Wilde Hozzászólás ideje: Szombat 19:05 Hozzászólás ideje: Szombat 19:05 12 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Nézi valaki innen a Severence-t? Ennél furább, elvontabb sorozatot ritkán látni, talán még a Twin Peaks-en is túltesz. Két évad ment le úgy, hogy az embernek max. halvány sejtése lehet arról, mi ez az egész. Sok helyen unalmasnak tűnik, de mégse tudja otthagyni az ember. Érdekes, annyi szent. Az első évadot láttam és az nagyon tetszett, mintha úgy rémlene, hogy még írtam is itt róla, de a második évadot még nem láttam, de meg fogom nézni. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Szombat 19:08 Szerző Hozzászólás ideje: Szombat 19:08 2022. 12. 26. - 21:35, Wilde írta: Nekem idén a Severance tetszett a többi sorozat közül a legjobban, amúgy meg az Andor, úgyhogy nem csak az IGN-nél, nálam is az nyerne! Én csak ezt találtam @Wilde! A severance-ra kerestem rá, gondoltam ha hosszabban írsz róla legalább a címe benne van. Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Vasárnap 11:51 Hozzászólás ideje: Vasárnap 11:51 Na, megnéztem a 9. Hunyadi részt. Sokkal jobb volt mint az előző!!! A vége meg..... 😋 Spoiler Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: Hétfő 17:41 Hozzászólás ideje: Hétfő 17:41 2025. 04. 12. - 21:08, Ody Mandrell írta: Én csak ezt találtam @Wilde! A severance-ra kerestem rá, gondoltam ha hosszabban írsz róla legalább a címe benne van. Valahogy arra emlékeztem, hogy hosszabban írtam róla, de ezek szerint nem... majd a második évadról mindenképpen írok. 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: Hétfő 22:31 Hozzászólás ideje: Hétfő 22:31 The Last of Us - 2x01 Nagyjából azt hozta a nyitány, amit az 1. évad alapján vártam: továbbra is egy a játéktól számos ponton eltérő, néhol viszont azt hűen másoló adaptációt. Bár nagy vonalakban követjük a fő cselekményt, számos idővonalbeli variálás már most megtörtént. Talán @Dzséjt egy későbbi posztban, majd összeszedi a különbségeket, mint az 1. évadnál. Összességében nem volt gondom ezzel a viszonylag lightos, felvezetés jellegű kezdéssel. Bár a castinggal továbbra sem tudok megbarátkozni (és most finoman fogalmaztam), főként Ellie esetében. Szerintem egy karakternek ugyanolyan fontos meghatározója a külsőség, mint a belső jellemvonások. Spoiler Viszont a stalker első felbukkanása a szupermarketben legalább olyan hatásos volt, mint az 1. évadban a clickeré. Bár az furcsa volt, hogy a jacksoni tanács most hallott először erről a fertőzött fázisról. Kíváncsi vagyok, hogy a rész végén, a Jackson felé törekvő cordycepsszel mit akarnak kezdeni az írók, de remélem, hogy nem egy újabb "gomba smárolós" szintű jelenetet kapunk majd, mint az 1. évadban... Bár Abby-ből csak ízelítőt kaptunk, bízom benne, hogy kellő mélységet kap a későbbiekben az ő karaktere is. Ez szerintem kulcsfontosságú a Part II történetének hű ábrázolásához. Ha minden igaz (és nem kapunk jövőhéten pl. egy órás eredettörténetet Eugene-ról), akkor a következő résztől durvulnak be igazán az események. Kíváncsi vagyok, mennyire sikerül átültetni az eredeti alkotás atmoszféráját és drámájának súlyát az adaptációba. Nem kis feladat, az fix. