Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
A Tartakovsky-féle Clone Wars, a régi Droids és Ewok rajzfilmek, a két régi Ewok élőszereplős film mind mind C-canon, egysznten vannak a könyvekkel.

És mi van azzal, hogy a CW utolsó öt része nem kicsit ütközik a Labyrinth of Evillel? Elméletben az is C canon, nem? A kettő mégis kizárja egymást? Hiszen a Coruscanti csatát megelőző napokban Obi-Wan és Anakin Dookut hajkurászták, és nem a neelvan csapzott népét segítették.

(Amúgy van olyan oldal, ahol meg lehet nézni, mi milyen canon?)

Hozzászólás ideje:

A Wikiepedia és a Wookieepedia a könyveknél kiírja, hogy milyen kanon. A filmek regény változataira, illetve a hozzájuk tartozó vizuális szótárakra G Canont ír, a többi C Canon. Van pár S, és néhány N Canon. (Az eddig megjelent kb 220 regényből, és 80 "szakkönyvből") :oops:

Szerkesztve: - Gyoka Lamaro

Hozzászólás ideje:

Mellesleg a The Force Unleashed képregény elérhető már vhonnan a neten? Mert én még csak azt a 10 oldalas preview-t találtam meg...:oops:

Hozzászólás ideje:
És mi van azzal, hogy a CW utolsó öt része nem kicsit ütközik a Labyrinth of Evillel? Elméletben az is C canon, nem? A kettő mégis kizárja egymást? Hiszen a Coruscanti csatát megelőző napokban Obi-Wan és Anakin Dookut hajkurászták, és nem a neelvan csapzott népét segítették.

(Amúgy van olyan oldal, ahol meg lehet nézni, mi milyen canon?)

Hát a LoE és a régi CW egy szinten vannak, és elég érdekesen oldották meg a problémát. Ha jól tudom úgy született az ellentmondás, hogy Luceno megkapta Lucas jegyzeteit ami alapján meg kellett írnia a könyvet. Ő kicsit kibővítette ezeket és ebből lett a regény korai vázlata, amit visszaküldött "ellenőrzésre", onnan meg továbbküldték Tartakovskyéknak, hogy ez legyen a történet alapja, de ezek után már nem volt kapcsolat a készítők között.

A Tythe/Nelvaan ellentmondást egész egyszerűen megoldották: mindkettő megtörtént egymás után, előszőr Tythe-re mentek, aztán onnan Nelvaan-ra (ha megnézed a magyar kiadást a 368. oldalon említik Nelvaan-t) De a jelenet amiben elindulnak Corucsant-ra a LOE-ben az már így Nelvaan utánra esik, vagyis abban a fejezetben van egy "vágás".

Palpatine elrablása már bonyolultabb, hiszen azt nem lehet így megoldani. Igazából minden utalás Palpatine elrablására ami más könyvekben/képregényekben van a LoE-t veszi figyelembe, nem a rajzfilmet, és előjöttek Paxi Sylo karakterével, aki a kisgyerek a Dantooine-on, aki vizet ad Windu-nak. Na ő elvileg gyerekkori élményei alapján csinált filmet a Klónháborúkról, és ez megmagyarázná, hogy miért ugrik akkorát Windu és miért máshogy rabolják el Palpatine-t. De ez csak egy lehetőség a rajongóknak, hogy elkönyvelhessék a túlstilizált sorozatot mint "in-universe" rajzfilmet, viszont amellett, hogy ezt a lehetőséget nyitvahagyják direkt nem határozzák meg, hogy tényleg ez-e a helyzet vagy nem. Erőltetett már?

Ahogy már előttem mondták a Wookieepedia nagyjából jól beosztja a dolgokat, hogy mi milyen canon, de azért szkeptikusan kell olvasni (mint minden wiki-t), mert nem tökéletes, a regényváltozatok nem G-canonok például, se a Visual Dictionary sorozat, hiába mondja ezt. Ettől függetlenül nem akarom leszólni a Wookieepediát, mert nem fogsz annál jobb weboldalt találni ilyen információkról, és én is irogatok bele néha. Sőt, az új Clone Wars sorozat készítői is a Wookieepediát használták, hogy képbe legyenek a karakterek előtörténetével, és az EU-val!

Mellesleg a The Force Unleashed képregény elérhető már vhonnan a neten? Mert én még csak azt a 10 oldalas preview-t találtam meg...:oops:

A Force Unleashed képregény még meg sem jelent :)

Hozzászólás ideje:
...előjöttek Paxi Sylo karakterével, aki a kisgyerek a Dantooine-on, aki vizet ad Windu-nak. Na ő elvileg gyerekkori élményei alapján csinált filmet a Klónháborúkról, és ez megmagyarázná, hogy miért ugrik akkorát Windu és miért máshogy rabolják el Palpatine-t. De ez csak egy lehetőség a rajongóknak, hogy elkönyvelhessék a túlstilizált sorozatot mint "in-universe" rajzfilmet, viszont amellett, hogy ezt a lehetőséget nyitvahagyják direkt nem határozzák meg, hogy tényleg ez-e a helyzet vagy nem. Erőltetett már?

Uhh ez aztán már nagyon durva :oops:

Nekem még az lenne a kérdésem, h a Holiday Special-ön belül a rajzfilm betét is csak S-szintű? És, h a Droids, hogyan lehetséges, ha Antilles volt a gazdájuk mind a 19 évben?

