Ugrás a kommentre

1x03 - Choices


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

3. rész - Choices / Döntések

 

epguidetj103.jpg

 

Írta: Charles Murray, Élan Murray

Rendezte: Charles Murray

 

Helyszín: Raxus Secundus, Coruscant

 

Szereplők:

Dooku gróf - Corey Burton

Mace Windu - T.C. Carson

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Hanel - Andrew Kishino

Larik szenátor - Theo Rossi 

Semage - Terrell Tilford

Depa Billaba

Yoda

Plo Koon

Tera Sinube

Saesee Tiin

Jocasta Nu

Katri

 

Történet

Dooku és Mace Windu a Raxus Secundusra érkezik, hogy hazavigyék a meggyilkot Katri holttestét. Ám Dookut nem hagyja nyugodni a Jedi mester halála.

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hasonlít abban ez előzőhöz, hogy a van egy kis sztori, de a lényeg két karakter kémiáján van. Ez Dooku a sötét oldal felé mini trilógiájának második része és itt is egy klasszikus, "két jedit küldött a tanács, hogy oldják meg az ügyet."

Mace Windu a másik jedi. Nos ez a történet is egy elhintett párbeszéddarabra épül a 2-ből, mikor Windu állítja, hogy Dooku-t ismeri, ő nem ilyan, meg olyan..Ja, ismeri. Csak gondolja.

Erejük és arroganciájuk miatt mindig is szerettem volna egy Windu vs. Dooku-t kapni, most megkaptam, csak nem valódi párbaj lett, hanem a jellemük ütköztetése.

Jól megfogták a sablonos dogmatikus csőlátású Windu-t, és az intelligens, nyitott szellemű Dookut. Az események rá is ébresztették a grófot, hogy talán meg kell fontolnia neki való úton jár-e?

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: 1x03 - Choices

Szép kis csavar volt ebben a történetben... Nagyon úgy fest, hogy a két Jedit, Windut és Dookut nem csupán Tatri mester testének Coruscantra szállítása miatt küldték erre a küldetésre, hanem hogy eldöntsék, tényleg Windu az alkalmasabb jelölt kettejük közül a megüresedett tanács hely betöltésére. Mert az eddig látottak alapján nincs kétségem, hogy erre a helyre mindig is Windu volt a befutó, de meg akarták adni az esélyt Dookunak is, aki nem cáfolt rá a saját "reputációjára".

 

Jól látható a Jedi tanács lejtmenete: a szabályokat betűről betűre betartó és begyepesedett Windut favorizálják a leleményes, intuitív és okosabb Dookuval szemben, aki jól láthatóan egyre jobban szembesül a Köztársaság romlottságával. Igen, ha Windu irányítja a küldetést, akkor a Szenátor még életben lenne a rész végére is, miközben a Jedik mit sem sejtve az egészről azt hinnék, hogy a Szenátorral minden rendben, miközben valójában a lázadók mozgatják és bábként használják a saját céljaikra. Ha a sztori egyes elemei ismerősen rezonálnak a későbbi Sith bábjátékkal, az nem a véletlen műve.

 

Hisz jééé, ugyanez a struccpolitika jellemzi a Jedi Tanácsot a Baljós Árnyak és a Klónok idején, az ehhez hasonló "ne firtassuk, mert a Tanács nem adott rá engedélyt" típusú hozzáállás vezet oda, hogy 10 évvel a kaminoiakkal kötött szerződés után jön csak rá a Jedi Rend, hogy felállítottak egy klónhadsereget. Ahhoz is egy évtizedre (sőt többre) van szükségük, hogy kinyomozzák Syfo Dias halálát, miközben Darth Sidious felkutatására tett törekvéseiket 3 év alatt sem koronázza siker... hogy arról az apróságról ne is beszéljünk, hogy Jango Fett arca mosolyog rájuk a saját hadseregük bakáinak páncélja alól...

