Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Doctor Who - Hát ez MESTERMŰ volt. Lehet hogy elhamarkodom, de most nálam ez benne volt a három legjobb DW részben EVER. Ahhoz persze hogy ez így is maradjon kell egy hasonló kaliberű folytatás, de most nem tudok mást mint emelem a kalapom.

Itt megjegyezném hogy óriási szkepticizmussal vártam az epizódot, amire az előzetes még kicsit rá is tett: mostanában azt vettem észre, hogy ahányszor Moffat valami nagyot akar mutatni akkor jönnek a különféle alternativ idővonalak amikben csak olyasmi történik amire aztán szinte senki nem emlékszik, meg össze vissza ugrálunk térben és időben. Ez viszont úgy verte laposra a mai sci-fi film felhozatalt és volt hátborzongatóan jól összehozva hogy hellyel közel lineárisan ment előre. Wow!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Doctor Who - ez tényleg

Mester-mű

volt! Az ötödik évad fináléja óta nem láttam ilyen szépen összerakott záró duplarészt (eddig legalábbis). Örülök, hogy Moffat végig egyben tudta tartani, pedig sokszor féltem tőle, hogy szétszalad a ménes, mint ahogy az tényleg többször megesett újabban.

Sajnálom, hogy képeken ellőtték a cybermeneket, mert így a dark water trükkjének leleplezésekor rögtön kiderült, hogy cybermenek vannak a tankokban. (Illetve abból is, hogy még a tankok leeresztése előtt tisztán hallatszott a cybermenek zenei témája.) Viszont a Mesterre nem gondoltam volna soha, csak amikor előjött, hogy két szíve van. Szerintem jó ötlet volt nőként visszahozni, mert valóban nem kéne a Doktort nőként regenerálni, de a Mestert nyugodtan lehet. És a színésznő nagyon jó volt! Ennyire félelmetesen, nagyszabásúan őrültnek még sose láttam a Mestert. John Simm ehhez kevés volt, Derek Jacobi pedig, hiába zseniális (egy szemvillanással változik át, szó szerint), csak pár percet kapott.

Már csak az a kérdés, hogy innen hogyan tovább? A Mester timelord technológiát használ, és elég bonyolult rendszert épített ki, tehát feltehető, hogy megtalálta az utat a zsebuniverzum és a miénk között. Erre utalhat esetleg a Nethersphere logója, a nagy körön a kis kör. Ha ez így van, ezt az utat a Doktornak le kellene zárnia az évadzáróban, mert úgy gondolom, nem most tér vissza Gallifrey. És így a Mestert sem kell kinyírni végérvényesen, visszakerülhet ő is a többiekhez, és kereshetnek más utat. :) Ja, meg valahogy ki kell pucolni a cymbermeneket a Földről. Lesz dolga a Doktornak, mit mondjak.

Szerkesztve: - SimonZ
A hozzászólás linkje

A feketelista: Az első szezon letudva. Nagyon frankón összehozták. Jön is a következő szezon.

Erősen éreztem egy ideje hogy Lizzy kinyírja Tomit és elégedett vagyok hogy úgy is lett. Már az elejétől kezdve nem volt szimpi az a pacák. Jó nagy szemétláda volt.

S02E01-02: Egész jól indult ez a szezon.

Red klasszul intézte a dolgokat de Lizzy se panaszkodhat. Ügyesen tető alá hozta a feleség-lóvé cserét.

Remélem azért a Berlin-szál nincs még befejezve.

Szerkesztve: - Rog
A hozzászólás linkje

Red tényleg nagy arc. Bírom ahogy tök lazán rendezi sorait és hajtja olykor-olykor a saját malmára a vizet. :cool:

Amúgy Ultron a másodlagos oka annak hogy elkezdtem nézni ezt a sorit. Érdekelt Jimmy bátyánk hangja és beszédstílusa. Úgy érzem tutin fogja nyomni a fazon az őrült robot szövegelését.

A hozzászólás linkje

Doctor Who 8x10... Átlagos volt, felejtsük el. Doctor Who 8x11 - aztakibebatyottősifoglalkozástvégzőédesanyukáját!