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Hétfő 22:52 Hozzászólás ideje: Hétfő 22:52 (szerkesztve) The Last of Us 2. évad, 1 rész Hát így egész könnyű lesz a The Last of Us Part 2 sztoriját elhúzni két évadon át, mivel az első rész 90 százaléka olyan eseményeket mesél el, amik egyáltalán nincsenek benne a játékban. Akárcsak az első szezon, ez is a játék előtti időszakban kezdődik, ám míg akkor úgy mutatták be az eseményeket, hogy azok újdonság mivoltuk ellenére szépen, organikusan vezettek bele a játék cselekményébe, itt már inkább azt érzem, hogy tényleg az időhúzás miatt kivettek néhány eseményt a második játék elejéből és különálló entitásként kezelve szőttek köré saját sztorit. Hogy ez hosszú távon mennyire hasznos, azt még nem tudni, minden esetre az első évad hasonló húzásai után finoman szólva sem vagyok bizakodó. Az epizódból spoiler. Spoiler Konkrétan a járőr során látott események, azaz a boltban történő fertőzött vadászat bár a a játékban is szerepel, már a másnapi járőrözés része volt, amit itt az epizódban még csak emlegettek. A játék ugyanis az itt látott parti utáni reggelen kezdődik, magát a partit csak flashbackben láthattuk, ami pedig az előtt volt, azt még abban sem. Persze az, hogy a másnapi járőr egy részét előbbre hozták, még nem nagy tragédia, sőt még jó is, mert a járőr valójában a játék első nagy szegmense. Egy egész epizódot rá lehetne áldozni, így viszont marad idő másra is, miközben ha nem is tartották meg egy az egyben, legalább szerepel a boltos szakasz is a szériában. A probléma viszont az, hogy itt láthatóan egy teljesen új szál is elkezdett épülni. A végén a csőből előmászó gomba már eleve olyasmi, amint egy TLoU rajongó összehúzza a szemöldökét. A cordyceps ugyanis a játékokban sosem élt ennyire önálló életet. A gazdaszervezeten kívül is csak úgy terjedt, hogy egy elhullott fertőzöttből terjedt ki. Szóval ahhoz, hogy a gomba így benyomuljon a csövön át, abban minimum lennie kell egy ember hullának. A másik, hogy a cordyceps nem csípi a hideget, és pláne nem igazán terjed nyílt terepen, ugyanis a napfény megöli. Szóval így végképp nem érthető, mi a frászt akarnak ezzel. A trailer alapján Jackson fertőzötttámadás alá fog kerülni, ami egy teljesen olyan eseménysor, ami egyáltalán nem szerepelt a játékban. Szóval úgy tűnik, hogy a The Last of Us 2. évad úgy fogja elmesélni a második játék történetét, hogy jó sok olyan elemet hoz be, aminek köze nincs a játékhoz. Hogy ez mennyire lesz jó, az még elválik, de ismételten, az első évad számomra nem ad okot bizakodásra. Ráadásul más gondom is van már most. Először is, bár Bella Ramsey-t végül sikerült elfogadnom a 14 éves Ellie-ként, a 19 éves Ellie-ként úgy, hogy láthatóan egyáltalán nem öregedett öt évet, csak alig kettőt. De az a kettő sem látszódik rajta. Ami érthető, egy ember 14 és 19 éves kora között rengeteget változik, ám Ramsey 18 volt az első évad forgatásakor, és 21 a másodiknál, ami alatt már nincs szignifikáns változás. És míg a játékban baromira látszódott Ellie-n, hogy kislányból nővé érett, addig a sorozatban semmi változás nincsen. Ráadásul a eredeti Ellie-n érezni lehetett, hogy egy nehéz körülmények között, sok halált látott, sok életet kioltott emberről van szó. Ramsey babaarcát elnézve fájdalmasan erőltetett még az is, ahogy az Ellie-féle keménységet próbálja előadni. A másik Abby. Ha mellécastingolásról van szó, előszeretettel hozom elő a Terminator: Genesys-t, mint tankönyvbe illő példa, de "lásd még" kitétellel fel fogom tűntetni Kaitlyn Devert, mint Abby-t. Kezdjük azzal, hogy tökéletes választás lett volna Ellie szerepére. Amikor megláttam, első gondolatom az volt: igen, végre megtalálták Ellie-t. Ja, hogy ez Abby... Aha. Az epizódból spoiler. Spoiler