 

Ebben a részben benne van mindaz, ami idáig vezet, és miközben Windu arról beszél, hogy nem a politika és az ego vezeti a Jedi Rendet hanem a Tanács, valójában rázkódunk a röhögéstől kínunkban, hiszen mind tudjuk, hogy a Jedi Tanácsot a politika és az ego vezeti leginkább. A Jedi Rend és a Szenátus kéz a kézben süllyed egyre mélyebbre és asszisztál a Köztársaság züllesztéséhez, akik pedig hajlandóak ezen meditálni és esetleg változtatnának, nem kapnak döntéshozói pozíciót és/vagy tehetetlen dühükben renegát Jedik lesznek, mint Dooku. Mindebbe szépen bele lehet csatornázni Qui-Gon Jinn és Obi-wan beszélgetését is az EpI-ből (ha Qui-Gon nem lenne ennyire "makacs" és "lázadó", akkor már rég a tanács tagja lenne Obi szerint ugyebár), ami már csak azért is röhejes, mert a fiatal Qui-Gonnak több bölcsesség és élő Erő megértés van a kisujjában, mint Mace Windunak valaha volt/van/lesz. :facepalm:

 

Mondanom sem kell mindezek után, hogy kiváló rész volt, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a fenti gondolatok tökéletesen rezonálnak az EpI-II-III-ban látottakkal, és remekül árnyalják Palpatine ténykedését. Igen, a jó öreg Sheev egy rendkívül tehetséges sz@rkavaró volt, aki végtelen gonoszságával mételyezte a galaxist kezdve a Köztársasággal a Birodalmon át az Új Köztársaság idejéig bezárólag, de jól láthatóan a Köztársaság már saját magától is olyan szinten volt, hogy a Palpatine által elvetett magvak tápláló környezetben tudtak gyökeret verni, hozzátársulni a többi gazhoz (gazemberhez) és a szárba szökkent sötétség lépésről-lépésre, napról-napra sötétítette el mind a saját elefántcsonttornyukban vergődő Jedik látását, mind pedig a galaxis népeinek jutó fényt. Márpedig mind tudjuk, hogy amíg van fény, addig van remény, utána viszont csak a saját céljait szolgáló sötétség marad...

 

Végiggondolva ezt a gondolatmenetet, jól érezhető a rész egyik legfőbb tanulsága is, ami nem más, minthogy a Jedik lényegében cserben hagyták a galaxist. Nem akkor, amikor képtelenek voltak Palpatine-t elmozdítani a hatalomból, nem is akkor, amikor a háborúba bevonódva tábornokként szolgálták a Sith-ek terveit. Hanem már akkor, amikor elfelejtették az önreflexiót és folyamatosan, agyatlanul szolgálták az egyre nagyobb mélységekbe süllyedő Szenátust és azok törvényeit ahelyett, hogy közbeléptek volna és saját erkölcsi iránytűjük révén ténylegesen a Galaxis népét szolgálták volna.

 

Persze a Jedik irtóztak a hatalomtól - ahogy azt Yoda szavai is illusztrálják az EpIII-ban - de a sötétség felé tartó hosszú évtizedekben számos lehetőségük lett volna felhívni a galaxis, a Köztársaság és a Szenátus figyelmét arra, hogy tévúton járnak. Kezdve azzal, hogy kiszakadással fenyegetnek egészen addig, hogy tevékeny részt vállalnak a korrupció kivizsgálásában, felszámolásában és a bűnösök megbüntetésében. Ehelyett a megkérdőjelezés teljes hiányában - tisztelet a kivételnek - követték az éppen aktuális vezetés törvényeit, és csak akkor döbbentek rá, hogy milyen mételybe süllyedt a galaxis, amikor túl késő volt.

   