Én fel voltam már készülve Riverre, Jenny-re, Susanra, de a Mestertől most leültem, és leraktam pár ezer petét.

A hozzászólás linkje

- Flash 1x04 - nagyon jó! Nekem eddig ez jött be leginkább, gonosz Scofield adta :D De a vendégszereplő szöszinek is örültem.

- Arrow 3x04 - még jobb! Kíváncsi vagyok, mikor derül ki végre a gyilkos kiléte, mert kezd idegesíteni, hogy nem tudom.

- The Walking Dead 5x04 - filler, de nem rossz. A karakterépítés továbbra is ott van a szeren.

- Supernatural meg nem lesz a héten, de a 200. résznek ütnie kell majd.

A hozzászólás linkje

Doctor Who - évadzáró - Hát meg kell mondjam, nagyon vegyesek még az érzéseim. Drámailag volt benne pár iszonyú ütős jelenet, poén volt, a végkifejlet is tetszett, de néha a megvalosításon fogtam a fejem. Meg kell néznem még1x. Úgy érzem jelenleg hogy túl sok volt a lehetőség, de mégis kevéssel éltek. Lehet másodszorra jobban fog tetszeni, de így elsőre...nem ezt vártam az előző rész után. Holnap írok róla bővebben akkor írok róla majd az évadról is. Szerintem ha leüllepszik, jobban is fog tetszeni. :)

A hozzászólás linkje

Boardwalk Empire

Hát ennek is vége... :( Az utolsó három részt egymás után néztem meg. Az évad során érződött, hogy a készítők a nem várt kasza miatt kénytelenek gyorsan lezárni a történetet, ám ennek ellenére a sorozat nem vesztett semmit az értékéből, egy kerek egészet kaptunk. Az első epizódoknál a flashback-jeleneteket feleslegesnek tartottam, ám végül ezek is a helyükre kerültek. A történet körbe ért, egy bűnözői karrier felemelkedését és bukását láthattuk.

Szerintem a sorozat legnagyobb erősségét a korhű kosztümök, zenék, díszletek jelentették, emellett a szereplőgárda is kitűnő volt. Szívesen megnéznék egy Luciano-Lansky spin-off sorozatot, de akár a nagyszerű Stephen Graham által megformált Capone-val is lehet valamit kezdeni.

A hozzászólás linkje

Pár szóban értékelném a Doctor Who nyolcadik évadának a részeit:

1.rész - Deep Breath - Az első fél-háromnegyed óra borzasztó. Az effektek, a rendezés és a dumák egyenesen kínosak. Én eljutottam oda, hogy a századfordulós hármast (Jenny, Vastra, Strax) annyira meguntam, hogy annak örülnék a legjobban ha már sose látnánk őket. Szerencsére a rész idővel magára talál és a zárás már baromi jó. Az, hogy Capaldi és Jenna között kivételesen jó az összhang már itt lejött és főleg kettejük miatt 10/6

2.rész - Into the Dalek - Mióta Moffat átvette a "kormányzást" azóta minden dalek sztori baromi jó (igen, én még a Victory of the Daleket is szeretem). Ez sem kivétel: az effektek szemben a nyitó résszel itt kifejezetten jól megállják a helyüket, a Doktor pedig végre beindul és Capaldi megcsillogtathatja mit tud. A bedobott ötletek, meg a hangulat pedig végig a toppon vannak. Kíváló! 10/9

3.rész - Robot of Sherwood - Egy jó rész amit az újranézések csak egyre feljebb és feljebb tornásznak. Igazi kalandos hangulat és jó fajta humor 10/8,5

4.rész - Listen - Nagyon vártam már egy olyan Moffat részt, ami a megalomán nagybani sztori helyett valami egyszerűbb, személyesebb témával foglalkozik. Megkaptam és nem is kellett csalódnom. Instant klasszikus 10/10

