Ugrás a kommentre

3x10 - Identity Crisis


Ajánlott hozzászólás

10. rész - Identity Crisis / Meghasonlás

 

epguidebb310.jpg

 

Írta: Amanda Rose Muñoz

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Weyland, Caraad, Coruscant

 

Szereplők:

Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Wilhuff Tarkin moff - Stephen Stanton

Nala Se - Gwendoline Yeo

Eva (SC-54) - Olwyn M. Whelan

Jax (SC-32) - Ivan Sinitsin

Sami - Naiya Singh Padilla

Bayrn - Shelby Young

Ailish - Shelby Young

CX-2 - Dee Bradley Baker

Cad Bane - Corey Burton

Scorch parancsnok - Dee Bradley  Baker

Dr. Scalder - Helen Sadler

Todo 360 - Seth Green

 

Történet

Emerie Karr átveszi Taun We feladatait és szembesül a Nekromanta-projekt sötét titkaival.

 

Érdekességek

- Bayrn, az Erő-érzékeny kisgyermek, és az anyja, Ailish tarlafarok - hörcsögszerű lények, amelyeket először a Solo: Egy Star Wars történetben láthattunk.
- A tarlafar plüssjáték mellett Bayrnnek van egy gran és egy talz plüsse is.
- Nem ez az első alkalom, hogy Cad Bane elvégzi Palpatine-nak a piszkos munkát. Cad szintén Erő-érzékeny gyermekeket rabolt a Star Wars: A klónok háborúja második évadának "Az Erő gyermekei" c. részében.
- Mivel a teljes "Meghasonlás" a Birodalom szemszögét mutatja be, ez az egyetlen Star Wars: Rossz Osztag epizód, amelyben az osztag egyetlen jelenlegi, vagy korábbi tagja sem szerepel.
- A Teremben látott egyik holografikus játék a "Lehetetlen rakás" becenévre hallgatott a gyártási fázis során. Ez a holografikus egyensúly-rakáson alapuló játék a Jengához hasonlít. Egy másik játék a "Torony kirakós" becenevet kapta, amely számos gyűrűt tartalmaz, amiket úgy kell elforgatni, hogy egy szabályos henger legyen belőlük.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem épp olyan epizód volt amilyenre számítottam, ráadásul az első rész is az évadban amiben a Batch nem is tűnt fel. Újra a Birodalom embertelen, rideg arcát fedezhettük fel. Emmerie Karral a középpontban. Nekem fura volt, hogy az első ajánlkozás után megtette főnöknek Hemlock, még a legfontosabb projekt részleteinek egy részét is elárulta. Az rendben van, hogy régóta a kegyeltje a nő, de ez nekem kicsit gyorsan jött.

Ezt leszámítva viszont elég nyomasztó volt az egész. A gyerekek, ahogy kísérleti alanyként funkcionálnak úgy, hogy azt se tudják hol vannak, plusz még az a hiú ábránd is táplálva van bennük, hogy valaha is hazatérhetnek, pedig nyilván nem. Ezek fényében duplán érthető miért akarta Nala Se biztonságban tudni Omegát ettől a helytől. Karr ahhoz nem elég erős lelkileg, hogy ezt a projektet ilyen körülmények között vezesse. Ez tisztán látszik, és ezért is hiba Hemlocktól, hogy ezt nem vette már észre korábban. Hisz a nő is egy klón aki rabságban élte le az életét, tudja milyen az ha gyerekekkel ugyanezt megteszik. 

Remek volt Tarkin feltűnése, akinek szintén lövése sincs mit csinál Hemlock, de azért nem is nagyon burkoltan megfenyegette, hogy ha nem lesz valami látszata a sok pénznek akkor rövid úton kamepca lesz. Ettől láthatóan pelenkát is cserélt a doki, csak sajnos CX egyre közelebb kerül a Pabuhoz. 

Ez a tetű Cad Bane is feltűnt, az egyik legaljasabb rohadék az egész alvilágban. Őt rühellem a legjobban. Ugyanazt csinálja Palpatine-nak amit csinált a régi rendszerben. Lopkodja az Erő-érzékeny gyerekeket. Duplán örülök, hogy Boba kinyírta ezt a tetvet, remélem halott is marad örökre.

