Ugrás a kommentre

Évadértékelés


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Idén az Andor lényegében már a harmadik élőszereplős sorozat volt, ám ezúttal sem lehet fukarkodni a dicsérő jelzőkkel. 

 

Szinte mindegyik széria másban volt erős, de az Andor kétségkívül a fénypontot jelentette. Tudtam, hogy jó lesz, de ennyire magas színvonalú sorozatra nem számítottam. Olyan komolyságot és drámai töltetet vittek bele, ami párját ritkítja az SW szériák között. Ezekből ugyan nem volt még sok, de ha csak a minőséget nézzük, magasan az Andor viszi el a pálmát. Persze ez nem lóverseny, szoktam volt mondani, így a helyükön kell kezelni a különféle sorozatokat. 

Az Andor mindamellett, hogy fantasztikusan mutatja be az egyszerű emberek mindennapos harcát, bátran nyúl olyan témákhoz - mint pl. a politika-, amik korábban az SW háza táján vörös posztónak számítottak (elég ha csak a  prequel korszakra gondolunk). Ma ez a téma tudja képezni egy sorozat gerincét, ami hatalmas előrelépés. Ezeknek a csatározásoknak Coruscant ad hátteret amit sokan hiányoltak eddig az újabb kori SW-ből, most itt bőven megvolt a kárpótlás.

A legnagyobb erősségeket kétségkívül a karakterek és a párbeszédek jelentik. Nem sajnálták az időt eme két szegmens alapos felépítésére, ami meg is látszott a katartikus érzések sorozatán. Talán itt hangzik el Luthen Rael szájából a Star Wars egyik, ha nem a legjobb monológja is. Most így visszaemlékezve nem is tudnék mondani olyat, ami vetekedhetne vele. 

A 12 részes felosztás nagyon jót tett a fentebb említett dolgoknak, volt idő mindenre. A látvány is önmagáért beszélt, mozifilm szintet kaptunk végig.

 

Mindent egybevetve azt kell mondanom, hogy az év durranásának lehet, hogy az Obi-Want szánták, de végül az Andor lett az! És mintha látszana is rajta, hogy valójában a Lucasfilmnél is így gondolták a dolgot. Nagy-nagy szerencse, hogy nem kell még elköszönnünk ettől a remek darabtól, hanem jön a második évad. Azt hiszem nem leszek nagy jós akkor amikor kijelentem, mire eltelik a két éves várakozási idő, tömegek fogják várni a folytatást. Az Andorból könnyen kult sorozat is lehet, de referencia mindenképpen, amihez mérni fogják a jövőbeli SW alkotásokat. Az, hogy ez mennyire jó, döntse el mindenki maga. :) 

  • Nagyon tetszik 2
  • Meglepő 1
  • Tetszik 4
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én azzal értékelem a sorozatot, hogy visszatértem ide.

Van mit pótolom. A Mandót idén nyáron néztem meg, bejön az is nagyon. Az Obiban is sokmindent szerettem és a negatív vélemények ellenére, vagy csakazértis én Boba könyvén is jól szórakoztam. Aztán jött az Andor, ami fokozatosan ért be nálam és full szerelem lett :love:.

Azt a sokféle érzést, amit elővarázsolt, talán egyetlen sorozat sem hozta eddig elő. Az újranézhetősége a klasszikusokat idézi. 

Már rég láttam a Zsivány egyest, ezután az is más dimenzióba kerül. 

A Mandó is versenyképes ám először érzem azt, hogy Disney letett valamit az asztalra, ami felér régi sw-hez. Köszönöm, köszönöm, köszönöm. 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mindenkitől elnézést de nálam ez a sorozat 1x nézős lett.  Mióta véget ért, le akarom darálni még egyszer, de nem tudom rászánni magam, mert elvesztettem az érdeklődésemet 1 nézés után iránta.   Nálam a történet 2-3 nem túl érdekes sorozatrésznyi 12 részre széthúzva. Elnézést mindenkitől, akinek bejött. A RO nálam a legjobb Disney produktum, de ez nem.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.