5.rész - Time Heist - Sajnos a világ legbiztonságosabb bankja nem tűnik túl biztonságosnak (minek ez a rengeteg szellözőjárat amiken keresztül ilyen könnyű közlekedni?) és bár a kivitelezés picit lehúzza és a fordulatok jó része is könnyen kitalálható azért jó szórakozás volt 10/8

6.rész - The Caretaer - Azon részek egyike, aminél az alien fenyegetés másodlagos és végig a karaktereken van a hangsúly. Szerencsére ezek kiválóan vannak megírva, így: 10/9

7.rész - Kill the Moon - Imádtam az alapötletet, de maga a rész -a látványt leszámítva- rettentő gyenge. A legfőbb probléma vele, hogy ez egy korábbi Doctor Who sztori a Waters of Mars koppintása. Ami nem lenne baj, ha nem múlná alul majd minden elemében az elődjét. Ha már másolunk akkor azt tessék fantáziadúsan csinálni 10/4

8.rész - Mummy on the Orient Express - Tipikus példája a kiváló Doctor Who epizódnak: az alaptörténet első hallásra banális f*szság -a jövőben az Orient Express pontos másolatát űrturizmusra használják, az utasokat azonban egy múmia kezdi öldösni- a megvalósítás mégis annyira pazar, hogy az ember minden másodpercét issza. 10/9

9.rész - Flatline - Ez az a rész amitől igazán semmit nem vártam (emberek két dimenzióssá válnak? hű de izgi...) és talán épp ezért az egyik legkellemesebb meglepetés volt. Néhol nagyon vicces néha kellemesen horrorisztikus 10/9,5

10.rész - In the Forest of the Night - Az első tíz perc tetszett, de aztán hamar középszerűségbe fullad, az utolsó pár perc pedig úgy ahogy van veretes baromság. Az egyik leglustábban megírt DW zárás amit valaha láttam 10/4

11.rész - Dark Water - Első pillanattól az utolsóig lenyűgözött. Nem csak az évadnak, de az egész sorozatnak is az egyik legjobbja 10/10+

12.rész - Death in Heaven - Az epizódnak úgy a 95 százaléka egészen bravúros és baromi szórakoztató. Viszont van egy 5 százalék ahol durva hatásvadászatot érzek: ahol a világ szabályai alá vannak rendelve az aktuálisan kitalált drámának, ahol egy látványos jelenetért be van áldozva a logika. Úgy érzem: Moffatot néha fogságban tartja saját szentimentalizmusa. Viszont ennek az utolsó két résznek a gonosza az egyik legjobb akit valaha láttunk mióta ez a sorozat létezik. Arany minden egyes másodperc amikor képernyőn van 10/8,5

Ha az évadot kéne rangsorolnom, akkor azt mondanám: szerintem a 2005-ös újraindulás óta ez a harmadik legjobb a hatos és az ötös mögött.

A hozzászólás linkje

Egyetértek a lentiekkel a DW-évadot illetően. És nem hiszem, hogy bárki vitába szállna azzal, hogy a záró dupla gonosza zseniális. Önmagában is jól sikerült, és ahogy a színésznő eljátszotta, az egyenesen lenyűgöző.

Záró részhez

Szeretném még tovább nézni, ahogy "gonoszkodik". Nem igaz, hogy egy gombnyomásra eltüntették, ezen néztem a leginkább, persze negatív értelemben. Ennyi volt, slussz-passz? Végre volt egy baromi jó Mesterünk. Kérem vissza!

A hozzászólás linkje

Egyetértek a lentiekkel a DW-évadot illetően. És nem hiszem, hogy bárki vitába szállna azzal, hogy a záró dupla gonosza zseniális. Önmagában is jól sikerült, és ahogy a színésznő eljátszotta, az egyenesen lenyűgöző.

Záró részhez

Szeretném még tovább nézni, ahogy "gonoszkodik". Nem igaz, hogy egy gombnyomásra eltüntették, ezen néztem a leginkább, persze negatív értelemben. Ennyi volt, slussz-passz? Végre volt egy baromi jó Mesterünk. Kérem vissza!