 

Most pedig jöhet a folytatás!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ez volt eddig a legnyomasztóbb epizód az egész a sorozatban, de lehet még idevehetném a TCW-t, meg a Rebelst is. Nagyon sötét hangulatú rész volt, amin végig érezni lehetett ezt a lehangoló, kilátástalan érzést, ami az egész Tantiss hegyet jellemzi. Ilyen gyerekrablós sztori már volt amúgy a TCW-ben is, ahol úgyanígy Bane volt a fejvadász, aki összefogdosta a gyerekeket, de ez az epizód valahogy számomra sokkal jobban ütött. Nagyon jópofa volt ez a faj (nem tudom, hogy új, vagy nem, de én nem emlékeztem rá, hogy láttunk már ilyen lényeket korábban) és aranyos volt a bébi is. Azt is remekül érzékeltették, hogy milyen stigma lett az Erő használata. Régebben még azt gondolhatták volna egy ilyen helyzetben, hogy milyen jó, az illetőből jedi lehet, most meg igyekeznek mindenképpen eltitkolni, mert felér egy célkereszttel a homlokodra. Amikor Bane elrabolta a gyereket, lehettek volna még egy fokkal kegyetlenebbek a készítők, ha nem csak elkábítja az anyukát, hanem élesbe lelövi... így még ott maradt a lehetőség, hogyha Rexék megtámadják a Tantisst és ki tudják szabadítani a fogva tartottakat, akkor ez a gyerek visszakerülhet az anyjához. Nagyon szomorú volt így is látni, ahogy elviszik és ez tényleg olyan aljasság, amit ritkán látunk. Ez a Cad Bane a saját anyját is eladná egy jó vérdíjért cserébe. Amúgy tetszik, hogy így bevállalták ezt és nem lett ő is egy cool, szerethető figura... egy Lee van Cleefről mintázott könyörtelen fejvadász, az legyen is ilyen.

 

Aztán mikor megtudtuk, hogy mit őriznek annyira bent a hegy szívében, az megint sokat nyomott a hangulaton. A Birodalom kegyetlensége eléggé ismeretes, számos olyan bűnt láthattunk tőlük, amelyek segítenek elhelyezni, miért is olyan gonosz és embertelen ez a gépezet, amit Palpatine megalkotott és miért olyan kitörő az ünnep a VI. rész végén, hogy legyőzték az Uralkodót. Viszont ez, hogy gyerekeken kísérleteznek és ahogy Hemlock beszél róluk az egészen bicskanyitogató volt. Amikor Emerie elkezd egy kicsit közeledni az egyik gyerekhez, akkor Hemlock rögtön leinti, hogy ezt nem így kell. A saját szempontjából igaza van, nekik tényleg csak kísérleti példányok ezek a gyerekek, de Emerienk azért még pislákol az erkölcsi érzéke és tudja, hogy ez nem helyes. Az Andorban volt hasonló érzésem a börtönös szekvenciánál, ahol tapintani lehetett a kiszolgáltatottságot és a kilátástalanságot a rabokon, de ez itt sokkal durvább volt gyerekeken keresztül látni ugyanezt.

 

Emerie egyébként számomra az epizód pozitív meglepetése volt. Ugyan ő nem része a csapatnak, de kötődik Omegához, egy kicsit azt is érzem, mintha egy tükör lenne Omegával ellenben, hogy ilyen lett volna, ha nem Hunterékhez kerül. Emerietől elhangzik, mikor Nala Se-vel beszélget, hogy őt is gyerekként vitték el és kísérleteztek rajta... kíváncsi leszek erről mit tudunk majd meg, de Emerienek sem volt túl szép gyerekkora. Lehet Palpatine már régebb óta dédelgeti ezt a klónprojektet és belegondolni is félelmetes, hogy eddig mennyien szenvedhettek miatta. Emerie esetében már az első három epizódban láthattuk, hogy ahogy Omegával bánt benne még van lelkiismeret és itt a saját helyzetéből adódóan tud empatizálni ezekkel az itt fogvatartott gyerekekkel. Szerintem ő pozitív irányba fog elbilleni, akkor amikor igazán számít majd. Az mindenesetre látszik, hogy ő nem olyan, mint Hemlock, vagy az itt szolgálatot teljesítő katonák, ő nem tudja csak úgy eszközként kezelni a gyerekeket. A csapat tagjai ugyan nem szerepeltek a részben, de Omega hatása itt is érezhető volt. Az a kedvesség, amit ő hozott ki Emerieből a játék babával, olyan volt, mint egy mag, amit egyszer elvetnek, de aztán később hajt ki és hoz gyümölcsöt. Az, hogy milyen érett lesz az a gyümölcs, az még elválik, de van egy olyan érzésem, hogy az Emerie által itt tanúsított kedvesség még szárbaszökken majd és meg fogja menteni végül valahogy ezeket a gyerekeket. Az az odatett játék annak a gyereknek egy kis reményt adott és talán a nézőknek is. Amúgy tetszik, hogy behozzák Nala Se bűntudatát és, hogy foglalkoznak ezzel a szállal, hogy mit jelent ez mentálisan a karakterekenek, hogy ők a felelősek egy-egy adott helyzetért.

