Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
36 perccel korábban, Pildi írta:

Nekem tetszik, hogy csak annyi veszteséget kapunk,  ami elkerülhetetlen. Itt most Ben halála lett az

Illetve Leia-é. ;) Egyébként az ő haláluk pont nem volt elkerülhetetlen. Főképp Bené.

Amúgy én sem ragaszkodom hozzá, hogy minél többen vesszenek oda a kulcsfigurák közül, bár azért meg tudja adni a küzdelem valódi tétjét és keménységét, illetve csökkenti a plot armor okozta feszengést. Engem sokkal jobban zavar, hogy ha nem merik bevállalni X vagy Y halálát, akkor miért kell eljátszani azt a klisét, hogy "meghalt, ja de mégse". És ez a film ezt csinálja Palpival, Chewie-val, 3PO-val, Bennel gyakorlatilag kétszer is, Rey-jel is. Meg nem tudom mondani, hogy erre mi szükség volt...

• 5 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Amikor Poe és Finn beszédet tartanak a csata előtt. Érződik, hogy itt minden eldől, egy több évtizedes, generációkon átívelő harc lezárása következik.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Újranézve két jelenet lett óriási kedvenc. Az egyik amikor úgy tűnik, hogy minden elveszett az exegoli csatában. Poe nekiáll fogadkozni és akkor egyszer csak halljuk Lando hangját:

"But there are more of us, Poe! There are more of us!" És akkor láttjuk az óriási flottát ami összeverődött a Magvilágokból. Nálam ez libabőrös jelenet. A készítéséről itt van egy rövid kis videó:

A másik nem sokkal ezután jön. Az, amikor Rey-hez elkezdenek beszélni a régmúlt idők nagy jedijei majd feláll és szembeszáll Palpatine-nal az máris az egyik all-time kedvenc lett az SW jelenetek között.

Hozzászólás ideje:

Még nem gondolkoztam el rajta igazán azóta, hogy az első benyomások alapján mit gondoltam, de ez a két jelenet nálam is libabőr, sokadik nézésre is, az biztos. :)

Hozzászólás ideje:

Így hétvégén újra nézve, Ben megtérése a kedvencem. A második mikor megkapja a nagypapi kardját, és lenyomja velük a Ren lovagokat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

reyk.jpg

Kezdjük ott, hogy az egész Halálcsillag roncson játszódó jelenetsor pazar, főleg a hangulat és a régmúlt idők kapcsán. Olyan az egész hely mint Palpatine. "Halott" de mégis tényező, számít a történetben, jelentősége van. 

Ezt a hangulatot, érzést koronázza meg Rey Palpatine és Ben Solo találkozása a trónterem maradványai között. Rey a nagyapja trónjának "árnyékában", míg vele szemben Ben Solo aki szintén a nagyapja szerepét tölti be (kis különbség, hogy most egy Palpatine áll a jó oldalon, és próbálja megtéríteni az újfent eltévelyedett Skywalker sarjat).

Ebben a képben minden benne van ami a SAGA-t jellemzi. A Palpatine és a Skywalker család történetének összefonódása egy olyan jelképen, ami még ha roncs is, az egész történet lényegéhez adta a hátteret. Briliáns. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

• 10 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Mostanában nagyon sokszor újranéztem két jelenetet, nevezetesen a galaktikus flotta érkezését, és a Rey vs Palpatine harcot az Exegolon. Mindkettő fenomenálisan jól megkomponált jelenet, a galaktikus flotta érkezése nagyon euforikus érzelmi jelenet, mert már a csata majdnem elveszett, amikor befut Lando a segítséggel, a Rey vs Palpatine harc pedig pontot tesz két ősi rend örökösnek tűnő küzdelmére, amikor az utolsó Jedi felkel a földről, és szembenéz a gonosszal. Imádom ezeket a jeleneteket.

Hozzászólás ideje:

Még a Rey vs Sheev Palpatine harchoz. Ott az egyik legjobb alkotói döntésnek tartom, hogy amikor Rey megidézte a régi jedik szellemeit Kanan mondta, aki a nagyközönség számára kvázi egy ismeretlen Jedi, az: In the hearth pf a Jedi lies her strength mondatot. Az egyik legszebb mondat ami abban a jelenetben volt.:clap: És külön plusz, hogy Kanan karakterének is a megkoronázása.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Egyszerűen nem tudok betelni az Exegolos jelenetekkel, most például ez kerített hatalmába. Zseniális a felépítés, a trón mögötti villámok cikázása, ás a minta kirajzolódása nagyon jól néz ki, és másodpercenként nő a jelenetben a feszültség, ahogy Rey közelít Palpatine felé, aminek Ben Solo megérzése vet csak véget. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.