Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. December 12. Hozzászólás ideje: 2020. December 12. Kaptunk egy bővített kiadást a High Republic első számából. Spoilerbe raktam a 11 oldalt, mert hosszú. Érdekesség, hogy a Jedi Rend 2 Grandmasterrel rendelkezett a High Republic idején. Az egyikük Yoda (minő meglepetés ) és a másik Vetar. Spoileres tartalom megtekintése 1 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. December 16. Hozzászólás ideje: 2020. December 16. A SW.com készített egy interjút Cavan Scottal és arról kérdezték őt, hogy miről is szól ez a képregénysorozat. - Cavan: A High Republic a Nagy Katasztrófa után játszódik, annak a következményeivel foglalkozik. Mit jelent ez az esemény a Galaxisnak. Eddig minden békés volt, de történt egy esemény, amely felforgatja a Galaxisban élők életét. A Jediknek az a feladatuk, hogy mindenkit biztonságba helyezzenek, de időközben szembeszállni a gonosszal, amelyről nem is tudták, hogy időközben megérkezett. - Keeves-ről az író azt mondta, hogy egy nagyon tehetséges padawan, aki éppen most vált lovaggá. A lány azt hiszi, hogy valami helyőrségre kerül, miután lovaggá ütik, ellenben a Starlight Beaconre kerül, ahol olyan Jedikkel találkozik, akik számára hősök, legendák. - Keeves az a fajta karakter, aki próbál felzárkózni az elvárásokhoz. Azokhoz az elvárásokhoz, amelyet ő állít fel, nem pedig a többiek a számára. - A képregényben látni fogjuk majd Keeves belső gondolatait is. Látjuk majd mit gondol, miközben éppen kommunikál valakivel. - Sskeer -ről annyit mondott az író, hogy már az első néhány számból érzékelni fogjuk, hogy valami nincs rendjén a trandoshani jedivel. - A Starlight Beacon alapötlete az volt, hogy az írók egy űrben lévő Jedi templomról gondolkodtak. A Beacon rengeteg köztársasági cuccal rendelkezik, kórházi, tudományi dolgokkal, azonban helyet kapott az állomáson egy Jedi templom is, amely a Starlight központját jelenti. 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. December 22. Hozzászólás ideje: 2020. December 22. Márciusban érkezik a sorozat 3. száma. - The High Republic #3 [Egy új sorozat! Egy sötét rejtély, melyet csak a Jedik tudnak felfedni, de milyen áron? Egy bolygó megsebezve egy titokzatos "penésszel", egy jedi elveszve és egy másik megőrülve. A halál elhárítva, de egy szörnyű unió formálódik. Keeve Trannis megtud védeni egy ártatlan életet, miközben szembenéz egy olyan árulással, amely a Rendjéből való?] 1 3 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 22. Hozzászólás ideje: 2020. December 22. 2020. 12. 22. - 16:30, Bence1997 írta: Márciusban érkezik a sorozat 3. száma. - The High Republic #3 [Egy új sorozat! Egy sötét rejtély, melyet csak a Jedik tudnak felfedni, de milyen áron? Egy bolygó megsebezve egy titokzatos "penésszel", egy jedi elveszve és egy másik megőrülve. A halál elhárítva, de egy szörnyű unió formálódik. Keeve Trannis megtud védeni egy ártatlan életet, miközben szembenéz egy olyan árulással, amely a Rendjéből való?] Teljes nézet Ez nagyon érdekesen hangzik, nem lehet hogy a Hetzalon fog játszódni a sztori? 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 5. Hozzászólás ideje: 2021. Január 5. Bár egyelőre nem tudni ki írja majd tovább, de szerintem esélyes, hogy a címet módosítanunk kell majd. Persze lehet Cavan fogja csinálni az egész képregényszériát, de nem lepődnék meg, ha Charles is bekerülne majd később a közösbe. Cavan Scott a képregényről: "A Light of the Jedi eseményei után közvetlenül fogunk becsatlakozni Avar Kriss-hez, aki a Starlight Beacon seriffjeként intézkedik az állomáson. A Beacon egyben egy jedi templom is, amelyet a Köztársaság és a Jedi Rend együttesen irányít. A történet Keeve Trannis történetét követi, akit az első számban ütnek lovaggá. A Galaxis közepén találja magát hirtelen, egy hatalmas állomáson, ahol jedik tömkelege található, mindnek másféle kötelezettségei és különböző tapasztalatai vannak." 3 Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2021. Január 5. Hozzászólás ideje: 2021. Január 5. 2020. 02. 