Ugrás a kommentre

1x08 - The Acolyte


Ajánlott hozzászólás

Érdekesen kezdett az epizód. Oshán még mindig a maszk van, de hamar beüt a baj, amire Qimir rögtön reagál is. Meglepő volt látni, hogy Oshának is hasonló képességek lappangtak, mint például Aniseyában.

Párhuzamot is lehet vonni Osha látomása és Anakin látomása között (sőt, én még ide venném Rey és Kylo 8. részbeli látomását is). Mindketten a jövőt látták, de az eredményt maguk hozták össze.

Ami talán elsőre nem jött át és még most is úgy érzem, hogy talán lehetett volna jobban tálalni, az Bazil tette. Bár Leslye interjúját olvasva értem mit akartak elérni, de a megvalósításon szerintem még dolgozhattak volna.

 

Kitudódott David Harewood kit is alakít. Rayencourt szenátor egy olyan szenátor, aki nem nézi jó szemmel azt, ahogy a Jedik gyakorolják a hatalmat. Nincs felettük senki, egy olyan felekezetet testesítenek, akik az érzelmeiket sakkban tartva próbálják meg védelmezni a Galaxist. De rávilágít Vernestrának arra, hogy mivan akkor, ha valaki közülük elveszítni a kontrollt. Akkor mi történik majd? Vernestrán viszont látszódik, hogy hamar leakarja zárni ezt a beszélgetést, sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják, mint hogy egy szenátorral beszélgessen olyan dolgokról, amikről szerintem már korábban is beszélgethettek. Legalábbis nekem olyannak tűnt ez a viszony, mintha ezek ketten már régebb óta ismerik egymást, hiszen a szenátor még Rwo hiperűrrel kapcsolatos problémáját is ismeri.

A Brendoki események nagyon erősek voltak. Ahogy Sol végigéli újra a múltját, miközben bejárja azokat a helyeket, amik 16 évvel ezelőtt sorsfordító eseményekké váltak. Elsőként mondjuk furcsa volt, hogy amikor Sol elmegy a hídtól, Mae megjelenik, konkrétan felmászik. Később szerencsére tisztázódott a dolog.

 

A dupla párbaj jól sikerült, különösen Sol és Qimir/Idegen újabb párbaja. Picit megidézte Anakin és Obi-wan mustafari párbaját, volt itt szinte minden: szűk helyek, össze-vissza vágások, stb. Sol erőlökése nagyon tetszett, újra sikerült felülkerekednie Qimiren, ám Mae beleköp a levesébe.

Amúgy nagyon érdekes Mae és Osha kettőse. Egy személy, mely két testbe lett zárva. Az egész évad során egy egyensúlyt próbáltak fenntartani, mert kezdetben mindketten más-más póluson vannak: előbbi a sithek bűvkörébe került (egyelőre nem tudni, hogy mióta), míg utóbbi a jedikhez került. A sorozat elején is még ez a felállás áll fenn, de ahogy haladunk előre az évadban, a szerepek lassan felcserélődnek. Mae, miután megtudja, hogy a tesója életben van, elkezd a fény felé sodródni, mégha nem is feltétlen a jó cselekedetek vezérlik, hiszen továbbra is azt szeretné, hogyha Sol a bíróság elé állna a bűneiért. A bosszú átmegy igazságba. Osha közben a régmúlt eseményein képtelen továbblépni, az évad elején újra belekeveredik a jedik közé. Az évad végefelé azonban megváltozik. Ez különösképpen a testvérek párbajakor látszódik. Egy ponton mintha a totál ellentéteik lennének. Mae egyrészt Osha ruhájában van, de teljesen nyugodtnak tűnik, míg Osha immár szürkébb ruhában Mae régebbi attitűdjét mutatja, szinte már-már dühös képet fest. Ezt csak tetézi az, ami az udvaron történik. Ott is Mae ugye inkább az igazságot szeretné, teljesen más módszert akar alkalmazni, mint a sorozat elején. Ellenben Osha az igazság kiderülése után végrehajtja azt, amit eredetileg Qimir szeretett volna a testvérétől. A bánatát, dühét, 16 évnyi szenvedését felhasználva megfojtja régi mesterét, miközben a megrepedt fénykardmarkolatnak köszönhetően érzései kivéreztetik a kristályt, amely végzett anno az édesanyjával. Nagyon erős jelenet volt. Sajnáltam Solt, a megrögzött ragaszkodása Oshához végül a bukását hozta el a számára.

