Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
21 órával ezelőtt, Iqvi írta:

De legendák tartalmakat már nem is írnak. facepalm Nem szoktam legendákat olvasni, meg a nagy legendák nosztalgia sem tetszik sokaknál, de most komolyan azért állítsák le a kiadásait a régi legendák könyveknek, képregényeknek, mert nektek a kánon az ami tetszik? Ez egy valóságtól teljesen elrugaszkodott elgondolás.

Én ilyet nem írtam. Mármint hogy ne adják ki a régi könyveket. Nincs vele gondom. Azt mondjuk nem tudtam hogy már nem írnak Legends-könyveket. Én az értelmét nem látom hogy valaki mondjuk elolvassa a régi Köztársaság idején játszódó könyveket a prequel után. A prequel elött rendben van, ott még nem derült ki semmi a régmúltról. De a prequel után már megvan mi történt a Köztársasággal a jedikkel, hogyan lett Anakinból Vader(fizikailag és szellemileg is). Minek elolvasni egy olyan művet ami ennek gyökeresen ellentmond?

20 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Vicces "megtörtént" dolgokról beszélni képzeletbeli univerzumok esetében, ahol minden sztori kitaláció, bármelyik oldalon legyen is.

Nem vicces. Van egy hivatalos kánon ami lefekteti az univerzum alapjait és elmeséli időrendben a Köztársaság és a Jedik bukását, a Birodalom felemelkedését és bukását, illetve az Új Köztársaság felemelkedését és bukását. Mi értelme mondjuk a sequel után elolvasni a régi Timothy Zahn-féle trilógiát a sötét Jedikkel Mara Jade-el? Mara jade hivatalosan nem is létezik a Star Wars Univerzumban. Mi rajongók többek között ezen a fórumon is csak a kánonra hivatkozunk érvelés közben. Egyénként természetesen érdekességképpen érdekes lehet elolvasni hogy így is lehetett volna. De nem látom értelmét.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Én ilyet nem írtam. Mármint hogy ne adják ki a régi könyveket. Nincs vele gondom. Azt mondjuk nem tudtam hogy már nem írnak Legends-könyveket. Én az értelmét nem látom hogy valaki mondjuk elolvassa a régi Köztársaság idején játszódó könyveket a prequel után. A prequel elött rendben van, ott még nem derült ki semmi a régmúltról. De a prequel után már megvan mi történt a Köztársasággal a jedikkel, hogyan lett Anakinból Vader(fizikailag és szellemileg is). Minek elolvasni egy olyan művet ami ennek gyökeresen ellentmond?

Nem vicces. Van egy hivatalos kánon ami lefekteti az univerzum alapjait és elmeséli időrendben a Köztársaság és a Jedik bukását, a Birodalom felemelkedését és bukását, illetve az Új Köztársaság felemelkedését és bukását. Mi értelme mondjuk a sequel után elolvasni a régi Timothy Zahn-féle trilógiát a sötét Jedikkel Mara Jade-el? Mara jade hivatalosan nem is létezik a Star Wars Univerzumban. Mi rajongók többek között ezen a fórumon is csak a kánonra hivatkozunk érvelés közben. Egyénként természetesen érdekességképpen érdekes lehet elolvasni hogy így is lehetett volna. De nem látom értelmét.

De határozottan vicces, amiket írsz. Szórakoztató olvasni ezeket a dogmatikus, ideologikus elveket, ezt a merev megközelítést. Nem az a gond, hogy te és kánonpuristák csak a kánont szeretitek. Ez teljesen oké. Hanem az a gond, hogy szerintetek csak az értelmes, amit ti annak tartotok. Tudod, ez a fajta logika pont olyan, mint amikor egy dogmatikus ideológia nem tud mit kezdeni a valósággal: ami nem illik a narratívába, arra azt mondja, hogy nem megfelelő forma. Őszintén úgy látom, hogy valójában az zavar benneteket: nem mindenki hajlandó átvenni ugyanazt a szűk, ideologizált nézőpontot. Akkor lennétek nyugodtak, ha mindenki pont úgy közelítené meg a Star Wars-t, ahogy ti. Ez már tényleg identitásharc-szerű, ahol a saját olvasat válik az egyetlen ‘helyes hitnézetté’, a többit pedig hibásnak bélyegzitek. És ez egyre jobban hasonlít azokhoz a régi, értelmetlen hitvitákhoz, ahol az értelmezés lett a csatatér.

Hozzászólás ideje:

Revan nem baj ha nem érted, de legalább ne reklámoznád....

Amúgy lehet az elvakult legenda imádatodtól nem érted mik az érveink. De mondjuk ez nem újdonság, mindig is megvolt a saját magad SW-je, ami csak itt-ott egyezik a kánonnal.

Hozzászólás ideje:
2025. 11. 27. - 1:50, Ody Mandrell írta:

Pont te beszélsz fröcsögésről, akinek a lételeme az indulatos vélemény nyilvánítás. A nap vicce! lol Amit leírtál az rád is pontosan illik, csak más témában.

Vigyázz, még a végén rád sem fog reagálni többé, ha ilyeneket írsz. Azóta nekem sem teljes az életem cry

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:

Ody, az a legszebb az egészben, hogy pont az ellenkezője igaz annak, amit írsz. Nem elvakult legenda-imádó vagyok, hanem pont középen állok: a Köztársaság Fénykorát - ahogy több másik kánon sztorit is - ugyanúgy szeretem, ahogy ahogy sok régi Legenda történetet is. A Könyvfesztiválon is egy kánont és egy legendát vettem. Sőt, kifejezetten rosszul esett, hogy a Köztársaság Fénykorát szapulják mellettem. Szomorú voltam tőle. Épp ezért vicces, amikor az egyik oldal ‘eretneknek’ bélyegez, ugyanúgy, mint a másik. Pont ez mutatja meg, mennyire törzsi és dogmatikus lett ez az egész. Nem az számít, mit olvas valaki vagy mit ért: csak az, hogy 100%-ban egyik zászló alá beáll-e. Ha valaki mindkét oldal értékeit látja, az már rögtön ‘nem érti’, ‘saját SW-t képzel’, vagy ‘elvakult’ – attól függően, ki beszél. Ez már nem érvekről szól, hanem identitásról. Én meg nem akarok egyik hitvitába sem bekötni. Rajongok és olvasok, ahol jó sztorit találok, és ennyi. Én nem kedvelem ezt a középkori hittételekre hajazó felfogást. Nem jó ez így: ha nem velünk vagy, akkor ellenünk vagy; ha nem 100%-ban a mi oldalunkon állsz, akkor eretnek vagy; ha nem úgy rajongsz, mint mi, akkor biztosan „nem érted”.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

pont középen állok: a Köztársaság Fénykorát - ahogy több másik kánon sztorit is - ugyanúgy szeretem, ahogy ahogy sok régi Legenda történetet is. A Könyvfesztiválon is egy kánont és egy legendát vettem. Sőt, kifejezetten rosszul esett, hogy a Köztársaság Fénykorát szapulják mellettem. Szomorú voltam tőle

Ez végtére is dicséretes. Nekem inkább azzal van gondom amikor a legenda történetek valakinél felülírják a kánont.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ez végtére is dicséretes. Nekem inkább azzal van gondom amikor a legenda történetek valakinél felülírják a kánont.

Értem, mire gondolsz — én meg pont azt szeretem, hogy nem kell, hogy bármelyik felülírja a másikat. Nekem jól megférnek egymás mellett.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 1

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.