Ugrás a kommentre

A Star Wars Tales animációs sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Na megvoltak a Cad Bane-ről szóló epizódok is. Merőben eltért ez a felvonás (itt most magára az Underworld sorozatra értem), mint ez előző kettő. Ott kis szeleteket kaptunk a karakterek életének különböző szakaszaiból, de itt egy lineáris történetet kaptunk mind Ventress, mind Bane részéről. Egy-egy történet fut végig 3-3 részen keresztül, különböző kalandokon át.

Összegezve: tetszett, könnyed kikapcsolódás volt, a Dookus részekhez nyilván nem érnek fel, de most azt mondom picit jobban szórakoztam ezeken, mint az előző évi kiadáson. :)

A részekről már írtam, várom a következő Tales szériát. :D

Szerkesztve: - Bence1997
Hozzászólás ideje:

Morgan kivételével mindenki más a TCW-ből származott (vagy a PT érából), szóval az érából a sok száz karakter közül kerülhet ki a következő Tales széria főszereplő-duója. :P

Én nem lepődnék meg ha jönne majd valamikor egy Tales of the Clones, egy Tales of the Mandalorians és hát ha már voltak jedik, akkor jöjjenek a sithek is, bár ott érzésre nem tudom kiket vennének elő. A Skywalker Sagán belül mozogtak eddig az animációs sorozatok (amit a Lucasfilm Animation csinál, az szinte biztos), szóval ebből kifolyólag egy Qimir nagyon minimális eséllyel pályázhatna, a Saga idején pedig 4-5 sith áll rendelkezésre.

Hozzászólás ideje:

Tales of the Sith, Tales of the Rebels, Tales of the Pirates, Tales of the Republic, Tales of the New Republic, Tales of the First Order, Tales of the Pilots, és így tovább, témát itt lehet találni bőséggel. Ráadásul ezek a címek nem valami szigorúak, hiszen a Tales of the Jedi egyik fele inkább egy Sith Nagyúr születéséről szólt, így egy Tales of the Sith-be is simán belefért volna, de a Tales of the Empire cím sem éppen azt sugallja, hogy egy Jedi/Inkvizítor sztoriját és egy éjnővére felemelkedését fogja elmesélni, hanem inkább valami birodalmi tisztre várnál - ráadásul Morgan sztorijának kétharmada még csak nem is a Birodalomban játszódott.

Hozzászólás ideje:

Tales of the Rebelst én nem szeretnék. Baromira sok kontent van már ami a lázadásról szól ilyen vagy olyan formában. Ugyan így Tales of the Clonest se. Legyen inkább Sith, First Order, New Republic, vagy High Republic. 

Hozzászólás ideje:

Mostanra mindenről baromi sok kontent van. Szinte nincs mű, ami valahogy ne kapcsolódna a Jedikhez, mégis sikerült nyitásból tető alá hozni egy Tales of... szériát, de ugyanez elmondható a Birodalomról és az utóbbi időben az alvilág is eléggé felfutott (SoloThe Book of Boba FettSkeleton CrewOutlaws, a képregényekben is markánsan jelen van). És nem ezért vagy azért, de a Sith is eléggé le van fogva, hiszen ahol van Jedi, ott előbb vagy utóbb előmászik egy Sith is.

A lázadásban is akad szép számmal olyan karakter, akinek az élete jelentősebb részeit ilyen formában el lehetne mesélni. Mindjárt itt van Cinta Kaz, akinek az Andor másfél évada alatt simán összejött egy fél Tales of the Rebels-re elég sztori. De vannak méretes lyukak, Sabine, Hera, Kallus és Zeb életében is, ha már Filoni művelből merítkezünk, és így tovább. Mivel ezek a sztorik karakterekre, nem érákra vagy konkrét szervezetkre épülnek, rengeteg mindent el lehetne még mesélni ilyen minisorozatban.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

AV részekkel egy bajom volt, kevés, nekem hiányzik az előzmény, nem ismerem a történetét, most kedvet kaptam hozzá. Egy hosszabb évadot is bírnék ebből. 

CB részeket rossz sorrendben néztük, az 5. maradt a végére, alig értettük előtte, zavaros volt, a mi hibákból. Akkor vettük észre mikor újraindult a 6. rész. Ez viszont kerek trilógia, sorrendben nézve.

Ja, jányom azt mondotta, hogy őt az érdekelné, hogy Hera és Kanan hogy találkoztak. Ilyesmi nem hiszem, hogy lesz. És nem győzött gyönyörködni az animáció minőségében. Sokkal jobb, mint a Lázadók, ahogy mondta. Idén néztem végig vele TCW-t, a Lázadókat és a BB volt eddig a csúcs.

Szerkesztve: - Szisz
Hozzászólás ideje:

A Ventress szálhoz nagyon kéne a Sötét tanítvány. Az átlag nézők nagyon kis része olvas sw könyvet, pláne pont ezt a könyvet. Jó lett volna ezt a történetet is megcsinálni animációs formában. Ha már nem is a clone wars részeként akkor akár egy saját Ventress sorozatban. Ha jól tudom 8 részes lett volna a sztori. Ha még hozzárakták volna ezt a három részt,  már ki is jött volna egy évad. 