 

Vernestra és Qimir kapcsolata meg lett erősítve, örülök, hogy a nő végül nem lett sith, hanem csak egy olyan jedi, aki szeretné védelmezni szeretett Rendjét. A főkancellárnak és a szenátoroknak való beszéde közben arra gondoltam, hogy egyik hazugságból a másikba mentünk át, hiszen bár lesöpörték a brendoki eseményeket és rákenték Solra, maradt még a Jediknél egy másik titok Qimir személyében, amiben Vernestra személyesen érintett. Hát nem fest jó képet az egész helyzet. Vernestra végül Yodához fordul, akinek feltűnése meglepett. Én szentül meg voltam róla győződve, hogy Leslye az igazat mondja és Yodát nem is fogja szerepeltetni a sorozatban, legalábbis az első évadban. Hát tévedtem. Ahogy láttam nem CGI-t használtak, mondjuk erre a piciny jelenetre fura is lett volna - bár Plagueis vizuális effektekkel lett kreálva.

 

Ha már Plagueis: fenyegető megjelenése volt, ahogy Gollamhoz hasonlóan leskelődik “hőseink” után. Egyelőre én se jelenteném ki, hogy Plagueis lenne Qimir mestere. Nem vetem el ezt az ötletet, mert van benne ráció. Ugyanakkor lehet az a helyzet, hogy Tenebrous még mindig él és Plaugeis már az ő tanítványa, míg Qimir már nem. Lehet, hogy amikor Qimir elhagyta volt mesterét, úgy gondolta, hogy keres magának egy akolitust, majd ketten szembemennek Tenebrousnak, ám Plagueis beleköphet a levesébe. De lehet tényleg az van, hogy Plagueis a mester és Qimirt figyeli, hogy mit is csinál a tanítványa. Ezek érdekes kérdések, pláne ha Yodát is bevesszük az egyenletbe Vernestrával és a megváltozott Maevel együtt.

 

Remélem 3 hét múlva bejelentik a 2. évadot (akkor lesz D23). Ebben az érában még hatalmas lehetőségek vannak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Oshimir

Oshmir. Shmi is benne van középen, amivel utalunk Anakinra is. Kinek ne ő jutna eszébe?

 

A Smilo Ren dologgal egyelőre nem kezdtek semmit. A zenei téma használata miatt sok kombinálás indult. 

 

Elhangzik a pokol kifejezés Mae szájából. Utána néztem, nem rémlett, hogy Owen a TNH-ban és Han a TESB-ben is emlegeti.

A koréliai mitológia szerint a pokol megfelelője, a Káosz, vagy Void ahova a sith és más sötét erő használók szellemei távoznak. Ez valami karantén a túlvilágon?

 

 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 órával ezelőtt, kdani20 írta:

@Szisz, @csoli1138, @Ody Mandrell

Anakin soha nem érintkezett közvetlenül a kristállyal, miután átállt. Sol kardja viszont olyan ülést kapott, amikor Mae eldobta, hogy a kristály kimozdult a helyéről. Amikor Osha felvette, a keze hozzáért a kristályhoz, miközben 16 év fájdalmát és gyűlöletét adta ki magából. 

 

Kyber-Crystal-Bleeding-The-Acolyte.jpg

 

Köszi! Ez kellett nekem nagyon, mert enélkül bizony eléggé húztam a szám, hogy miért zajlik le ilyen gyorsan a kyber kivéreztetés, miközben Vaderként Anakin még kék karddal vívott az EpIII-ban. A válasz pedig csupán annyi, hogy nem figyeltem eléggé a megértéshez szükséges kulcsjelenetet. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

38 perccel korábban, Bence1997 írta:

Párhuzamot is lehet vonni Osha látomása és Anakin látomása között (sőt, én még ide venném Rey és Kylo 8. részbeli látomását is). Mindketten a jövőt látták, de az eredményt maguk hozták össze.