27. - 18:58, Darth Cupsy írta: DE legalább eddig a fénykardok pragmatikusak voltak. A csicsát nem arra értettem, hogy valami díszes, hanem arra, hogy mi a f*sznak rájuk keresztvas meg párbajtőrkosár mikor a fénykard simán átvágja mindkettőt, a kettős pengének még lenne valami értelme de az meg cefet hülyén néz ki. És ott egy fekete penge is hál'isten legalább lesz ami elvegyen az eredeti fekete penge különlegességéből. Teljes nézet A jediknek nem nagyon kell használniuk a fénykardjukat fénykard elleni párbajban ebben a korban. Mi van, ha más, elterjedtebb eszközök ellen, mint amilyen pl. az electrostaff, a bo-rifle, vagy a Phasma-szerű lándzsa, azért jól jön az a párbajtőrkosár és a keresztvas. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 6. Hozzászólás ideje: 2021. Január 6. Jól berobbantak a rendelési számok az első füzetből! https://bleedingcool.com/comics/100k-marvels-star-wars-the-high-republic-1-has-200k-orders/ 1 3 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 6. Hozzászólás ideje: 2021. Január 6. 2021. 01. 06. - 12:00, Iqvi írta: Jól berobbantak a rendelési számok az első füzetből! Teljes nézet Az igen! Mondjuk erre lehetett számítani. Amúgy információk szerint a képregény valóban a Light of the Jedi eseményei után játszódik közvetlenül. Szóval, @Iqvi, angolul fogod követni vagy megvárod a magyart? 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. 2021. 01. 06. - 21:24, Bence1997 írta: Szóval, @Iqvi, angolul fogod követni vagy megvárod a magyart? Teljes nézet Nehéz kérdés, szerintem angolul. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Végeztem az első füzetével a sorozatnak és imádtam! Minden, egyes oldal zseniális. Keeve szimpatikus karakter, ahogy Avar is, a kis Kanrii pedig tök jó volt, ahogy kérdezgette Keeve Trennist. Ha ez így halad akkor ez lesz a kedvenc képregény sorom. Sskeerel valami komolyat terveznek az tuti, csak kérdés, hogy mit. 2 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Elolvastam én is, nekem bejön Van egyfajta feelingje a kornak ami az öltözékekből, díszítésekből meg az egyéb dolgokból nagyon átjön. Mennyire más volt akkor, pedig "csak" 200 évvel vagyunk az EP 1 előtt. Kanrii meg a faja szerintem bármilyen Jedit áttérítene a Sötét oldalra 5 perc alatt a non-stop pofázással. Visszakézből mennének a kukába nem csak a férfiak, hanem a nők meg a gyerekek is. De lehet csak nekem volt idegesítő Sskeer-re kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, nem egy átlag Jedi lesz az biztos. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. A történet konkrét elemeit majd spoiler mögött beszéljétek ki. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. 2021. 01. 07. - 19:41, NorbiLordi írta: Kanrii meg a faja szerintem bármilyen Jedit áttérítene a Sötét oldalra 5 perc alatt a non-stop pofázással. Visszakézből mennének a kukába nem csak a férfiak, hanem a nők meg a gyerekek is. De lehet csak nekem volt idegesítő Teljes nézet Én bírtam. Tipikusan egy kisgyerekre emlékeztetett a stílusa aki folyamatosan kérdezgeti az apukáját. 2021. 01. 07. - 19:41, NorbiLordi írta: Sskeer-re kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, nem egy átlag Jedi lesz az biztos. Teljes nézet A füzet végi, ceremónia utánni, jelenet alapján biztos lesz vele valami. Az írók mondták is, hogy van egy nagy titok a múltjában. 2021. 01. 07. - 19:41, NorbiLordi írta: Van egyfajta feelingje a kornak ami az öltözékekből, díszítésekből meg az egyéb dolgokból nagyon átjön Teljes nézet Hát igen, nekem egyszerre volt Új Remény és Baljó Árnyak feelingem. Sugárzik belőle a pozitivitás. 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Csábítotok fiúk, de egyelőre még kivárok. Most értem a Light of the Jedi feléhez. Megpróbálom vasárnapig befejezni, aztán ugrok ennek. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Mondjuk ha lesz magyar fordítás belőle, ne tartsátok magatokban a linket. Nem tervezi valaki megcsinálni? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. 2021. 01. 07. - 20:01, Ody Mandrell írta: Mondjuk ha lesz magyar fordítás belőle, ne tartsátok magatokban a linket. Nem tervezi valaki megcsinálni? Teljes nézet Nem hiszem hogy lesz fan fordítás, a StarWars Media nem jelezte, meg amúgy is hozza a szukits. 2021. 01. 07. - 19:59, Bence1997 írta: Csábítotok fiúk, de egyelőre még kivárok Teljes nézet Engedj az édes csábításnak, és akkor megismered ezt a csodát. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. (szerkesztve) 2021. 01. 