Ugrás a kommentre

1x20 - No Escape (Part 2)


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

20. rész - No Escape (Part 2)  / Nincs menekvés (2. rész)

 

epguidere120.jpg

 

Írta: Brandon Auman

Rendezte: Saul Ruiz

  

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Torra Doza - Myrna Velasco

Tierny ügynök - Sumalee Montano

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Elrik Vonreg őrnagy

Armitage Hux tábornok - Domhnall Gleeson

Kel - Antony Del Rio

Eila - Nikki SooHoo

Vilpac - Frank Welker

Hype Fazon - Donald Faison

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Griff Halloran - Stephen Stanton

Bo Keevil - Dave Filoni

Synara San - Nazneen Contractor

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

CB-23

SC-X2

T3-K10

R5-G9

R23-X9

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Felmelegedett a hidegháború. A Hosnian-rendszer elpusztításával az Első Rend eltörölte a Köztársaságot is. Kaz és barátai egyedül maradtak, nem remélhetnek segítséget, de nem esnek kétségbe. Elhatározzák, hogy elhagyják a Castilont, méghozzá a Colossusszal.

 

Érdekességek

- Az epizód korai változatában, volt egy másik folyosó elárasztós jelenet, amiben Kaz beugrik egy ajtón Garmával, az idős arcona hölggyel. Miután Kaz megragadja, hogy elrántsa a tomboló hullámok útjából, a nő megcsípi Kaz arcát és "kalandvágyó"-nak nevezi.
- Az epizód korai változatában Z néni felbukkanása a rész végén történt váratlanul, de jobbnak látták felvezetni a visszatérését, így került be az a jelenet, amikor Neeku adást fogott tőle.
- A második felvonás elején, a cápa-szerű sharvónak, ami elúszik a kamera előtt, egy rohamosztagos sisak volt a szájában, ami az egyik legkorábbi jelenetre való utalás a sorozatban: "Talán hagyom, hogy egy sharvo hal egyben lenyeljen", ezt a sorozat premierjében hallhattuk.
- A jelenetnek, amikor Doza kapitány kiszabadítja a bebörtönzött Ászokat, volt egy korábbi vágása is, amelyben Freya egy cellán osztozott Griffel, aki fekvőtámaszokkal edzett. Freya hálás volt a kiszabadításért, azt mondva, hogy "Tudod, milyen érzés három napig egy cellában ragadni Griffel?"
- Amy Beth Christenson művész bevezet minket a Kolosszus kulisszatitkaiba: "A kezdetektől, már az első írói megbeszélés során arról volt szó, hogy a Kolosszus valójában egy hatalmas hajó, jórészt a víz alá merülve, aminek a felszín feletti része elenyészően kis része a mobil bázisnak. Bár mindig is az volt a terv, hogy ez egy hatalmas víz alatti hajó, csak az évad legvégén akarták megmutatni. Ám kaphattunk utalásokat az évad során: az első epizódok egyikében láthattunk tükröződéseket a víz alatt, ami valójában a hajó víz alatti része volt. Aztán, egy későbbi epizódban láthattuk a szerkezet víz alá merülő részének felső szakaszát, ami arra utalt, hogy ez inkább egy hajó. Noha mindvégig ez volt a terv, a Kolosszus egészének dizájnja nem volt kész az utolsó rész előtt."
- A Kolosszust úgy tervezték, hogy függőleges sík mentén repüljön, mint egy B-szárnyú, vagy Ellenálló bombázó, jó néhány okból. Amy Beth Christenson: "Először is, ez segít megkülönböztetni egy csillagrombolótól, mivel mindkettő ékalakú. Másodszor, mivel a Doza torony továbbra is a hajó hídjaként működik. A megjelenés hasonló, mint a Skystrike Akadémiáé a Star Wars: Lázadókban, így, hogy megkülönböztessék a két bázist, több hangsúlyt fektettek a Kolosszus körvonalára és formáira."
- A Kolosszust mindig is úgy tervezték, hogy végül felvegye az űrutazásra alkalmas formáját. Bár nem sok figyelem irányult rá, hogy kitérjenek rá a sorozatban, nagy gondot fordítottak rá, hogy az eltérő hidraulikus pilonok működjenek a valóvilágbeli űrben is. 