Alegelején végül még legyintettem, mert hát az mégis az első évad cselekményét követő pár napban van. De az epizód végén, ami öt évvel később játszódik, és a csak tök ugyanúgy néz ki. Hát, hogy is fogalmazzam meg... Mintha bármelyik Schwarzeneggernek vagy Stallone-nak írt szerepre betennék Timothée Chalametet. Devert szerintem vasággyal együtt 50 kiló. Az igazi Abby bemelegítésként emeli meg ötvenszer a vaságyat a rajta ücsörgő Deverttel együtt. És annak, hogy ő így kipattintotta magát, a The Last of Us Part 2-ben oka és jelentőssége is van. Nem csak azért, mert Abby tesz olyan dolgokat, ami egy 50 kilós csajszitól hiteltelen lenne, hanem mert külső változása lelki torzulásának fizikai manifesztációja is. Aztán ott van még Pedro Pascal, akit bár el tudtam fogadni Joelként, még mindig azt mondom, hogy ő az igazi Joel egy soft változata. És ez a második évad első epizódjában csak tovább fokozódott. Egyszerűen Pascal azzal a szomorú tekintetével nem tudja eladni nekem a kemény Joelt. Szóval ő is olyan, mint Ramsey, nincs meg benne az, amitől igazán Joel lehetne, ráadásul újabb olyan elemekkel bővült a karakter repertoárja a PTSD és a süketsége mellé, amiktől még kivénhettebbnek tűnik. Az első néhány jelenetében inkább tűnt egy szöszölő nyuggernek, mint olyasvalakinek, aki ferőtözzek hordáin vágná át magát, hogy megmentse fogadott lánya életét. Ami viszont szerintem már most el lett cseszve, az a sztori bevezetése. Továbbra is epizódspoiler: Spoiler Az egyik, hogy Abby céljait már az epizód legelején tisztázzák. A The Last of Us Part 2 elejének egyik fő mozgatórugója, hogy semmit sem tudtunk Abby-ről (legalábbis, ha nem olvastad el a játék megjelenése előtt kiszivárgott spoileres infókat... amibe most inkább nem menék bele, mert az egy külön sztori). Ki ő, honnan jött, mit akar. Szép fokozatosan adagolják ezeket a válaszokat, így építve fel a karaktert. Persze a játékban sok időt eltölthetünk azzal, hogy irányíthatjuk is Abby-t, ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy mindjárt az openingben el kell mesélni a céljait. Szerintem sokkal hatásosabb lett volna az epizód is, ha Abby-t legelőször csak a végén látjuk. Egy halom fegyveres, és nem tudjuk, mit akarnak. Kik ők, miért jöttek, miért ólálkodnak Jackson közelében? Sokkal hatásosabb, mint így, hogy tudjuk ezekre a választ. A másik Ellie és Joel rumlis kapcsolata. A játékban ez sem derül ki azonnal. Már majdnem letudtuk a felét, mire végre flashbackek formájában kiderült, hogy a kapcsolatuk sajnos bizonyos események hatására megromlott. És mivel ez is fokozatosan volt adagolva, szintén nagyon jó pillanatokkal szolgált, és hajtotta előre az embert az, hogy megtudja, mi történt velük az eltelt öt évben. És végül kapcsolatuk megromlására egy drámai csúcson derül fény. Aminek hatására az összes addig történt esemény teljesen más megvilágításba kerül. Viszont ebbe már jobban nem megyek bele, hátha még van olyan, aki nincs tisztában az évad legnagyobb spoilerével. Az meg már csak apró poén, hogy míg az első évadban Riley azzal a hülyeséggel azonosította magát, mint Firefliest, hogy van fegyvere (ami kábé mindenkinek van ebben a világban), és nyoma sem nagyon volt a játékban gyűjtögethető, és a Fireflies tagokat ténylegesen azonosító medálnak, addig itt a második évadban szinte a képünkbe nyomták. Mintha csak azt mondanák: "itt van, nesztek, örüljetek, ostoba rajongók. Igaz, mi voltunk a hülyék, amiért ok nélkül értelem