleg Tam megmenti őt azzal a siklóval, amivel az előző részben a Kaznara duó elrobogott - nem, nem shipelem őket, csak lusta vagyok kiírni a kettő nevét hosszú lenne :P - de találékonyabb a fiú, minden egyes alkalommal. Ez tetszik, bár a hangos kiabálása még mindig nem jön be. :|

Érdekes, hogy a bűnözök még most is intéznek dolgokat az ER -nek. Persze még békeidő/hidegháború van, de reménykedtem, hogy kicsit bedurvul a vödörfejűek alakulata. Na majd legközelebb. :P

Az pedig, hogy még több fegyvert gyártanak nem lepett meg. Lehet tényleg a Starkillerhez kell még egy kis plusz anyag, de szerintem már csak hetek választanak el bennünket a Hosnian -i katasztrófától, így szerintem az már simán kész van, csak jegelik a nagy bevetésre, esetleg már volt egy próbalövés, mint az előzetesben láthattuk az egyik lövés következményét.

Szóval tippre a sok rohamosztagos elegendő fegyvert fog kapni. De kitudja, lehet egy teljesen más ok is, amit még nem tudunk és csak később derül ki az EpVIII-IX között. :)

 

Jó rész volt, valóban filler volt, de tényleg jó rész volt. Na de mostmár szerintem kezdődnek a fontosabb részek. Jövőhéten jönnek a kalózok, majd aztán az ER. Mostmár nincsen üresjárat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nyíltan még nem akciózhatnak. 

Igen, ezért is írtam, hogy hidegháború van, majd amikor az ÚK alakulata eltűnik a Galaktikus nagyhatalmak játszmájából, jön majd a feketeleves a Galaxis lakói számára. Bár azért valóban reménykedtem azon, hogy az ER itt egy kicsit bedurvul, persze itt inkább nagyobb jelenlétre számítottam.

 

Amúgy az elején lévő kép a napfelkeltés Colossusról egyszerűen egy vizuális csoda! Az egyik legszebb kép a sorozatban! :yes:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Határozottan jobb rész volt, mint az előző, hála annak, hogy Neeku épp csak feltűnt. Tetszik, hogy Kaz ezúttal is a fejlődés jeleit mutatta, ezúttal szerelés terén. Lassan eljut arra a szintre, ahol kezdenie kellett volna ezt a küldetést. Ha most lökné bele Poe a vízbe, már simán úszna, kevésbé lenne feltűnő, eredményesebb és jobb kém lehetne. De hát ugye egyetlen úszótanfolyam nélkül kell embereket küldeni a kiéhezett cápákkal teli vízbe, az úgy sokkal izgalmasabb...:roll:

De legalább Kaz próbál és fel is akar nőni a rá bízott feladathoz. És tanulási képességeit jól jelzi, hogy ehhez elég neki fél év, szóval nem hülye gyerek. Imigyen egyre szimpatikusabb lesz számomra is, bár még mindig nem a kedvencem. De mire kitör a háború, szerintem egész jól kikupálódik.

A rész kellemesen könnyednek ígérkezett. Én nem mondanám, hogy filler, mert egyrészt új környezet (a hajó raktere), új szereplőt (és tippre azt mondom, hogy egy teljesen új fajt) is megismerhettünk, másrészt a fő sztoriszálba is becsatlakoztunk, amikor megjelent az Első Rend. És ki tudja, mihez fog vezetni ez (ha fog), mert én erősen kétlem, hogy egy nyamvadt fúró a már befejezett Csillagpusztítóhoz kellene. Mert az állomás már készen van, ezt láttuk egy korábbi részben (míg az első részben még hiányoztak belőle darabok, vagyis a Resistance lekövette az építkezés befejezését). Mit kéne már ott bányászni? Ez inkább a további háborús célokra kellhet, illetve arra, hogy ha átvették az uralmat a Galaxisba, akkorára hizlalják a haderőt, mint amekkora a Birodalomé volt, hogy fenntarthassák a békét és a rendet. Illetve az esetleges veszteségeiket is pótolni tudják.

