Ugrás a kommentre

A The Acolyte sorozat


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

57 perccel korábban, Donát írta:

De pont ezt írta @Bomarr, hogy mióta a Disney megvette a jogokat, eleve ezen a pályán volt a franchise, tehát nincs szó más pályára állításról. 12 évig tudott úgy menni a franchise, hogy az üzleti érdekek és a rajongói érdekek keresztezték egymást. Oké, most levették az Acolyte-ot, de én még kivárnék, mielőtt vészharangot kongatunk.

Én meg már 12 évvel ezelőtt is emiatt rinyáltam, mert már akkor látni véltem, merre vezet majd ez a pálya. Nem most állt erre, hanem azon a napon, amikor a szerződést alákanyarították. Egy megvállalat tulajdonába került, ami érthetően, bár nem feltétlen üdvözölendően pénzt akar csinálni belőle. Ez a receptje a fal felé száguldásnak. Mert jönnek az első bukások, aztán jön az a gondolkodás, hogy hogyan lehetne még olcsóbban megfejni ezt a tehenet, meg azok a téves elgondolások, hogy a sikeres filmek vagy sorozatok esetén csak egy bizonyos elem miatt tetszett az embereknek, nem az összkép. Ez lehet annyi, hogy biztos azért tetszik sokaknak az Aliens a legjobban, mert sok benne a szörny és az akció. Nosza, innentől kezdve a 20th Century Fox ezt várta el a filmektől, játékoktól, könyvektől. Ha valaki más útra akart menni, közbeléptek és szó szerint bármi áron, még ha az a rendező leváltásával, a forgatókönyv producer általi átírásával vagy a forgatás leállításával jár akkor is. Már ha ilyen szerencsések vagyunk, mert az AVPR esetében például még forgatókönyvíró sem volt, de a Fox akkor vezérigazgatója már lenyilatkozta, hol és mikor fog játszódni az új film. De beszélhetünk itt a borg agyba-főbe nyomatásáról, a formula megtartásáról (Trek vagy éppen az MCU), vagy akár arról is, hogy egy érában ragadunk. Most képzeld el, mi van, ha levonják azt a téves következtetést, hogy az emberek az AT-AT lépegetőket és a TIE vadászokat szeretik, és ennek hatására lefújják a Rey-filmet vagy az első Jediről szóló filmet, mert az egyikbe már nem indokolt, a másikba meg lehetetlen a "közönségnek szerintük tetsző elemeket" tenni.

Az én jóslatom nem 5 évre, nem is 12 évre szólt, de elég biztos vagyok benne, hogy már nem is egy olyan nagyon távoli jövőben megjelennek az üzleti döntéseknek hála megszülető művek, amik már ezen a fórumon sem fognak sikereket elérni. És szép és jó a Star Wars a Disney kezében (most), de fordítsd tekinteted a másik aranytojást tojó tyúkjuk, az MCU irányába. 11 évig (ami majdnem 12 év) kisebb botlásokkal ugyan, de sikeresen futott a franchise. Aztán az Endgame óta megfordult a dolog, és a folyamatos hasraeséseket szakítja meg néhány ritka siker. Most már ott járnak, hogy az 5 éve épített sztoriszálat kukázták és visszahívták az adu ászokat, sőt a saját filmjeik alkotói szólnak be a Disney-nek a saját filmjükben. 11 év sikersorozat után 5 év alatt beleállították a földbe az MCU-t. És mivel akarják megmenteni: Robert Downey Jr.-ral, mert valahogy sikerült azt a következtetést levonni, hogy abban a 11 évben csak rajta állt a siker. Ahogy az Aliens csak az akció miatt volt sikeres, ahogy a Terminator csak Schwarzenegger és az időutazás miatt sikeres, ahogy a Star Trek csak a borg és az időutazás miatt sikeres, stb.

Az meg azért nem jó, ha egy ilyen megavállalatnak két franchise-za is beleáll a földbe, pláne, ha ez az üzletük három pilléréből kettőt jelet. (Azt nem tudom, hogy az animációs részleggel mi a helyzet, de utolsó értesüléseim szerint ott sem értek el mostanában hatalmas sikereket. És nem a latinó Hófehérke a nála százszor szebb mostohaanyjával vagy a sorozatból filmmé avanzsált Moana 2 fogja szerintem megmenteni őket, sőt mindkettő esélyes a bukásra.)

 

Az egyetlen, ami miatt még úgy érzem, a Mandoverzum szépen kiteljesülhet, az az, hogy Filoni ott van. Márpedig ő azért el mer szakadni a birodalmi érától, annak ellenére, hogy egy olyan korszakban alkot, ahol a korábbi művek indokolttá teszik a birodalmi dolgok használatát. Lehet bármit mondani arról, hogy a The Mandalorian and Groguban lesznek lépegetők és snowtrooperek, de mivel a 25 évvel később játszódó The Force Awakens-ben is X-szárnyúak és TIE vadászok röpködtek, sőt az ajnározott Rian Johnson még az AT-AT lépegetőt is visszahozta és majdnem teljesen úgy néz ki, mint az eredeti, innentől sztori szempontjából is indokolt, hogy ezek a gépek szerepeljenek egy az ep6 és az ep7 köztt játszódó filmben. Pláne, hogy ennek a filmnek a feladata összekötni az ep6-ot az ep7-tel, az OT-t az ST-vel. Így nem csak, hogy kell az Első Rend AT-AT-ját megelőző birodalmi AT-AT, a TIE/fo-t megelőző TIE/ln, de lassan illene megjelennie olyan "újdonságoknak", mint a T-70-es X-szárnyú, vagy az RZ-2-es A-szárnyú.

De eme határok ellenére Filoni nem csak képes PT érás dolgokat becsempészni nagy mértékben a műveibe, de új dolgokat is alkotni. Erre a remek példa az Ahsoka, ami egy nagyszerű kombinációja a PT-s, OT-s és új dolgoknak, miközben az ST felvezetéséből is kiveszi a részét. És a The Mandalorian, a The Bad Batch és a The Book of Boba Fett sem áll rosszúl ezen a téren, azokban is szép számmal látunk PT-s és új dolgokat annak ellenére, hogy OT-érás cuccok közé vannak kényszerítve. Mert senki sem mondta nekik, hogy az ep1 egyik fő városa, Mos Espa legyen a TBoBF fő helyszíne, vagy egy N1-es Djarin hajója. De a Razor Crestet is eljátszhatta volna egy Lambda-osztályú komp vagy egy YT-1300-as, és Nevarro is megmaradhatott volna OT-t idéző poros kisvárosnak, ennek ellenére PT-t idéző nagyvárossá nőtte ki magát, és a Lando hacukáját viselő Karga is PT-t idéző színes ruciba öltözött. És Filonit ismerve lehet, hogy a jövőben olyan elemeket is feltűnnek majd, amit a The Acolyte-ban láttunk. Persze nyilván nem új érában vagyunk, de Filoni és Favreau nem is ezt vállalta anno, hanem azt, hogy összekötik az OT-t az ST-vel. És ha eddig tetszett, ne a The Acolyte törlése miatt kezdjünk el amiatt morgolódni, hogy ebben az érában bizony vannak olyan elemek, amiket bele kell venni a folytonosság miatt. Ebben az érában in-universe is szükség van a TIE vadászokra, az AT-AT lépegetőkre, a snowtrooperekre, az X-szárnyúakra, stb. Azért mert tudjuk, hogy az Első Rend és az új Köztársaság is ezeket használta. És még ennek ellenére is kaptunk újdonságként E-szárnyút és új köztársasági cirkálót.