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Gamorriai kalóz karakter illusztrációja

 

2.jpg

Vízcsatorna

 

3.jpg

TIE vadász belseje

 

4.jpg

Nikto kalóz karakter illusztrációja

 

5.jpg

Hassk kalóz karakter illusztrációja

 

6.jpg

A Colossus hologram térképe

 

7.jpg

A Colossus teljes életnagyságban

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az évad legjobb része volt. Végig pörgés egyszer se állt meg. Örültem hogy mindenki túlélte nincs még itt az ideje hogy valaki meghaljon. Kalózoknak is külön örültem hogy ők is hogy csatlakoztak a csapathoz és a 2. évadban egyszerre fognak megküzdeni az ismeretlennel. 

2019. 03. 10. - 14:19, Fulcrum írta:

Tippre nem a tervezett helyre fognak érkezni hiperugrás után az évad végén és majd ez lesz a nagy cliffhanger a 2. évadra és talán valami ismert karakter is bejön a képbe.

Tippem is bejött, az ismer karakter is még bejöhet a 2.évad elején. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szinte minden volt ebben az epizódban, úgy éreztem, hogy mindent és mindenkit igyekeztek belepakolni ebbe az utolsó részbe, aki az évad során feltűnt, vagy valamilyen szerepet játsszott az események alakulásában. Visszatértek a kalózok, itt volt Vonreg, Aunt Z és Hype Fazon is visszatért, megint láthattuk repülni együtt az ászokat és végig nagyon lekötött az epizód. A rész nagy jelenetét, amikor Tam elmegy az ER-el nem is az epizód végére tartogatták, nem ez volt a csúcspont, hanem amikor Kaz kilövi Vonreget és el tudnak menekülni. Mondjuk így kissé érdekes volt az epizód ütemezése, ugye most már részek óta úgy láttuk az állomást, hogy Kaz és csapata egy kis gerilla harcot folytat a "megszállók" ellen, ezzel szemben itt az Első Rend vezetői otthagyják az állomást, ami felett már átvették az uralmat az ellenállók és már nem Pyre irányítja a dolgokat (itt érdekes visszautalni arra, amikor Doza bizonygatta állandóan Pyre-nak, hogy még mindig ő itt a főnök, miközben már kicsúszott a kezéből az irányítás, most Pyre találhatta magát hasonló helyzetben). Így a végén már "csak" meg kellett menteni az állomást. Ezen a ponton a kalózok feltűnése kicsit ad hoc volt, tudom lehetett számítani arra, hogy visszatérnek, de így a semmiből feltűnve olyan furcsa volt, hogy a kalózvezér is így beszállt Kaz-ék oldalán. Még, ha az Első Renddel is volt problémája kíváncsi leszek, vele mit kezdenek a folytatásban, mondjuk Doza mit szól hozzájuk, vagy ez az ellenségem ellensége a barátom felállás lesz (még, ha esetleg ideiglensen is).

Az egész rész hangulata abból a szempontból mindenképpen egyedi volt, hogy rögtön az eljén azzal a kemény jelenettel folytattuk, hogy Kaz megtudja a Hosnian pusztulását és itt egy igazi sokkban van, utána mikor elmondja a történteket a frissen kiszabadított Yeagernek, akkor szintén ez a nyomott, szinte kilátástalan hangulat a jellemző, aztán mikor beindul a kalandozás (a rohamosztagosok kiszivattyuzása például), akkor visszaváltanak a sokkal oldottabb, a Resistance-re inkább jellemzőbb atmoszférára. Utána Tam döntésénél megint ott van egy veszteségérzet, de éredekes, hogy amíg Kaz még mindig kissé naívan úgy értékeli a helyzetet, hogy elvitték Tamet és meg kellene menteniük (talán elsősorban önmagától), addig Yeager már azt mondja, hogy ő hozott egy döntést és úgy néz ki, mintha elengedte volna a lányt és haragszik is rá.

