Odumin Hozzászólás ideje: December 3. Hozzászólás ideje: December 3. Még csak 25 másodpercet láttam belőle, az nagyon tetszik! (A tündéres zene a logók alatt.) Pedig ma mást akartam, ejnye... 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 3. Szerző Hozzászólás ideje: December 3. Ez a Star Wars ereje, bro! Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: December 3. Hozzászólás ideje: December 3. Ez eddig kb. tökéletes. Szinte kár volt elkezdeni, jobb lett volna egyben az egészet, kettőt pislogtam, és lement a két rész. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 3. Szerző Hozzászólás ideje: December 3. @csoli1138 és @Darth Sky kijöttek a guide-ok. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. A trailerek alapján az én érdeklődésemet sem igazán keltette fel a sorozat. Viszont, sajnos a nyitány után sem sikerült úgy beszippantania, mint vártam. Egy hosszú felvezetésnek elment. Gondolom, az izgalmasabb dolgok csak most jönnek majd. @Ody Mandrell, részemről szokás szerint jönnek majd az érdekességek, legkésőbb a hétvégéig. 1 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. Nekem nagyon tetszett az első két rész, meglepően jól működik benne minden. Rövid kritikám itt van róla. https://widescreen.hu/star-wars-kobor-alakulat-1-evad-1-2-resz-kritika/ 3 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. A világot nem váltja meg (számomra), valószínűleg nem is feltétlen célja és ezzel nincs is gond, helyén kell kezelni, ami remélem összejön a szélesebb közönségnek is. Amúgy szórakoztató és bőven jobb, mintha nem lenne semmi. Ami kicsit zavar egyelőre, hogy kaptunk 2 talpraesett lány karaktert, meg 2 balfék fiút, igazán eloszthatták volna, persze ez még változhat. 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. Neel mint balfék? Pedig a vizsgája is jól sikerült 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. 1 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: A világot nem váltja meg (számomra), valószínűleg nem is feltétlen célja és ezzel nincs is gond, helyén kell kezelni, ami remélem összejön a szélesebb közönségnek is. Amúgy szórakoztató és bőven jobb, mintha nem lenne semmi. Ami kicsit zavar egyelőre, hogy kaptunk 2 talpraesett lány karaktert, meg 2 balfék fiút, igazán eloszthatták volna, persze ez még változhat. A lányok korábban érnek általában, a kamaszodó fiúk meg ökörködnek 2 1 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. 1 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: A világot nem váltja meg (számomra), valószínűleg nem is feltétlen célja és ezzel nincs is gond, helyén kell kezelni, ami remélem összejön a szélesebb közönségnek is. Amúgy szórakoztató és bőven jobb, mintha nem lenne semmi. Ami kicsit zavar egyelőre, hogy kaptunk 2 talpraesett lány karaktert, meg 2 balfék fiút, igazán eloszthatták volna, persze ez még változhat. Ez az alapfelállás, vagy inkább a karakterek kiindulója, nekem így is tök jól elhatárolható 4 különböző archetípus. Ha lehet hinni annak, amit a gyerekszínészek spoilereztek később, mindegyik gyerek megkapja a maga epizódját és lesz karakterfejlődésük. Nekem kifejezetten szimpatikus KB, a kis szótlan, pragmatikus, mindent azonnal megold típus. Neel a kis naiv ügyetlen, Wim az önfejű kalandvágyó, míg Fren az önző és kontrollmániás, de valahol egy vezető típus. 