A baj persze az, hogy Filoni is csak ember, akit felülbírálhatnak, hovatovább, kirúghatnak.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Feldughatják maguknak az új sorozataikat. 

Most akkor ugyanúgy utálni fogod az új sorozatot látatlanban, előre, mindenféle mondvacsinált okkal, amíg be nem mutatják és imádni nem kezded? Szóval lejátszódik minden ugyanúgy, mint a TCW kaszája után a Rebels premierjéig, amikor még szegény Sabine nevét is ekézted azzal a nonszensz okkal, hogy földi név? Csak azért kérdem, mert annyira nem volt szórakoztató, hogy kíváncsi legyek a remake-re, így akkor a témába vágó hozzászólásaidat inkább ignorálnám. :P :hehe:

 

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Az Andor eleve két évadra szerződött. Szóval ott anyagi bukás is lett volna elkaszálni az első évad után.

Ez viszont biztos, hogy nem igaz. Kizártnak tartom, hogy a Disney úgy kötött szerződést, hogy egy anyagilag veszteséges sorozatot is támogatniuk kellett volna vagy szerződésbontás esetén annyi anyagi jóvátételt kellett volna fizetnie, ami többe fájna nekik, mint egy veszteséges sorozat folytatása. De még Gilroy oldaláról is teljesen értelmetlen lenne egy ilyen szerződés. Ez abszurd. Semmilyen stúdió vagy felelős üzletember nem menne bele egy ilyen nonszensz húzásba. Száz százalék, hogy a papíron szerepelt, hogy a második évad csak akkor kaphat zöld utat, ha az első jól teljesít. Ez már csak azért is biztos, hiszen a színészekkel is általában öt évre írnak alá szerződést, ennek ellenére bármikor elkaszálhatják a sorozatot, amiben szerepelnek, hovatovább, kirúghatják őket és ez senkinek nem kerül semmibe.

Ha az Andor nem hozta volna a várt számokat, az sem kapott volna második évadot, és nem lett volna anyagi bukás. Anyagi bukás az, ha folytatod, és még úgy is alulteljesít. Ez valóban benne volt a The Acolyte második évadában (és benne van az Andor második évadában is, semmi sem garantálja, hogy az is sikeres lesz), kár tagadni vagy ágálni ellene. Lehet, hogy egy második évad az elsőt is alulteljesítette volna. De pont az első vége miatt, és mert egy második évad bejelentése/közeledte az első évad újranézésének/első megnézésének árányát is növelheti, ugyanúgy a siker esélye is benne lett volna. És valóban nem egy olyan széria létezik a világban, ami kapott második esélyt, és aztán évekig futott, mert az a második esély kilőtte a nézettséget. Hogy mást ne mondjak: JAG. Egy évad után kaszálták, aztán a sorozat nem csak megélt még 9 évadot, de az NCIS spin-offokkal ma már egy külön fejőstehénnek számít és a CBS zászlóshajója. De a Star Trek is onnan nőtte ki magát hatalmas, 50+ év után is futó franchise-zá, hogy az első pilotot elutasították, az eredeti sorozatot meg kaszálták három évad után szintén a konstans alacsony nézettség miatt. Persze nyilván más-más helyzet, mert a JAG-et a CBS megvette az NBC-től és új életet lehelt belé, a Trek meg egy totál más korszak gyermeke, de akkor is, ez két hatalmas siker azzal szemben, amit az első számok mutattak. Lehet ezt így is csinálni.

Ráadásul szerintem az egészben a legrosszabb, hogy a Disney és a Lucasfilm hallgat, mint sz*r a gazban, az infók harmad- és negyedkézből jönnek.

 

1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Csak pénzügyi szempontból mi lehet az egyik következtetés ebből? Nos, az egyik az, hogy nem érdemes eltávolodni a Skywalker-saga idővonalától. A másik az, hogy olyan SW történetekre van igény, amiben kevés Erőhasználó szerepel, vagy éppen nincsenek Erőhasználók. Ergó, egy ilyen következtetés nem csak a Köztársaság Fénykorára rossz, hanem a Régi Köztársaságra is. El lehet jutni olyan következtetéséig is, hogy nincs itt szükség a Jedi-Sith háborúkat bemutató Régi Köztársaságra sem.

He? Ennek semmi értelme. Az Ahsokában nyüzsögnek a Jedik, ex-Jedik és jövendőbeli Jedik, a The Mandalorianben sem bírták ki, hogy ne legyen fénykard és Jedik, de még a The Book of Boba Fett sem futott le Jedik nélkül. Sőt még az a két film, amiknek aztán tényleg nem volt semmi köze a Jedikhez és a Sith-ekhez, sem úszták meg, hiszen a Solo és a Rogue One is szerepeltetett Sith-et. Az Obi-Wan Kenobiban is nyüzsögtek a Jedik, Sith-ek, ex-Jedik. Mindezt úgy, hogy a sorozatok nagy hányada egy olyan érában játszódik, amikben a filmek tanúlsága szerint Luke-nak kéne lennie az utolsó Jedinek. Eleve a hatból három élőszereplős sorozatnak már a címszereplője Jedi vagy Sith-jelölt (Obi-Wan Kenobi, Ahsoka, The Acolyte). De az animációs érával is ez a helyzet, hiszen a Resistance, a The Bad Batch és a Rebels sem készülhetett el ezek nélkül, pedig aztán mindháromban lett volna lehetőség kihagyni őket. Kétféle film és sorozat készült eddig: amiben Jedi és Sith a főszereplő, vagy amiben semmi szükség Jedire és Sith-re, mégis belepakolják őket. Szó szerint képtelenek fénykard és Jedi/Sith/XY Erőhasználó nélkül Star Wars produkciót készíteni.

Az Andor eddig a kívételt erősítő szabály, de a második évadban bőven van tér arra, hogy Palpatine megjelenjen, ami ráadásul a történet egy pontján (ha benne lesz az, amit várok) legalább annyira indokolt és szükséges lesz, mint Tarkin megjelenésének a Rogue One-ban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én meg már 12 évvel ezelőtt is emiatt rinyáltam, mert már akkor látni véltem, merre vezet majd ez a pálya. Nem most állt erre, hanem azon a napon, amikor a szerződést alákanyarították. Egy megvállalat tulajdonába került, ami érthetően, bár nem feltétlen üdvözölendően pénzt akar csinálni belőle. Ez a receptje a fal felé száguldásnak. Mert jönnek az első bukások, aztán jön az a gondolkodás, hogy hogyan lehetne még olcsóbban megfejni ezt a tehenet, meg azok a téves elgondolások, hogy a sikeres filmek vagy sorozatok esetén csak egy bizonyos elem miatt tetszett az embereknek, nem az összkép. Ez lehet annyi, hogy biztos azért tetszik sokaknak az Aliens a legjobban, mert sok benne a szörny és az akció. Nosza, innentől kezdve a 20th Century Fox ezt várta el a filmektől, játékoktól, könyvektől. Ha valaki más útra akart menni, közbeléptek és szó szerint bármi áron, még ha az a rendező leváltásával, a forgatókönyv producer általi átírásával vagy a forgatás leállításával jár akkor is. Már ha ilyen szerencsések vagyunk, mert az AVPR esetében például még forgatókönyvíró sem volt, de a Fox akkor vezérigazgatója már lenyilatkozta, hol és mikor fog játszódni az új film. De beszélhetünk itt a borg agyba-főbe nyomatásáról, a formula megtartásáról (Trek vagy éppen az MCU), vagy akár arról is, hogy egy érában ragadunk. Most képzeld el, mi van, ha levonják azt a téves következtetést, hogy az emberek az AT-AT lépegetőket és a TIE vadászokat szeretik, és ennek hatására lefújják a Rey-filmet vagy az első Jediről szóló filmet, mert az egyikbe már nem indokolt, a másikba meg lehetetlen a "közönségnek szerintük tetsző elemeket" tenni.