A végén volt némi hiányérzetem, örültem volna, ha a D'Qar-ra mennek és azzal ér véget, hogy mondjuk ott találják a csata maradványait és így megint egy ponton rákapcsolódunk a filmekre. Ehelyett Neeku hülyesége miatt most nem tudják hová tartanak (Neeku egyébként itt néhol megint az a régi önmagát idézte, nem pozitív előjellel), amiből még mindig kisülhet persze valami jó dolog is, csak most teljesen homályban vagyunk tartva, hogy mi lesz a folytatás. Egyébként volt még egy olyan érzésem a végső csatában, hogy Yeager lehet Tam mellett a másik szereplő, akit beáldoznak. Ezt amiatt elképzelhetőnek tartottam, hogy Kaz számára kicsit olyan coming of age volt ez az évad, egyébként Yeager is megjegyzi, hogy egyrészt jó pilóta, másrészt jó ellenálló is vált belőle, de ezek mellett is a kezdeti önmagához képest nagyon sokat fejlődött. Érettebbé is vált és bemutatta, hogy milyen potenciális vezetői képességekkel rendelkezik, ő volt az események mozgatórugója és ugyan nem kizárólag neki köszönhetik ezt az egészet, de nélküle nem tudtak volna kiszabadulni az Első Rend szorításából. Így igazából úgy éreztem, hogy ő már Yeager nélkül is megállja a helyét, olyan megbecsülésre és elismerésre tett szert Doza szemében is. Mindenesetre így, hogy Yeager is túlélte lehet neki majd Doza mellett jut fontos szerep az állomás ujdonsült életében.

Amennyire szkeptikus voltam kezdetben a sorozattal kapcsolatban annyira megszerettem így az évad során és már nagyon várom a folytatást, a végét is azért sajnálom, hogy így zárták le, mert most még egy fél évet kell várni, hogy megtudjuk, hogy hőseink hová kerültek. Igazából eddig amit animációs fronton kaptunk a SW univerzum keretében, legyen az akár a TCW, akár a Rebels, akár most a Resistance én egyikben sem csalódtam és a legfontosabb, hogy egyrészt a Reistance amellett, hogy a három közül talán ez szól a legfiatalabb korosztálynak, még így is számomra is élvezetes volt (egy-két elem kivételével), másrészt ami hasonlatossá teszi a spin-offokhoz, rendkívül jól egészíti ki a filmeket, ad hozzájuk egy újabb dimenziót és ez főleg itt a Resistance végén nagyon érződött!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek évadzáró volt, teljesen hozta a várakozásaimat. 

 

Ott kezdődött a rész ahol az előző abbamaradt, a dráma ugyanúgy meg volt, ráadásul Kaz most a szenátust is említette. Ezután eléggé felpörögtek az események, melyek Neeku-hoz kötődnek. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fontops szerepet játszik majd a menekülésben. A terve remek volt (akarom mondani Vilpak terve :D ), csak kicsit fárasztó Kaznak és Tamnek. A hiperhajtóművet is ő hozta működésbe és végül akaratlanul is de megmentette az állomást azzal, hogy nem a D'Qarra vezényelte a hajót. Szóval ez így a végére jó sokat hozzáadott a karakterhez.

 

Jó volt látni ahogy mindenki együtt dolgozik. A korábbi ellentétek illetve az állomáson belül elfoglalt pozíciók nem számítottak. Külön említésre méltó Z-néni és a kalózok meglepetésszerű feltűnése. Jól mutathatja ez az összefogás azt, hogy miként lehet fellépni az ER ellen a jövőben. Itt jegyezném meg, hogy eltűnt a finomkodás és a "jaj nem szabad egymásra lőni" attitűd. Csak ebben a részben legalább egy tucat rohamosztagos fulladt meg, vagy szenderült jobblétre Yeager fegyvere által. Pyre-ék se finomkodtak, lőttek mindent amit értek. 