 

Tarkin feltűnésének én is örültem, ezzel nagyobb nyomatékot is kapott az itt folyó munka, meg out of universe is érzékeltették egy kicsit, hogy az eltelt néhány részben, amikor nem nagyon haladt ez az itteni szál, az idegesíti a Birodalmat is. Eredményeket kell produkálni és hát fel is pörögnek ezen a vonalon az események. Egyébként szerintem meg lett az is, hogy hogyan juthatnak el a Tantiss bázisra. A kulcs Cad Bane lehet, tegyük fel, hogy ahogy itt láttuk, megvan ez a protokoll, hogy ő átadja a gyereket a Birodalomnak és utána elviszik azt a Tantissra, ezzel lehet egy csapdát is állítani és így eljutni Hemlockhoz...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet a mai nap érzékenyebb voltam a szokásosnál, mert elég nehéz volt számomra végig nézni az epizódot. A Birodalom legmocskosabb oldalát láthattuk ebben a 20 percben, az ember ökle tényleg összeszorul. Mert miről is van szó? Ártatlan gyermekek elrablásáról, jogfosztásáról, kísérleti alannyá történő degradálásáról. 

 

Az epizód Emerie vívódásáról szól, arról a folyamatról, amelynek csíráit már korábban láthattuk. A múltjáról nem tudunk meg sokkal többet, de ahogy Nala Se irányába említi, egykor ő is egy balulsikerűlt produktum lehetett. Hogy hogyan került Hemlock mellé, az persze kérdés, hiszen itt többéves munkakapcsolatról van szó. Egyébként akármennyire is örlődik Emerie, nem tudom sajnálni. Ő ebben az egész jogfosztásban tevékenyen részt vesz, és ezt a tényt semmilyen játékbaba sem másíthatja meg. Úgyhogy ezek a kis személyes dolgok csak a saját lelkiismerete megnyugtatására szólnak. Elég hihetetlen, hogy az egész epizódban egy kaminói, Nala Se képviselte az erkölcsi mércét. Szegény kis gyermekeket nagyon sajnáltam. Masszív háborús bűncselekmények és állami terrorizmus sorozatát láthattuk itt.

 

Ha van fejvadász, akit tiszta szívemből gyűlölök, akkor az egyértelműen Cad Bane. Már az is meglepett tőle, hogy az Erőérzékeny gyermek anyukáját "csak" kábítózta. Felettébb nagyvonalú mondhatom. Scorch legalább ugyanekkora féreg, remélem ő és a klónkommandós osztaga is hamarosan megtapasztalja, milyen is amikor a Birodalom méltányolja a hűséges szolgálatukat. A rosszfiúkat képviselte még CX-2, aki forró nyomon van. Hiába a júdáspénz, Cid nem került ki a Birodalom látószögéből. Remélem, az orgyilkos legalább megkínozta, miközben az információ kiadására kényszerítette (ha kellett egyáltalán). De persze a Birodalom szemszögéből jobb elvarrni a szálakat, és talán a trandoshai ezzel be is fejezte evilági tevékenységét. 

 

Mindezek mellett még jutott idő egy kis birodalmi politikára is. Tarkin mindig is a konzervatív vonalat képviselte a feltörekvő grandiózus, ám ezáltal kockázatos és irdatlanul drága projektekkel szemben. Higgadt és visszafogott reálpolitikus ő, aki nem rest letörni az újabb generáció szarvát. Ez a párbeszéd nagyon emlékeztetett a Tarkin és Krennic közötti sokéves hatalmi viszálykodásra. Ahogy Hemlock odavetette, hogy az ő projektje titkosított, hát nem volt nehéz kihallani a hangjából  és kiolvasni a tekintetéből a diadalittas odaszúrást. Palpatine látogatása óta megnőtt az arca, de azért Tarkin figyelmeztetése is hatott. A moff irdatlanul jó taktikus, még a Császár személyes projektjei ellenében is jól navigálja magát. Aki két évtizedig ott maradt a csúcson egy olyan politikai küzdőtérben, mint a Birodalom, az minden bizonnyal érti a politikát, annak machiavellista értelmében.

 

Nagyon jó rész volt. Nehéz volt nézni, de ezek a jelenetek is azokhoz a "hálaisten" képsorokhoz tartoznak, amelyek végre tényleg megmutatják annak a Birodalomnak a legkegyetlenebb, legundorítóbb oldalát, amely ellen aztán oly sokan fellázadnak majd. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyre jobban tetszenek ezek a sorozat alapkeretei közül kilépő epizódok. Frissítőek, és nem csak biztosítják, hogy ne unjunk rá a főszereplőkre, de azzal, hogy tágabb rálátást biztosítanak az eseményekre, jobban egérthetjük azokat. Emerie Karr karaktere eme epizód nélkül akár feledésbe is merülhetne, mert bár az évad nyitásakor kiemelt szerepet kapott, inkább volt a főgonosz csatlósa. Most viszont nem éppen hagyományos módon szépen kibontakozhatott, és közben betekintést kaphattunk a szemén át a Nekromanta-projekt egyik fázisába. Ezt simán csak a 99-esekkel ebben a nyomasztó és felkavaró formában nem lehetett volna prezentálni.

