Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Most nézem, hogy talán kissé felesleges a mellékkarakter kategória hisz van legjobb férfi és női mellékszereplő is. :) De most már maradjon, csak észrevételeztem.

Van két férfi színész és két női színész kategória - itt első sorban a színészi teljesítmény kellene számítania. Ezen kívül van egy főkarakter és mellékkarakter kategória. Ezeknél a karakter számít és nem a színészi játék. Hol érzel duplikálódást?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
47 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ilyen szemszögből már van létjogosultsága. Csak a szavazók is így nézzék, és ne csupán karakter szinten. :)

Ez megint csak ilyen Aranyfénykard hagyomány. A szavazólapon külön lesznek úgyhogy remélhetőleg mindenki összekapcsolja majd, hogy az egyik a színész a másik a karakter.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Gafznak minden jelöltre miért kellett leszavazni a 456-nál?

@Donát szerintem máris törölheted az ominózus szavazatait.

Egyszerűbb lenne, ha normálisan szavazna. Ha nem teszi meg, akkor mindegyik értékből levonunk 1-et, a lényegen nem változtat.

Animated GIF

Hozzászólás ideje:

Az előbb esett le hogy a "Legjobb állat" kategóriából a Vulptex / kristályróka kimaradt.

Hozzászólás ideje:

@Donát, a járművelnél szeretnéd, ha mind a huszat kitölteném, vagy nem baj, ha nem lesz meg mind a húsz? A jelöltlistám alapján dolgozom, úgy viszont éránként nincs meg a húsz. Persze ott direkt visszafogtam magam, ugyanakkor az OT esetében valószínűleg még én sem tudnék huszat összehozni, mert felszíni járművek terén elég karcsú az a trilógia (csak kettőt hagytam ki, a T-16-ost és egy háttérben öt másodpercig sem látható járművet).

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

@Donát, a járművelnél szeretnéd, ha mind a huszat kitölteném, vagy nem baj, ha nem lesz meg mind a húsz? A jelöltlistám alapján dolgozom, úgy viszont éránként nincs meg a húsz. Persze ott direkt visszafogtam magam, ugyanakkor az OT esetében valószínűleg még én sem tudnék huszat összehozni, mert felszíni járművek terén elég karcsú az a trilógia (csak kettőt hagytam ki, a T-16-ost és egy háttérben öt másodpercig sem látható járművet).

Nem muszáj húsz. Lehet kevesebb is. :) 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egyre jobban formálódik bennem az ötlet, hogy minden kategóriában egy dobogót kelljen összeállítani majd az Aranyfénykard szavazóknak.

Végül is lesz (majdnem) minden kategóriában 9 jelölt. Ezek közül kéne kiválaszani a 3 legjobbat és egy dobogót összerakni. Az első hely érne 5 pontot, a második hely 3-at a harmadik hely 1 pontot a helyezés nélküliek pedig értelemszerűen 0-át. A top 3 kiválasztásra keresnék valami online kérdőíves megoldást - szívesen veszem az ötleteteket mert tudom, hogy ilyeneket szoktunk használni a TCW, Mandalorian, Bad Batch szavazásokhoz is - majd a szavazás után kiexportálnám a beérkezett voksokat. A pontösszesítés mehetne excelben.

Szerintem így felhasználóbarátabb lenne a szavazás (csak 3-at kell választani és rangsorolni nem 9-et) és nem félek attól, hogy a végén ne jönnének ki a különbségek a jelöltek között. Döntetlen esetén a több 1. hely, a több 2. hely és végül a több 3. hely döntene. Ha minden egál, akkor pedig holtversenyes győztest avatnánk, az sem feltétlenül nagy baj amúgy.

Mit gondoltok ezzel kapcsolatban?

Hozzászólás ideje:

Egyszerűség szempontjából nem rossz ötlet, de talán izgalmasabb lenne ha mindegyik jelöltet kellene pontozni. 

Az online szavazási felülettel az a gond, hogy tudtommal csak egyre lehet szavazni, így az semmiképpen nem jó a többes szavazáshoz.

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az online szavazási felülettel az a gond, hogy tudtommal csak egyre lehet szavazni, így az semmiképpen nem jó a többes szavazáshoz.

A crowdsignalon, amit a többi szavazáson is használunk, beállítható, hogy egy kategóriába több dologra is lehessen szavazni, sőt még az is, hogy egy ember minimum és maximum hány jelöltre szavazhat a kategóriában.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Egyszerűség szempontjából nem rossz ötlet, de talán izgalmasabb lenne ha mindegyik jelöltet kellene pontozni. 

Szerintem ez egy kompromisszumos megoldás az egyet lehet csak választani vs. az összeset pontozzuk között. Szerintem a dobogó elegendő lenne egy reális kép kirajzolásához és annyira nem is szúrjuk magunkat tökön, hogy csak egyet kell valahogy választani a 9-ből. :) 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Surveymonkey már találtam rá megoldást is. Apró szépséghiba, hogy 11000 forint lenne az a plan, amiben benne van a szükséges feature. Ennek hiányában lehet hogy marad a sorrendbe rakás, csak az több utólagos számolgatással jár majd.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Minden kategóriában megvannak végre a jelöltjeink! :clap: 

A következő lépés, hogy megcsinálom (megcsináljuk) a szavazólapot és várhatóan december 1-gyel indulni tud a szavazás amire kb. 2 hét lesz.

A kérdésem az, hogy mikor legyen a díjátadó. Mindenképpen még az idén szeretném, hiszen ez volt az év eleji ígéret is. :) 

Az egyik lehetőség az, hogy december 18 szombat, a másik lehetőség hogy a dec 27-31 közötti napokon valamikor. Ezek hétköznapok, de sokan lesznek szabadásgon két ünnep között. A díjátadó mindenképpen este lenne olyan 8 órai kezdettel.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.