Ez a tanulság pedig kiválóan rezonál Luke Skywalker Ahch-Ton levont következtetésével, az már más kérdés, hogy ettől még a Jediknek végül lett kiút a válságból, csak kellett hozzá valaki, aki képes volt tiszta lapra helyezni a Rendet és szintetizálni a Luke által megszerzett tudást és a Reyben a saját identitása miatt DNS-ként ott lakozó "mindenkinek jár egy második esély" mentalitással. Ütős kombó, remélem lesz módunk majd látni, hová jut majd el az ebből kiemelkedő Új Jedi Rend.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tömör nyönyör. Több okból is tetszett az epizód. Egyrészt, egy újabb jele a Köztársaság korruptságának és egy újabb lépcső Dooku kiválásához a Jedi Rendből és a szeparatista mozgalom felé. Dookut, a Jedit egész meg tudom érteni. Ő már most látja azt, amit az ep1-3-ban mi is tapasztalunk, hogy a Jedi Tanács a Szenátus kifutófiúi vagy verőemberei, nem a béke őrei. Vajon milyen irányt vett volna a Galaxis története, ha Dooku sosem válik Darth Tyranusszá? Persze a sors fintora, hogy pont ezek az események, amik ellen a vagyonával és ideológiájával tehetett volna, tették végül Darth Tyranusszá.

 

Szintén jó volt a TCW és a TBB után visszatérni a Raxus Secundusra. Bár a bolygó teljes neve már 2016 óta ismert, ha jól rémlik, itt mondták ki először (a Raxus Prime meg megmaradt az a világ, amelyet a The Force Unleashedben megismerhettünk). Raxus megjelenése már csak azért is fontos, mert mint tudjuk, később ez lett a Független Rendszerek Konföderációjának főbolygója. Jó, hogy így összekötötték Dookuval.

 

Windu meg hát egyszerűen pazar. Mondatai arról, hogy szerencsére őket a Jedi Tanács vezeti, nem a Szenátus vagy az egójuk, nos a fickó későbbi önmagát tekintve, hát felröhögtem. Azért megmutatnám ennek az ifjú Windunak, hogyan bántak el Ashokával, hogyan lettek katonák, hogyan ugrottak, ahányszor a Szenátus csettintett. És pont ez az egoista f*szkalap mondja ezeket.

 

Összességében eddig nagyon tetszik Dooku árnyalása. Sith Nagyúrként egy rohadék volt, de azelőtt az eddigiekből egész szimpatikus embernek tűnt, akinek az értékrendjével egyet is tudok érteni. Nem csoda, hogy sokan csatlakoztak hozzá. Ez a Dooku tényleg megnyerhetett magának sok csillagrendszert. Kár, hogy addigra a jó ember, aki volt, meghalt, Darth Tyranusnak hála.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A politikai tartalom itt is hasonló volt az előző részéhez! Szépen bevezetik miként jutott a Köztársaság abba az állapotba amiben a TPM-ben látjuk. Dooku meghasonulása is kezd alakot ölteni, a küldtetésük Winduval jól megágyazott ennek. Most már azt is tudjuk mikor választották be a tanácsba Windut. Ő pont olyan volt, akire szükségük van: szervilis, mindenben a szabályokat követi, egy centit nem térne el tőlük. Később ez annyira a részévé válik, hogy elvakítja és arrogánssá teszi, ez okozza majd a vesztét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó írás lett, Donát! 

 

17 órával ezelőtt, Donát írta:

jól láthatóan a Köztársaság már saját magától is olyan szinten volt, hogy a Palpatine által elvetett magvak tápláló környezetben tudtak gyökeret verni,

Szerintem ez a kulcs Sidious felemelkedéséhez. Egy erős Köztársaságban sose tudott volna hatalomra kerülni, kellett hozzá az a fertő amit a fennálló rendszer létrehozott. Ezt ismerte fel a gonosz és befészkelte magát a rendszerbe, mint egy rákos daganat.

 

17 órával ezelőtt, Donát írta:

a Jedik lényegében cserben hagyták a galaxist. Nem akkor, amikor képtelenek voltak Palpatine-t elmozdítani a hatalomból, nem is akkor, amikor a háborúba bevonódva tábornokként szolgálták a Sith-ek terveit. Hanem már akkor, amikor elfelejtették az önreflexiót és folyamatosan, agyatlanul szolgálták az egyre nagyobb mélységekbe süllyedő Szenátust és azok törvényeit ahelyett, hogy közbeléptek volna és saját erkölcsi iránytűjük révén ténylegesen a Galaxis népét szolgálták volna.

Ez főleg annak fényében sajnálatos, hogy a Jedik a High Republic idejében még pont azokat az erényeket csillogtatták, amik itt már már csak nyomokban fedezhetők fel a Rendben.

