Jump to content

1x07 - Duel of the Droids


Recommended Posts

7. rész - Duel of the Droids / A droidok küzdelme

 

epguide107.jpg

 

Írta: Kevin Campbell, Henry Gilroy

Rendezte: Rob Coleman

 

Helyszín: Ruusan hold, Skytop Állomás

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Rex százados - Dee Bradley Baker

Gha Nachkt - Ron Perlman

Grievous tábornok - Matthew Wood

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Denal őrmester - Dee Bradley Baker

R2-D2

R3-S6 Goldie

 

Történet

Mielőtt Gha Nachkt Grieovus tábornok kezére adná az elrabolt R2-D2-t, a droid sikeresen vészjelzést küld, melyet a Twilight fedélzetén utazó Anakinék befognak. Bár feladatuk szerint egy titkos szeparatista lehallgatóállomást kéne felkutatniuk, a tábornok R2 után indul, annak reményében, hogy elveszett barátját az állomáson lelik meg. Mikor sejtelmei igazolást lelnek, Ahsokával, Rexxel és egy klón különítménnyel behatolnak az állomásra. Ám nem sejtik, hogy Grievous tábornok R3-S6 képében egy kémet juttatott a soraik közé.

 

Érdekességek

- Bár az epizódban nem hangzik el, de a scriptben benne van, hogy a hold neve, melyen a Skytop állomás található, a Ruusan. Az EU-ban ez egy fontos csata helyszíne volt a Jedik és a Sithek között.

- R3-S6 arany-fekete mintázatát Dave Filloni szülővárosának kedvenc csapata, a Pittsburgh Steelers ihlette.

- A keselyű droidok törzsének dizájnja emlékeztet a Millennium Falcon törzsére.

- Az R2 fejéből előcsalt adatok hologramjain az aurebesh szövegek teljesen értelmetlenek.

S01E07.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jó rész volt tetszett. Végre kiderült az igazság R3ről. A mocskos lázadó...őőő áruló. :)

Nagyon ötletes kis rész volt ez is, csakúgy mint látványos.

Tetszett a Twilightból való kiugrás, és hát Grivi vs Ashoka nagyon állat volt.

Grivi megmutatta mennyire kegyetlen, és leszúrta szegény kis Trandoshit. :P

És hát a végén R2 meg R3 harca, hát először kicsit komikusnak tűnt, de a végére megtetszett. Aranyos volt. Hát nem egy Prime és Megatron, de azért szép volt. :D

 

Bár rögtön az jutott eszembe h Grivi hova menekült, mikor még sztem semmi nem volt veszve. De hát ő már csak ilyen. :P

 

Összességében egy nagyon akciódús kis rész volt. Tetszett! :P

Link to comment
Share on other sites

A francba, pedig azt hittem én leszek az első. :) Egyetértek kudarmubat hozzászólásával. Remek rész volt. Sőt, ki merem jelenteni, hogy a legjobb az eddigiek közül. Akiknek nem tetszett az előző (bár továbbra sem értem miért), azok is megnyugodhatnak, mivel minden visszatért a régi kerékvágásba. Zene, animáció, történet :minden kiváló. Látványból, akcióból abszolút nincs hiány, egy pillanatra sem áll le a pörgés. Ahsoka és Anakin a szokásosnál is vagányabbak és hát igen a rész végén duel of the droids. Ezt is nagyon eltalálták szerintem. R2 leigázza a béna R3-t.

 

Összességében egy remek részt láthattunk, mely nálam egyből az élre ugrott. Így tovább.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is tetszett. Az akciók ütősek és a zene és a poénok is a helyükön vannak.

Az nagyon bejött hogy Ahsoka úgy menti meg Rexit ahogy Ani Obit az AotC-ban és a "harci droid felveszi a gránátot" jelenet pedig bekerült nálam a droidok hülyeségeiről szóló top5 élére. :)

Grivi meg úgy döntött hogy a "jobb félni mint megijedni" elvet követi. Fő az óvatosság. :P

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Ez volt messze a legjobb rész idáig. Lélegzetelállító volt a látványvilága, egyszerűen alig hiszem el még most is. Tátva maradt a szám...a hangulat toppon volt, mintha a moziban csücsültem volna egy nagyfilm központi jeleneteit nézve. Csodálatos ez a sorozat, minden elismerésem az alkotóknak mert ez a rész bűntet és elképesztő és szavakban kifejezhetetlen érzéseket keltett bennem.

Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus rész, egyik legjobb (eddig). Azt nem értem, hogy miért van az, hogy ebben a részben hasonló techno zene van mint az előzőben, és itt sikerült jó helyre tenni, az előzőben meg nem.

Nagyon jó volt, hogy Ahsoka átvette a vezetést, és ő irányította a csapatot, és királyos volt, a harca Grivivel. Azt nem tudom, hogy Ahsokanak a fajából adódik, hogy így ugrál a szekrények tetején, vagy az Erőt használja?(Mikor Grievous elől "menekült").

 

Figyeljétek meg Rexet, a 16. perc környékén, mikor átrohannak a hangáron... Nagyon osztja a lézert... Jobbról-balra, balról-jobbra, keresztbe... Szóval Rex nagyon állat, szeretem, hogy nem egy böhöm fegyvert, hanem két kicsit használ.

Link to comment
Share on other sites

Lényegesen jobb, mint a Downfall Of A Droid, így hála ennek a résznek, elfelejtettem annak hibáit. De az már engem is meglepett, hogy ez még az eddigi kedvenc részemnél, a Destroy Malevolencenél is jobb volt...

Először kezdek az epizód egy-két hibájával. Grievous tábornok már harmadszor ugrott be ugyanúgy a Souless One-ba. Főleg akkor, amikor még egyáltalán nem volt veszett az ügy. Habár Ahsoka elmondta neki, hogy már elhelyezték a tölteteket, lehet hogy ettől rettent meg. Szintén Grievous tábornokkal kapcsolatos... Elvileg Ahsoka levágta az egyik kezét, mégis mikor mászik fel az eldőlt szekrényen, láthatóan úgy használja azt a kezét, mintha kapaszkodna vele. Meg amikor a szokásos mozdulattal beugrik a vadászgépébe, akkor látszik, hogy megvan a levágott keze. Az én szememben Anakin kicsit darabosan mozgott mikor küzdött, bár ez már a filmben is így volt, de különösebben nem zavart. Nagyjából ennyi az összes hiba, többet nem lehet neki felróni.

 

A narrátor hangja itt már érezhetően nem olyan unott, mint az előző részben. Említettétek, hogy amikor Ahsoka megmenti Rexet, ott ugyanúgy zajlott, mint amikor Anakin mentette meg Obi-Want. Én észrevettem egy másik ilyen jelenetet, ami nagyon hajaz a filmekre. Nevezetesen mikor Gha Nachkt hajója leszáll az állomáson. Az egész jelenet, a kameraállás teljesen úgy volt beállítva, mint a Baljós Árnyak elején amikor leszáll az a piros köztársasági hajó. Jah, ha már Gha Nachkt. Örülök hogy elhangzott a neve az epizódban, mostmár tudom hogyan kell kiejteni. :clap: Annak is örülök, hogy meghalt, mert utálom a fajtáját. De végülis, ha jobban belegondolunk magának köszönhette. Tetszett az a terem is, ahol Artut kibelezték. Ötletes volt, hogy az egész úgy nézzen ki, mint egy boncasztal.

A droid poénok itt megütötték a film szintjét, ahol szakadtam rajtuk. Bár nekem nem a gránátos, hanem a legelején lévő "El ne ejtsd" bravúr jött be a legjobban. Meg amikor bejutnak Anakinék az állomásra, az egyik klón letépi a droid fejét. Aztán a következő képen látjuk, hogy ott van a kezében, aztán vállrándítva eldobja... :)