Szerintem a fölényessége pont azt jelzi, hogy tudja: nem fog meghalni. Eddig ha a Mester sarokba lett szórítva akkor azért eléggé kétségbeesett. Engem inkább az lepett meg, hogy a Doktor elhiszi, hogy meghalt. Nekem az első gondolatom az volt, hogy beteleportálódott a saját Tardisába

A hozzászólás linkje

SZinte ugyanígy értékelném én is a részeket, talán csak az utolsó részt nem. Nagy csalódás volt nekem a Dark Waterhez képest. Az ötlet remek volt, de tele volt megvalósítási hibával. Még csak egyszer láttam, így nem tudok az összesre visszaemlékezni, amin fogtam a fejem, de

- Miért is kellett Clara-nak a Dokival maradnia Missy szerint? Miért tartotta őket együtt? - Hogy ő majd kihozza a Dokiból ezt az énjét a regenerálódásnál?

- Clara most terhes Dannytől vagy az egész idővonala újraíródik, és nem lesznek gyerekeik stb.

- A brigidi hogy hogy magánál volt és tudott segíteni a lányának? Pink még oké, meg lehet magyarázni, hogy ő még nem nyomta meg az érzelmi törlés gombot, de hát na...vagy az még előtte volt hogy aktiválódtak volna?

- Hogy szökött meg Missy Galifreyről?

- A két UNIT őr, végignézik ahogy Missy kiszabadítja magát, kijelenti hogy meg fognak halni, túlszul ejti a csajt és mozdulatlanul állnak amíg kinyírák őket? Végülis csak a leggonoszabb gonosztevő van a gép fedélzetén.

- A robotok miért akartak eljutni 1,3 rész, a Promise landre?

Már nem isemlékszem a többire ami a rész nézése közben eszembe jutott.

Ja és MOff lenyilatkozta, hogy az ilyen kaliberű gonosztevők sosem tünnek csak úgy el... :) Szal nem kell Missyt félteni.

Összességében nekem is nagyon tetszett az évad. 7,10es volt ami nagyon gyenge lett. De az összes többi remek volt, főleg a 8,9 és 11. Az előbbi kettőt ugyanaz a pasi írta, szóval figyeljünk majd oda rá a közeljövőben, és remélem még fog írni sok sok Doki részt. :) Capaldi zseniális doktor, az első pillanattól kezdve hozza a szintet, míg úgy érzem Matt-nek azért bele kellett az első évadban (5.) rázódni. Ettől függetlenül nekem mindig ő lesz A Doktor. Clarával is sokkal jobb az összhang, kémia mint Matt-tel volt szerintem, jól állt nekik ez az évődés, civakodás, beszólogatás. Bár azért néha úgy éreztem hogy Claranak sokkal több a szerepe, akár játékidőre is gondolok, mint PCnek, ami viszont eléggé zavart. Én is egy 8,5/10et adnék erre az évadra.

A hozzászólás linkje

Holnap talán majd bővebben is írok, vagy a karácsonyi rész után - ami így a beharangozóból ítélve valószínűleg pont olyan lesz, amiért nem fogok rajongani -, de ez az évadzáró nekem csalódás volt, és azt kell mondjam, hogy az évadtól sem dobtam hátast. Könnyen megeshet, hogy a következő évad dara státuszba kerül. Már ebben az évadban is voltak olyan részek, amiket csak jóval a premier után néztem meg. A 12. Doktort nem sikerült megszeretnem, a történetek nem voltak rosszak, de sokszor éreztem, hogy valami hiányzik, leginkább az a plusz, ami miatt szeretem a Doktor Whot. Nem igazán tudom megfogalmazni, mi ez a plusz, de ebben az évadban, ebben a Doktorban sok esetben nem találtam meg. Volt néhány zseniális momentum, de közel sem elég. Talán a hős momentum, talán az őrült fickó egy kék dobozzal életérzés, talán csak a felhőtlen mókázás, vagy talán mindez együtt véve.