 

Tam... Eljutottam oda őt illetően, hogy immár kimondhatom, nem szeretem. Ostoba, könnyen menipulálható nő. Jobban hisz egy "öt perce betoppant" idegennek, mint Yeagernek. Ennyi erővel Neeku is hisztizhetne. Kíváncsi leszek mi lesz vele, neki már az egyát se kell kimosni, csak a látszatot kell fenntartani, hogy az ER micsoda fantasztikus szrevezet. Később meg már azt se ha kellően beintegrálódott. Jobban belegondolva, sose volt szimpatikus a csaj. Nem tudok mondani egy jelenetet amiben igazán kedveltem volna.

 

A rész vége is érdekes volt, szerencséjük Dozáéknak, hogy az erősítés előtt épphogy meg tudtak lógni. Na de hova mennek? Jól értettem, hogy Neeku csak úgy vaktában lépett be a hiperűrbe? Csak nehogy találkozzanak Ezráékkal. :D Onnan bőven mehetnek az Ismeretlen Régiókba is. Várós a második évad, főleg az ismeretlen jövő miatt ami hőseinkre vár. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 03. 17. - 11:43, Wilde írta:

Kaz kilövi Vonreget és el tudnak menekülni. Mondjuk így kissé érdekes volt az epizód ütemezése, ugye most már részek óta úgy láttuk az állomást, hogy Kaz és csapata egy kis gerilla harcot folytat a "megszállók" ellen, ezzel szemben itt az Első Rend vezetői otthagyják az állomást, ami felett már átvették az uralmat az ellenállók és már nem Pyre irányítja a dolgokat (itt érdekes visszautalni arra, amikor Doza bizonygatta állandóan Pyre-nak, hogy még mindig ő itt a főnök, miközben már kicsúszott a kezéből az irányítás, most Pyre találhatta magát hasonló helyzetben).

Ki is felejtettem Vonreg halálát. Vele kezdődött és az ő halálával végződött. Kaz nagyon jól csinálta, még Yeager is elismerően nyilatkozott az akcióról.

 

Az ER vezetők szerintem a rombolóra mentek. A Clossus méreteiről és erejéről mindent elmond, hogy még egy csillagromboló se tudta megsebezni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Íme a Skytrike akadémia (Rebels). Tagadhatatlan a hasonlóság a Colosussal. Nem lepődnék meg ha Doza csórta volna a hajójátt. :D 

 

2.jpg

 

Van itt még egy dolog. Neeko hiperűr ugrása. Nem egyszer ki lett mondva, hogy nem lehet csak úgy a hiperűrbe ugrani mert az nagyon veszélyes. Lásd. Han monológját erről az EPIV-ben. Itt most Neeku épp ezt tette nem? Vakon ugrott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt mondta hogy nem teljesek a kordináták, így valószínű hogy a D'qar közelébe fognak érkezni. Ez mkst jelenthet egy ahhoz közeli rendszert, vagy a D'qar rendszer szélét, de vak ugrásr semmiképp. Vak ugrást mindenféle kordináta nélküli ugrásként lehet értelmezni. Itt viszont voltak kordináták ha nem is pontosak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy olyat én is szivesen látnék. Igaz ez csak vágyálom de nekem nagyom tetszene ha belefutnának a hiperugrás után az ÚK hajóiba amik éppen megpróbálják újjászervezni a flottát.:D Ezzel még az első részben látott két pilótát is vissza tudnák hozni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt. Kicsit epikusabbra számítottam, de így is elégedettebben álltam fel előle, mint az első részek elől. Az egyetlen igazi negatívumnak azt tudnám felhozni, hogy Neeku megint nagyobb veszélyt jelentette a csapatra, mint a rohamosztagosok... Most komolyan, miért tartják azt a készítők viccesnek, hogy Neeku az ostobaságával kis híján megölte Kazt? Már többször megmutatták, hogy közveszélyes. És ez baromi bosszantó. De tetszett, hogy ezúttal Torra reagált is erre, amikor az "ötletének nagyszerűségét" ecsetelte, a lány szó szerint a fejét fogta.