 

A látomásos rész Luke dagobai jelenetével is párhuzam, ami után rohant megmenteni a barátait. Itt is ez történik, meg akarja Ohsa akadályozni, s mint kiderül magát kéne, s ez nem sikerül. Ohsát elöntik az érzések, amit 16 évig próbált elnyomni magában.

 

Az, hogy Yoda itt szerepelt túlzás. Villantottak egy Yodát hátulról. Erről a pár másodpercről és Plagueisről évekig lehet teóriázni. 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Ahogy láttam nem CGI-t használtak, mondjuk erre a piciny jelenetre fura is lett volna

Viszont egyszerűbb. Nem sok értelme van megalkotni egy valószínűleg elég drága báb Yodát azért, hogy aztán egy három másodpercre feltünjön. Ez is azt jelzi, hogy vele hosszabb távra terveztek.

 

1 órával korábban, Donát írta:

Köszi! Ez kellett nekem nagyon, mert enélkül bizony eléggé húztam a szám, hogy miért zajlik le ilyen gyorsan a kyber kivéreztetés, miközben Vaderként Anakin még kék karddal vívott az EpIII-omban. A válasz pedig csupán annyi, hogy nem figyeltem eléggé a megértéshez szükséges kulcsjelenetet. 

Nem csak Te, ezt én se vettem észre. Elvitt a hangulat.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem sok értelme van megalkotni egy valószínűleg elég drága báb Yodát azért, hogy aztán egy három másodpercre feltünjön

 

Amennyit láttunk belőle, a fejforma alapján ez az OT-s báb lehetett, szóval nem csináltak újat. Így, hogy nem láttuk az arcát, nem is kellett új amúgy. Hosszabb távon nyilván igen, ar arcának inkább a PT Yodára kéne hasonlítani

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Sol borzalmas ostobaságot csinált 16 évvel ezelött és így hogy szándékosan gyilkolt nálam sokat esett a nimbusza.

Nagyon hasonlóak Qui-Gonnal, Mindketten találkoztak egy tanítványjelölttel, aki annyira megbabonázták őket hogy mindenféle Jedi-szabályra és a Tanács döntésére fittyet hányva mindenáron tanítani akarták az ifjú jelölteket. letojva a következményeket. Nem vagyok arról meggyőződve hogy Jinn mester az éj leple alatt nem vágta volna bele a kardját Watto-ba, ha nem Anakin nyeri a fogatversenyt és nem tudja máshogy kihozni a fiút.

Azért szerintem ez így ebben a formában elég erős túlzás. Egyrészt, Qui-Gon sosem szegett meg Anakin miatt egy szabályt sem és nem vette semmibe a Tanács döntését. Renegát, de nem szabályszegő. Megtalálja a kiskapukat és azokat kihasználja, de, ha nincs kiskapu, akkor szigorúan a Tanács által megszabott úton marad. Például a Tanács azt mondta, nem lehet Anakin a tanítványa. De arról egy szót sem szólt, hogy hol legyen a fiú, amíg eldöntik, mi legyen vele. Qui-Gon ezt kihasználva magával vitte, és azt tanácsolta Anakinnak, hogy figyeljen rá. Arról Qui-Gon igazán nem tehet, hogy a Tanács nem foglalkozott azzal, hol tölti a kisfiú a napjait, amíg ők a fejüket vakarásszák, és arról sem, hogy ha Anakin ott sertepertél körülötte, akaratlanul is magába szívhatja a tudást.