Hozzászólás ideje:
17 perccel korábban, ati írta:

A Ventress szálhoz nagyon kéne a Sötét tanítvány. Az átlag nézők nagyon kis része olvas sw könyvet, pláne pont ezt a könyvet. Jó lett volna ezt a történetet is megcsinálni animációs formában. Ha már nem is a clone wars részeként akkor akár egy saját Ventress sorozatban. Ha jól tudom 8 részes lett volna a sztori. Ha még hozzárakták volna ezt a három részt,  már ki is jött volna egy évad. 

Az jó lett volna. Nálunk amúgy is nehéz SW könyvekhez jutni. Többet már nem sikerült beszerezni.

Hozzászólás ideje:

Végül megnéztem én is, nem bírtam ki, elvégre SW Day van. :)

A Ventress-sztori egynek elment, a Cad Bane-szál viszont a hangulatával és látványvilágával számomra nagyon ütős lett. 

Hozzászólás ideje:

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a Tales of the Underworld nem nyűgözött le. A Ventress-szál volt számomra az érdekesebb, viszont ez nem igazán alvilági sztori, ráadásul a három epizódnak együtt olyan az összehatása, mintha tényleg egy sorozat pilotepizódját nézném. Még az sincs meg benne, mint a korábbi vagy az ezt követő Bane sztoriszálakban, hogy az egyes epizódok között évek telnek el, hanem egy folyamatos történet. Ha nem szakítanák meg, simán elmenne egy TCW vagy TBB epizódnak. Sőt megkockáztatom, hogy ezt egyetlen összefüggő, sorozatnyitó epizódnak írták meg.

A Cad Bane sztori meg számomra csak "egynek elment" kategória. Vannak tetszetős elemei, a helyszín változása, Bane haverjának karaktere, a hangulat. De Bane-hez semmit sem ad a sztori, semmi olyat, ami új megvilágításba helyezné a karaktert vagy legalább alapot adna arra, miért olyan, amilyen. Az egyetlen igazán nagy plusz sem ér semmit, mert Bane-re egyáltalán nem gyakorolt hatást.

3 órával ezelőtt, Szisz írta:

Ja, jányom azt mondotta, hogy őt az érdekelné, hogy Hera és Kanan hogy találkoztak. Ilyesmi nem hiszem, hogy lesz.

Ha ez érdekli, akkor ajánlom figyelmébe az Új hajnal című regényt, az meséli el Hera és Kanan találkozását.

Hozzászólás ideje:
24 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Tudom, hogy nem egy kávéház, de azért az Andor közben megnézve ezt, baromira érezni a különbséget...

Igen.. ez mintha animációs lett volna...:hehe:

Hozzászólás ideje:

Megnéztem a Bane sztorit is, így írnék pár sort az évadról.

Hozta azt, amiért ez a sorozat létrejött: finom részletekkel pótolni, illetve kiegészíteni a már ismert karakterek hátterét. Nálam a Tales of... a fő animációs szériák alatt helyezkedik el, érdekességként tekintek rájuk. Szerencsére nem is akar ennél több lenni, de még ezzel együtt is az Underworld a leggyengébb évad lett az eddigi háromból. 

Remélem legközelebb sikerül jelentőségteljesebb témákat boncolgatni. 

Hozzászólás ideje:

Hát nem tudom. AV sztori elég jól indult, de nekem 45 perc kevés ahhoz, hogy a két szereplő között kialakuló "barátságot" elhiggyem, meg annyira ez a softie Ventress verzió nem is jön be. CB történetét pedig egyenesen értelmetlennek találtam, eredettörténetnek elég soványka. A kivitelezés egyébként káprázatos. Az Empire-nél azért jobb volt, a Jedi szintjét viszont nagyon nem éri el.

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lehet nálam ez is bezavart, nem tudom. Rixon szerint ez volt a legjobb évad. :D

Ha a 3 részes etapokat külön-külön nézzük, akkor továbbra is a Dookus a legjobb, az évadok egészét tekintve viszont számomra egyértelműen ez volt a legjobb, ennek az oka pedig nagyon egyszerű: itt mindkét szál tetszett, mindkettő megpendített olyan húrokat, ami számomra fontos :)

A Jedi esetében a Dooku 3 része zseniális volt, az Ahsoka szinte felháborítóan rossz és nem csak, hogy teljesen felesleges, igazából csak arra volt jó, hogy egy csomó mindent összekuszáljon :D
Az Empire-nél nem volt ekkora gond, ott igazából a Morgan szál nekem egyszerűen csak érdektelen volt többnyire, ráadásul ott is volt retcon Thrawn kapcsán (admirálisi rangban és egyenruhával jelenik meg, tehát idővonal szerint itt még nem kellene ismernie Pelleaont), a Barrisses részek pedig habár alapvetően tetszettek, annyira nagyon nem voltak kiemelkedőek számomra.

Az Underworld ezzel ellentétben egyrészt meggyőzött, hogy nem feltétlenül volt feleseges visszahozni Ventresst (ami lássuk be, elég nagy szó ahhoz képest, ahogyan korábban vélekedtem erről :D), a Cad Bane szál pedig pont azt a fajta szociális érzékenységet birizgálta meg, ami számomra nagyon fontos, mindemellett pedig Lucas sötét-világos oldal filozófiai hátterével is nagyon szépen párhuzamba hozható, amit személy szerint nagyon értékelek :)

Igazából ennyi :D 

Ha a fejezeteket kellene sorba állítani, nekem valahogy így következnének:
1. Dooku

2. Cad Bane
3. Ventress
4. Barriss
5. Morgan
6. Ahsoka 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.