De szépen gyűlnek a bizonyítékok, kár, hogy a nagy egészet csak későn látják meg. És van rá esély, hogy ha most Kaz a hajón maradt volna, talán többet is megtudhatott volna, amennyiben eléri a végcélját. Persze, az hatalmas kockázatvállalás lett volna, az flix. :) 

Flix és Orka ezúttal is jópofák voltak, tetszett az elején, amikor Flix mondja, hogy távozásuk oka egy hosszú, tragikus végű sztori. Mennek meglátogatni az anyját. A drága mama, miféle figura lehet? :lol: Az apja meg részben gungan. Ebbe belegondolni sem merek! :lol2:

13 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Az üzletben pedig szépen összeszedte a csókának a dolgokat, érdekes, egy egyszerű droidoknak szánt olajat nem tudott megtalálni. :hmm:

Szerintem, ha téged belöknének egy rendezetlen, minden ésszerűséget nélkülöző boltba, és nem mondanák el, mit hol találsz, akár egy csomag radírt is "érdekesen" találnál meg, ha csak nincs kitéve a pultra az orrod elé. ;) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

De hát ugye egyetlen úszótanfolyam nélkül kell embereket küldeni a kiéhezett cápákkal teli vízbe, az úgy sokkal izgalmasabb...:roll:

Kaz kezdettől fogva szállította az infókat, ha innen nézzük Poe jól döntött. Nem is egyszer lett ez kiemelve, és Kaz megdícsérve. :) Egyszerűen nem volt idő képezni, bízták benne és nem alaptalanul. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem, ha téged belöknének egy rendezetlen, minden ésszerűséget nélkülöző boltba, és nem mondanák el, mit hol találsz, akár egy csomag radírt is "érdekesen" találnál meg, ha csak nincs kitéve a pultra az orrod elé. ;) 

Igen, ebben van valami. :D

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kaz kezdettől fogva szállította az infókat, ha innen nézzük Poe jól döntött. Nem is egyszer lett ez kiemelve, és Kaz megdícsérve. :) Egyszerűen nem volt idő képezni, bízták benne és nem alaptalanul. 

Na igen, azonban Kaznak az elsődleges feladata lenne az ER kémjét lebuktatni nem? Na ez még jelenleg sincs meg a számára. Ennek ellenére szépen csepegtette az infókat Poe -nak, bár én úgy érzem, hogyha Poe nem hagyta volna ott BB -t a platformon, Kaz sokkal nehezebben boldogult volna. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kaz kezdettől fogva szállította az infókat, ha innen nézzük Poe jól döntött. Nem is egyszer lett ez kiemelve, és Kaz megdícsérve. :) Egyszerűen nem volt idő képezni, bízták benne és nem alaptalanul. 

Mármint Poe ama dicséretére és bizalmára célzol, amikor egyenesen Kaz képébe vágta, hogy okosabb, mint aminek kinéz? És azért a "kezdetektől" is kicsit túlzás, hiszen jó pár rész eltelik, mire érdemi infóra lel. Na meg, azért na, az infók, amiket szállított, eddig látványosan nem vezettek sehová, az Ellenállás részéről nem volt túl sok reakció (még a két kölyköt sem vitték el a Castellonról, pedig élő tanúk), a legfontosabbat, ami igazolja az Első Rend fegyverkezését, meg Poe küldetésén szerezték, távol a Colossustól. És mindeközben Kazról lassan már mindenki tudja, hogy kém, ami baromira nem jó egy kém számára.

Ezzel sosem fogok megbékülni. Kaz bevetése egy elb*szott dolog, ezt nem lehet kimosdatni. Ez persze nem Kaz, hanem Poe hibája. Szegény Kaz minden tőle telhetőt megtesz, és a körülményekhez és képességeihez képest valóban eredményes. Csak hát na, sosem lehet elfeledni, hogy egy valódi kém, vagy csak egy kicsit jobban kiképzett katona (aki mondjuk lőtt élő célpontra, fegyvert nem csak szimuláció során fogott) jobban boldogulna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

41 perccel korábban, Dzséjt írta:

És azért a "kezdetektől" is kicsit túlzás, hiszen jó pár rész eltelik, mire érdemi infóra lel. Na meg, azért na, az infók, amiket szállított, eddig látványosan nem vezettek sehová, az Ellenállás részéről nem volt túl sok reakció (még a két kölyköt sem vitték el a Castellonról, pedig élő tanúk), a legfontosabbat, ami igazolja az Első Rend fegyverkezését, meg Poe küldetésén szerezték, távol a Colossustól.

Sok infót adhatott off screen. Poe akcióját említed pedig az Kaz információin alapul, amiért Leia meg is dicsérte.

 

Ami pedig Poe dicséretét illeti, volt az is. Nem szép kiragadni tőle egy mondatot. :P

 

50 perccel korábban, Bence1997 írta:

Na igen, azonban Kaznak az elsődleges feladata lenne az ERmjét lebuktatni nem? Na ez még jelenleg sincs meg a szára.