Az én jóslatom nem 5 évre, nem is 12 évre szólt, de elég biztos vagyok benne, hogy már nem is egy olyan nagyon távoli jövőben megjelennek az üzleti döntéseknek hála megszülető művek, amik már ezen a fórumon sem fognak sikereket elérni. És szép és jó a Star Wars a Disney kezében (most), de fordítsd tekinteted a másik aranytojást tojó tyúkjuk, az MCU irányába. 11 évig (ami majdnem 12 év) kisebb botlásokkal ugyan, de sikeresen futott a franchise. Aztán az Endgame óta megfordult a dolog, és a folyamatos hasraeséseket szakítja meg néhány ritka siker. Most már ott járnak, hogy az 5 éve épített sztoriszálat kukázták és visszahívták az adu ászokat, sőt a saját filmjeik alkotói szólnak be a Disney-nek a saját filmjükben. 11 év sikersorozat után 5 év alatt beleállították a földbe az MCU-t. És mivel akarják megmenteni: Robert Downey Jr.-ral, mert valahogy sikerült azt a következtetést levonni, hogy abban a 11 évben csak rajta állt a siker. Ahogy az Aliens csak az akció miatt volt sikeres, ahogy a Terminator csak Schwarzenegger és az időutazás miatt sikeres, ahogy a Star Trek csak a borg és az időutazás miatt sikeres, stb.

Az meg azért nem jó, ha egy ilyen megavállalatnak két franchise-za is beleáll a földbe, pláne, ha ez az üzletük három pilléréből kettőt jelet. (Azt nem tudom, hogy az animációs részleggel mi a helyzet, de utolsó értesüléseim szerint ott sem értek el mostanában hatalmas sikereket. És nem a latinó Hófehérke a nála százszor szebb mostohaanyjával vagy a sorozatból filmmé avanzsált Moana 2 fogja szerintem megmenteni őket, sőt mindkettő esélyes a bukásra.)

 

Az egyetlen, ami miatt még úgy érzem, a Mandoverzum szépen kiteljesülhet, az az, hogy Filoni ott van. Márpedig ő azért el mer szakadni a birodalmi érától, annak ellenére, hogy egy olyan korszakban alkot, ahol a korábbi művek indokolttá teszik a birodalmi dolgok használatát. Lehet bármit mondani arról, hogy a The Mandalorian and Groguban lesznek lépegetők és snowtrooperek, de mivel a 25 évvel később játszódó The Force Awakens-ben is X-szárnyúak és TIE vadászok röpködtek, sőt az ajnározott Rian Johnson még az AT-AT lépegetőt is visszahozta és majdnem teljesen úgy néz ki, mint az eredeti, innentől sztori szempontjából is indokolt, hogy ezek a gépek szerepeljenek egy az ep6 és az ep7 köztt játszódó filmben. Pláne, hogy ennek a filmnek a feladata összekötni az ep6-ot az ep7-tel, az OT-t az ST-vel. Így nem csak, hogy kell az Első Rend AT-AT-ját megelőző birodalmi AT-AT, a TIE/fo-t megelőző TIE/ln, de lassan illene megjelennie olyan "újdonságoknak", mint a T-70-es X-szárnyú, vagy az RZ-2-es A-szárnyú.

De eme határok ellenére Filoni nem csak képes PT érás dolgokat becsempészni nagy mértékben a műveibe, de új dolgokat is alkotni. Erre a remek példa az Ahsoka, ami egy nagyszerű kombinációja a PT-s, OT-s és új dolgoknak, miközben az ST felvezetéséből is kiveszi a részét. És a The Mandalorian, a The Bad Batch és a The Book of Boba Fett sem áll rosszúl ezen a téren, azokban is szép számmal látunk PT-s és új dolgokat annak ellenére, hogy OT-érás cuccok közé vannak kényszerítve. Mert senki sem mondta nekik, hogy az ep1 egyik fő városa, Mos Espa legyen a TBoBF fő helyszíne, vagy egy N1-es Djarin hajója. De a Razor Crestet is eljátszhatta volna egy Lambda-osztályú komp vagy egy YT-1300-as, és Nevarro is megmaradhatott volna OT-t idéző poros kisvárosnak, ennek ellenére PT-t idéző nagyvárossá nőtte ki magát, és a Lando hacukáját viselő Karga is PT-t idéző színes ruciba öltözött. És Filonit ismerve lehet, hogy a jövőben olyan elemeket is feltűnnek majd, amit a The Acolyte-ban láttunk. Persze nyilván nem új érában vagyunk, de Filoni és Favreau nem is ezt vállalta anno, hanem azt, hogy összekötik az OT-t az ST-vel. És ha eddig tetszett, ne a The Acolyte törlése miatt kezdjünk el amiatt morgolódni, hogy ebben az érában bizony vannak olyan elemek, amiket bele kell venni a folytonosság miatt. Ebben az érában in-universe is szükség van a TIE vadászokra, az AT-AT lépegetőkre, a snowtrooperekre, az X-szárnyúakra, stb. Azért mert tudjuk, hogy az Első Rend és az új Köztársaság is ezeket használta. És még ennek ellenére is kaptunk újdonságként E-szárnyút és új köztársasági cirkálót.

A baj persze az, hogy Filoni is csak ember, akit felülbírálhatnak, hovatovább, kirúghatnak.

 

Most akkor ugyanúgy utálni fogod az új sorozatot látatlanban, előre, mindenféle mondvacsinált okkal, amíg be nem mutatják és imádni nem kezded? Szóval lejátszódik minden ugyanúgy, mint a TCW kaszája után a Rebels premierjéig, amikor még szegény Sabine nevét is ekézted azzal a nonszensz okkal, hogy földi név? Csak azért kérdem, mert annyira nem volt szórakoztató, hogy kíváncsi legyek a remake-re, így akkor a témába vágó hozzászólásaidat inkább ignorálnám. :P :hehe:

 

Ez viszont biztos, hogy nem igaz. Kizártnak tartom, hogy a Disney úgy kötött szerződést, hogy egy anyagilag veszteséges sorozatot is támogatniuk kellett volna vagy szerződésbontás esetén annyi anyagi jóvátételt kellett volna fizetnie, ami többe fájna nekik, mint egy veszteséges sorozat folytatása. De még Gilroy oldaláról is teljesen értelmetlen lenne egy ilyen szerződés. Ez abszurd. Semmilyen stúdió vagy felelős üzletember nem menne bele egy ilyen nonszensz húzásba. Száz százalék, hogy a papíron szerepelt, hogy a második évad csak akkor kaphat zöld utat, ha az első jól teljesít. Ez már csak azért is biztos, hiszen a színészekkel is általában öt évre írnak alá szerződést, ennek ellenére bármikor elkaszálhatják a sorozatot, amiben szerepelnek, hovatovább, kirúghatják őket és ez senkinek nem kerül semmibe.