Jó volt a végén a nagy összefogás, ez kicsit ellentéte annak, ami pár nap múlva a Craiten történik, ahol senki nem fog össze a megmaradt Ellenállással. Tetszett, ahogy az Ászok, a kalózok és még Z néniék is benéztek - ezzel legalább azok is megkapták a válaszukat, akik azt kérdezgették, hol van Z az ep7-ből. Hát kérem, itt. :) 

 

De ami a legjobban bejött, hogy Tam végül nem hőseinket választotta. Ez meglehetősen újszerű megközelítés, eddig csak a filmekben láttunk olyat, hogy a hős a rossz oldalra állt. Ilyen ifjaknak szóló sorozatban azért felvethet kérdéseket, amiket a szülőnek nem árthat elmagyarázni. Külön érdekes, hogy Tam nem szembesült most a Hosnian-rendszer pusztulásával. Viszont innentől a visszakoz nehéz lesz, hiszen innentől kezdve az oroszlán barlangjában fog lakni, onnan meg nem lehet csak úgy kisétálni, ha meggondolná magát.

 

Tetszett Doza szerepe is, milyen büszke volt már, amikor a Colossus felszállt. Van egy olyan érzésem, hogy régen is ő volt az állomás... pardon, űrhajó vezetője. :D És megint csak kiemelném, hogy jó látni az ex-birodalmi Dozát és az ex-lázadó Yeagert együtt harcolni a közös ellenség ellen. Hiába no, a Birodalom már a múlt, az Első Renddel meg láthatóan már nem mindenki ért egyet.

 

Összességében tehát jó évadzárónak tartom, illett az első évad szellemiségéhez és a tény, hogy nem tudni, hová mennek, váróssá teszi a második évadot. Ugyanakkor azért remélem, hogy nem kezdenek el tévelyegni a Galaxisban.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A hiperhajtóművet is ő hozta működésbe és végül akaratlanul is de megmentette az állomást azzal, hogy nem a D'Qarra vezényelte a hajót. Szóval ez így a végére jó sokat hozzáadott a karakterhez.

Bennem inkább az merült fel, hogy ha a Colossus még az evakuálás előtt odaért volna a D'Qarra, pont, hogy megmenthették volna az Ellenállást. A Colossus egy szuper-üzemanyagtöltő állomás, és miből volt kevés az Ellenállásnak? Hát üzemanyagból. Arról nem beszélve, hogy a Colossus látványosan jobban bírja a lövedékek találatát, mint az Ellenállás legtöbb hajója, és rengeteg ember elfért volna rajta. Így például, amíg a Colossuson mindenki menekül, addig az a másik három hajó fedezhette volna a visszavonulást. Persze a hipertér nyomkövetést akkor sem lehet kijátszani, de nem okozott volna akkora gondot az üzemanyaghiány.

 

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Van itt még egy dolog. Neeko hiperűr ugrása. Nem egyszer ki lett mondva, hogy nem lehet csak úgy a hiperűrbe ugrani mert az nagyon veszélyes. Lásd. Han monológját erről az EPIV-ben. Itt most Neeku épp ezt tette nem? Vakon ugrott.

Nem vakon ugrott, csak nem a helyes koordinátákra. Így simán be lehet csak úgy ugrani a hiperűrbe, ilyet már láttunk Hantól (ep7), Cassiantól (RO), még a klónok háborúja idején is (az Aayla Securás részben, és az tényleg vak ugrás volt). Csak nem ajánlott, mert nagyban megnő annak a kockázata, hogy beleszáguldanak egy fekete lyukba vagy szupernóvába. Ezért vannak a hiperhajtóművekben biztosítékok, amik elviekben ezt megakadályozzák, ám ezek bármikor, pláne vészhelyzetben felülírhatóak.