nélküli baromsággal helyettesítettük, de azért a ti k*rva anyátokat." Már alig várom, hogy megjelenjenek a spórák, amiknek kihagyását anno kolosszális marhassággal indokolták, de már előre jelezték, hogy ebben az évadban bekerülnek (nyilván rájöttek, hogy több okból is baromi nehéz lenne mellőzni). Mondjuk a stalker megjelenése után én már ettől is előre félek. Bár az első évadban tökéletesen tisztában vannak a fertőzés negyedik fázisával, a bloaterrel (püffedt), itt kételkednek a második fázis, a stalker (leskelődő) létezésében. De, hogy jót is mondjak, Dinát és Jesse-t szerintem eltalálták. A nemrég az Alien: Romulusban is feltűnt Isabela Merced bár kicsit könnyedebb Dinát hoz, a csajtól a játékban sem állt távol a bohókás, felelőtlen viselkedés. Bár Ellie és Dina párosa a játékban azért sokkal komolyabban viselkedik éles helyzetekben, nem veszik ennyire félvállról a fertőzötteket. Ezt picit túltolták. Jesse meg annak ellenére olyan, mintha a játékból ugrott át, hogy nem a játékbeli színész alakítja. Volt néhány remek easter egg is, például itt is feltűnt a sorozat és a játék zeneszerzője, akit a The Last of Us Part 2-höz direkt lemodelleztek. A játékban az utcán találkozhatunk vele, amint zenebonál, itt az epizód végefelé tűnik fel. De van még sok jópofa dolog, mint ismerős helyszínek, ismerős mozdulatok, ismerős jelenetek és párbeszédek. Szóval azért próbáltak kedveskedni a játék szeretőinek. És öröm, hogy fertőzöttekből sem volt hiány. Persze volt szép számmal eltérés, de azokat majd ugyanúgy akarom kivesézni, mint az első évad során. Szerk 3 órával később: 3 órával ezelőtt, Darth Sky írta: Talán @Dzséjt egy későbbi posztban, majd összeszedi a különbségeket, mint az 1. évadnál. Már meg is írtam. Most lefekszem, alszom egyet, aztán utána feltöltöm. Szerkesztve: Tegnap 02:24 - Dzséjt 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 16 órával korábban Hozzászólás ideje: 16 órával korábban (szerkesztve) Én meg azt hittem , a Last of Us 2. évadát felrakták egyben. Akkor megvárom a végét. Szerkesztve: 16 órával korábban - Frenkie Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: 14 órával korábban Hozzászólás ideje: 14 órával korábban 1 órával ezelőtt, Frenkie írta: Én meg azt hittem , a Last of Us 2. évadát felrakták egyben. Akkor megvárom a végét. Elkezdtem nézni az új évad, 1. részét, de inkább úgy döntöttem megnézem az 1. évadot előtte, (újra rázom)mert régen láttam.... Itt lesz a hosszú hétvége, hátha le tudom darálni, ezt is, meg az Andor 1. évadot is. xD Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 9 órával korábban Hozzászólás ideje: 9 órával korábban 23 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Szóval úgy tűnik, hogy a The Last of Us 2. évad úgy fogja elmesélni a második játék történetét, hogy jó sok olyan elemet hoz be, aminek köze nincs a játékhoz. Hogy ez mennyire lesz jó, az még elválik, de ismételten, az első évad számomra nem ad okot bizakodásra. Az újabb infók szerint, a Part II történetét 3 évadban tervezik elmesélni, szóval, lesznek bővítések szép számmal. Azt az 1. évad után már elfogadtam, hogy a sorozat alternatív módon tárja elénk a The Last of Us sztoriját, inkább több, mint kevesebb újító adalékkal. Ezzel addig nem feltétlen lenne bajom, amíg a fő csapásvonal és a karakterek passzolnak az alapanyaghoz, és csak apróságok tekintetében van eltérés. Viszont azt gondnak érzem, hogy sok esetben megváltoztatják a karakterek motivációit, jellemét