De amikor Grievous tábornok szembeszáll Ahsokával... Ott hirtelenjében az epizód élvezhetőség mérője az egekbe szökik. Mikor Grievous előveszi a második fénykardját és a zene beindul, ami mellesleg iszonyat jó, és szinte végigmegy az egész epizódon. Az Anakin és a MagnaGuardok küzdelme is jó volt, bár valamire felfigyeltem, hogy Anakin az egyiket csak simán lefejezte. Arra számítottam, a Sithek Bosszúja ismeretében, hogy az a MagnaGuard még fel fog kelni, vagy valami, de végül nem történt semmi. Jah, Ahsoka mimikái megint megütötték a film, és a Rising Malevolence szintjét. Nah, és ideje szót ejtenem a címszereplő párbajról. :)

Nekem kimondottan tetszett, ahogy ez a két droid harcolt. :D Az előző részben, és persze a mostaniban is elérték, hogy a nézők 99.9%-a utálja R3-ast, hogy aztán mindenki Artunak szurkoljon, és hogy izguljon érte, amikor R3 hozzákötötte magát Artuhoz. Bár megjegyzem nem értem, Artu miért gyújtotta fel azt az üzemanyagot, szerintem felesleges mozdulat volt. Összességébén ez a rész nálam most az élre ugrott.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó kis rész volt, de a zenével azért még pár helyen gondok voltak. :clap:

Artu és Goldie párbaja nagyon jó volt. Ahogy egymásnak rontottak totál kész volt. :)

A droidpóénok is ütöttek. A fénykardos küzdelmek is jók voltak, no meg a MagnaGuardok akciói is. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon tetszett. Főleg az animációk. Szerintem az összes rész közül ennek volt a legszebb. A zene az elején a trando hajóján nem volt rendben, de mindenhol máshol pöcre jó volt. A kommandósok behatolása is, a poénok is (kivétel az a hasraesős, de a droid beszólása már ott is tetszett). A két asztromech harca pedig nagyon aranyos volt. Az az életre halálra küzdelem. Bár a végén kicsit sajnáltam R3-at. Annyira kapaszkodott az életéért :clap:

Grivi és Ahsoka találkozása is bejött. Tetszett, hogy Grivi itt nem balfékeskedett, tényleg nyomult rendesen, és Ahsokának esélye sem volt ellene. Viszont bevallom, unom már a pilótafülkébe ugrását. Erről leszokhatnának, mert egyrészt már nagyon elcsépelt (az ep3-ban jópofa volt, a D. Malevolence-ben elmegy, de az utóbbi két alkalommal már baromira unalmas, hogy mindig ugyanúgy lép le a nagy bumm előtt). Már csak állítólagos stratégiai érzékét kéne megmutatni, mert annak eddig se híre, se hamva. De feldobtak egy lasztit, remélhetőleg lecsapják. Grivi látta R2 memóriájának tartalmát, legalábbis egy részét. Ebből kihozhatnának valami olyasmit, hogy egy ideig a gonoszoknak kedvezzenek az események. És ne kis dolgokban, hanem olyan kulcsjelentősségűekben, mint amilyen galaktikus útvonalak elvesztése, lehallgató állomások felrobbanása, szuperfegyver elpusztítása.

 

Bár rögtön az jutott eszembe h Grivi hova menekült, mikor még sztem semmi nem volt veszve.

 

Grievous tábornok már harmadszor ugrott be ugyanúgy a Souless One-ba. Főleg akkor, amikor még egyáltalán nem volt veszett az ügy.

Ti melyik részt néztétek? :) Grievous a robbantás után menekült, aminek következtében az egész kóceráj zuhanni kezdett. Szerintem ő is tisztában volt azzal, hogy a klónok nem a budiba, vagy a hátsó ülésre, hanem a repulzorok vagy a reaktor alá dugják a bombáikat. Nagyrészt szintetikus ugyan, de nem hülye. :)

Link to comment
Share on other sites

Amennyire volt véleményes az előző rész, annyira volt jó a folytatás! Sőt, az egyik legjobb részt láthattuk. A párbeszédek hatalmasak voltak csak úgy mint az akciók. Griveous -al nem tudok betelni továbbra sem. Ennyire egysíkú karaktert még nem szerettem így. :clap: R2 -hoz intézett szövegei ütöttek, a guberáló hátba szúrásánál pedig hangosan felszisszentem. Az nagyon kegyetlen volt (nesze neked gyerek sorozat). Aztán ahogy elintézte a klónokat az megér egy külön misét. Az Ahsoka - Grivi szál pedig hab a tortán. Kettejük vívása csak a filmbéli Anakin vs. Dooku harchoz mérhető. Jellemző példa, ahogy Ahsokát nyakon csípi a tábornok. Félelmetesen jó jelenetek.