Ha az Andor nem hozta volna a várt számokat, az sem kapott volna második évadot, és nem lett volna anyagi bukás. Anyagi bukás az, ha folytatod, és még úgy is alulteljesít. Ez valóban benne volt a The Acolyte második évadában (és benne van az Andor második évadában is, semmi sem garantálja, hogy az is sikeres lesz), kár tagadni vagy ágálni ellene. Lehet, hogy egy második évad az elsőt is alulteljesítette volna. De pont az első vége miatt, és mert egy második évad bejelentése/közeledte az első évad újranézésének/első megnézésének árányát is növelheti, ugyanúgy a siker esélye is benne lett volna. És valóban nem egy olyan széria létezik a világban, ami kapott második esélyt, és aztán évekig futott, mert az a második esély kilőtte a nézettséget. Hogy mást ne mondjak: JAG. Egy évad után kaszálták, aztán a sorozat nem csak megélt még 9 évadot, de az NCIS spin-offokkal ma már egy külön fejőstehénnek számít és a CBS zászlóshajója. De a Star Trek is onnan nőtte ki magát hatalmas, 50+ év után is futó franchise-zá, hogy az első pilotot elutasították, az eredeti sorozatot meg kaszálták három évad után szintén a konstans alacsony nézettség miatt. Persze nyilván más-más helyzet, mert a JAG-et a CBS megvette az NBC-től és új életet lehelt belé, a Trek meg egy totál más korszak gyermeke, de akkor is, ez két hatalmas siker azzal szemben, amit az első számok mutattak. Lehet ezt így is csinálni.

Ráadásul szerintem az egészben a legrosszabb, hogy a Disney és a Lucasfilm hallgat, mint sz*r a gazban, az infók harmad- és negyedkézből jönnek.

 

He? Ennek semmi értelme. Az Ahsokában nyüzsögnek a Jedik, ex-Jedik és jövendőbeli Jedik, a The Mandalorianben sem bírták ki, hogy ne legyen fénykard és Jedik, de még a The Book of Boba Fett sem futott le Jedik nélkül. Sőt még az a két film, amiknek aztán tényleg nem volt semmi köze a Jedikhez és a Sith-ekhez, sem úszták meg, hiszen a Solo és a Rogue One is szerepeltetett Sith-et. Az Obi-Wan Kenobiban is nyüzsögtek a Jedik, Sith-ek, ex-Jedik. Mindezt úgy, hogy a sorozatok nagy hányada egy olyan érában játszódik, amikben a filmek tanúlsága szerint Luke-nak kéne lennie az utolsó Jedinek. Eleve a hatból három élőszereplős sorozatnak már a címszereplője Jedi vagy Sith-jelölt (Obi-Wan Kenobi, Ahsoka, The Acolyte). De az animációs érával is ez a helyzet, hiszen a Resistance, a The Bad Batch és a Rebels sem készülhetett el ezek nélkül, pedig aztán mindháromban lett volna lehetőség kihagyni őket. Kétféle film és sorozat készült eddig: amiben Jedi és Sith a főszereplő, vagy amiben semmi szükség Jedire és Sith-re, mégis belepakolják őket. Szó szerint képtelenek fénykard és Jedi/Sith/XY Erőhasználó nélkül Star Wars produkciót készíteni.

Az Andor eddig a kívételt erősítő szabály, de a második évadban bőven van tér arra, hogy Palpatine megjelenjen, ami ráadásul a történet egy pontján (ha benne lesz az, amit várok) legalább annyira indokolt és szükséges lesz, mint Tarkin megjelenésének a Rogue One-ban.

A te szemszögedből elég sok Jedi és Sith volt. De A klónok háborúja animációs sorozat volt Az Akolitus mellett, ami nagy számban mutatott Jediket. A többi alkotásban kevesen voltak mindig. Kivétel az Obi-van, meg a Lázadók, vagy az Ahoka még. De hát A mandaloriban is nem egy fénykardforgató Grogun van a hangsúly és csak elvétve köszöntek be fénykardforgatók. A folytatás-trilógiában ismételték az egy jó Jedi vs egy központi sötét Erőhasználó ellentétet. Az eredeti trilógiában Luke és Vader, a folytatásban Rey és Kylo Ren. A folytatás-trilógiában az Erő-használók alap-felállása ugyanaz volt, mint az eredetiben.

Egy Régi Köztársaság sorozatban, vagy filmben az Erőhasználók számának és szerepének kb. olyannak kéne lennie, mint az Akolitusban, sőt az Akolitushoz képest is többet kéne mutatniuk - értelemszerűen a Sithekből.

Szerkesztve: - Darth Revan9
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A te szemszögedből elég sok Jedi és Sith volt.

Ez nem az én szemszögöm, ez ott van a sorozatban. Szerintem mindenki ugyanannyi Jedit és/vagy Sith-et lát, mint én. :) 

És azért na, mivel a sorozatok nagyja olyan érában játszódik, ahol egy Jedinek kéne lennie, ehelyett van lassan egy tucat, hát az bőven sok. Nekem ne mond, hogy nem akarnak sok Jedi/Sith sztorit megalkotni, amikor olyan sztorikba tolnak bele egyre több újat, ahol 1-nél többnek nem is szabadna lennie. Legfeljebb akkor, ha az az egy Jedi tanítványt fogad. De jelenleg az utolsó Jedinek egy tanítványa sincs, de kábé mindenki másnak van. Ahsokának, Baylannak, Kanannek, szerintem most, hogy visszatért, könnyen lehet, hogy Ezra is padawanjáúl fogadja Jacent. 

 

24 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Az Akolitus mellett, ami nagy számban mutatott Jediket. A többi alkotásban kevesen voltak mindig. Kivétel az Obi-van, meg a Lázadók, vagy az Ahoka még.

:lol: Hát ez vicc, leírod, hogy mindig kevés volt, aztán gyorsan felsorolod a sorozatok kábé felét, amiben nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

33 perccel korábban, Odumin írta:

Nincs az emberiséget lefedő statisztikám. :) Te mit tekintenél megbízható forrásnak/adatnak?

Nincs ilyen forrás. :) Egyén és baráti kör függő, amiből nem lehet globális következtetést levonni. 

 

@Dzséjt in universe érthető miért vannak lépegetők. Kívülről nézve jobban látszik a probléma. Amúgy a TCW esetében is jogosan háborodtam fel. És bár tetszett a Rebels, az elődje hideg lába nyomába nem érhet. Amolyan szegény ember TCW-je.

Elájulni meg nem fogok mindentől. Ezt észre fogod venni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ez nem az én szemszögöm, ez ott van a sorozatban. Szerintem mindenki ugyanannyi Jedit és/vagy Sith-et lát, mint én. :) 

És azért na, mivel a sorozatok nagyja olyan érában játszódik, ahol egy Jedinek kéne lennie, ehelyett van lassan egy tucat, hát az bőven sok. Nekem ne mond, hogy nem akarnak sok Jedi/Sith sztorit megalkotni, amikor olyan sztorikba tolnak bele egyre több újat, ahol 1-nél többnek nem is szabadna lennie. Legfeljebb akkor, ha az az egy Jedi tanítványt fogad. De jelenleg az utolsó Jedinek egy tanítványa sincs, de kábé mindenki másnak van. Ahsokának, Baylannak, Kanannek, szerintem most, hogy visszatért, könnyen lehet, hogy Ezra is padawanjáúl fogadja Jacent. 

 

:lol: Hát ez vicc, leírod, hogy mindig kevés volt, aztán gyorsan felsorolod a sorozatok kábé felét, amiben nem.