 

Ezt még mi sem tudjuk. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Sok infót adhatott off screen. Poe akcióját említed pedig az Kaz információin alapul, amiért Leia meg is dicsérte.

Az off-screen infókkal az a baj, hogy azokról semmit sem tudunk, így meglehetősen irrelevánsak. Vagy voltak, vagy nem voltak, még ezt sem tudjuk megítélni.

A másik infó valóban Kaz kémkedésén alapult, de az információja csak azután kapott értéket, hogy találtak is valamit. Ha már csak az aszteroida felrobbantása után értek volna oda, akkor Kaz infói haszontalanok lettek volna. Ez persze benne van a pakliban és nem elvitatható Kaz eredménye, hiszen végül hasznosnak bizonyult, vagy legalábbis annak tűnik, mert az Ellenállás és az Első Rend közti konfliktus egyelőre úgy tűnik, abszolút nem függ semmitől, amire Kaz rátalálhat.

De a lényegen nem változtat Kaz eredményessége. Hülyeség volt az utcáról beesett embert fontos küldetésre küldeni, amire alkalmatlan. És Kaz maga is tudja, hogy alkalmatlan, és a fent kiragadott Poe jellemzés, sőt abban a részben Poe egész viselkedése Kazzal azt sugallja, hogy ő sem bízott benne nagyon. Poe-nak egyszerűen abszolút semmi oka nem volt arra, hogy az öt perce ismert kölyköt rángassa ebbe bele.

 

1 órával korábban, Bence1997 írta:

Na igen, azonban Kaznak az elsődleges feladata lenne az ER kémjét lebuktatni nem?

Technikailag nem kémet kell lebuktatnia, Poe ilyet legjobb tudomásom szerint sosem mondott neki. A feladata, amit a Colossus felé repülve ecsetelt, az, hogy kiderítse, ki dolgozik az Első Rendnek. De attól, hogy az Első Rendnek dolgozol, még nem lesz valaki kém. A kém az hírszerző. ;) 

Ezt a feladatot végül is, Kaz ellátja, ebben a részben is talált valakit, aki az Első Rendnek dolgozik, és már azt is kiderítette, hogy Doza kapitány is lepaktált velük. A baj az, hogy kissé lassan és ügyetlenül, és nem kevés hibával (mindenki előtt leleplezi magát, a kalózok kémét felhozza a Colossusra, tűzharcba keveredik) dolgozik, és sikerei sokkal inkább köszönhetőek szerencsének, mint a tehetségének. De ennek ellenére ezt a feladatot teljesíti, ezért is mondom, hogy Kaz minden tőle telhetőt megtesz, amit tud ebben a számára lehetetlen helyzetben.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az előző résznél tényleg jobban sikerült. :) Fura, de én valamiért azt gondoltam, hogy nem Kaz végezte el a javítást a Tűzgolyón. Ugye a Station Theta Black részben (amiben utoljára láttuk leamortizálva a gépet) megemlítik, hogy az Ellenállás szerelői vetnek rá egy pillantást, hogy helyre tudják-e hozni. Erre most feltűnt megjavítva egy olyan illető által, aki korábban jelentősen bénázott ezen a téren. Nekem elég éles váltásnak tűnik. Ráadásul a végén is rosszul tette be az utolsó alkatrészt (amit mindenki látott). Az is gyanús volt, hogy az éjszaka leple alatt történt a javítás, amikor senki nem látta. 

A másik dolog, hogy Teroj minek trükközött ennyit az alkatrész megszerzésével, ha mondjuk le is lőhette volna Kazt (vagy korábban Flixet és Orkát, akiknél évekig próbálkozott)? A végeredményt nézve így is úgy is meg akarta ölni a kölyköt. A Kolosszusra történő fegyvercsempészés sem igazán világos. Azt hittem, Doza droidjai elveszik a fegyvereket a "becsekkolásnál". Bár itt valószínűleg az első rendi kapocs lehet a válasz.

Kíváncsi vagyok, van-e speciális célja a hasonszőrű eszközök keresésének az Első Rend részéről, vagy csupán további nyersanyagokat akarnak kinyerni az aszteroidákból/kisebb bolygókból.