 

Rex és Anakin hozta a szokásos remek színvonalat, ám mintha Anakin még arra is rátett volna egy lapáttal. Respekt a készítőknek mert ismét figyeltek arra, hogy Anakin és Grivi ne találkozzanak. Ámbár megjegyzem, hogy a sorozat részről részre új érzeteket ad az EPIII -hoz. Most pl. R2 láthattuk Grivi műtőasztalán, így ezentúl biztosan másképp fogok arra a filmbeli jelenetre tekinteni, amikor a kis droid is felbukkan Grivi színe előtt.

 

R2 és R3 párbaja is ötletesre sikeredett, sőt a vége még drámainak is mondható. Én legalábbis nagyon izgultam kis kék barátunkért, ellenben sajnáltam R3-t. Az epizód lezárása is rendben volt, igazi keretet szolgáltatott a történeti szálnak.

 

Megyek és megnézem még egyszer. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

És a rozsda is megeszi a droidokat. :clap: Ennek fejében meg élvezik a karbantartást. :) ( Ez a fejes dolog ütött rendesen :) )

A rész legjobb poénja volt :D

 

Az apró részletek is nagyon jók benne. Pl a Twilight imbolyog a szélben, vagy Ahsoka arcán látszódik, ahogy a menetszél eltorzítja zuhantában az arcát.

Link to comment
Share on other sites

Ezzel a résszel végre teljesült az a kívánságom, hogy Grevious legyen kegyetlen félelmetes tábornok. Amikor Ashokát abban a könyvtárfélében keresi, az nagyon félelmetessé teszi a szeparatisták tábornokát. Megette volna reggelire a Jedi-növendéket, ha nincs a robbanás. Ashokán is látszott, hogy fél tőle.Először persze ő is magabiztosan támadott, de mikor látta mit tud Grevious a kardforgatás terén ,elkezdett tartani tőle. Tetszett Artu leleményessége is, hogy adást indított Anakin felé.

Ebben a részben is kivolt hangsúlyozva mennyire egyek Anakin és Rex. Mikor az üzemanyagtartályt Anakin az Erővel bedobta a droidok elé és a legmegfelelőbb pillanatban Rex rálött, látni lehetett mekkora összhangban vannak.

Az meg számomra egyértelmű volt, hogyha Artu Grevioushoz kerül a tábornok meg fogja ölni a kereskedőt.

Link to comment
Share on other sites

Ez a maghajó egy régi Halálcsillag koncept képre emlékeztet....póbáltam megkeresni, de sajnos nem jártam nagy sikerrel.

 

Grievous mellpáncéljáról lepattantak a lövedékek és még egy érdekesség, Anakin és a csapat megkűzd a repülő droidokkal, sajna nem tudom a nevüket....na és ebbe az a nagy érdekesség, hogy a mozifilm kivágott jelenetében is hasonló jelenet van velük.

 

És ezzel el is értem a nagy hírhez, a Youtube-on megtekinthető a teljes 9 percnyi kivágott jelenet és mit ne mondjak FRENETIKUS! Nagy kár hogy kivágták.

 

Itt a link:

 

Deleted scenes

 

Azért ide linkeltem, mert a repülő robotok ebben a részben harcolnak és ezzel kapcsolatos az egyik kivágott jelenet, de mindjárt berakom a nagy topikba is.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

A múlt heti borzalmas epizód után eléggé alább hagyott a lelkesedésem, de ez most visszahozta. Végre megint jó az animáció, jók a párbeszédek, jók a vágások és bár a zene itt is elüt az oldschool SW-től, viszont most jól tudták beilleszteni. S ha már Grivinek újra pucolnia kellett, legalább előtte újra kemény-fiú lehetett: ahogy csipőből lerendez pár klónt, majd Ahsokát is megizzasztja az simán az epizód legjobb része.