A Mandalori 1-3. évadában, a Boba Fett könyvében, az Andorban meg kevesen voltak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szóval, a lényeg, amit mondani akartam, hogy Az Akolitus kaszája bezárhatja a kaput a Régi Köztársaság előtt is, mert a Disney-nél úgy gondolhatják nincs szükség sok Erőhasználót felvonultató történetekre, illetve csak olyan sztorikra van szüksége, ahol az Erőhasználók szerepes kisebb, esetleg csak ismert Erő-használókra van igény.

Szerkesztve: - Darth Revan9
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Elájulni meg nem fogok mindentől. Ezt észre fogod venni.

Nem szeretném észrevenni, mert ami neked nem tetszik, az nekem már rég nem tetszik, mivel kettőnk közül én vagyok a kritikusabb. :para: De eddig hála az égnek jóóóóóóóóóóóval kevesebb az olyasmi, ami hidegen hagy vagy nem tetszik, mint az olyasmi, amit imádok.

 

27 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kívülről nézve jobban látszik a probléma.

Kívülről látszik egy probléma, de azt nem azok a művek képezik, amik már azelőtt is ezzel mentek. A probléma nem a Mandoverzummal van, aminek mindig is az volt a célja, hogy az ep6-ot köti össze az ep7-tel, és az ep7 miatt ilyen téren meg vannak kötve a lehetőségei. Ez már akkor így volt akkor is, amikor a The Acolyte még csak gondolat volt Headland kobakjában. A probléma még csak ez után jöhet, HA jön. HA bejelentenek egy olyan új sorozatot, ami független a Mandoverzumtól, de ugyanebben az érában vagy az ep3-4 közötti időszakban játszódik. (És most nem a pletykált Ventress animációs sorozatra gondolok, mert ha létezik, még abba is jóval a The Acolyte bemutatója előtt vágtak bele). Vagy, HA a Mandoverzumot magát nyújtják tovább indokolatlanul. Vagy HA kukázzák a Rey és az első Jedi filmeket. Sőt a Rey-film még nem is annyira, hiszen az is Rey Skywalkerről szólna, szóval a Skywalker Saga új etapja. A The Mandalorian and Grogu nem része ennek a képletnek, mert egy olyan széria eleme, ami jóval a The Acolyte előtt indult, és már ennek a filmnek az elkészítését is azelőtt a fejükbe vették, hogy megismertük volna a Sol nevet - igaz, akkor még The Mandalorian 4. évad formájába. És valójában ez az egy valami adhat okot az aggodalomra: hogy egy évadból gyúrtak filmet. Nem jó ómen. De annak sincs a The Acolyte-hoz köze.

The Acolyte hatásait majd olyan projekteken mérhetjük le, amik ez után kerülnek tervezőasztalra, amikbe már a sorozatból levont következtetések tudatában vágnak bele, és olyan döntéseken, amiket ezután hoznak meg. Nem olyan műveken, amik már léteztek, mielőtt a szériát bemutatták vagy már rég készülőfélben voltak. Semmi okod nincs a The Mandalorian and Grogut rugdosni a The Acolyte miatt, mert az akkor is ilyen lenne, ha történetesen a The Acolyte minden idők legsikeresebb SW sorozata lett volna és látatlanban már az 5. évadra is előkészítik a szerződést.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  

15 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Szóval, a lényeg, amit mondani akartam, hogy Az Akolitus kaszája bezárhatja a kaput a Régi Köztársaság előtt is, mert a Disney-nél úgy gondolhatják nincs szükség sok Erőhasználót felvonultató történetekre, illetve csak olyan sztorikra van szüksége, ahol az Erőhasználók szerepes kisebb, esetleg csak ismert Erő-használókra van igény.

Mint írtam, ez nonszensz. Ha be is zárják a kaput a régi Köztársaság sztorijai előtt, az nem egy olyan abszurd és teljesen alátámaszthatatlan feltételezésből fog jönni, hogy nincs szükség Erőhasználókra. Pont, hogy azt mutatja a Disney éra, hogy még oda is beleteszik biztos, ami hótzicher az Erőhasználókat, ahol semmi szükség rájuk. Szóval, ha valami garantált, az pont az, hogy egyre több Erőhasználó lesz. Hogy az időben előre vagy vissza haladva, az már jó kérdés, mert igazából a régi Köztársaság és az ep9 utáni éra is lehetőséget ad ilyen felállásra.

De kezdhettük volna azzal, hogy a The Acolyte törlése sem jelenti azt, hogy most aztán huss, maradunk az OT-ST vonalon. Még az sem lehetetlen, hogy teljesen más formában folytatódik a széria története. Nem is kell házon kívülre nézni. Öt évad után kaszálták a Rebels-t, aztán az Ahsoka képében kaptunk egy hatodik évadot. És igazából, ha belegondoltok, a The Mandalorian is törölve lett. Nincs több évad, nem jelentettek be folytatást. Ez a sorozat innen nézve el lett kaszálva. A negyedik évad mozifilm formájában valósul meg és sehol sem esett szó arról, hogy a sorozat valaha is kap majd egy ténylegesn negyedik évadot. Szóval még az sem kizárható, hogy ezután leülnek Headlanddal megbeszélni, hogy az ötletei átvihetőek-e mozifilmmé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Dzséjt írta:

  

Mint írtam, ez nonszensz. Ha be is zárják a kaput a régi Köztársaság sztorijai előtt, az nem egy olyan abszurd és teljesen alátámaszthatatlan feltételezésből fog jönni, hogy nincs szükség Erőhasználókra. Pont, hogy azt mutatja a Disney éra, hogy még oda is beleteszik biztos, ami hótzicher az Erőhasználókat, ahol semmi szükség rájuk. Szóval, ha valami garantált, az pont az, hogy egyre több Erőhasználó lesz. Hogy az időben előre vagy vissza haladva, az már jó kérdés, mert igazából a régi Köztársaság és az ep9 utáni éra is lehetőséget ad ilyen felállásra.

De kezdhettük volna azzal, hogy a The Acolyte törlése sem jelenti azt, hogy most aztán huss, maradunk az OT-ST vonalon. Még az sem lehetetlen, hogy teljesen más formában folytatódik a széria története. Nem is kell házon kívülre nézni. Öt évad után kaszálták a Rebels-t, aztán az Ahsoka képében kaptunk egy hatodik évadot. És igazából, ha belegondoltok, a The Mandalorian is törölve lett. Nincs több évad, nem jelentettek be folytatást. Ez a sorozat innen nézve el lett kaszálva. A negyedik évad mozifilm formájában valósul meg és sehol sem esett szó arról, hogy a sorozat valaha is kap majd egy ténylegesn negyedik évadot. Szóval még az sem kizárható, hogy ezután leülnek Headlanddal megbeszélni, hogy az ötletei átvihetőek-e mozifilmmé.

Nem biztos, hogy nonszensz. Ebből a szempotnból Rixonnal értek egyet, mely szerint a Disney képes rossz következtetéseket is levonni. Bárcsak nonszensz lenne, amit írtam, de sajnos nem vagyok róla meggyőződve. Kiderül az elkövetkezendő éveken belül.

Egyébként a Lázadók 4 évados volt, nem öt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Nem biztos, hogy nonszensz. Ebből a szempotnból Rixonnal értek egyet, mely szerint a Disney képes rossz következtetéseket is levonni. Bárcsak nonszensz lenne, amit írtam, de sajnos nem vagyok róla meggyőződve. Kiderül az elkövetkezendő éveken belül.