 

15 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Az éppen kortyolt üdítőmet akkor indítottam kilövőpályára, amikor Windu azt mondta: Szerencsére a Tanács vezet minket és nem a politika vagy az egójuk. És ezt pont ő mondja. :lol2:

Akkor még lehet, hogy így gondolta. :D 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fantasztikus rész volt. Donát neked nagy taps. Leírtad a lényeget.

Amikor Windu kimondta A mondatot én megállítottam a lejátszást és visszatekertem, hogy biztos félreolvastam. Mert ekkora irdatlan baromságot még Windu  sem mondhat ki.:D

Ebben a mondatban MINDEN benne van ami az akkori Rend vezetését a bukásig jellemezte. A mérhetetlen gőg, a felsőbbrendüségbe vetett hit, és a mérhetetlen ostobaság.

Windut sokan vádoltuk itt hogy  ő is okozta Anakin áttérését mert idiióta dolgokat csinált az EP3-ban. De hogy valaki akkor marha legyen hogy azt el is higgye hogy a Tanács dönt arra nem gondoltam.

Szóval ez engem megerősített Windu ostobaságában.

Tulajdonképpen ez a Dooku-Windu páros az Anakin-Obi-Wan páros lenyomata az EP2-ből. Ott is Kenobi be volt gyöpösödve, Anakin meg nyomozott volna. Kinek lett igaz? Anakinnak.

Ez a rész is megerősített abban hogy ha nem Kenobi tanítja Skywalkert, hanem Qui-Gon, akkor Anakin nagy eséllyel nem áll át a sötét oldalra.

Itt is megjegyzem hogy egyetértek Dookuval az értékrendjében, de a módszer nem volt szép. A reform nem azt jelenti nálam hogy beállok a Sith-ekhez kirobbantok egy háborút ahol milliók szenvednek és halnak meg.

Mert mondjuk ki is léphetett volna a Rendből és a vagyonával segíthetett volna.

Szerintem amit látni ezekben a részekben, hogy a Jedi Rend belekényelmesedett a több ezer éve létező békébe és jólétbe

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

24 perccel korábban, Frenkie írta:

Mert mondjuk ki is léphetett volna a Rendből és a vagyonával segíthetett volna.

Szerintem kezdetben ez is volt a célja, csak aztán Palpatine telebeszélte a fejét, utána meg a Sötét Oldal elvakította annyira, hogy már nem is látta, hogy azzá vagy még rosszabbá vált, mint ami ellen harcolt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dookut eddig is a Star Wars egyik legtragikusabb karakterének tartottam. Sorsában és kudarcos életében valahogy a Galaxis egész történelme leképeződik. Dooku tele van kétségekkel, önvizsgálattal, bizonytalansággal a Jedik szerepét illetően. Már világos előtte, hogy a Jedik nem képesek betölteni azt a szerepet, amit kitűztek maguk elé, nevezetesen a béke és jólét biztosítása szerte a Galaxisban. Ez az elhivatás a Coruscant nevű elefántcsonttoronyból láthatóan működik, a tekintélyes világok prosperálnak, a gazdagok tovább gazdagodnak. Mindeközben ha egyre inkább kifelé haladunk a Magból, úgy válnak a világok a kapitalista gigavállalatok és az őket kiszolgáló teljhatalmú szenátorok prédáivá. Ilyen előzmények mellett nagyon is érthető, hogy évtizedekkel később miért fordít hátat a Raxus Secundus a Köztársaságnak és lesz az egyik legfontosabb szeparatista bolygó. Nem lennék meglepve, ha Dooku jótanácsai Semage felé katalizátor-szerepet töltenének be ebben. A fickót talán még viszontlátjuk majd.