 

Egyébként, szerintetek mi a legmegfelelőbb fordítása a "phase connector"-nak? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Darth Sky írta:

Fura, de én valamiért azt gondoltam, hogy nem Kaz végezte el a javítást a Tűzgolyón. Ugye a Station Theta Black részben (amiben utoljára láttuk leamortizálva a gépet) megemlítik, hogy az Ellenállás szerelői vetnek rá egy pillantást, hogy helyre tudják-e hozni. Erre most feltűnt megjavítva egy olyan illető által, aki korábban jelentősen bénázott ezen a téren. Nekem elég éles váltásnak tűnik. Ráadásul a végén is rosszul tette be az utolsó alkatrészt (amit mindenki látott). Az is gyanús volt, hogy az éjszaka leple alatt történt a javítás, amikor senki nem látta. 

És az Station Theta Blacket követő részben a Fireball már gond nélkül repült is egy "légicsatában". Most csak hajtóműcsere történt - gondolom az eredeti hajtómű azért már rendesen lehasznált.

Kaz meg azért nyilván fejlődött az elmúlt hónapok során. Pláne, hogy többségében a Fireballon dolgozott, így mostanra illik kiismernie magát a gépen. Azt, hogy az utolsó alkatrészt fordítva szerelte be, szerintem annak a számlájára is írhatjuk, hogy Yeagerék elterelték a figyelmét és emiatt kicsit gondatlanná vált.

 

13 perccel korábban, Darth Sky írta:

A másik dolog, hogy Teroj minek trükközött ennyit az alkatrész megszerzésével, ha mondjuk le is lőhette volna Kazt (vagy korábban Flixet és Orkát, akiknél évekig próbálkozott)?

Nézd meg a When Thieves Drop By című webisode-ot. Abból kiderül, miért nem ajánlatos Flixet és Orkát megpróbálni kirabolni. :) 

 

15 perccel korábban, Darth Sky írta:

A Kolosszusra történő fegyvercsempészés sem igazán világos. Azt hittem, Doza droidjai elveszik a fegyvereket a "becsekkolásnál". Bár itt valószínűleg az első rendi kapocs lehet a válasz.

A Colossuson nincs fegyvertiltás (vagy ha van, jó magasról tojik rá mindenki). Az első részben Yeager is szabadon lövöldözött Z kocsmájában, és még csak csúnyán sem néztek rá.

 

20 perccel korábban, Darth Sky írta:

Egyébként, szerintetek mi a legmegfelelőbb fordítása a "phase connector"-nak? 

Fáziscsatlakozó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jogos, a Tűzgolyó előző részbeli feltűnése mellett elsiklottam. Így már valóban úgy tűnik, hogy Kaz szerelés terén is fejlődik, és nem csak a kosz ragad rá. :) 

A webizódok eddig kimaradtak, de ezek után mindenképpen sort kerítek rá.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elment egynek ez a rész, bár jobb is lehetett volna, ha a harapós kis jószág nem tűnik fel félpercenként ugyanazt a "poént" elsütve. Ami tetszett, hogy azért egy ilyen epizódba is sikerült beleszőni infókat az ER-ről.

 

Kazról meg kijelenthető, hogy szerelőként többet fejlődött, mint más téren. Az az igazság, hogy én őt bántóan alkalmatlannak találom bármilyen komolyabb feladat elvégzésére, kémnek meg egyszerűen röhejes. Amit most művelt, az is megér pár misét. Világosan elmondták neki, hogy a hátsó részlegre még csak rá se nézzen, eszébe se jusson. Erre az első (pontosabban a második, de az elsőtől jól láttam, hogy nem kérte el a pénzt?) jöttmentnek elmondja, hogy igazából a hátsó részlegben van az áruból, amit kérne, csak épp félre van téve, név szerint XY-nak. Azért ez nem épp egy diszkrét megközelítés.

A fazon tök gyanús, de azért Kaz vígan belesétál a csapdába, miközben egyedül hagyja BB8-et, hogy vigyázzon a boltra, illetve vezesse azt. Ez most komoly? Végül egy jó ötlettel Kaz kivágja magát a szorult helyzetből, de ahogyan hülyére vették előtte e legolcsóbb trükkökkel, az vérciki volt olyasvalakitől, akinek amúgy kémkednie kellene. Persze végül is megint úgy hozta a sors, hogy fontos infókhoz jutott, bár kétszer is majdnem otthagyta a fogát, illetve Orkáék áruját is lenullázta. Kíváncsi vagyok, hogy ennek lesz-e még komolyabb következménye, amellett, hogy Kaz mehet egy újabb napot gályázni. A megrendelők nem szokták szeretni az ilyen baleseteket, pláne ilyen értékes árunál.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, pb69 írta:

Világosan elmondták neki, hogy a hátsó részlegre még csak rá se nézzen, eszébe se jusson. Erre az első (pontosabban a második, de az elsőtől jól láttam, hogy nem kérte el a pénzt?) jöttmentnek elmondja, hogy igazából a hátsó részlegben van az áruból, amit kérne, csak épp félre van téve, név szerint XY-nak.