Rossz következtetés és rossz következtetés között is van különbség, például, ha az egyik alaptalan, a másiknak meg azért van reális alapja. Az, hogy a birodalmi éra népszerű, nem alaptalan, mert tényleg az. Amit te írsz, az minden szempontból alaptalan és tények igazolják ezt. A Disney is látja, hogy fénykarddal lehet mindent eladni, ezért teszik bele mindenhová akár még Jedi vagy Sith nélkül is, de azok sem maradnak sokáig távol. Hát még a Star Wars Jedi: Fallen Order sem annak indult, ami lett, a Respawn egy csempészt akart középpontba teljesen más sztorival (szerintem ebből a tervből lett az Outlaws), de a Disney leállította őket, és közölte: vagy Jedi lesz a főhős vagy nem készítenek Star Wars játékot. Üzleti alapon sincs értelme annak, amit te írsz. Semmivel sem tudod alátámasztani a saját magad félelmeiden kívül, de azok meg nem relevánsak.

 

3 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Egyébként a Lázadók 4 évados volt, nem öt.

Igaz, köszi a korrekciót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nahát látom itt gyorsan minden jó lett. :cool: Tegnap még doomsday ma már nem is úgy van az. Szerintem pár nap se kell, és már a többség bólogatni fog ehhez a döntéshez, hisz nem is lehetett volna másképp. :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

38 perccel korábban, Dzséjt írta:

Rossz következtetés és rossz következtetés között is van különbség, például, ha az egyik alaptalan, a másiknak meg azért van reális alapja. Az, hogy a birodalmi éra népszerű, nem alaptalan, mert tényleg az. Amit te írsz, az minden szempontból alaptalan és tények igazolják ezt. A Disney is látja, hogy fénykarddal lehet mindent eladni, ezért teszik bele mindenhová akár még Jedi vagy Sith nélkül is, de azok sem maradnak sokáig távol. Hát még a Star Wars Jedi: Fallen Order sem annak indult, ami lett, a Respawn egy csempészt akart középpontba teljesen más sztorival (szerintem ebből a tervből lett az Outlaws), de a Disney leállította őket, és közölte: vagy Jedi lesz a főhős vagy nem készítenek Star Wars játékot. Üzleti alapon sincs értelme annak, amit te írsz. Semmivel sem tudod alátámasztani a saját magad félelmeiden kívül, de azok meg nem relevánsak.

 

Igaz, köszi a korrekciót.

Ezek a félelmek nem csak bennem vannak meg, hanem másokban is. Láttam, hogy mások is eljutottak eddig gondolatban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ezek a félelmek nem csak bennem vannak meg, hanem másokban is. Láttam, hogy mások is eljutottak eddig gondolatban.

Attól, hogy mások is félnek ettől, az nem lesz releváns.

 

26 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nahát látom itt gyorsan minden jó lett. :cool: Tegnap még doomsday ma már nem is úgy van az. Szerintem pár nap se kell, és már a többség bólogatni fog ehhez a döntéshez, hisz nem is lehetett volna másképp. :D

Van, aki gyorsabban átesik a gyász állomásain, mint mások. :D 

Amiket leírtam, tartani fogom, ha csak tényleg nem folytatódik a sztori más (nekem tetsző*) módon: elb*szott egy döntés volt, kicsit sem tetszik, rossz jelnek is veszem. Viszont ettől még realista vagyok és az érzelmi ködfátylon túl azért a racionális részt is látom. Rövid távú üzleti szempontból a döntés jó. Ezt józan paraszti ésszel meg lehet érteni, hiszen az a pénz, amit egy 2. évadra költöttek volna, biztosan a zsebükbe marad és másra fordíthatják. Talán egy még jobb sorozatra. Az ugyanúgy benne van a pakliban.

Hosszú távon kétségeim vannak, hogy ennek jó hozománya lesz, de remélem, rám cáfol az élet. Nem vagyok jós, csak rosszak a tapasztalataim. De ettől függetlenül a Disney és a Lucasfilm előtt még bőven vannak opciók eme sztori folytatására. Hogy élnek-e ezekkel az opciókkal azt se te, se senki más, aki nincs ott a vezetőségben, nem tudja megmondani. Sőt jelenleg még szerintem a vezetőség sem.

Nekem, mint rajongónak, aki abból az üzletből egy fityinget sem lát, sőt az én pénzem kerül az ő pénztárcájukba, és nem kapom meg, amiért reményeim szerint fizettem, nos, kedves Disney:

fu middle finger GIF

 

*Más cím alatt mozgóképes formában, mert a képregényt és a könyvet dugják fel a hátsó felükbe.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

43 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nahát látom itt gyorsan minden jó lett. :cool: Tegnap még doomsday ma már nem is úgy van az. Szerintem pár nap se kell, és már a többség bólogatni fog ehhez a döntéshez, hisz nem is lehetett volna másképp. :D

 

 

 

Pont jó hogy írod ezt. Nézd, attól hogy átkozódunk és haragszunk a törlés miatt nem fog megváltozni semmi. Nem fogják holnap bejelenteni a második évadot. Pont ma gondoltam arra hogy lezárom magamban a dolgot mert semmi értelme hogy idegesítsem magam tovább rajta. ha ídeges vagyok a döntéstől akkor is ez van. Nem vagyok  a Disney elnöke illetve a többségi részvényese sem és nem tudok rajta változtatni. Valljuk be, azért bosszantó a döntés mert úgy lett vége az első  évadnak hogy rengeteg kérdést nyitva hagyott és fontosakat. A Kenobinál nem zavart minket hogy nincs második évad mert kerek egész a történet. Ha az Acolyte első évada is kerek egész történet lenne, kevésbé bosszantana minket. Ez viszont érzelmi kérdés, nem racionális. A döntés óta a negatív érzelmek írányítanak minekt ami szélsőséges reakciókba torlódik( Disney + lemondása, nem érdekelnek az új sorozatok stb).  Na ezért határoztam ma el hogy ezt én befejeztem mert nem visz előre.

Született egy döntés aminek a háttteréről semmit nem tudunk. Mi átlagemberek nem látunk bele egy gigavállalat működésébe, iletve vezetői döntések hátterébe. Azért Igert sem irígylem, neki a részvényeseknek meg kell feleni, brutális sok ember megélhetése függ az ő döntéseitől, nem lehet könnyü. Pillanat alatt tönkre lehet tenni egy világcéget akár egyetlen rossz döntéssel(lsd Nokia) Mi azt fel sem fogjuk hogy mekkora súlya van és milyen következménye(akár negatív) egy vezetői döntésnek. Nekem nagyjából azt kell eldöntenem hogy metróval vagy busszal menjek a belvárosba. Ha tévedek bukok fél órát, semmi nem változik. De ha Iger téved akár bukhat minden.

Megértelek teljesen hogy dűhít a dolog, de már napok óta azt veszem észre hogy hergeled magad rajta. Sok értelme hosszú távon nincs. Pár nap alatt az ember kidühöngi magát aztán lép egyet előre. Az élet megy tovább és rengeteg negatív dolgot fog még elénk dobni. Igen én is temettem az sw-t a bejelentés óta, de rájöttem hogy az csak a törlés miatti dühöm szélsőséges megnyilvánulása volt. Ettől persze nem tartom jónak a döntést, de elfogadtam. 

 

Akit viszont nagyon sajnálok az Leslye Headland. Tavaly Londonban egy nagyon szimpatikus hölgyet ismertünk meg a személyében. Látszott hogy szereti és érti az sw-t. Most már az Acolyte kapcsán is láttuk.