Mindezeken túl, Qui-Gonról sosem hallottunk olyat, hogy önző okból gyilkolt volna. Az eddig ismert legönzőbb tette az volt, hogy romantikus kapcsolatot kezdett és lefeküdt valamilyen feluciai nővel. Sol viszont önző okokból akarta padawannak Oshát. Qui-Gon azért akarta a Jedi Rendben tudni Anakint, mert úgy gondolta, ő a Galaxis megváltója. És fontos, hogy Qui-Gon célja csak annyi volt, hogy Anakin Jedi nevelésben részesüljön, az mindegy volt neki, hogy kinek a padawanja lesz. Ő csak akkor állt elő azzal, hogy majd ő kineveli, amikor a Tanács a kora miatt elutasította Anakint. Sol viszont végig azért tepert, hogy majd ő fogja kitanítani Oshát. És bármennyire is kántálja, hogy mindkét Aniseya lányt meg akarta menteni, elég egyértelmű, hogy Verosha volt a prioritása. Mae-hóval egyáltalán nem foglalkozott.

Mindezeken túl, a helyzetet is teljesen máshogy kezelte Qui-Gon. Sol manipulálta Oshát, Qui-Gon viszont mindig őszinte volt Anakinnal és sosem táplált belé hiú reményeket. Egészen addig, amíg nem sikerült felszabadítani Anakint, meg sem említette előtte azt, hogy elvinné Jedinek. Ezt csak akkor mondta meg neki, miután megnyerte a fogatversenyt és Watto átadta neki a szabadságáról szóló dokumentumokat. És még ezután is közölte Anakinnal, hogy Jedinek lenni nem leányálom, nehéz élet. Sol ilyesmit egyáltalán nem közölt Oshával. Ráadásul míg Sol a lányok anyja ellen volt, sőt emberszámba sem igazán vette Aniseyát (most Korilról feledkezzünk meg, mert ő a lányaival egyáltalán nem törődött), addig Qui-Gon megpróbálta felszabadítani Shmit is, és amikor Anakin úgy döntött, távozik, akkor is mutatott felé együttérzést és érdeklődött afelől, hogy jól lesz-e. Qui-Gon végig nagyon tapintatos és rendes volt Shmivel, még a távozást sem sietette, hagyta rendesen elbúcsúzni őket.

És mindezek tükrében biztos, hogy Qui-Gon nem ártott volna Wattónak, ha a fiú nem nyeri meg a versenyt. Qui-Gon sosem mutatta agresszivitás vagy türelmetlenség jelét. Solról már korán kiderült (mármint időrendben korán, mert amúgy csak a 6. részben :) ), hogy nem kontrollálja az érzelmeit, hovatovább, másokra kivetítve próbálja azokat érvényesíteni. Először Torbinra, majd Oshára vetítette ki ezeket, és Indara mindkétszer rá is mutat, hogy összekeveri mások érzelmeit a sajátjaival. Az is kiderült itt, hogy Sol ugyanúgy a nagyságra vágyik, mint Torbin, csak a kölyöknek még megvan az a mentsége, hogy ifjú padawan. Sol már Jedi lovag. Hős akart lenni, aki megmenti a védtelen kislányt a sötét, veszedelmes boszorkányoktól. Qui-Gonban semmiféle hős komplexus nincs.

Plusz Qui-Gonnak sokkal több információja volt Wattóról, mint Solnak Aniseyáról, így ő egyáltalán nem feltételezte, hogy Watto veszélyes lenne a Skywalkerekre nézve, sőt első kézből mérhette fel, hogy rabszolgákhoz képest aranyéletük van. És eleve azt tudta kihasználni, hogy kiismerte a toydari roncskereskedőt. Arról nem is beszélve, hogy a szituáció is más, hiszen Qui-Gonnak senki sem tiltotta meg a beavatkozást, így akár később is visszatérhetett volna a Tatooine-ra, hogy valamilyen trükkel kihozza Anakint. A poén az, hogy ha pár hónapot vár, már trükközni sem kellett volna, hiszen Cliegg Lars megvásárolta és felszabadította volna őket.

Szóval a felszínen az öreg Sol hasonlít Qui-Gonra (a fiatal egyáltalán nem, még a fiatal Qui-Gonra sem), ez igaz. De a felszín alatt Sol sokkal inkább Anakinra hasonlít minden életszakaszában. Így Sol jelleméből nem lehet következtetni arra, hogy mit tett volna Qui-Gon, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt a trükközéseivel elősegítette.