6 perccel korábban, Yoda József írta: A lányok korábban érnek általában, a kamaszodó fiúk meg ökörködnek Na ez meg a másik, főleg ebben a korban, 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. (szerkesztve) 4 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Ami kicsit zavar egyelőre, hogy kaptunk 2 talpraesett lány karaktert, meg 2 balfék fiút, igazán eloszthatták volna, persze ez még változhat. Szerintem sem Wim, sem Neel nem balfék. Wim csak szimplán egy forrófejű, picit önző (barátsága Neellel elég egyirányú, csak az teljesülhet, amit ő akar, Neelt meg sem hallja), mindenbe gondolkodás nélkül beleugró kölyök. Pont mint Anakin. Hát ő is balfék volt? Neel meg szimplán visszafogott, inkább ésszel él és nem kalandvágyó. Ez ezer másik gyerekre igaz, hát ők is balfékek? És akkor ott vannak azok a dolgok, hogy Wim hamar ráeszmélt, hogy el kell dugnia a pénzét, tehát a forrófejűsége ellenére korához képest egész jó a helyzetértékelési képessége. És akkor is gyorsan és ügyesen reagált, amikor a kajáldában szorult a hurok körülöttük, vagyis veszélyes helyzetben is feltalálja magát. Ezek sem éppen balfék jellemzők. Ráadásul a sztoriban is egyenlőek. Wim és Fern az alfa karakterek, mindkettő vezér a saját csoportjában, mindkettő forrófejű, egyedülálló szülők elhanyagolt gyermekei, akik a maguk módján lázadnak a rendszer ellen és magukkal rántják hűséges barátaikat, mit sem törődve azok igényeivel vagy testi épségével. Neel és KB pedig a bétakarakterek, és mindkettő a józan észt és a lelkiismeretet szolgálják veszélyt kereső barátaik számára. De még azt sem lehet mondani, hogy Wim bajkeverő, Fern meg mindent megold. Hiszen Fern és KB azért kerültek bele ebbe az egész kalamajkába, mert Fern ostoba fejjel lezúzta a nullciklijét, amire szüksége lett volna. Sőt még az ajtó kinyitását is hasonló okokból akarták: a fantázia miatt. Wim Jedi templomról fantáziált, Fern meg energiakonverterekről. És bár Fern leleményesen kikiálltotta magát kapitánynak, látványosan csak egyvalaki hallgat rá: a droid. Az állomáson kábé öt percébe tellett elvesztenie az egész legénységét, amiben a legjelentősebb az, hogy a saját barátja, KB is otthagyta. Wimet legalább Neel követte. Ellenben Wimet meg a hajó megtalálásakor hagyta faképnél Neel, szóval itt is megvan, hogy a barát nem feltétlen extrém lojális, a saját céljuk vagy érdeklődésük miatt hajlamosak ideiglenesen hátrahagyni az alfájukat. Látható, hogy mindenkinek megvan a maga jó és rossz tulajdonsága, és vannak tulajdonságok, amiken szépen osztoznak. Amiben mások, azok sem teszik a fiúkat balfékké a lányokat meg talpraesetté. Igen, Wim álmodozó, Fern célorientált - ez utóbbi ebben a bajban jobban jön, mint az álmodozás, de biztos annak is meglesz a haszna később, például Wim lehet kreatívabb és rugalmasabb emiatt. A fiú nyíltan lesz*rja a rendszert, a lány próbálja fenntartani annak látszatát, hogy része annak, ami a motivációik alapja. Neel és KB között is ilyenek vannak, az ormányos szószátyár, a vizoros csak akkor beszél, amikor mondanivalója is van. Ha már ilyen téren nézelődünk, inkább azt lehetne felróni, hogy mindkét lány túlságosan fiús, vagyis inkább négy fiú szereplőnk van, mintsem két fiú és két lány. Meg azt is fel lehet róni, hogy mindkét fiút alaposan megismertük, sőt Neelnél, aki amúgy bétakarakter, még arra is volt idő, hogy lássuk, amint a 100. statisztaként megjelent testvérei szórakozni. Ezzel ellentétben ugyan Fern kapott időt, a második lány karakterről viszont semmit sem tudtunk meg. Se a családi hátterét, se azt, hogy ő kiborg vagy csak headsetet visel, még azt sem, hogy osztálytársak-e Fernnel. KB jelenleg egyetlen egy közegben létezik: Fern közegében. Fernen túl, off-screen nincs élete. Szóval ilyen téren tényleg nem egyenlőek, a lány csapat eddig nem lett olyan alaposan bemutatva, mint a fiú csapat. Szerkesztve: December 4. - Dzséjt 2 1 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. Az első kettő guide kép: 101: 102: 1 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: December 4. Hozzászólás ideje: December 4. Megnéztem még egyszer. Szinkronnal se rossz, nyilván Jude Law-nál nem jöhetett szóba Stohl Buci, dehát ez már csak egy ilyen bicikli. Itt fentebb elhangzott, hogy olyan, mintha 4 fiú lenne, ami nem rossz meglátás; ha lehet hozzátenni még egy csavart, akkor azt mondanám, hogy Neel sokszor inkább viselkedik lányként, mint fiúként (ha becsuknám a szemem, azt mondanám, hogy Wim ijedős kishúga). Az űrkikötőben aztán tényleg nem spóroltak semmin, baromi jók a lények, sehol egy Pumukli, és eddig nincs se lore-törés, sem ordító logikai bukfenc/plothole. A zene meg kész csoda. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 4. Szerző Hozzászólás ideje: December 4. @Rixon tudom nincs sok időd mostanság, de milyen volt moziban az első két rész? Válasz