Szegény szívvel -lélekkel csinálta ezt a sorozatot és megbukott.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Frenkie írta:

Megértelek teljesen hogy dűhít a dolog, de már napok óta azt veszem észre hogy hergeled magad rajta. Sok értelme hosszú távon nincs. Pár nap alatt az ember kidühöngi magát aztán lép egyet előre. Az élet megy tovább és rengeteg negatív dolgot fog még elénk dobni. Igen én is temettem az sw-t a bejelentés óta, de rájöttem hogy az csak a törlés miatti dühöm szélsőséges megnyilvánulása volt. Ettől persze nem tartom jónak a döntést, de elfogadtam. 

+1

 

Ez a hely azért jött létre hogy konstruktív beszélgetéseket folytassunk és arról beszéljünk ami tetszik, nem pedig azt ekézzük konstans mód, ami nem. 

 

Született egy pénzügyi döntés, ami minket negatívan érint. De nem látjuk a pontos számokat, más sorozatok vélt / valós felfutását a premiert követően, ezek nélkül spekulálni lehet ugyan de ködszurkálás az egész. Tudomásul kell venni hogy a Disney azt fogja finanszírozni, amiben lát pénzügyi potenciált. Nekünk könnyű innen megmondani mibe fektessék a pénzüket, de kibicnek semmi sem drága. Vagy úgy is mondhatnám, hogy más himbilimbijével könnyű verni a csalánt. Nem a mi pénztárcánk bánja. 

 

Ha van petíció vagy bármi ilyesmi, szívesen aláírom, ahogy eddig is aláírtam, de annak semmi értelmét nem látom, hogy durcizzak, meg megsértődjek mert egy nekem kedvezőtlen döntés született. 

 

Lehet nyugodtan újranézni az elmúlt 12 év termését, azt senki sem veszi el tőlünk, jövőre is jönnek sorozatok, lesznek filmek, ki tudja még lehet a Skeleton Crewból is kijön valami jó, de biztos vagyok benne hogy a következő években még bőven kapunk olyan tartalmat, ami után megnyaljuk mind a 10 ujjunkat. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

32 perccel korábban, Frenkie írta:

 

Pont jó hogy írod ezt. Nézd, attól hogy átkozódunk és haragszunk a törlés miatt nem fog megváltozni semmi. Nem fogják holnap bejelenteni a második évadot. Pont ma gondoltam arra hogy lezárom magamban a dolgot mert semmi értelme hogy idegesítsem magam tovább rajta. ha ídeges vagyok a döntéstől akkor is ez van. Nem vagyok  a Disney elnöke illetve a többségi részvényese sem és nem tudok rajta változtatni. Valljuk be, azért bosszantó a döntés mert úgy lett vége az első  évadnak hogy rengeteg kérdést nyitva hagyott és fontosakat. A Kenobinál nem zavart minket hogy nincs második évad mert kerek egész a történet. Ha az Acolyte első évada is kerek egész történet lenne, kevésbé bosszantana minket. Ez viszont érzelmi kérdés, nem racionális. A döntés óta a negatív érzelmek írányítanak minekt ami szélsőséges reakciókba torlódik( Disney + lemondása, nem érdekelnek az új sorozatok stb).  Na ezért határoztam ma el hogy ezt én befejeztem mert nem visz előre.

Született egy döntés aminek a háttteréről semmit nem tudunk. Mi átlagemberek nem látunk bele egy gigavállalat működésébe, iletve vezetői döntések hátterébe. Azért Igert sem irígylem, neki a részvényeseknek meg kell feleni, brutális sok ember megélhetése függ az ő döntéseitől, nem lehet könnyü. Pillanat alatt tönkre lehet tenni egy világcéget akár egyetlen rossz döntéssel(lsd Nokia) Mi azt fel sem fogjuk hogy mekkora súlya van és milyen következménye(akár negatív) egy vezetői döntésnek. Nekem nagyjából azt kell eldöntenem hogy metróval vagy busszal menjek a belvárosba. Ha tévedek bukok fél órát, semmi nem változik. De ha Iger téved akár bukhat minden.

Megértelek teljesen hogy dűhít a dolog, de már napok óta azt veszem észre hogy hergeled magad rajta. Sok értelme hosszú távon nincs. Pár nap alatt az ember kidühöngi magát aztán lép egyet előre. Az élet megy tovább és rengeteg negatív dolgot fog még elénk dobni. Igen én is temettem az sw-t a bejelentés óta, de rájöttem hogy az csak a törlés miatti dühöm szélsőséges megnyilvánulása volt. Ettől persze nem tartom jónak a döntést, de elfogadtam. 

 

Akit viszont nagyon sajnálok az Leslye Headland. Tavaly Londonban egy nagyon szimpatikus hölgyet ismertünk meg a személyében. Látszott hogy szereti és érti az sw-t. Most már az Acolyte kapcsán is láttuk.

Szegény szívvel -lélekkel csinálta ezt a sorozatot és megbukott.

 

Nem hergelem magam rajta, csak nem tudok túllépni azon, hogy egy ilyen minőségi sorozatot csak úgy elkaszálnak. Mert még ha sz*r lett volna... De nem! Az egyik legjobb lett.

 

Elég összetett ez a dolog, nekem nem két nap elfelejteni ezt és homlokegyenest mást mondani, mint tegnap. Elnézést kérek érte. A magam részéről is sokat invesztáltam a sorozatba kb. a semmiért. Ezek után ha jön egy új széria azért hogy lelkesedjek majd ezek után? Biztos rinyálásnak tűnik részemről, meg sírásnak, de ez engem tényleg ennyire kiakasztott.

 

Az, hogy ez mit vetít előre  majd meglátjuk. Egyelőre nagyon levette a lelkesedésem az SW jövője szempontjából. Viszont senki szórakozását nem akarom elrontani, így ha nem tudom ezt magamban helyre tenni, nem fogok írni.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Nem hergelem magam rajta, csak nem tudok túllépni azon, hogy egy ilyen minőségi sorozatot csak úgy elkaszálnak. Mert még ha sz*r lett volna... De nem! Az egyik legjobb lett.

 

Elég összetett ez a dolog, nekem nem két nap elfelejteni ezt és homlokegyenest mást mondani, mint tegnap. Elnézést kérek érte. A magam részéről is sokat invesztáltam a sorozatba kb. a semmiért. Ezek után ha jön egy új széria azért hogy lelkesedjek majd ezek után? Biztos rinyálásnak tűnik részemről, meg sírásnak, de ez engem tényleg ennyire kiakasztott.

 

Az, hogy ez mit vetít előre  majd meglátjuk. Egyelőre nagyon levette a lelkesedésem az SW jövője szempontjából. Viszont senki szórakozását nem akarom elrontani, így ha nem tudom ezt magamban helyre tenni, nem fogok írni.

 

Nyugodtan írj, semmi gond. Amiket írtam azt magamról írtam. Mások vagyunk, valaki hamarabb túl lép rajta ,valaki nem. Abban tökéletesen egyetértek veled hogy nem kellett volna ilyen hamar a kaszát bejelenteni, legalább ezt az évet meg kellet volna várni hogy hátha felfut a sorozat nézettsége. De nem tették. Nem tudunk ellene tenni sajnos.. Abszolút nem érzek veled kapcsolatban semmi negatívumot mert ez ennyire megvisel.  Sőt sajnálom hogy erről kell diskurálnunk és nem a második évad lehetséges történetéről.