 

Mindemellett Mace Windu a tántoríthatatlan és szilárd kőoszlop. Ő soha az életben nem kételkedett a Jedik illetve saját küldetéstudata iránt. Rigorózus dogmatikus szabálykövető, a lemerevedett és a valóságtól egyre eltávolodó Jedi Rend megtestesülése. Nem is lehet csoda, hogy Katri halála után pont Windunak juttatják a széket. Azért hangosan felnevettem, amikor Windu arról értekezett, hogy a Jedik felett a politika és az egó nem rendelkezik. Mondja ezt pont ő, akinek működése alatt a rend teljesen átpolitizálódott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy újabb remek Dooku-centrikus részt kaptunk, ahol még inkább kiviláglik a gróf egyre növekvő kiábrándultsága a Köztársaságból. A Winduval való párosítása azért is lett tökéletes, mert gyönyörűen bemutatja azt a kontrasztot, amit ez a két karakter álláspontja képvisel. Míg a szabálykövető Windu csak le akarja tudni a feladatot, addig Dooku az igazságot hajszolandó nyomozásba kezd. Itt érhető tetten az, hogy Jedi Rend is már csupán árnyéka egykori önmagának - amit annak idején képviseltek ("a fényért és életért", vagy "a béke és igazság őrei" már csak üres szavak). Ez a Jedi Rend már kis túlzással valóban csak egy szenátusi végrehajtó testület, akiket a szabályok sok esetben megbéklyóznak, hogy valódi funkciójuk szerint cselekedjenek, és a Köztársaság népeinek érdekeit nézzék, politikai érdekektől függetlenül. Larik személyében egy újabb korrupt szenátort ismerhetünk meg, aki kísértetiesen hasonló "munkát" végzett, mint Dagonet az előző részből. A saját bolygója/népe kizsákmányolása önmaga érdekében. Ki tudja, hány hozzájuk hasonló szenátor van, akik belülről rohasztják a Köztársaságot, előkészítve a terepet egy bizonyos Sith nagyúrnak. Semage jól láthatóan elgondolkodtatta Dookut, és súlyos igazság volt a szavaiban, amikor azt mondta, hogy a Jedik elsősorban a Szenátus érdekeit képviselik, és így a befolyásosak számára kedveznek. És ha hihetünk Semage-nak, ez köztudott a Galaxisban. Windu ostobasága és/vagy vaksága minden korábbinál nagyobb méreteket öltött, amikor azt gondolta, hogy ők még mindig elsősorban a békét képviselik, akikhez van értelme fordulni hasonló helyzetben. A Jedinek ezt sikerült megfejelnie az év egyik legnagyobb poénjával, miszerint őket szerencsére a Jedi Tanács irányítja, nem pedig a politika, vagy az egójuk. Egy lépéssel közelebb kerültünk Dooku Jedi Rendből való kilépéséhez, a Köztársaságtól való elszakadásához, és Független Rendszerek Szövetségének létrejöttéhez. Kétlem, hogy véletlen lenne az, hogy később éppen a Raxus Secunduson lesz a Szeparatisták székhelye.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2022. 10. 28. - 21:32, Nute Gunray írta:

Dookut eddig is a Star Wars egyik legtragikusabb karakterének tartottam. Sorsában és kudarcos életében valahogy a Galaxis egész történelme leképeződik. Dooku tele van kétségekkel, önvizsgálattal, bizonytalansággal a Jedik szerepét illetően. Már világos előtte, hogy a Jedik nem képesek betölteni azt a szerepet, amit kitűztek maguk elé, nevezetesen a béke és jólét biztosítása szerte a Galaxisban. 

Nehéz dolog lehet megtalálni a helyes utat egy ilyen helyzetben. Aminek számítania kellene - a Jedik számára még inkább, mint mások számára, az emberek jóléte, biztonsága -, az nem számít. Ami viszont számít, a szabályok, regulák követése, az nem vezet el a békéhez és a jóléthez. A Jedik nem látták a fától az erdőt, szem elől tévesztették a létezésük célját. Teljesen átérezhető Dooku keserűsége. Szomorú viszont, hogy a kiutat majd a totális árulásban találja meg. 

 

2022. 10. 28. - 21:32, Nute Gunray írta:

Mindemellett Mace Windu a tántoríthatatlan és szilárd kőoszlop. Ő soha az életben nem kételkedett a Jedik illetve saját küldetéstudata iránt. Rigorózus dogmatikus szabálykövető, a lemerevedett és a valóságtól egyre eltávolodó Jedi Rend megtestesülése. Nem is lehet csoda, hogy Katri halála után pont Windunak juttatják a széket.