 

13 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Egyáltalán honnan tudja hogy a Jedik hogyan viszonyulnak az érzelmeikhez? Van pár Jedi barátja?

Akár lehet is, miért ne? A PT idején is láthattuk, hogy a szenátoroknak akadhat Jedi barátja. Anakin magával a főkancellárral volt jóban, Ahsokának ott volt Padmé és Riyo Chuchi, Obi-Wan már a háborúban is baráti viszonyt ápolt Bail Organával, és így tovább. Emellett itt is egyértelműen fenn áll egy szoros munkakapcsolat a Jedi Rend és a Szenátus között, szóval Rayencourt akár napi szinten is együtt dolgozhat Jedikkel. Azt is láthattuk, hogy Vernestrának is van legalább egy spanja a Szenátusban Isedwa Chuwant szenátor képében, aki előre figyelmeztette Rayencourt ténykedésére.

 

14 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Miért pont most jutott eszébe hogyha egy Jedin eluralkodnak az érzelmek abból baj lehet? Miért nem foglalkozott a Szenátus ,vagy egyes szenátorok közül senki ezzel a kérdéskörrel 900 évig?

A Vernestra és Chuwant közt lezajlott beszélgetés alapján Rayencourtnak nem most jutott eszébe ez, hanem már egy huzamosabb ideje fenn álló vesszőparipája. Ahogy a Jedi fogalmazott, "Rayencourt sosem volt a Jedik barátja". A Sith-ek befolyása sem kizárt, de ugyanennyi esélye van annak is, hogy első kézből származó rossz tapasztalatai vannak a Jedikkel. Még túl keveset tudunk a szenátorról ahhoz, hogy be lehessen határolni az indítékait.

És ugyanígy az sem kizárható, hogy az elmúlt 900 évben voltak hasonló fellépések. Én úgy tudom, hogy már száz évvel ezelőtt is voltak olyan irányú próbálkozások, hogy a Jedik autonómiáját csorbítsák. De ezt egy HR-t jobban ismerő tudná megcáfolni vagy jobban kifejteni.

 

14 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Aztán a Jedik elelnőrzésének a gyakorlati megvalósítása is érdekes. Ezt mégis hogy? Bemennek minden hétfőn a Jedi Templomba és megkérdezik hogy nem állt-e át valaki a Sötét Oldalra? És ha igen? Mit csinálnak? Betiltják a Rendet? De akár egyelmetrükkel a vizsgálókkal elhitetik hogy minden rendben ha  sárosak lennének.

Vannak ennek egyszerűbb módjai is. Például bejelentési kötelezettség. Nem mehet sehová sem Jedi, amíg nem adja meg az úticélját és az utazás okát a Szenátus által felállított bizottságnak vagy hivatalnak. Amennyiben ezt elmulasztják, bűntetést szabnak ki a Jedi Rendre, amit értelemszerűen nyilván lefektetnek írásban. Mindezt elősegíthetik azzal, hogy bezáratják az összes enklávét a Coruscanton túl, így minden Jedi helyben lesz, szóval könnyebb őket szemmel tartani. Törvényekkel és szabályokkal nagyon gyorsan ellenőrzés alá lehet vonni bármilyen szervezetet. A szankciók pedig a nagytanácsot is arra ösztökélnék, hogy szigorúbban fogják a lovagjaikat. Már amennyiben továbbra is ők akarnak lenni a Köztársaság első számú rendfenntartó és diplomáciai szervezete.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

46 perccel korábban, Dzséjt írta:

És ugyanígy az sem kizárható, hogy az elmúlt 900 évben voltak hasonló fellépések. Én úgy tudom, hogy már száz évvel ezelőtt is voltak olyan irányú próbálkozások, hogy a Jedik autonómiáját csorbítsák. De ezt egy HR-t jobban ismerő tudná megcáfolni vagy jobban kifejteni.