Rixon Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. 10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: @Rixon tudom nincs sok időd mostanság, de milyen volt moziban az első két rész? Jó volt. Én alapvetően angolul szoktam nézni mindent, így is láttam reggel elsőként, a moziban pedig szinkronnal adták, de teljesen vállalható lett, nem rontotta az élményt. Amikor bejött az első jelenet a kis fel nem úszó szöveg után a lefelé mozgásával, majd a kalóztámadás, az volt az első gondolatom, hogy mennyire hiányzik az SW a nagyképernyőről már 1 4 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. 10 perccel korábban, Rixon írta: Jó volt. Én alapvetően angolul szoktam nézni mindent, így is láttam reggel elsőként, a moziban pedig szinkronnal adták, de teljesen vállalható lett, nem rontotta az élményt. Amikor bejött az első jelenet a kis fel nem úszó szöveg után a lefelé mozgásával, majd a kalóztámadás, az volt az első gondolatom, hogy mennyire hiányzik az SW a nagyképernyőről már Az biztos! A napokban -biztos mert december van- nekem beugrott az Ébredő erő éjféli premierje, meg az egész várakozás rákészülés! Úristen 9 éve már! De amíg! csak stream van, annak örülök, hogy most egy ilyen sorozattal megyünk bele a karácsonyba! 1 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. 55 perccel korábban, Rixon írta: Jó volt. Én alapvetően angolul szoktam nézni mindent, így is láttam reggel elsőként, a moziban pedig szinkronnal adták, de teljesen vállalható lett, nem rontotta az élményt. Amikor bejött az első jelenet a kis fel nem úszó szöveg után a lefelé mozgásával, majd a kalóztámadás, az volt az első gondolatom, hogy mennyire hiányzik az SW a nagyképernyőről már Ehhez csak csatlakozni tudok, nagyon jó volt moziban nézni és igen mocskosul hiányzik nagy vászonról az SW. 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. 2 órával ezelőtt, Rixon írta: Jó volt. Én alapvetően angolul szoktam nézni mindent, így is láttam reggel elsőként, a moziban pedig szinkronnal adták, de teljesen vállalható lett, nem rontotta az élményt. Amikor bejött az első jelenet a kis fel nem úszó szöveg után a lefelé mozgásával, majd a kalóztámadás, az volt az első gondolatom, hogy mennyire hiányzik az SW a nagyképernyőről már Érdekes amúgy, hogy ha jól rémlik, az Ahsokától kezdve minden élőszereplős sorozat elején volt felvezető szöveg Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 5. Szerző Hozzászólás ideje: December 5. 2 órával ezelőtt, Rixon írta: Jó volt. Én alapvetően angolul szoktam nézni mindent, így is láttam reggel elsőként, a moziban pedig szinkronnal adták, de teljesen vállalható lett, nem rontotta az élményt. Amikor bejött az első jelenet a kis fel nem úszó szöveg után a lefelé mozgásával, majd a kalóztámadás, az volt az első gondolatom, hogy mennyire hiányzik az SW a nagyképernyőről már Már nem sokat kell várni rá. Másfél év. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. 