Én azért reménykedem hogy valamilyen formában fojtatják Qimir és Ma történetét beleszőve Plaqueist is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 08. 23. - 19:44, Dzséjt írta:

Na és ez az, ami miatt anno, a Disney felvásárlás után azt írtam, hogy a Star Wars-t is eléri majd egyszer a bukás szele. Kiröhögtek sokan, Ody többször is visszamondta nekem, de sajnos... A nyilak sajnos nem jó irányba mutatnak.

 

Nagyon érdekes ez az okfejtés, amit írtál, Dzséjt. Valóban fontos a kísérletezés, és annak párhuzamosan kell történnie a nosztalgiakörökkel, persze jó lenne, ha egyazon produktumban tudna megtörténni a kettő. Szerintem ez pl. a The Mandalorian s02-nek nagyon nagyon jól sikerült. Jófajta kísérletezés volt (és talán lesz is) a Visions is.

 

Ugyanakkor hiába más korszak, más szereplők, a The Acolyte szerintem jóval kevésbé mert elszakadni a klasszikus SW-trópusoktól, motívumoktól, szimbólumoktól, mint pl. az Andor. A kísérletezést szerintem inkább merészebb műfaji váltásokkal kéne megtenni, csak az, hogy vadonatúj szereplők vagy időszak van, nem garantálja ezt. Bár tagadhatlan, hogy nagyobb kreatív mozgástere lehet az alkotóknak tökúj figurákkal. Szerintem a TCW nagy sikerét ez is jelenti, hogy az akkori keretek között igenis az egyes történetszálakban nagy eltérések voltak műfajilag, és számtalan olyan klasszikus filmet, filmműfajt is megidéztek benne, amik addig nem voltak tipikusak az SW-ben: pl. a Kaiju-filmek a Zillo-sztorival, a heist movie-k a Hostage Crisis-szel, a hitchcocki suspense és a noir az 5. évad végével és az Order 66 szállal. De a droidos-voidos sztorival bejött a Pixar-szerű gyerekfilmes vonal is. Nagyon gazdag volt az egész, és rengeteg helyről tudott meríteni.

 

Egyébként én azt gondolom, hogy ikonikus SW-karakterek és időszak használata nem feltétlenül jelent nosztalgiát, amennyiben az az adott figura jól ki van találva, valami újszerű dolgot mesélünk el vele (és nem csak bedobva van, mint Yoda a The Acolyte utolsó részében). Pókembert és Batmant is számtalanszor újraértelmezték már, ugyanakkor ott nincs ilyen elvárás, hogy egy Pókember-film ne szerepeltesse már a Pókembert. Azt is elfelejtjük, hogy az SW könyvek, képregények még végtelenül sok tartalmat termeltek ki ugyanezekkel a figurákkal legends és kánon vonalon egyaránt, és rengeteg szuper dolog van azok között is.

 

Valahol az SW halálát maga a kánon, a kanonizáció jelentheti, hosszú távon. Hogy bizonyos dolgoktól, eseményektől nem térhetünk el. Így az újabb és újabb sorozatok és filmek a korábbi saga filmek által felrajzolt nagy történet lábjegyzetei lesznek csupán, mégha azok szellemes lábjegyzetek is lehetnek (mint pl a Zsivány Egyes). Az SW másik halálát a trilogiális szerkezet jelentette, amit jól felismertek, hogy kiüresedett. Biztosan jót tett volna történetmesélés szempontjából a sequeleknek is, hogyha nem csak 3 film van az események, figurák kibontására, mert ez strukturálisan ismét egy tézis-antitézis-szintézis hármashoz vezethet, holott még számos más dolgot, csavart léphettek volna meg a karakterekkel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Empire szerint is megérdemelt volna egy második évadot.

 

https://www.empireonline.com/tv/features/star-wars-the-acolyte-deserved-season-two/

 

"Eközben akik szerették a műsort, azokat cserbenhagyták... Volt egy történet, amit friss és új dologba vezette be a Star Wars- rajongókat. Ha nem újítják meg a show-t a 2. évadra, az olyan érzés, mint az elköteleződés visszautasítása a történet mellett; kreatív meghátrálás, beteljesületlenül hagyva a nézők személyes kötődését a folyamatban lévő narratívához. Persze, a The Acolyte – mint minden Star Wars sorozat – drága (állítólag 180 millió dollár). De a pénzügyi befektetés nem csak magának a műsornak a létrehozásában rejlik; ez a rajongók bizalmának, figyelmének és képzelőerejének erősítése a hosszú úton. Egy olyan kulturális erő, mint a Star Wars, nem engedheti meg magának, hogy cserbenhagyja rajongóit.

A csalódás tehát szeizmikus. Ami nem von le abból, amit a The Acolyte 1. évad adott nekünk. Üdítő képet mutatott be egy olyan galaxisról, amelyet már régóta ismerünk; a franchise legnagyszerűbb harci koreográfiája; kapcsolatok a mélyebb Expanded Universe-el; a High Republic (végének) nagy képernyős ábrázolása. Remélhetőleg idővel több rajongó értékelni fogja, amit a The Acolyte elért – vagy legalábbis törekedett rá. A Star Warsról alkotott vélemények ritkán maradnak statikusak; ez az út. De a Brendok Jedik által hozott döntésekhez hasonlóan az a döntés, hogy itt fejezzük be az Akolitot , hibás; talán végzetesen. Reméljük, hogy nem küld több Star Wars- rajongót a sötét oldalra."

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Pildi írta:

Bár ez a sajtóvisszhang elérne valamit.

 

5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Én is azt kívánom. Több ilyen cikk jöhetne.

Érdekes mennyire jól látják ezek a nagyobb sajtó orgánumok a helyzetet. Engem kicsit meglep, hogy nem vadkapitalista szemüvegen keresztül nézik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 08. 24. - 15:22, Darth Revan9 írta:

Andorban meg kevesen voltak.

Így is lehet mondani. :lol:

 

Elgondolkodtatott, hogy sokaknak akkor különleges valami, ha kevés van belőle. Elvész számukra a varázs, ha sok Jedi van? Oda a misztikum?

Nekem mást jelent a különleges, az Akolitus az. Valamennyire igaz, hogy többet markolt, mint amit végül meg is fogott, de pont ezért volt jó indításnak. Lehetne tovább építkezni.

 

Nagyon sok irányba indultak és most érezni, hogy ennyi felé nem tudnak már.

Az Akolitus jó irány lenne, maga a korszak, a karakterek mindenképp és sajnálatos lenne, ha egy anyagilag kevésébe gyümölcsöző sorozat miatt bezárnák ezt az ajtót. Hosszú távon mindenképpen az érné meg, ha jobban elmozdulnánk eddigi receptes könyvtől. 

 

2024. 08. 24. - 18:31, Ody Mandrell írta:

Elég összetett ez a dolog, nekem nem két nap elfelejteni ezt és homlokegyenest mást mondani, mint tegnap. Elnézést kérek érte. A magam részéről is sokat invesztáltam a sorozatba kb. a semmiért. Ezek után ha jön egy új széria azért hogy lelkesedjek majd ezek után? Biztos rinyálásnak tűnik részemről, meg sírásnak, de ez engem tényleg ennyire kiakasztott.

 

Neked tovább tart. :hug: Nekem segített, amit I Dzsongdzse nyilatkozott és, hogy nem vagyok egyedül. Látszik, hogy nem egységes a rajongói bázis és egy réteg belső gyermekét most megbántották. Emlékszem jó pár lukas évre, amikor csak könyvek voltak. El voltunk kényeztetve az elmúlt években. Lehet a tévés frontról most a mozik irányába fordulnak. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.