Volt ilyen, de az teljesen magánakció volt, semmit nem akartak törvényesíteni. Egyszerűen keresztbe akartak tenni a Jediknek, illegálisan. Főként a Grafok jártak ebben az élen, akik szenátorokat korrumpáltak a Jedik ellen. Ez egy hiperűr utak felfedezésével foglalkozó szégyentelenül gazdag klán volt. A San-Tekkák legfőbb riválisai.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 07. 17. - 21:55, csoli1138 írta:

Amúgy mi van a Ren témával? Hova küldjem a címem a söröknek, mert én megmondtam, hogy erre itt nem lesz lehetőség, magánvélemény, hogy szükség se lett volna rá. 

Magammal beszélgetek a témában látom, csak azért hoztam fel mert volt egy nyilatkozat, amiben azt mondták, hogy majd meglátjuk mi volt az értelme.

Ez nem "kristályosodott" ki? @kdani20 esetleg? ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Manny nagyon érdekeset nyilatkozott az EW-nek. Ő ugye már korábban látta mind a 8 epizódot, de volt egy jelenet, ami be volt sötétítve. Ez volt a Plagueis jelenet. Korábban azt hitte, hogy egy félkész CGI jelenet és ennyivel letudta. Aztán élőben megnézte az epizódot. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, csoli1138 írta:

Magammal beszélgetek a témában látom, csak azért hoztam fel mert volt egy nyilatkozat, amiben azt mondták, hogy majd meglátjuk mi volt az értelme.

Ez nem "kristályosodott" ki? @kdani20 esetleg? ;)

A diádra utalhattak vele.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 órával ezelőtt, kdani20 írta:

@Szisz, @csoli1138, @Ody Mandrell

Anakin soha nem érintkezett közvetlenül a kristállyal, miután átállt. Sol kardja viszont olyan ülést kapott, amikor Mae eldobta, hogy a kristály kimozdult a helyéről. Amikor Osha felvette, a keze hozzáért a kristályhoz, miközben 16 év fájdalmát és gyűlöletét adta ki magából. 

 

Kyber-Crystal-Bleeding-The-Acolyte.jpg

 

Baromi jó érzés ezzel a képpel leérvelni a sok oktalant twitteren. :lol2:

 

Csak tudnám miért jobb gyűlölni valamit, mint megpróbálni megérteni a miérteket?!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

De lehet csak simán kamuztak, hogy van értelme, azt is mondta Headland, hogy Yoda nem fog szerepelni, meg, hogy szépen le lesz zárva minden az első évad végére, aztán hát... :D

 

33 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Volt egy olyan pletyka is ha emlékeztek, hogy újra forgatták az utolsó rész egyes jeleneteit, mert egy évados lesz a sorozat. :lol:

Gondolom pont Yodát vették bele utólag és eredetileg Tenebrous lett volna a Sith villantás.

 

Felmerült, hogy ekkoriban Yaddle volt a nagymester vagyis nem is Yodának kellett volna lenni a végén.

 

Nem lett minden lezárva és ezzel, hogy bele is tették Plaguesit és nem is, nyitottak egy nagy vörös mappát.

 

Az eltusolás elég oké, tudtuk, hogy ez lesz. Aki a Kofaron ott volt mind halott, kivéve Maet, Qimir ott se volt, Ohsa eltűnt. Ki lehet mosdatni Maet a felvételek ellenére, mert rá lehet fogni, hogy Sol trükközte meg az elméjét. Bár titokban, hogy képezhette ki, arra nem magyarázat. Vannak itt lukak a fedősztoriban.

 

Mae miből gondolta, hogy Ohsa nem él, abból, hogy hiába várta a fánál?

 

@Donát

Láttam egy reaktor csajt, aki egyből levágta, hogy attól vérzik a kard, mert törött, de Plagueisre azt hitte Koril :lol:. Nálam fordítva történt. 

 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Dzséjt fogunk mi beszélni még holnap úgy érzem.:D

 

Nézzzük a második részt. Brendokon összegyülnek a szereplők, Sol mester pedig járkál egykori ttei színhelyén és villanak be a nem túl szép emlékek. Aztán találkozik Qimirrel és elkezdődik a harc.