 

A kedvencem azért nem lesz... ahhoz túlságosan is a már bejáratott vonalon halad a cselekmény. Ennél azért sokkal több van és lesz is a sorozatban szerintem, de hogy kellemes húsz perces időtöltés volt az kétségtelen.

Link to comment
Share on other sites

Egy rész ne vegye el a kedved. :) Remek kis epizód volt ez!

Föleg azért fogadtam kétkedve elöszőr az új részt, mert ez a múltkori folytatása. Bár az sw.com szerint nem rögtön utána csinálták. Közben elkészitettek három másik részt és utána kezdtek neki ennek. És mintha ez érezhető is lett volna: sokkal rutinosabban megcsinált résznek tünt.

Link to comment
Share on other sites

Föleg azért fogadtam kétkedve elöszőr az új részt, mert ez a múltkori folytatása. Bár az sw.com szerint nem rögtön utána csinálták. Közben elkészitettek három másik részt és utána kezdtek neki ennek. És mintha ez érezhető is lett volna: sokkal rutinosabban megcsinált résznek tünt.

Talán ez is oka a kiforratlanságának. Én biztos, hogy a sorozat elejére tettem volna. De a folytatás teljesen helyre teszi a dolgokat.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon tetszett ez az új rész, szemben az előzővel, amely szerintem a totális mélypont volt, a mozifilmmel egyenértékű módon. Itt csak az elesős poént sokalltam, a többi dolog nagyon rendben volt. Sőt, gyakran bőven rendben volt: ebben a részben akadt pár kiemelkedően remek pillanat. Amikor R2 és R3 először összecsapnak, akkor tisztára az az érzés fogott el, hogy a jelenet arra az EP3-as mozzanatra utal, amikor Anakin és Obi-Wan egymásnak rontanak, háttérben a lávakitöréssel. Utána meg egy kis Terminátor-érzés fogott el, amikor R3 újra akcióba lendült. Az epizód vége kellemesen izgalmas, Ashoka pedig nagyon jó, ahogy a párbaj is. Egy apró logikai baki tűnt fel: R3 azt a parancsot kapja, hogy akadályozza meg a behatolók menekülését. A droidvadászokat ezért a klónokra uszítja, ahelyett, hogy először simán szétlőné a Twilightot á la Baljós. Akkor aztán tutira nem mennének sehova, akármi is lesz... És Grievous egyszer kitarthatna már az epizód végéig, továbbá elfelejthetné az "I will deal with this Jedi myself" szöveget, mert már nem először mondja a sorozatban. A trandoshan karaktere nagyon tetszett (az előző rész egyetlen pozitívuma számomra ő volt), és bár egy szemétláda volt, azért ledöbbentem, amikor megkapta a jutalmát.

Szép rész volt, na. De azért félek a következőtől...

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

 

Régen jártam már errefelé...

 

Látom, mindenki napirendre tudott térni a sorozat kinézetén...

Ez sajnálatos...NAGYON!

De maradjunk, a tartalomnál.

El kellene dönteni, hogy miért Ashoka kapja mindíg a nagyobbik feladatot. Anakinnak az a célja, hogy így szabaduljon meg a padavanjától? Nem hinném...

Csak kicsit át kellene gondolni az íróknak, mit is írnak.

Az odáig rendben van, hogy egy tini jedi, és ügyes, jól használja az erőt...DE!

Ha ezt így viszi tovább, mekkora "tragédiának" kell majd történnie, ha ki kerül a sorozatból?

Mert hogy kifog, az tuti.

Mindenesetre, itt most ennek az alapjai le lettek fektetve...

Elmondom, mire gondolok:

 

Grievous párbajban megöli Ashoka-t, Anakin későn érkezik. Már semmit nem tehet. A tábornok elillan.

Anakin, ettől kezdve nem alkalmas egy újabb padavan nevelésére, magát vádolja Ashoka elvesztéséért.