Azt hiszem, akik elég régóta fórumoznak itt, tudják, hogy a gyerekek ellen elkövetett atrocitásokat főbenjáró bűnként kezelem, az elkövetők esetében pedig remélem, hogy a leggyötrelmesebb szenvedés éri őket bűntetésképpen hosszú ideig. Nos, a Birodalomtól láttunk már nem egy szörnyűséget. Messze jutottunk már attól, hogy az ep4 felvázolta: azért gonosz, mert gonosz. Tudom, hogy ez így sarkosított, mert Alderaan felrobbantása vagy a Lars házaspár megölése azért nem salambalam dolog, de Alderaan akkoriban még csak egy nevesített golyó volt az űrben, Owen bácsi és Beru néni meg ötperces mellékszereplők voltak, és szerintem a mogorva, az unokaöccsét röghöz kötő bácsi nem is nyerte el sokak szimpátiáját. A jawák meg... Most komolyan, ki nem sz*rta le őket?

De ez már rég a múlt, azóta Alderaanra és a Larsokra sem nézünk ugyanúgy, de még a jawákra sem, hogy a többiről már ne is beszéljek. De mindezzel együtt nem hittem volna, hogy képesek még lejjebb süllyedni. Bár, egy diktatúrától mit várunk, ugye? Hát a gyerekek elrablása és rajtuk történő kísérletezés azért, hogy az az állat, akit néha Palpatine-nak is hívnak, tovább élhessen, azért szerintem mindennek az alja. Pláne, ha ehhez az aprósághoz hozzáveszem azt is, hogy ezek a gyerekek halálra vannak ítélve. Jó esetben. És van egy olyan rossz érzésem, hogy ezek a gyerekek nem az elsők, akik ebben részt vesznek, csak az elsők, akik épp élnek, amikor Karr belépett a képbe. :para: 

Cad Bane megjelenése meglepett, ugyanakkor érthető, hogy részese ennek, elvégre pár évvel ezelőtt szintén ő volt az, aki a Sith-ek tervecskéi miatt Erőérzékeny gyerekeket rabolt el a szüleiktől. A g*cinek jó nagy rutinja lehet már ebben. De hogy lehet már valaki ekkora mocsadék, hogy ilyen közönnyel rabol el akár csecsemőket is? Undorító egy féreg.

Az epizódban viszont a legjobban Tarkin feltűnése tetszett, mert ez megint szépen megmutatta, hogy ez a Birodalom nevű hal a fejétől bűzlik. Itt egy, az Uralkodó számára szó szerint életbe vágó projekt, és mégis, a hozzá talán legközelebb álló pribékje, aki régebb óta a szövetségese, minthogy megismerte a jelenlegi ex-tanítványát, Darth Vadert, még ez sem tud róla. Olyannyira nem, hogy nyíltan megfenyegeti Hemlockot, hogy elzárja a pénzcsapot, ha nem tesz le valamit az asztalra. Képzelem, mi lenne Tarkin sorsa, ha kihúzná a dugót a projektből, és ez aztán Sidious fülébe jutna. Lehet, hogy akkor később nem Tarkin kormányzó, hanem Krennic igazgató kommandírozta volna a Halálcsillagot, és a történelem kerekei teljesen más irányba fordulnak. És azért na, Tarkin tényleg tűzközelben van, Vaderrel többé-kevésbé egyenrangú a Birodalomban, a katonai hiearchia csúcsán van, ő az ura és parancsolója az egész Peremvidéknek. Őt csak és kizárólag az Uralkodó bírálhatja felól. És mégis, lövése sincs a jó császár legfontosabb projektjéről. Mégis, hogyan tudna így egy birodalom jól funkcionálni?

Szóval ez a rész nem csak azért volt remek, mert Karr szemén át kaptunk egy új perspektívát és mélyebb betekintést a Nekromanta-projektbe, de újabb aspektusát fedték fel a Birodalom kegyetlenségének és diszfunkcionális létezésébe. Bravó! :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett ez a rész. Írtam már más műre, hogy nincsenek címek, csak star wars van, és ide is ez illik. Óriási jelentősége van a sagara nézve, amik most kiviláglottak. Gondolok itt természetesen a nekromanta projekt mocskos részleteire. És milyen drámaian sikerült bemutatni szegény gyerekek sorsát. Az az elszigetelt rideg környezet. A klón kommandós viselkedése. Hamlock és Tarkin farokméregető interakciója, miközben mindkettő, egy törtető Palpi-s*ggnyaló..

És deja-vunk is lehet, mert Children of the force utánérzés is van itt, és ki más jönne képbe megint mint Bane, aki a kedvelt menő karakterek közé tartozik, és sajnáltam, hogy Boba kinyírta, de ez a rész alapján is kijelenthető, hogy egy gátlástalan gennyláda. 

Szerencsére van fény az alagút végén, a kérdés, hogy honnan jött 4. alany, és az hogy visszakerült a játékbaba a gazdájához reménytkeltő, valószínűleg Emerie segíteni fog, persze lehet, higy nagy lesz az ára. Mi már tudjuk is, hogy a nekromanta projekt elhúzódik még pár évig, így ezek a szerencsétlenek akik on screen vannak sanyargatva, talán megúszhatják. Komoly rész, komoly fontos sztori, sajnálom, hogy a nem jut el a legszélesebb közönséghez. 