és a történet is máshogy vezet el A-ból B-be, teljesen áthangolva a dramaturgiát. Az olyan alapvető elemekről, mint a cordyceps biológiája, nem is beszélve. Értem, hogy a játékokat nem ismerők a fő célközönség, és őket valószínűleg hidegen hagyják a változtatások az eredeti mű ismeretének hiányában. Viszont a játékok rajongójaként nem tudok elvonatkoztatni az alapanyagtól. Nyilván, nem várom el a képkockáról képkockára történő másolást, de sok esetben, az indokolatlan változtatások könnyen kiküszöbölhetőek lennének. Persze a The Last of Us sorozat arra még ebben a formában is bőven alkalmas lehet, hogy bevonzzák a franchise-ba az eddig tartózkodókat, ahol aztán megismerkedhetnek a játékok világával. Nem véletlenül dobták piacra a napoban a teljes Part I és Part II-t tartalmazó The Last of Us: Complete-et. 23 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Bella Ramsey-t végül sikerült elfogadnom a 14 éves Ellie-ként, a 19 éves Ellie-ként úgy, hogy láthatóan egyáltalán nem öregedett öt évet, csak alig kettőt. De az a kettő sem látszódik rajta. Ami érthető, egy ember 14 és 19 éves kora között rengeteget változik, ám Ramsey 18 volt az első évad forgatásakor, és 21 a másodiknál, ami alatt már nincs szignifikáns változás. És míg a játékban baromira látszódott Ellie-n, hogy kislányból nővé érett, addig a sorozatban semmi változás nincsen. Ráadásul a eredeti Ellie-n érezni lehetett, hogy egy nehéz körülmények között, sok halált látott, sok életet kioltott emberről van szó. Ramsey babaarcát elnézve fájdalmasan erőltetett még az is, ahogy az Ellie-féle keménységet próbálja előadni. Bár az lenne a legnagyobb gond Bella Ramsey-vel, hogy nem látszik rajta olyan szépen Ellie nővé érésének evolúciója, mint a játékban (a flashbackeket is ide véve). Sokáig próbáltam megbarátkozni vele, de Ramsey szerintem minden téren alkalmatlan Ellie szerepére. Az evidens külsőségeken kívül színészileg is hiteltelen számomra a játékbeli karakter megformálásához. Ami azért súlyos gond, mert a The Last of Us fő-főszereplője lévén, Ellie hitelessége kulcsfontosságú lenne. Ha már az Alien: Romulus szóba került, szerintem Cailee Spaeny pl. sokkal jobb választás lett volna a szerepre. 23 órával ezelőtt, Dzséjt írta: A másik Abby. Ha mellécastingolásról van szó, előszeretettel hozom elő a Terminator: Genesys-t, mint tankönyvbe illő példa, de "lásd még" kitétellel fel fogom tűntetni Kaitlyn Devert, mint Abby-t. Kezdjük azzal, hogy tökéletes választás lett volna Ellie szerepére. Amikor megláttam, első gondolatom az volt: igen, végre megtalálták Ellie-t. Ja, hogy ez Abby... Aha. Hát igen, a másik malőr Abby. Gyakorlatilag a Part II két legfontosabb karakterét sikerült totálisan félrecastingolni. A sorozatbeli Abby törékeny madárka testalkata és bájos arcvonásai szöges ellentétben állnak a játékbeli Abby maszkulin és fenyegető megjelenésével, amivel a karakter egyik legfontosabb jellemzőjét iktatták ki. Neil Druckman azzal védekezett, hogy a sorozatban inkább a drámán, mintsem az akción lesz a fókusz, és nem kap akkora hangsúlyt Abby fizikai ereje, mint a játékban, ahol az Ellie-től eltérő játékmenet megkövetelte a más játékstílust és fizikai felépítést. Holott, Abby útjának történetileg is szerves része az, hogy ki van pattintva, nem pusztán a gameplay az oka. Craig Mazin pedig azzal érvelt, hogy nagy lehetőség van egy fizikailag sebezhetőbb, de lelkileg rendkívül erős Abby bemutatásában... szóval lesznek itt alternatív megközelítések minden téren. 