A Jedi tanács, emiatt az önvád miatt, nem nevezi ki JEDI mesterré. így nem szerezheti meg azt a tudást, amihez csak a mesterek juthatnak hozzá, amivel megmenthetné Padme-t.

Stb...stb...

Ez lenne a logikus.

De mivel ez egy " GYEREK" sorozat... Akármi más is lehet belőle...

Egyszerűen, csak eltűnhet...

Kiléphet a rendből...

Túlságosan türelmetlen, ezért eltanácsolják...

Ki tudja?

Talán, most még Lucas sem.

 

Viszont!

Van egy megérzésem, miszerint Ashoka és Grievous mostani párbaja, egy előjáték, a későbbi véghez...

Más.

Amiben igazat adok nektek...:

Néha elég tűrhetőek, a poénok. Elviselhető, a zene. Bár ez nem mindenhol.

Egy szó mint száz, a sorozat, (beleértve a legutóbbi 7. részt is ) MAJDNEM! nézhető...

Mindenesetre Grivi, már baromira unalmas. Azok a kis részletek, amiket pedig megjegyeztetek, a levágott kezével kapcsolatban, nem hibák. Hanem igénytelen lusta odanemfigyelések!

Az, hogy egy élőszereplős filmben vannak bakik, ok...

De hogy egy animációban, szinte rendszeresen feltűnnek efféle hibák, ez bosszantó!

Igénytelenség!

Nagyjából ennyi jut az eszembe...

De még jövök! :)

Edited by DARTH BAT
Link to comment
Share on other sites

Grievous mellpáncéljáról lepattantak a lövedékek

És milyen jól harmonizál ez az ep3-mal, ahol úgy lövi le Obi-Wan, hogy a mellpáncélt széthúzza előtte.

 

Látom, mindenki napirendre tudott térni a sorozat kinézetén...

Ez sajnálatos...NAGYON!

Hát én személy szerint sajnállak is téged...

 

Azok a kis részletek, amiket pedig megjegyeztetek, a levágott kezével kapcsolatban, nem hibák. Hanem igénytelen lusta odanemfigyelések!

Az, hogy egy élőszereplős filmben vannak bakik, ok...

De hogy egy animációban, szinte rendszeresen feltűnnek efféle hibák, ez bosszantó!

Igénytelenség!

Te meg olyat kritizálsz, amihez nem értesz. Mi az, hogy animációban észre kell venni? Minden rendben? Lehet, hogy otthon, a géped előtt az amtőr (nem pejoratív értelemben írva) animációkat, ahol csak az egész életed a rendelkezésedre állhat, és egymagad vagy, minimális technológiával, ennél fogva "rendkítül egyszerű" a munkád. De, ezt azért össze ne keverd egy stúdióval, oké? Ahol több ember dolgozik több dolgon, nem sorrendben, hanem össze vissza, más és máson, limitált és igen rövid határidővel. Itt egy baki, ugyanúgy baki, mint bárhol máshol.

Link to comment
Share on other sites

Bat, azért ennyire nyersen nem fogalmaznék. Csak, hogy legyen egy kis fogalmad arról, mennyivel bonyolultabb egy animációs film elkészítése, egy példa: Egy 2 órás élőszereplős film elkészítése (pl Ep3) minden vele járó melóval együtt, amibe az esetleges bakik kiszűrését is beleértem, 2-3 év. Egy ugyanolyan hosszú animációs film elkészítése akár 5, azaz öt évet is igénybe vehet. Gondolom, azt te is belátod, hogy ennél a sorozatnál nincs idő ennyit pepecselni. Kb 6-7 év alatt 100-szor 22 percnyi, plusz még 90 percnyi, azaz kb hússzor több animációt kell készre gyártani. Innentől azt hiszem, inkább azon kellene csodálkoznunk, hogy ennyi idő alatt hogy képesek ilyen szintű animációt létrehozni, méghozzá ennyire kevés bakival!

 

(Arról nem is beszélve, hogy azt a droidkezet nem egy nagy művészet percek alatt kicserélni, mondjuk útban a raktár és a hangár között... :) )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information