Ami zseniális. Pontosan így kell harcolnia egy Sith-nek és egy Jedi mesternek. Használják az Erőt, ha már tudják. Az megint tetszett hogy bemuatták hogy nem erősebb a Sötét Oldal a harcban, bár szerintem itt egy kicsit azért megkísértette Solt és nem csak védekezett. Sőt meg is mondta Qimirnek, ha úgy adódik ,megöli. Az ttitszán látszik hogy harcban Sol sokkal erősebb, de ez betudható annak hogy Qimir "csak" Sith tanítvány. Bár az 5. részben valóban írtotta a Jediket Qimir, de ott a meglepetés ereje nagy volt és valószinü hogy a többi Jedi nem volt annyira képzett vívásban és Erőhasználatban mint Sol.

De ott is lejött hogy azért Qimir nem annyira erős mint amennyire mutaja magát, hisz a padawan Jecki sokáig tartotta magát ellene. Annyi még Sol és Qimir párbajáról hogy mikor a szűk folyosón harcoltak ugyanolyan beállításiok és, ugyanolyan csapások voltak kettejük között mint Anakin és Obi-wan között a Mustafaron. Szép utalás.

Aztán Sol legyőzi Qimirt és jön Mae aki megmenti a valagát. A két lány harcáról nem sok írnivalóm van, csak a szokásos vádaskodás és védekezésből fakadó harc amit számtalan filmben és sorozatban láttunk.

Szóval nekem jött a meglepi hogy Mae aki(elvileg) a rosszabb önzőbb, aljasabb testvér, bíróság elé akarja állítani Solt-és hogy nyilvánosan valjja be a bűneit. Ahelyett amit vártam hogy megölje. Itt Luke EP6 végi döntése jutott eszembe hogy le lehet szedni az agyunkról a vörös köd-öt és racionális döntést hozni. Bravó.

Osha meghallja hogy Sol bevallja a gyilkosságot és megint hibát követ el mert mentegetőzik és magyarázkodik. Itt is szánalmas. Aztán jött a meglepi hogy az eddigi jó ember Osha aki még Qimirt is visszautasította nemrég és mondta hogy ő nem Mae, nemes egyszerűséggel megfojtja a Jedi mestert. Hát ez meglepett, de Mae is döbbenten néz. Qimir zseniálsan átlátja hogy ebbe nem kell beleszólnia és csak szemlélődik.

Amúgy szerintem sem érdemelt halált Sol, főleg nem így. Ezzel a tettel Osha ugyanolyan gyilkossá vált mint Sol. Teljesen egyértelmü hogy Solt bíróság elé kellett volna állítani. Jól néznénk ki hogy boldog-boldogtalan önbíráskodna mert előtt áll a szerette gyilkosa. Az Oshában lévő brutális csalódottságot és elárultságot egykori mestere ellen megértem teljes mértékben. De ez sem jogosítja fel hogy megölje a bűnöst. Ezért van a civilizáció. Én is éreztem már ilyesmit, de nem öltem meg az illetőt.

Ugyanakkor szerintem Sol ha már így alakult egyben "öngyilkosságot" is elkövetett. Annyira marja a bűntudat, hogy már nem akar ezzel élni szerintem. Meg hát mi várna rá? Jobb esetben kizárnák a Rendből, rosszabb esetben még börtön is várna rá.

Amikor Osha elkezdi fojtogatni, akkor szerintem rádöbben hogy a halál az egyetlen megváltás számára és ezért mondja Oshának hogy semmi gond. Nem akar már élni.

Ezután a két lány eltünik és megjelennek a Jedik Venestra vezetésével. Qimir pedig felveszi az álarcot és látszik rajta hogy fél Venestrától. Szerintem nem békés úton váltak el egymástól, a heggekből itélve Qimir hátán meg ettől a félelemtől. Az lehetett mint Luke és Ben Solo közt, csak Vensetra nem állt meg a lendület közben. Remélem a 2. évadban ha lesz kiderül.