Amúgy a Rebelsben arra is láttunk példát, hogy akár a hiperűrben is módosíthatóak a koordináták, szóval el lehet kanyarodni.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Dzséjt írta:

Bennem inkább az merült fel, hogy ha a Colossus még az evakuálás előtt odaért volna a D'Qarra, pont, hogy megmenthették volna az Ellenállást. A Colossus egy szuper-üzemanyagtöltő állomás, és miből volt kevés az Ellenállásnak? Hát üzemanyagból.

Az Ellenállás baja inkább a hiperűrkövetés volt, az üzemanyag hiány csak emiatt vált tényezővé. A végtelenségig akkor se menekülhettek volna, ha a Colossus ellátja őket municióval.

3 perccel korábban, Dzséjt írta:

Arról nem beszélve, hogy a Colossus látványosan jobban bírja a lövedékek találatát, mint az Ellenállás legtöbb hajója, és rengeteg ember elfért volna rajta. Így például, amíg a Colossuson mindenki menekül, addig az a másik három hajó fedezhette volna a visszavonulást. Persze a hipertér nyomkövetést akkor sem lehet kijátszani, de nem okozott volna akkora gondot az üzemanyaghiány.

Gyanítom a Colossus-nak van pajzsa, a találatok legalábbis arra utalnak. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

37 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az Ellenállás baja inkább a hiperűrkövetés volt, az üzemanyag hiány csak emiatt vált tényezővé. A végtelenségig akkor se menekülhettek volna, ha a Colossus ellátja őket municióval.

De mégis csak tovább menekülhettek volna, mint így, hogy ott maradtak a valós térben céltáblának. Például akkor akár ők is mehettek volna a szövetségesekhez, vagy szétválhattak volna. Egy kis flotta mozgását könnyű követni, na de az Első Rend képes arra, hogy lekövessen négy hajót, ami négy felé megy és nem egy, hanem húsz vagy harminc helyen állnak meg, miközben össze-vissza ugrálnak a Galaxisban? Az Ellenállás sem menekülhet a végtelenségig, de az Első Rend sem fogócskázhat velük addig.

Sőt, a Colossusra a nagyobb hajók akár rá is kapcsolódhattak volna, és akkor máris nem a saját üzemanyagukat égetik, miközben biztonságban lehettek volna a hatalmas hajó pajzsa alatt. Az a helyzet, hogy a Colossus jelenléte rengeteg előnyt adott volna. Hogy jobb lett volna a kimenetel, azt nehéz megjósolni, de a több üzemanyag és az erősebb pajzs több lehetőséget adott volna, mint amennyivel az Ellenállás a D'qar után gazdálkodhatott.

 

39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Gyanítom a Colossus-nak van pajzsa, a találatok legalábbis arra utalnak. 

Ezer százalék, ezért is írtam, hogy jobban bírja a strapát, mint a többi hajó. Ekkora masina már jó erős pajzzsal bírhat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erre már célzott Justin Ridge, mármint az üldözésre. NEm vagyok meggyőződve, hogy az ER-nek mennyire érdemes erőforrást pazarolni egy hajó üldözésére amikor épp a galaxist hódítják meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A TLJ-ből láttuk, hogy a hatékony ellenállókra elég sok erőforrást hajlamosak áldozni. A Colossus pedig már bizonyított az Első Rend ellen. Ha a TLJ után részt vesznek az Ellenállás újraszervezésében akkor pláne magukra irányitják a célkeresztet. Komoly sansz van rá, hogy Crait után ez lesz az Ellenállás legfontosabb hajója. Legalább egy ideig.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Bomarr írta:

A TLJ-ből láttuk, hogy a hatékony ellenállókra elég sok erőforrást hajlamosak áldozni.

Az volt maga az Ellenállás. NEm véletlen üldözték őket.

 

29 perccel korábban, Bomarr írta:

Komoly sansz van rá, hogy Crait után ez lesz az Ellenállás legfontosabb hajója. Legalább egy ideig.

