Ugrás a kommentre

Charles Soule: Light of The Jedi

A könyv értékelése  

12 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

• 5 - kiváló
    • 4 - jó
      0
    • 3 - közepes
      0
    • 2 - gyenge
      0
    • 1 - rossz
      0

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A nagy katasztrófa nem igazán számít nagy fordulatnak a könyvben. Elég hamar beindul. Én a könyv olvasása előtt már tudtam róla (legalábbis annyit amit Donát ír), de nem rontotta az élvezetet. Amennyire tudom, már hivatalos források is tisztázták hogy ez micsoda.

Hozzászólás ideje:

Befejeztem. Zseniális könyv! Éra nyitónak tökéletes, és tényleg remekül sikerült megírni a sztorit, a karaktereket. Le a kalappal. :clap: A többit spoiler mögött.

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:

Én még csak a 306. oldalnál tartok, e-book-ban kicsivel hosszabb.

Hozzászólás ideje:

Nagyon tetszik amiket írtatok róla.  Ez alapján pont az van benne amiket szeretnék:

- Sok szereplő, erős Jedi rendel. 

- Új stílusú, de komolyan vehető ellenfél.

- És amit Bomarr írt, a technikai fejlettségről. Valamint hogy nem zúdít az olvasóra mindent, hanem szép lassan bontakozik ki előttünk a galaxis felépítése.

A képregényeket előbb kiadják Magyarországon? Én inkább ezzel kezdenék, mert bevallom fogalmam sincs mi az a Nagy Katasztrófa.

Hozzászólás ideje:
  2021. 02. 09. - 21:46, Fives írta:

Nagyon tetszik amiket írtatok róla.  Ez alapján pont az van benne amiket szeretnék:

- És amit Bomarr írt, a technikai fejlettségről. Valamint hogy nem zúdít az olvasóra mindent, hanem szép lassan bontakozik ki előttünk a galaxis felépítése.

A képregényeket előbb kiadják Magyarországon? Én inkább ezzel kezdenék, mert bevallom fogalmam sincs mi az a Nagy Katasztrófa.

Teljes nézet  

A könyvben pontosan kifejtésére kerül a katasztrófa. Szerintem mindenképpen ezzel kezdj. 

Hozzászólás ideje:
  2021. 02. 09. - 21:46, Fives írta:

Teljes nézet  

A Marvel sorozata jönni fog, de csak 2022 elején leghamarabb.

Hozzászólás ideje:
  2021. 02. 10. - 5:23, Ody Mandrell írta:

Mit is írt róla? Hogy kicsit elmaradottabbak mint később?

Teljes nézet  

Ezt irtam: Technikai szempontból érződik hogy nem vagyunk messze a Baljós Árnyaktól. Van pár találmány ami még nem olyan hatékony mint a Skywalker Saga-ban és van olyan közismert eljárás, ami itt még csak most kerül bevezetésre, de összességében technikai oldalon csak pár lépéssel vannak lemaradva mindattól ami az ep.1-ben látszik.

Egyébként Donáthoz hasonlóan én is mindenkinek azt tudom ajánlani hogy kezdjen a Light of the Jedi-vel. A korszakot és a fennálló konfliktusokat messze ez mutatja be a legjobban. A többi mű azért érezhetően függ a Light of the Jedi-tól. Élvezetesebbek ha már olvastuk a regényt.

Hozzászólás ideje:

Igen! A legjobban úgy tudnám leírni, hogy a Light of the Jedi olyan mint egy Saga epizód. Itt történnek a nagy dolgok, itt mutatják be a legfontosabb szereplőket az érában. Minden más sztori olyan mint a kánon művek a Skywalker Saga idején, tehát kisebb kiegészítő kalandok, amik tovább szinesítik az éráról kapott képet, jobban elmélyitik a mellékszereplőket meg az alapkonfliktust.

A következő nagy fejezet az eddigi nyilatkozatok alapján a The Rising Storm regény lesz, ami Amerikában majd júniusban fog megjelenni.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Soha nem gondoltam volna, hogy egy új SW érát könyvek és képregények fognak fémjelezni. Ezért is izgalmas a dolog. Főleg mostanában, hogy újra rákaptam az olvasás ízére. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Már több mint a könyv felénél tartok, kellett egy 20-30 oldal mire berántott magával de eszméletlen jó :D 

Ami eddig kiemelten tetszik az a Jedi Rend erőssége, még sokkal jobban együtt élnek az erővel. Soh kancellár nekem nagy kedvencem lett, eddig egy abszolút potens vezető benyomását kelti. Nihilek története is nagyon tetszik, kezdve a szervezeti felépítéstől odáig, hogy miért is képesek ekkora fenyegetést jelenteni. 

Úgy nagyobb elvárások nélkül kezdtem bele, egy nagy pozitív csalódás nekem a könyv :) 

Hozzászólás ideje:
  2021. 02. 08. - 8:43, Donát írta:

Teljes nézet  

Na hamar a végére értem én is, nehéz volt letenni. Zseniális! :D 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.