07. - 20:04, Iqvi írta: Nem hiszem hogy lesz fan fordítás, a StarWars Media nem jelezte, meg amúgy is hozza a szukits. Teljes nézet Ja, lehet, hogy jövőre. 2021. 01. 07. - 20:04, Iqvi írta: Engedj az édes csábításnak, és akkor megismered ezt a csodát. Teljes nézet Szerkesztve: 2021. Január 7. - Bence1997 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. 2021. 01. 07. - 20:06, Bence1997 írta: Ja, lehet, hogy jövőre. Teljes nézet Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Szerintem idén nem lesz High Republic-képregény, hiszen a Szukits TPB-kre szerződik. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Attól függ, hogy külföldön mikor fog kijönni a TPB. Ha júniusra kijön, akkor még karácsonyra meglehet nekünk is. Persze, én is a jövő évben hiszek. 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 2021. 01. 07. - 19:54, Iqvi írta: Hát igen, nekem egyszerre volt Új Remény és Baljó Árnyak feelingem. Sugárzik belőle a pozitivitás. Teljes nézet Nekem még ilyen Artúr király feelingem is volt kicsit, de erre asszem utaltak is Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 2021. 01. 08. - 13:02, NorbiLordi írta: Nekem még ilyen Artúr király feelingem is volt kicsit, de erre asszem utaltak is Teljes nézet Hát a jedik nagyon olyanok voltak. Nekem még a THEE szó elhangzása is tetszett, régiesítette a szöveget. Eszméletlenül várom, hogy valamilyen formában, de leginkább magyarul, a polcomra kerüljön. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Milyen amúgy az atmoszféra? Valahogy így képzeltük azt a dicső Régi Köztársaságot, amikor Jedik ezrei védték a békét és igazságot? Nekem nagyon tetszik, hogy még a különböző ábrázolásokban (borítókon, concept art-okon) érzékelhetően megjelenik ennek a kornak az egészen eltérő hangulata. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 2021. 01. 08. - 18:20, Nute Gunray írta: Milyen amúgy az atmoszféra? Teljes nézet Hát mint a New Hope és a Baljós Árnyak ha filmhez kellene hasonlítani. Pozitív, és békés, árad belőle az, hogy itt még minden rendben, a Köztársaság és a Jedik normálisan működnek. Olyan, nyugodt, nyugtató. 1 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. (szerkesztve) 2021. 01. 08. - 18:23, Iqvi írta: Hát mint a New Hope és a Baljós Árnyak ha filmhez kellene hasonlítani. Pozitív, és békés, árad belőle az, hogy itt még minden rendben, a Köztársaság és a Jedik normálisan működnek. Olyan, nyugodt, nyugtató. Teljes nézet A Light of the Jedi könyvet olvasva/hallgatva nekem is hasonló érzésem van. Az ANH karakterközpontúsága és a TPM világépítése egyaránt megtalálható. Szerkesztve: 2021. Január 8. - Bence1997 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 9. Hozzászólás ideje: 2021. Január 9. Az Egy új reményben én már elnézésre azt éreztem, hogy nincs minden rendben, nem azt a békés hangulatot, mely a Baljós árnyakat is jellemezte. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Január 9. Ja! Az NH minden volt csak nem békés. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Bár nagyon igérgették, hogy minden High Republicos sztori önmagában is érthető lesz, az első képregényfüzet azért a Light of the Jedi nélkül elég semmitmondó. Rengeteg utalás van benne a regényre, ráadásul itt nincs tér a szereplők kibontására. Az éra egyik "hősét" Avar Krisst lerohanja itt egy padawan hogy ő mennyire fantasztikus, de aki tudni akarja hogy Avar mitől fantasztikus annak elkell olvasnia a könyvet. A rajzok viszont szépek és biztos vagyok benne hogy ahogy jobban beindul a történet, már menni fog a maga útján és hellyel-közel tényleg önálló sztori lesz. Az első füzet kicsit esetlen de van benne potenciál bőven és örülök, hogy van saját képregény-sorozata az érának mert jó látni a gépeket meg a szereplőket rajzos formában. 3 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Tetszett az első szám, bár valóban csak nagyon bevezetése volt ennek a szériának. Tetszettek a karakterek, öröm volt látni a kor szereplőit és járműveit lerajzolva. Egyetértek Bomarral, itt rendesen van utalgatás a Light of the Jedi eseményeire, persze ettől függetlenül is érdekes olvasás, de mindenképpen fontos adalék a LotJ ismerete. Meglátjuk, hogy a folytatás mit fog nyújtani. A vége érdekes kérdéseket vet fel. 1 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.