A szinkront is dícsérhetem, hisz Tarkin Újréti László volt, Bane pedig Forgács Gábor, ahogy kell. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Wilde írta:

Amikor Bane elrabolta a gyereket, lehettek volna még egy fokkal kegyetlenebbek a készítők, ha nem csak elkábítja az anyukát, hanem élesbe lelövi...

Először azt hittem megölte, de utána láttam, hogy csak elkábította. Kapott egy jó pontot a hatszázezer rossz mellé.

 

14 órával ezelőtt, Wilde írta:

behozzák Nala Se bűntudatát

Lehet is neki! Sose fogom megbocsájtani amit pl. Fives-sal művelt.

 

14 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Scorch legalább ugyanekkora féreg, remélem ő és a klónkommandós osztaga is hamarosan megtapasztalja, milyen is amikor a Birodalom méltányolja a hűséges szolgálatukat.

Vagy a klónok támadásakor a testvérei agyonlövik, mint egy kutyát. Többet nem érdemelne.

 

Egyébként annak örültem még, hogy végre normálisan elmagyarázta Hemlock miért is fontos Omega vére. Ez alapján nem Erőérzékeny a lány, csupán egy jó transzfer-donor. Még leírni is rideg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még tegnap láttam a részt, de annyira megrázott hogy mondom várok egy napot. Semmi nem változott. Magának a Disney érának egy újabb zsenialitásának vagyunk szemtanúi. Amikor a Birodalom aljasságát és kegyetlenségét mutatták be minden újabb sorozat levitt egy fokkal mélyebbre. Lsd Andor. Szerintem leértünk a legaljára.Ami még megdöbbentett hogy ezt a pontot egy animációs sorozatban muatták be.

Szóval az hogy gyrekeket elszakítanak a családjuktól, kisérleteznek velük, a főféreg Hemlock csak tárgynak tekinti őket, a mellékféreg klónkommandósok szintjén az engem megmondom őszintén sokkolt. Illetve ugyanaz jutott eszembe mint @Dzséjt-nek, hogy ezek a gyerekek nem az elsők. Az is nyilvánvaló hogy aki nem alkalmas azt nem fogják visszavinni a szüleihez, és bocsánatot kérnek(hisz akkor lebukna a projekt), hanem egyszerűen kivégzik ezen gyerekeket. Szerintem Jax-et is agyonlőtték.Megmondom őszintén én ezt megkönnyeztem.

Néztem és folyamatosan azon kattogtam hogy ennyire aljas nyomorultak nem lehetnek. Hát de. Aztán jött az tetű aki felnyomta a gyermeket Bane-nél pár kreditért, fel sem fogva hogy milyen szenvedést okoz annak a gyereknek, illetve családjának. Jött Bane bácsi és lement a fejvadászat legaljára. Mennyire nyomorult elállatiosodott féreg ez mondjuk Mandohoz képest? A fejvadászattal semmi baj nálam amig bűnözőket, kapsz el. De mikor csecsemőket viszel az már gáz.

Aki ismer az pontosan tudja mit éreztem még a rész alatt. Bosszúvágyat és vegytiszta gyűlöletet mindenki iránt aki ezt működteti. Nagyon remélem és várom is hogy az összes klónkommandóst írtsák ki a saját társaik, élessel menjenek, és mindekit öljenek meg a laborban. Mert már a klónkommandósiok nálam a klónok közül a legalja. És én még ezzel a féreg Scorch-al mentem a Republic Commando címü játékban. 

A franc tudta akkor hogy ennyire genya lesz késöbb. De remélem Ventress is csatlakozik az írtó brigádhoz és azt csinálja velük mint Vader a Roque One végén.

Illetve az én drága John Rambo barátom is eszembe jutott hogy támogatásként a gépágyújával mehetne segíteni.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Frenkie írta:

Illetve ugyanaz jutott eszembe mint @Dzséjt-nek, hogy ezek a gyerekek nem az elsők.

Biztos, hogy nem az elsők. Szerintem erre utalhat a számuk is: SC-32, SC-54.... :( 

 

1 órával korábban, Frenkie írta:

remélem Ventress is csatlakozik az írtó brigádhoz

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a videó is megmutatja, hogy a TCW gyerekműsor. :death:

Ventress-re meg most már teljesen igaz, hogy az ellenségem ellensége a barátom. De azért hogy megbonyolódott a helyzet. Régen a klónok ellen harcolt, most meg klónok oldalán harcolhat a klónok ellen. A Birodalom azért nagyon gyorsan képes nagyon nagy mocskot csinálni. A klónok, akiknél a háború alatt a testvériesség volt a legfontosabb érzelmi kapocs, egy, maximum két év alatt egymás ellen fordultak. Családok szakadnak szét, és ez a klónokat sem kerülte el, sajnos. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bennem azóta motoszkál, hogy feltűntek: Scorch-ba és a többi kommandós agyába is belepiszkálhatott a Birodalom? Nem létezik, hogy ezek minden ellenvetés és zokszó nélkül követik azokat a parancsokat, amiket a regek már régen megkérdőjeleztek. Mint itt is amikor elkábítják Jax-ot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért ők eléggé el vannak szigetelve a Tantiss-hegyen. Nem érintkezhetnek a külvilággal, így ki tudja, milyen hírek jutnak el hozzájuk. Még Scorch sem lehet a legjobban informált, akinek azért van némi hozzáférése a külvilághoz, de a többieknek még ennyi sincs. Ráadásul a klón kommandósok sosem dolgoztak Jedi lovagok mellett, mindig magukra voltak utalva és általában egy klón parancsnoknak feleltek. Szóval a háború alatt egyikük sem volt azon kevés szerencsés klón között, akik jobbféle lelki fejlődést kaptak a Jediktől. Legalább valamiféle morális iránytűt.

Ezek hiányában könnyen megrekedhettek azon a szinten, amin az első geonosisi csata idején voltak: katonák, akik vakon teljesítenek bármilyen parancsot. Ez persze semmi alól sem menti fel őket, sőt emiatt igazán veszélyesek. De egy lehetséges magyarázat arra, hogy miért ilyenek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Wolfee is hű még a Birodalomhoz, szóval ha azt vesszük alapul lehet az is amit írsz. Csak ezek a kommandósok a legmocskosabb dolgokat látják, és még ez sem rendíti meg a hitüket. Pedig lenne összehasonlítási alapjuk a régi rendszerrel. Ekkora lenne a Jedi befolyás egy klón fejlődésére? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem csak a Jedik, bármilyen hatás. A Jedik csak egy másfajta nézőpontot biztosítottak néhány szerencsés klónnak. De mi hatott rájuk eddig:

1) A kaminóiak, akik számára nem voltak többek, mint a boltos számára a polcon heverő árú, amit eladásra kínál.

2) Fejvadászok, akik közül az egyik bár próbált valami kedvességet mutatni, a másik érzéketlen bunkó volt, szóval a lazábbat simán elnyomta. Ráadásul egyik sem volt több, mint instruktor, akik jellemüktől függetlenül szenvtelen gyilkolásra és taktikus gondolkodásra tanította őket.

3) A steril kaminói világ, ahol az ablakon túl csak végtelen, folyton dühöngő óceán volt.

Ezek voltak tíz évig. Aztán jöttek a Jedik, de azok is elég változatosak voltak. Obi-Wan diplomatikusabb, Anakin lázadó, Ahsoka a kettő között, Windu szenvtelen, Yoda bölcselkedő, és így tovább. Igazából nem is az számít, hogy Jedik voltak, hanem más-más emberek, így más módon hatottak a közvetlen mellettük, napi szinten velük interaktivitásba kerülő klónokra. És itt képbe hozhatjuk Emerie Karr-t is, aki élete nagy részét valószínűleg Hemlock mellett töltötte el. S bár most már kezd kiviláglani, hogy élete egy pontján a gyerekkora nem volt jobb, mint az itt elfogott gyerekeké, valószínűleg Hemlock volt az, aki abból kimentette. Ezen a ponton nem csoda, hogy vívódik, hiszen ott vannak azok a dolgok, amiket fogságban tapasztalt, és ott van mindaz, amit Hemlock-tól tanult. A kérdés az, énje melyik része fog diadalmaskodni. Ez kicsit olyan, mint amilyen helyzetben Rex volt Krell parancsnoksága alatt. Ott is ott volt benne mindaz, ami a Kaminón érte, ami 10 éven át alakította a karakterét, de már dolgozott benne Anakin, Obi-Wan és Ahsoka életfelfogása is. Főleg a ragaszkodó és a lázongó Anakiné.

A lényeg, hogy a Jedik pozitív hatást gyakoroltak, mutattak alternatív szemléletet. A Jedik helyére más is kerülhet, igazából ugyanígy pozitívan hathatott volna rájuk Bail Organa is akár. A lényeg, hogy egy másfajta, jobb-rosszabb környezetbe és jobb-rosszabb emberek közé kerülve a saját alapjellemük pozitív vagy negatív irányba változhatott. A Jedik, a politikusok, a háború áldozatai (például biztos, bogy Waxerre és Boilra is hatott Numa, hiszen később mindketten a sisakjaikra festették a kislány képét), a testvéreik áldozatai (Hevy halála után Echo és Fives ráfestette a páncéljára Hevy forgócsövű fegyverét).  Szóval ez a sok pozitít és negatív hatás formálja a karakterüket, és ez túlnyomórészt azért is írható a Jedik javára, mert ők formálták az eseményeket, amikbe a klónok belekerültek. Meghatározták, hogyan harcoljanak, hogy mit szabad és mit nem, mi a helyes és mi a helytelen. És bár mindez a közvetlen velük dolgozó klónokra hatott a legjobban, rajtuk keresztül a többi regre is hatottak kisebb-nagyobb mértékben.