Ebben nem tudom mi kivetni való van. Orkáék nem titkot bíztak rá, csak mondták neki, hogy ne menjen hátra mert esetleg magára robbantja a helyet. :P Az, hogy egy vevőnek elmondja, hogy el van adva a cucc, alapból irreleváns infó és abszolút nem titkos. A csajtól pedig elkérte a pénzt, azzal kezdtek, hogy fizetett.

 

9 perccel korábban, pb69 írta:

A fazon tök gyanús, de azért Kaz vígan belesétál a csapdába, miközben egyedül hagyja BB8-et, hogy vigyázzon a boltra, illetve vezesse azt. Ez most komoly?

Túl komolyan veszed... Gyanús, de ahogy Kaz mondta ki nem gyanús a Colossuson? BB8-re pedig ráhagyta arra a tíz percre amíg kivitte az árút. Ez nem nagy kaland. Nyilván nem számított rá, hogy elfogják. Amúgy nem loptak el semmit a boltból még úgyse, hogy BB-t bezárták egy "ketrecbe".

 

11 perccel korábban, pb69 írta:

Orkáék áruját is lenullázta.

Ezt nem értem. Mit nullázott le? :? Felfordulás volt, egy kisebb készletet pedig kivitt Kee-nek. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

55 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az, hogy egy vevőnek elmondja, hogy el van adva a cucc, alapból irreleváns infó és abszolút nem titkos.

Nem tudom, nekem furcsa. Nem szokták az orromra kötni egy boltban, hogy a hátsó helyiségben van egy a keresett árucikkből, csak már el lett adva pl. egy kecskeméti IT cégnek. Pláne azután, hogy kiderült, nincs is a nevemre semmilyen csomag. :) 

59 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A csajtól pedig elkérte a pénzt, azzal kezdtek, hogy fizetett.

Jogos, ezt nem figyeltem.

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

BB8-re pedig ráhagyta arra a tíz percre amíg kivitte az árút. Ez nem nagy kaland. Nyilván nem számított rá, hogy elfogják. Amúgy nem loptak el semmit a boltból még úgyse, hogy BB-t bezárták egy "ketrecbe".

Nem loptak el semmit? A fáziscsatlakozót azért csak benyúlták. Ami ráadásul pont az egyik legértékesebb árucikk volt.

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Ezt nem értem. Mit nullázott le?

A fáziscsatlakozót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Gyorsan öblítsd le a folytatásokkal, azok jobbak lettek. :D 

És tényleg! Remek epizód volt. Hozta azt a szintet, ami elvárható ettől a sorozattól. Humor, akció meg kis világépités is akadt, kellő mennyiségben. Nem esett le tőle az állam, de 20 percre jól elvoltam vele.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
2019. 01. 31. - 21:42, Bomarr írta:

És tényleg! Remek epizód volt. Hozta azt a szintet, ami elvárható ettől a sorozattól. Humor, akció meg kis világépités is akadt, kellő mennyiségben. Nem esett le tőle az állam, de 20 percre jól elvoltam vele.

Nálam is ugyanez a helyzet. Az előzőnél mérföldekkel jobb, és Bitey-t is egész megkedveltem a végére. Az meg kimondottan ügyes volt Kaztól, ahogy kijutott a dobozból. Szerelőként is fejlődik, bár hirtelen elég nagyot ugrott egyik pillanatról a másikra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 7 hónappal később...

Most, hogy kiderült, hogy Orka és Flix élettársak, egészen más megvilágításba helyezi, hogy együtt mennek meglátogatni Flix anyját. :D

 

A rész kellően élvezetes volt, a keteerian, mint faj felbukkanásának örültem (nem hiszem, hogy Teroj Kee túléli off-screen a Phasmának tett személyes jelentését a kudarcól), Kaz ügyesen megoldotta a helyzetet illetve az epizód elején mutatott szerelési készségének javulása is azt mutatja, hogy kezd talán benőni a feje lágya. A Bitey nevű gorg a végére azért idegesített. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.