A hozzászólás linkje

Korábban féltem a váltástól és komolyan számoltam vele, hogy Matt távozása egyben a DW rajongásom vége is lesz, de így visszanézve örülök a cserének. Matt mindig is az első számú lesz, de a hetedik évad második felében nagyon fáradt volt már, sokszor egyenesen kiábrándító. Capaldi nekem hozta azt az újszerű ízt, ami kellett ahhoz, hogy újra érdekeljen a DW.

Olyan szintű rajongónak viszont nem érzem magam, mint a hatos évadnál. Akkor a DW megtalálása olyan volt mintha a sorozatok szent gráljára akadtam volna. Amikor már azt hittem hogy nem lehet jobbat, érdekesebbet hozni akkor jött egy újabb rész és kivette a lábam alól a talajt. A hetes évaddal ez kimúlt és valszeg már nem is jön vissza. Matt utolsó részeinél már az is felötlött bennem hogy teljesen kifogok ábrándulni. Ahhoz jó volt a Capaldi féle váltás hogy ez ne történjen meg, de a DW egyre inkább a "csak egy sorozat" kategóriába esik. Még akkoris ha pokoli jó sorozat (és a Tennant érára így is köröket ver, amit mindig szerettem de sose rajongtam)

A hozzászólás linkje

Nálam is a hetedik évadnál kezdett kifújni a sorozat, de nekem sajnos Capaldi sem hozta meg a várt frissítést. Igazság szerint, szerintem Moffatnak kéne lelépnie. Én az ő sztorijait érzem fáradtnak, ebben az évadban akármit írt, abból valahogy hiányzott az a lendület, az a "hábazmeg" érzés, mint ami a régi epizódjaiban benne volt. Smith-szel együtt neki is mennie kellett volna. A hetedik és persze a Tennant-érát nem múlta alul ez az évad, de nálam is az 5-6. évad lesz szerintem az örök favorit.Bár azért a 7. évadban még többször megtaláltam azt a pluszt, amit most hiányoltam.

A hozzászólás linkje

Valami hasonlót én is érzek, de alapvetően nekem bejött a Tizenkettedik Doktor karaktere is és összességében az évadon is jól szórakoztam. Igen, talán olykor én is éreztem, hogy hiányzik valami itt-ott, de én javíthatatlan whovian vagyok, nincs mit tenni. És biztos vagyok benne, hogy ugyan talán az 5. - 6. évad szintjét nem mindig érték el mostanában, simán van még kraft a sorozatban és Moffatben is. (7. évad uccsó része, az 50. évfordulós különkiadás és a legutóbbi karácsonyi rész nálam olyan szinten abszolút perfect élmény volt, hogy elmondani nem tudom!)

Igazából a mi hozzáállásunkon és elvárásainkon is múlik a dolog. Pl: A The Walking Dead 5. évada bitang erősen indult és tartotta is ezt a szintet az első 3 részen át. Aztán a 4. és 5. részek már kicsit másmilyenek voltak, mást mutattak be illetve állítottak a középpontba, és a nézők egy jelentős hányada máris azt mondta ezekre a részekre, hogy sz@r. 3 rész alatt megszokta a néző azt a magas szintet, amivel az 5. évad indított, és az átlagosnak nevezhető részeket, amikre korábban nem fanyalgott, most azt mondja, hogy gyenge és sz@r. Pedig nem az, sőt!

Valami ilyesmit érzek kicsit a Doctor Who esetén is. Mi is mást várunk és talán másképpen, de a sorozat igazából az maradt, ami eddig is volt. A DW meglátásom szerint sohasem kínált ennél többet, csak sokszor képes volt olyan szinten meglepetést nyújtani és saját magához képest kiugróan jó részeket hozni, hogy a néző nagyon hamar és könnyen megszokja ezt, és ha nem kapja ezt a szintet nonstop, akkor húha, sz@r a sorozat és társaik elengedhetetlenül megjelennek. (Ezt az utolsó mondatot nem feltétlenül kell szó szerint érteni, lehet képletesen is... de egyes radikális hangok természetesen azonnal sz@roznak is, ha nem kapják a néhány részben valóban kiugróan magas színvonalat...) És a dolog nem ennyire fekete-fehér egyébként. Ha a részek nem kimagaslóan jók, akkor az nem jelenti azt, hogy instant sz@r részekről beszélünk. És az is kikerülhetetlen, hogy egy sorozatba ne csússzanak be filler illetve gyengébb, felejthető részek.