A klón komandósoknak mindezt senki nem mondta meg, nem szabtak nekik ilyen kereteket, őket ilyen behatások nem érték. Ők még a háború végén is jószerivel abból a 3 ráhatásból éltek, amit fent felsoroltam. Amiben felnőttek. Nyilván rájuk is hatott a háború. Csak míg például Rexnek vagy Cody-nak ott volt Anakin, Ahsoka és Obi-Wan, akik kompenzálták a szörnyűségeket, addig a klón kommandósoknál nem voltak ilyen személyek. Vagy teljesen egyedül voltak, vagy kis csapatban ugyanolyanokkal, mint ők. Így vagy úgy, elszigetelten fejlődtek először egy embertelen környezetben, aztán egy szörnyűséges háborúban. És mindez nagyon-nagyon számít, hiszen a klónok még mindig csak gyerekek, legalábbis lelki szempontból nézve.

Hogy mennyire számít mindez, azt Rexen lehet a legjobban lemérni. Rex az, aki annyira törődik a testvéreivel, hogy elindít egy hadjáratot a Birodalom ellen azért, hogy felszabadítsa őket. Bár csatlakoztak hozzá mások is, ő a vezér, az a személy, aki nélkül a mozgalom nem is létezne. Ő ragaszkodik mind közül a legjobban a testvéreihez. A szeretteihez. Na vajon ez kinek a hatása? Csak nem egy bizonyos Skywalker tábornoké, akinél Rex azt látta, hogy még a droidját sem hajlandó hátra hagyni, aki a Jedi Tanács döntése ellenére nem hagyta veszni a padawanját, aki minden áron képes életeket menteni? De ott van Cody is, akin szintén tetten érhető Obi-Wan hatása. Mindig teljesíti a parancsokat, akár csak Kenobi. És utána néha elgondolkodik azon, hogy helyes volt-e vagy sem, mint Kenobi. Mert azért na, Obi-Wan is képes volt a Tanács legocsmányabb utasításait is végrehajtani, noha tényleg hajlamos volt előtte, utána vagy közben kifejezni aggodalmait. Cody ugyanilyen lett.

Szegény kommandósok mindebből kimaradtak. Őket pusztán a kaminóiak és a háború szörnységei formálták. Hát csoda, hogy a Birodalom számára abszolút megfelelő, szenvtelen katonák lettek? Néhány szerencsés kivételtől eltekintve, mint a 99-esek vagy Gregor, de előbbiek genetikailag defektesek, utóbbi pedig agykárosult. De ez esetben betegségeik tényleg szerencsének tekinthetőek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bizony, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ezek a katonák még indig csak 13-15 évesek lehetnek. Még Omega is idősebb náluk...

 

15 perccel korábban, Dzséjt írta:

Gregor, de előbbiek genetikailag defektesek, utóbbi pedig agykárosult. De ez esetben betegségeik tényleg szerencsének tekinthetőek.

Gregornak semmi baja nem volt addig, amíg az Abafaron nem robbant rá egy raklap rhydonium. Egy klónkommandós reg volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Gregornak semmi baja nem volt addig, amíg az Abafaron nem robbant rá egy raklap rhydonium. Egy klónkommandós reg volt.

Dehogy nem volt baja, hiszen amnéziás volt. Amíg a droid osztag oda nem ért, még azt sem tudta, hogy ő egy klón. :) Az amnézia pedig elég súlyos agykárosodás, amin a robbanás valószínűleg csak súlyosbított.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez ok, de eleve nem úgy született, mint a többi defektes klón. Teljesen normális volt. Ebből a szempontból nem lehet egy kalap alá venni velük. Echo a jó összehasonlító alany.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon megrázó epizód, és egészen elképesztő, hogy lassan 50 év, jó pár film és sorozat után még mindig lehet újat mondani arról, miért volt gonosz a Birodalom. Még mindig van lejjebb. Egyetértve Wilde-dal, ennyire még sosem volt átérezhető, mennyire kiszolgáltatott mindenki, aki nem a hatalmat szolgálja. Szegény gyerekek. :( Emerie bizalma az általa is szolgált rendszerben most már biztosan megingott, meglátjuk, mennyire meri felvállalni majd, ha kenyértörésre kerül a sor. Az láttuk, hogy Omegával is szimpatizált, az alvóbabáját is visszaadta, de amikor szökni akart a kislány, akkor ő hozta rájuk Hemlockot. Most viszont már mintha másként tekintene a munkájára, s abban a saját felelősségére. Az érzékelhető volt, hogy ugyan elejétől fogva nem nagyon tetszett neki, hogy gyerekek a tesztalanyok, de amikor Cad Bane megjelent az elrabolt csecsemővel, onnan jött a döbbenet számára is: tényleg ebben vesz részt? Gyerekek elrablásában és kihasználásában? Magam is azt gondolom, hogy (következő epizódos spoiler)

Spoiler

Omega visszahurcolása lesz az az utolsó csepp, amivel Emerie Karr pohara túlcsordul.

