Jump to content

Grand Admiral Thrawn vs. Bail Organa (KIEMELT SELEJTEZŐ)


Donát

Kiemelt Selejtező #7  

28 members have voted

 1. 1. Ki jusson a Winter Madness főtáblára?

  • Grand Admiral Thrawn
  • Bail Organa

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/15/2019 at 06:59 PM

Recommended Posts

 • Donát unlocked this topic
 • Donát pinned this topic

Ez nem könnyű választás számomra. Bail Organa nagy kedvencem. Valószínűleg, ha az SW galaxisában léteznék, Bail Organa lennék (egy kis szerencsével, ehhez csak Breha Organát kellene elcsábítani). Viszont kis túlzással Thrawn szeretnék lenni. Az a hideg, számító koponya, aki előre látja a többiek lépését, miközben tökélyre fejlesztette harci képességeit és fogékony a kultúra iránt...

 

Egyelőre passz.

Link to comment
Share on other sites

A főadmirális vitte a szavazatomat, nagy kedvencem volt a 3. évadban, a 4.-ben is tetszett. Bail Orgona szimpatikus karakter, talán az egyik legszimpatikusabb a mellék-mellékszereplők közül, de kb. nekem így ennyi. :) Míg nekem Thrawn az egyik kedvenc animációs és birodalmi szereplőm.

Edited by Adrián
Link to comment
Share on other sites

Két intelligens és művelt karakter, mégis eltérő értékrend, ideológia, prioritás. Nekem is nagyon nehéz a döntés, mert mindkét szereplőt nagyon szeretem. Bail Organa a tökéletes politikus megtestesítője, míg Thrawn talán a legnagyobb pályát befutó EU-karakter, nem véletlenül élte túl a kánon törlését is. Egyelőre én sem döntök.

Link to comment
Share on other sites

Az eddigi szavazásoknál maximum 2 ms kellett ahhoz hogy tudjam kire adom a voksom. Az életben is nagyon gyorsan átlátom hogy több lehetőség közül melyik lenne a legjobb és leglogikusabb számomra.

Viszont most meg vagyok fogva. Mindkét karakter egyformán szimpatikus számomra. Olyan mintha lenne egy ikerpár akik a gyermekeim és döntenem kéne közülük. Mindkettőt imádom, mindkettő a szakmája zsenije, egyiköjük sem rosszindulatú. Igaz hogy Thrawn a Birodalmat szolgálja amit én teljes szível megvetek, de mégis emberi. Szóval még agyalnom kell.

Link to comment
Share on other sites

Mindkét karaktert csípem a maga módján. Bail Organa szimpatikus eszméket vall, és emberileg is csak pozitív tulajdonságok jutnak eszembe róla. Vele kapcsolatban az tetszik leginkább, hogy az olyan sötét időkben is meg tudta őrizni a hitét és elszántságát, mint a Birodalom felemelkedésének kora. Azon ritka politikusok egyike, akik egy olyan romlott és korrupt környezetben is megőrizték moralitásukat, mint a Szenátus a Köztársaság utolsó éveiben. Szerintem példaértékű személyiség az SW-ben. A Jedik barátjaként (Yoda kimentése, Ahsoka beszervezése), majd a Lázadás alappilléreként ott hagyta nyomát a Galaxisban. Hagyatéka tovább élt Leián, a Lázadáson, majd az Ellenálláson keresztül. Tragikus halálához plusz érzelmi töltetet adott a Rogue One.

 

Thrawnhoz hasonló figura nincs az SW-ben, így nem meglepő, hogy a régi EU egyik, ha nem a legnépszerűbb karaktere lett. Anno elképzelni nem tudtam volna, hogy a kánon része legyen, így nagyon fellelkesültem, amikor megtudtam, hogy érkezik a Rebelsbe. Szerencsére hűen ábrázolták ezt a birodalmi lángelmét, aki mindig két lépéssel ellenségei előtt jár. Kimért, taktikus, megfontolt és precíz. Annak ellenére, hogy a Birodalmat szolgálja, szerintem alapvetően nem gonosz. Eredendően a saját népe érdekében lépett szövetségre Palpatine-nal. Noha tudomása volt pl. a készülő Halálcsillagról is, így tudhatta, hogy milyen szervezetet szolgál. Ha kell, nem riad vissza a gyilkosságtól sem, de nem is öldököl olyan "feleslegesen", mint pl. Vader. Hatékonysággal és eredményekkel vátja ki azt a tiszteletet és engedelmességet, amit Vader erőszakkal és megfélemlítéssel. Persze ő sem hibátlan, amire az atolloni fiaskó az ékes példa. Kíváncsi vagyok, milyen irányba viszik el a karakterét a jövőben.

 

Ez megint azon múlik, mi alapján szavazok... ha szimpátia, akkor Bail, ha érdekesség/egyediség, akkor Thrawn. Mivel valakit választani kell, ezúttal Bailé a voksom. Élesedjen csak a meccs. :)   

Link to comment
Share on other sites

Bár nagyon kedvelem Bailt, mivel egy mesebeli becsületes politikus a végsőkig, és nem is töketlen, hiszen képes volt felvenni a kesztyűt a Galaktikus Birodalom ellen. A Lázadók Szövetségének vezetői közül is őt csípem a legjobban, kár, hogy ő halt meg, nem Mothma, akit egyáltalán nem bírok. Viszont úgy érzem, nem sikerült igazán kibontani a személyiségét. A legtöbb esetben inkább csak afféle partnernek tűnik, aki azért van ott, ahol, hogy legyen kihez beszélni. Pedig igazán fontos dolgokban vesz részt, ráadásul tevékenyen - de mégis, nem tud előtérbe kerülni. Talán erre is reflektál a Rogue One azon jelenete, amiben Jyn kikérdezésének végén egyszerűen kilép az árnyékból, és bár egy szót sem szól, érezni, hogy most az atya úr isten személyes követe jelent meg. Ő a hatalmas, de a háttérben maradó csendestárs, a "jófiúk Palpatine"-ja.

Ami nagyon jó, csak éppen ezért nem tudok rászavazni Thrawnnal szemben, akit Krennic mellett az egyik legjobb birodalmi mukinak tartok. Zseniális stratégia, csak két hibával nem tudott megküzdeni: az Erőhasználók csodálatos tetteivel és azzal a kellemetlenséggel, hogy olyan helyzetbe került, mint Lord Helmet az Űrgolyhókban: ő is csupa balf*sszal volt körülvéve. :) Plusz, ez a jelenet szerintem a Rebels egyik top pillanata, még mindig borsózik tőle a hátam:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Thrawn csak nem rég került be a kánonba, és bár csak a sorozatokban találkoztam vele, a könyveit nem olvastam, így is mély benyomást tett rám. 

Bail gyakorlatilag 1977 óta velünk van, azóta bővül a karaktere és az amit képvisel. Jó volt a Klónháborúban, a Rebelsben és a RO-ban is. 

 

Hihetetlen nehéz a választás. Legszívesebben mind a kettőre szavaznék.

Link to comment
Share on other sites

Végül Thrawn mellett döntöttem. Annyira tetszett a róla szóló könyvekben, no meg a Rebelsben is igen figyelemreméltó ellenfél volt, hogy ez nálam elhomályosítja Bail érdemeit és szintén igen tiszteletreméltó személyiségét, ha csak egy hajszállal is. Az SW egyik legjobb karaktere.

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information