Egyébként alaposan átrágva Bomarr értékelését nem az jön le, hogy haldokolna a sorozat, nagyon nem. ;) Nyilván még csak véletlenül sem erre gondolt a kedves kolléga, amikor írta a sorokat, de Capaldinak ez volt az első évada. Igazából Ecclestonnak is több kellett volna 1 évadnál, és Tennant is az első évadában még csak szokta a szerepet... a 2 másik évad, ami vele jött már jobb volt nem is kicsit. Erre lehet mondani, hogy Smith-el már az első évad is remek volt, ami ugyan igaz, de a színész ott még szintén csak ismerkedett a helyzettel és a karakterrel, amit alakított. Sőt, szvsz bár nagyon szeretem az 5. évadot, közel sem mondanám a kedvencemnek. A 6. évad kiemelkedően jó volt és a 7. évadban is voltak iszonyú jó dolgok (már fent említettem is a totálisan abszolút favorit hármast) a 8. évad pedig összességében nálam mindenképpen erős volt, és talán azt is elmondhatom, hogy valamivel az 5. évadnál is jobban bejött, holott az 5. évadban vannak számomra nagyon kedves részek.

Összefoglalva nem érzem, hogy aggódnom kellene a sorozatért. Egy átlagosan erős szintet simán hozott az új évad, és szvsz fog még ennél erősebbet is produkálni. Moffat-et "ismerve" van még puskapor a tarsolyában bőségesen a továbbiakra. És ez az 'angol csoda' bővén fog még olyan szintű meglepetést tartogatni számunkra, amitől letesszük az arcunkat! ;)

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje

Szerintem a fölényessége pont azt jelzi, hogy tudja: nem fog meghalni. Eddig ha a Mester sarokba lett szórítva akkor azért eléggé kétségbeesett. Engem inkább az lepett meg, hogy a Doktor elhiszi, hogy meghalt. Nekem az első gondolatom az volt, hogy beteleportálódott a saját Tardisába

DW

Furcsa volt, hogy ennyivel elintézték a karaktert. Legyen úgy, ahogy írod.

A hozzászólás linkje

DW, Danny-témában nekem egy másik felvetésem akadt:

ha ő most meghalt, akkor hogy Orson hogy jön létre? Esetleg Clara terhes?

Amúgy az évad nekem kifejezettem bejött, Capaldoki is nyerő inkarnáció nekem, nagyon bejön a stílusa. Kicsit a Hatosra emlékeztet, ő volt még ilyen arrogáns típus :D

Egy másik kérdéshez:

Missy szerintem se halt meg, amikor egyértelmű lett, hogy ő a Mester, azonnal bevillant, hogy valószínűleg ő lehet a kulcs is Gallifrey-hez. Még ha most hazudott is, szerintem ebben a kérdésben még fontos szerepe lesz.

A hozzászólás linkje

Castle 7x06: na végre. Remek rész volt, szokásos Castle vs. misztikum/sci-fi. Eddig marha jó ez az évad.

Mindig is szerettem a "milyen lenne, ha nem lennék" sztorikat, és ez az egyik legjobb volt, amit csináltak. A végén az esküvő pedig kellemes lezárása volt egy korszaknak. Mondjuk pont a Castle-től nem vártam, hogy ezt csak úgy meglépik az évadban, arra számítottam, hogy az egész évadot végigviszok ezzel a "jajnemtommitörténtmajdcsakaztánesküvő" dologgal. De jól jött ki így.

Az viszont szerintem kicsit gáz volt, hogy már három hete azzal van tele a Castle Facebook oldala, hogy mi történik ebben az epizódban. Az esküvő képeit már két hete láttam, arról meg, hogy ez egy alternatív valóság epizód, már az évad előtt beszélt Fillion és Katic. Érdekes húzás, nem mondom...

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.