 

Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fú, ez nagyon kemény, nyomasztó rész volt. Ahogy azt a kisgyereket elvették az anyjától nagyon szívszorító volt. Valahogy imádkoztam, hogy bukkanjanak fel Vadászék, és tegyenek igazságot. Cad Bane-t eddig is utáltam, most még jobban utálom. Scorchot rossz érzés volt így látni, a Birodalom hű szolgájaként. A kis Eva és Jax sorsa is szívszorító volt. Emerie Karr-ban remélem, ezek után felébred a lelkiismeret.  Szegény kis Bayrn remélem visszajut a mamájához.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Pildi írta:

Az láttuk, hogy Omegával is szimpatizált, az alvóbabáját is visszaadta,

Szerintem Omega rá is visszavonhatatlan hatással volt, mint mindenkire akivel a lány kapcsolatba került. Amúgy a lázadás szempontjából Emerie a legjobb pozícióba került. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem Omega rá is visszavonhatatlan hatással volt, mint mindenkire akivel a lány kapcsolatba került. Amúgy a lázadás szempontjából Emerie a legjobb pozícióba került. 

 

 

 

Csak nehogy lebukjon Hemlock elött. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon ki vagytok akadva ettől, hogy gyerekeken kisérleteznek. Már a TCW idején is ezt csinálta Bane, csak akkor még Jedi holokron segitségével rabolta el az erőérzékeny egyedeket.

Meg is lett teljesen magyarázva, miért a fiatalabb gyerekekre koncentrált Hemlock. Nem mutatnak semmiféle ellenállást. mert védtelenek. Egyszóval pont megfelelőek a projekt-hez. Persze szomorú, de egyben logikus is. 

Emerie meg válságba került, bár, ez amúgy felettébb érdekes, mert neki sosem volt otthona, egyszóval az otthon érzése neki nincs is meg. 

Csak a rabság, és a bezártság, ami már gyerekkorától kezdve, még most is megvan valamilyen szinten. Most sem szabad, attól hogy elmehetett a kommandósokkal, még nem teszi szabaddá. :P 

 

Számomra az 1. rész sokkal nyomasztóbb volt mint ez. De persze nem vagyunk egyformák. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Nagyon ki vagytok akadva ettől, hogy gyerekeken kisérleteznek. Már a TCW idején is ezt csinálta Bane, csak akkor még Jedi holokron segitségével rabolta el az erőérzékeny egyedeket.

Meg is lett teljesen magyarázva, miért a fiatalabb gyerekekre koncentrált Hemlock. Nem mutatnak semmiféle ellenállást. mert védtelenek. Egyszóval pont megfelelőek a projekt-hez. Persze szomorú, de egyben logikus is. 

Gyerekeken kísérletezni lehet felőlem logikus, de az utolsó aljas rohadékok csinálnak ilyeneket. Kizárt, hogy bármilyen formában megértsem ezeket e tetteket!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ez ok, de eleve nem úgy született, mint a többi defektes klón. Teljesen normális volt. Ebből a szempontból nem lehet egy kalap alá venni velük. Echo a jó összehasonlító alany.

De a 66-os parancs kiadásakor már súlyosan agykárosult volt, tehát lényegtelen, minek született. Szóval dehogy nem lehet egy kalap alá venni őket. Nem geneteikailag defektes, de igenis sérült klón volt, mint az említett Echo, aki még Gregornál is átlagosabb reg volt. Az a lényeg, hogy ezek mind deformált klónok a 66-os idején, nem az, hogy mi és mikor deformálta el őket. ;) 

 

47 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Gyerekeken kísérletezni lehet felőlem logikus, de az utolsó aljas rohadékok csinálnak ilyeneket. Kizárt, hogy bármilyen formában megértsem ezeket e tetteket!

Úgy bizony! Van ez az erkölcs nevű fogalom, aminek keretébe erőteljesen beletartozik, hogy nem rabolunk el a szüleiktől gyerekeket, hogy aztán kísérletezzünk rajtuk, s amint már nem hasznosak, megöljük őket. Még akkor sem, ha ez logikus. A Birodalom szótárában persze az erkölcs szó nem szerepel. Remélem, Hemlock égni fog, mint a Reichstag. :fuck2: 

Bár hiába, mert már tudjuk, hogy akármi lesz a Tantiss-szal, sajnos a gyerekrablások és a kísérletek is folytatódni fognak. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Remélem CX-2 jól megkínozta és utána ki is nyírta.

Nem hiszem, hogy kinyirta volna, információ forrás a gyik.....és mot már ingyen is beszél, ha megfelelő ember vallatja..xD 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.