Ez lenne a jó felállás azzal megspékelve, hogy ténylegesen beállnak az Ellenállás mögé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem akár átvitt értelemben is értelmezhető a cím, vagyis nincs hová szökni már az Első Rend elől. Egészen Hux beszédéig az volt a terv, hogy elszöknek a Hosnianra, majd a Köztársaság hadseregével kirúgják az Első Rendet a Colossusról. Ez ugye nem jött össze, a Hosnian eltűnt a galaktikus térképekről és innentől kezdve sehová sem lehet elszökni az Első Rend és a háború elől, mert ott vannak az egész Galaxisban. A bolygóról elszökhettek, de a háború elől már nem.

 

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Rá is vonatkozhatott bár ő nem is akarta, hogy megmentsék. Egyébként  gondoltam arra is, hogy mi lett volna ha mégis Yeager-éket választja? Tierny lelövi? :hmm: 

Szerintem simán, és utána nyugodt álma lett volna. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Régen kommentáltam már a sorozatot, pedig minden epizódot láttam, de mostanában nem nagyon volt ihletem írni. Viszont az utolsó három rész nagyon tetszett, főleg ez az utolsó, így nem volt kérdés, hogy legalább ide írok pár gondolatot. :)

Nehezen tudtam kivárni, hogy végre megalakuljon a csapat, amely fel tudja venni a harcot az Első Renddel a Colossuson, és lám, amint összefogtak, mindjárt mentek is a dolgok. Kaz közben egészen felnőtt a feladathoz, Yeager-ből is kitört a lázadó és tényleg jó volt látni, ahogy az ex-birodalmi Dozával vállvetve harcolnak az ifjak mellett. Torra nagyon aranyos lány, jó társa lett Kaznek, pedig eleinte milyen kelekótyának tűnt!

Tammel eleinte nem volt gondom, de az évad során egyre inkább látszott minden megnyilvánulásán, hogy nem tudja a saját személyes érdekein túl nézni a dolgokat, így igazából nem volt meglepő, hogy a ER-t választotta, csak mert Tierny gusztustalan módon dicsérte és megígérte neki, hogy velük pilóta lehet. A legszomorúbb, hogy az utolsó pillanatban az látszott Tam arcán, sajnálja elhagyni Yeagert, de aztán abban a hitben, hogy ha nem megy el, nem tudja megvalósítani a céljait, mégis felszállt a kompra. :(

Szuper ötlet, hogy az állomás egy űrhajó, és miután már az ER-t kifüstölni, elüldözni nem tudták, végül megléptek előle. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy élik majd meg a következő eseményeket. Végre elmondhatom, hogy igazán várom a folytatást. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Pildi írta:

Tammel eleinte nem volt gondom, de az évad során egyre inkább látszott minden megnyilvánulásán, hogy nem tudja a saját személyes érdekein túl nézni a dolgokat, így igazából nem volt meglepő, hogy a ER-t választotta, csak mert Tierny gusztustalan módon dicsérte és megígérte neki, hogy velük pilóta lehet.

Visszanézve Tam sose volt szimpatikus, viszont ez csak az évad végén tudatosult bennem. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 7 hónappal később...

A sorozat csúcspontja az előző rész vége volt. Itt most "csak" látványos akciót kaptunk. Megjegyezendő, hogy ez sokkal szebb sorozat, mint a Rebels, főleg az űrcsatákat és a hátteret tekintve. Tam döntésén nem lepődtem meg, ő már részekkel ezelőtt eltávolodott a csapattól. Respektáltam volna, ha a jófiúk közül is meghal valaki (mondjuk egy Ász), ha már ezúttal a rohamosztagosok nem kevés veszteséget könyvelhettek el. 

 

Kicsit sajnálom, hogy Neeku végül nem táplálta be a D'Qar pontos koordinátáit. Így viszont félő, hogy a készítők a kényelmes megoldást választják és a galaktikus nagyeseményektől távol vándorol a Colossus kalandról-kalandra, afféle ST: Voyager módon. Persze ha jól megcsinálják, ez is lehet érdekes, és nyilván az ER szorításából csak időelegesen lehet elmenekülni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.