Ja és még egy kérdés, azt vajon majd az EU megtudja valahogy magyarázni, (bár biztos megpróbálják. ez a Paxi Sylo nem semmi:)), h semmijen régebbi Clone Wars-os regényben, képregényben, nem volt Ahsoka, Anakin mellett??

Hozzászólás ideje:
Uhh ez aztán már nagyon durva :)

Nekem még az lenne a kérdésem, h a Holiday Special-ön belül a rajzfilm betét is csak S-szintű? És, h a Droids, hogyan lehetséges, ha Antilles volt a gazdájuk mind a 19 évben?

Ja és még egy kérdés, azt vajon majd az EU megtudja valahogy magyarázni, (bár biztos megpróbálják. ez a Paxi Sylo nem semmi:)), h semmijen régebbi Clone Wars-os regényben, képregényben, nem volt Ahsoka, Anakin mellett??

Hát ez az.Hogy a fenébe nem említik Ashokát az EP3-ban?

Hozzászólás ideje:

Biztosan valami nagyon durva módon halt meg, és megegyeztek, hogy nem beszélnek róla.

Hozzászólás ideje:
Erőltetett már?

Ja :D

Köszi az összefoglalót. Hát, ez a gyerekkel való magyarázat tényleg baromi erőltetett, szóval inkább vehetnék egyből N canonnak. Meg szerintem még a Neelvani esemény magyarázata sem igazán passzentos. Mert ugye a könyvben is van így egy ugrás, meg a CW-ben is. Egész pontosan szitányi lyukakkal van teletüzdelve. Mert a CW-ben a Coruscant ostroma eléggé párhuzamba megy a Neelvani eseményekkel, de közben a LoE-ben is párhuzamos az ostrom és a Dooku hajkurászás. A 368. oldalon pl. bár említik Neelvant, de még csak akkor indultak volna oda - következtetés, mert erről votlaképpen szó sincs, csak annyi, hogy a Tyhte-on állomásozó Konföderációs flotta egy része oda ment (viszont a CW-ben még csak flotta sincs ott) - de nem mennek, mert bejelentkezik először Palpatine, majd a vészcsatornán Coruscant is (Windu a környéken sincs, mint a CW-ben), és akkor van egy hasonló jelenet, mint a CW-ben, hogy Anakin kiadja az indulási parancsot. Tehát akkor ez most úgy zajlott, hogy Obi-Wanék először elmentek Tythe-ra, levezényelték a kis eszmecseréjüket Dookuval, aztán ahelyett, hogy mentek volna a Coruscantra, még rákanyarodtak a neelvani küldetésre is, amit mellesleg a Tyhte-i küldetéssel párhuzamosan (vagy az előtt?) adtak parancsba. Szóval ez nagyon zagyva, erőltetett. Inkább nyílvánították volna a fenébe N canonnak az egész CW-t.

Bár legalább a továbbiakban a LoE-re hagyatkoznak akkor, nem a CW-re, szóval ez akár fel is fogható egy N-nek nyílvánításnak :D

Vagy tényleg csak egy Holo-film az egész :D

Szerintem ez annyira nem meglepő, rengeteg előkarakter tűnt fel és el úgy, hogy későbbi részekben egy szót sem szólnak róluk. Watto, Shmi, Cliegg Lars, Padmé, Qui-Gon Jinn, Mace Windu, Bail Organa, Jar Jar, ők is olyanok, akik később nem lettek említve, pedig elég jelentős személyek. Egyszerűen Ashoka nem került szóba az ep3-ban, mint sokan mások.

Ez egy tipikusan olyan kérdés, mint az, hogy "Miért nem említik Qui-Gont az ep4-5-6-ban?"

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Szerintem itt inkább arra gondolt Frenkie, hogyha Anakinnek lett volna tanítványa az EPII - EPIII közt eltelt időszakban, arról a III. résznek be kellett volna számolnia, hiszen elég nagy horderejű dolognak számít az a Jediknél.

Hozzászólás ideje:
Szerintem itt inkább arra gondolt Frenkie, hogyha Anakinnek lett volna tanítványa az EPII - EPIII közt eltelt időszakban, arról a III. résznek be kellett volna számolnia, hiszen elég nagy horderejű dolognak számít az a Jediknél.

Én is erre gondoltam :cry:

Hozzászólás ideje:
Hogy lehet erről az oldalról letölteni?

A boritó-képek melletti (more...)-ra kell rákattintani. Eztán bejön egy oldal és ott a GRAPHIC NOVEL-re kattintva (más képregényeknél mást ir ki, de itt ezt) lelehet szedni egy cbr fájlt egy rapidshare-es linkről, amit aztán WinRAR-al kilehet tömöriteni.

Hozzászólás ideje:
Szedem. Miért is olyan nagy dolog ez a képregény? :D

Mert elmeséli a Lázadás születésének a történetét. Én elolvastam, és nagyon jó volt! :D

Hozzászólás ideje:
A boritó-képek melletti (more...)-ra kell rákattintani. Eztán bejön egy oldal és ott a GRAPHIC NOVEL-re kattintva (más képregényeknél mást ir ki, de itt ezt) lelehet szedni egy cbr fájlt egy rapidshare-es linkről, amit aztán WinRAR-al kilehet tömöriteni.

Kösz szépen, közben megoldódott a dolog "Családi" segédlettel. :D

Hozzászólás ideje:

De furcsa. Azért jó az Unleashedben, hogy ez lesz az első olyan SW játék, mely nem filmfeldolgozás és az ep1-2-3 karaktereit mozgatja az ő arcukkal (nem mellesleg, a legszebb SW játék, én már csak a videók miatt is végignyomnám, ha tehetném).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.