23 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Már meg is írtam. Most lefekszem, alszom egyet, aztán utána feltöltöm. Szuper, jöhet! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 8 órával korábban Hozzászólás ideje: 8 órával korábban (szerkesztve) 1 órával ezelőtt, Darth Sky írta: Bár az lenne a legnagyobb gond Bella Ramsey-vel, hogy nem látszik rajta olyan szépen Ellie nővé érésének evolúciója, mint a játékban (a flashbackeket is ide véve). Sokáig próbáltam megbarátkozni vele, de Ramsey szerintem minden téren alkalmatlan Ellie szerepére. Az evidens külsőségeken kívül színészileg is hiteltelen számomra a játékbeli karakter megformálásához. Ami azért súlyos gond, mert a The Last of Us fő-főszereplője lévén, Ellie hitelessége kulcsfontosságú lenne. Ha már az Alien: Romulus szóba került, szerintem Cailee Spaeny pl. sokkal jobb választás lett volna a szerepre. Egen, talán az első évadban nekem végül azért is sikerült elfogadnom, mert ott még Joel a főszereplő, Ellie kevesebb fókuszt kap. De tény, hogy pélául az olyan részekben, mint a Left Behind, már kezdett kiviláglani, hogy Ramsey színészi ezsköztára durván szegényes ahhoz, ami Ellie-hez szükséges lenne. Vannak olyan momentumok a játékban, amiket, ha áthoznak a második évadba, szerintem a hölgy csúnyán el fog hasalni. Komoly játékspoiler Spoiler Gondolok itt arra, amikor lelkileg is felkészül Nora kínvallatására és végső sorona, agyonütésére. Vagy, amikor ráébred, hogy Mellel együtt a kisbabáját is megölte. De már Joel kinyírásának szakaszánál is szerintem bukta lesz. Valahogy kétlem, hogy azt a tehetetlen kétségbeesést, amit Ashley Johnson prezentált a játékban, Ramsey akárcsak megközelíteni képes lesz. Még sosem jutott eszembe, de így a képek és az Alien: Romulusban látottak alapján igen, Spaeny tényleg jó Ellie lett volna. 1 órával ezelőtt, Darth Sky írta: Neil Druckman azzal védekezett, hogy a sorozatban inkább a drámán, mintsem az akción lesz a fókusz, és nem kap akkora hangsúlyt Abby fizikai ereje, mint a játékban, ahol az Ellie-től eltérő játékmenet megkövetelte a más játékstílust és fizikai felépítést. Druckmannel sokszor az az érzésem, hogy vagy nem érti a saját maga által írt játék sztoriját, vagy eleget fizettek neki ahhoz, hogy mindenféle hülyeséget összehordjon. Tippre az utóbbi. Mert ez például megint egy kolosszális baromság, hisz nincs semmiféle játékmenetbeli különbség Ellie és Abby között. Animációs különbség van a hátulról kivégzés között: Abby erejénél fogva kitöri az áldozatai nyakát, Ellie meg nyakon szúrja. De ez nem játékmenet, ez csak kivégzési animáció. A sztoriban és magában a karakter fejlődésében van jelentőssége a termetének, de a játékmenetet idecitálni ostobaság. 1 órával ezelőtt, Darth Sky írta: Craig Mazin pedig azzal érvelt, hogy nagy lehetőség van egy fizikailag sebezhetőbb, de lelkileg rendkívül erős Abby bemutatásában... Craig Mazin meg jobb lenne, ha soha nem szólalna már meg a The Last of Us témában, mert már azt is több ízben bizonyította, hogy szűk húsz évvel le van maradva, ha videójátékokról van szó, egy begypesedett, szűklátókörű, tájékozatlan marha a témában. És ő aztán végképp nem érti a TLoU-t. 1 órával ezelőtt, Darth Sky írta: Szuper, jöhet! Meg is érkezett: Különbségek a The Last of Us Part 2 és a The Last of Us: Future Days között Szerkesztve: 7 órával korábban - Dzséjt Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.