20 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Már nem sokat kell várni rá. Másfél év. Ejj-ejj, Owen bácsi, eltelik az hamar mi? 2 Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. (szerkesztve) 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Már nem sokat kell várni rá. Másfél év. Ez nagyon érdekes. Megszerettem a decemberi premiereket, hogy a karácsonnyal együtt SW is érkezik a moziba, hogy az is egy ajándék, és az ajándékok egy része, amiket másnak adtam vagy amiket kaptam, az adott új SW-film merch-éből volt. A Mando is nekem karácsonyi sorozat. Az első évad is ebben az időszakban debütált, a második évad is, a Book of Boba Fett is újévkor. Habár az SW hónapja hagyományosan a május, a Solo-nál nem éreztem annyira a májusi vibe-okat már annyira. Nem bánnám, ha a Mando and Grogut elhalasztanák decemberre. Viszont, 2027 májusában óriási ziccer lenne, ha nem lenne SW-film, az 50. évfordulóra. A Skeletont még sajnos nem láttam, ez az első sorozat, amit nem aznap nézek, hogy kijött. Persze nem az érdeklődésem alábbhagyása miatt, hanem mert jó családdal nézni, és most nem tudtuk összehozni a közös nézést. Majd vasárnap! Addig is megnyugtatnak a jó kritikák, viszont igyekszem nem túl magasra helyezni a lécet. Nagyon várom a wolfman kalózt, remélem, relatíve sok szerepe lesz. A spoilerektől igyekszem megkímélni magam, de úgy érzem, nem az első két részben várhatóak a nagy cameok (Hondo? Mando? Thrawn?) meg a fordulatok, eddig sem ez volt a jellemző. Szerkesztve: December 5. - IndianaAndrisSolo 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 5. Szerző Hozzászólás ideje: December 5. 1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta: de úgy érzem, nem az első két részben várhatóak a nagy cameok Eddig az a hír járta, hogy ebben a sorozatban nem lesznek ilyenek. Aztán majd meglátjuk. Én max. Hondót tudom elképzelni. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. Én Maz Kanatát is simán el tudnám képzelni ebben a sorozatban. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 5. Szerző Hozzászólás ideje: December 5. A sorozat első két címe szimplán idézet az adott részből. Talán ez olyan új és tök jó ötlet, ami a sorozat sajátja lesz? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: December 5. Hozzászólás ideje: December 5. Jó lenne, hangulatosnak tartom, amikor egy sorozat epizódcímei az adott epizódból vett idézetek. Néha baromi jó vagy furcsa címek sülnek ki. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 6. Hozzászólás ideje: December 6. A tippem egyébként a nézettséget tekintve az, hogy az első pár rész még gyenge számokat fog hozni, mert a promóció nem lett valami izmos. Utána viszont segíteni fog a jó szájhagyomány és hasonló ívet jár majd be mint a Book of Boba Fett vagy az Andor és a végére szép számokat produkál majd. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 6. Szerző Hozzászólás ideje: December 6. Én is valami ilyesmire számítok. Beszédes, hogy eddig semmi nem jött a premier nézettségi adatairól, holott azt még az Acolyte esetében is megemlítették. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: December 6. Hozzászólás ideje: December 6. Az alábbi infó nem tudom, hogy mennyire hiteles (sorozatjunkie-ról szedtem, ott nem írtak forrást), de: A Skeleton Crew nettó epizódhosszai (tehát mínusz stáblista és intró) a kikerült infók alapján: Ep1 - 42 perc Ep2 - 24 perc Ep3 - 32 perc Ep4 - 27 perc Ep5 - 40 perc Ep6 - 24 perc Ep7 - 36 perc Ep8 - 32 perc A 3. epizód ugye 37 perces lesz CrypticHD szerint (aki megint csak eltalálta az első két rész játékidejét) és a kb. 4 perces stáblista alapján valós lehet a 32 perc. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 6. Hozzászólás ideje: December 6. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Én is valami ilyesmire számítok. Beszédes, hogy eddig semmi nem jött a premier nézettségi adatairól, holott azt még az Acolyte esetében is megemlítették. Az Acolyte-nál a premier nézettség a bemutató utáni hét hétfőn lett kiadva. Így olyan akár még itt is lehet. De tippre azt mondanám, hogy nem lesz. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.