Windu egy vicc, maximum azt lehet pozitívumként felhozni mellette, hogy nincs vele gond, minden szabályt betart. Szomorú, hogy pont ez kell csak a tanácstagsághoz. Ha Dooku nem is, de Qui-Gon ezerszer jobban megérdemelte volna a tagságot - de az is sok mindent elmond, hogy ő meg talán soha nem is vágyott rá. Ő az élő Erőre figyelt.

 

Remek epizód volt, szépen bemutatott kontrasztokon keresztül!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy az, hogy itt is a szabályzatkedvelő Jedit preferálták, jó reflektál a későbbiekre, ahol szintén a szabályzathoz eléggé ragaszkodó Obi-Wan Kanobit is beveszik nem sokkal a klón háborúk kitörése után.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Dooku: Jedi Lost szerint Dooku egy időben amúgy valóban volt a Nagytanács tagja. Vagy ez most akkor ez az epizód dekanonizálta?

Nem dekanonizálták. Most nem lett a Jedi Tanács tagja, de ez nem jelenti azt, hogy később nem lehetett az egy rövid ideig. Nem mindenki van úgy bebetonozva a tanácsba, mint Yoda, Windu vagy Ki-Adi. Depa Billaba például a geonosisi csata után visszalépett a tanácsból, majd a háború alatt újra tanácstag lett (Even Piell helyére került), aztán még a 66-os előtt újra kilépett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csodálatos epizód volt. Egy újabb rész, mely a Köztársaság romlottságát bizonyítja. Nem lennék meglepve, ha ezeket a romlott szenátorokat Plagueis és vagy Sidious irányítaná a háttérből, és direkt bomlasztanák fel így a Köztársaságot. Ez az epizód, ahogy az előző is erősen emlékeztet James Luceno regényeire, a Darht Plagueis-re és A megtévesztés leplére. Dooku kiábrándultsága szép fókuszt kap. Szerintem időben a Dooku, az elveszett Jedi múltbéli szálai előtt vagyunk. A dráma és az akció kiválóan van ábrázolva. Tényleg mesés darab.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Csodálatos epizód volt. Egy újabb rész, mely a Köztársaság romlottságát bizonyítja. Nem lennék meglepve, ha ezeket a romlott szenátorokat Plagueis és vagy Sidious irányítaná a háttérből, és direkt bomlasztanák fel így a Köztársaságot. Ez az epizód, ahogy az előző is erősen emlékeztet James Luceno regényeire, a Darht Plagueis-re és A megtévesztés leplére. Dooku kiábrándultsága szép fókuszt kap. Szerintem időben a Dooku, az elveszett Jedi múltbéli szálai előtt vagyunk. A dráma és az akció kiválóan van ábrázolva. Tényleg mesés darab.

Nem kell minden mögött Sidioust látni. Pont az a lényege az epizódnak, hogy Sidious a romlottságra telepedhetett rá. De ehhez pont azt a részt kell bemutatnia az epizódnak, hogy ez a romlottság már ELEVE ott volt, Sidious csak kihasználta. Sokkal logikusabb így az egész, és Sidious se lesz mindenható, aki mindig, mindenhol, mindenben benne van. Kiváló opportunista az öreg, de nem isten.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Donát írta:

Nem kell minden mögött Sidioust látni. Pont az a lényege az epizódnak, hogy Sidious a romlottságra telepedhetett rá. De ehhez pont azt a részt kell bemutatnia az epizódnak, hogy ez a romlottság már ELEVE ott volt, Sidious csak kihasználta. Sokkal logikusabb így az egész, és Sidious se lesz mindenható, aki mindig, mindenhol, mindenben benne van. Kiváló opportunista az öreg, de nem isten.

Nem csak Sidious, hanem a Sithek összességében. Már 1000 éve munkálkodnak ezen. Sidious és elődei kihasználták az emberek kapzsiságát, hogy szétzilálják a rendszert. A Sithek nélkül nem biztos, hogy ilyen súlyos lett volna a helyzet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.