Eljutunk a fáig ahol Osha azt akarja hogy a Jediknek elmondják mitt tett Sol és a többi Jedi 16 évvel ezelött. Mondjuk itt nem tudom mire gondolhatott. Hogy elmondják a Jediknek a storyt és minden rendben lesz ő meg mehet ahova akar? Azt azért gondolom nem felejtett el hogy épp pár perce gyilkolt meg egy Jedi mestert. Még ha be is bizonyosodik Sol bűntette attól neki is felelnie kell a gyilkosságért ami valószinü több év börtönt jelent a Jedi Temlom börtönében. Nem gondolta ezt át. Nameg Qimir sem hagyta volna hogy megvárják a Jediket, hanem kinyírja mindkettejüket.

Annak még örülhet hogy Qimir belement a memóriatörlésbe Mae esetében mert meg is ölhette volna a testvérét. Azért ilyen Sith-et sem láttunk még akiben van még egy kis empátia. Vader vagy palpi gondolkodás nélkül megölték volna Mae-t.

Ugyanakkor Qimir elég nagy kockázatot is vállalt azzal hogy elengedte Maet-t fél memóriával. Azt tudta hogy jönnek a Jedik és magukkal viszik majd Mae-t. Viszont mi van ha a Jediknek van egy módszere arra hogy felfrissítsék az emlékezetét? Hisz nem sokat törölt belőle. Az alapok megvannak már csak rá kell segíteni. Ha pedig Mae beszél meg van a rejtekehlye is.

A vége meg tényleg a legalja, bár politikailag érthető. Az nagyon jó volt ahogy Venestra elkezdi mesélni a storyt a szenátorok elött. Na mondom magamban végre bevallják mi történt jó Jedi módjára, erre jön az a kamu Sol-lal.

Szerintem Vernestra hazugságában benne van Rayencourttal való beszélgetése is. Pont az volt ott a lényeg hogy azért kell ellenőrizni a Jediket, mert mi van ha nem tudják kontrollálni az érzelmeiket(magyarán átállnak a Sötét Oldalra). Namost ha az igazat mondja el Vernestra azaz hogy az ő volt tanítványa Sith-nek állt és ő mészárolta le a Jediket, azzal csak Rayencourt alá adta volna a lovat. Tehát politikailag érthető a tett, amúgy mérhetelen aljas a volt baráttal szemben.

Ami érdekes hogy a 16 évvel azelötti történésekkel kapcsolatban nem hazudott. A jelennel viszont igen.

A szomrú az hogy nemhogy most már a Szenátus vizsgálgatja őket, és alájuk fognak tartozni(lsd PT), hanem ők is politikussá válnak. Hazudnak csalnak, a látszatért.

Zseniálisan be lett mutatva hogy a PT Jedi Rendje miért olyan amilyen. Egy független a Köztársaság védelmére felesküdött Jedi Rendből, akik több száz évig a béke és igazság őrzői voltak, lesz egy 

politikai szervezet annak minden hátrányáva együtt. Áskálódás, hazugság. És ezt a politikai szervezetté átalakuló Rend-et szintén korrupt politikusok fogják majd ellenőrizni. Hát boritékolható a bukár ami 100 évvel később jön.

Yodának kiváncsi leszek mit akart mondani Vernestra.

Nagyon intelligens lezárást kaptunk.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Azért ilyen Sith-et sem láttunk még akiben van még egy kis empátia.

Emiatt is gondolom, hogy nem igazi sith. Bár simán lehet, hogy ő Venamis kánon megfelelője, de egyelőre különutasnak érzem. 

 

8 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Vernestra azaz hogy az ő volt tanítványa Sith-nek állt

Nem hiszem, hogy tudná, hogy sith, nem is kell. Elég, ha a saját hibáját el akarja rejteni és védeni a rend függetlenségét.

Solra kenés nem teljesen fals, neki mindegy is már, Sol valóban sokat hibázott, magánakciókat csinált. Hiába tudta, hogy be kéne vallani mi történt, nem tette, halogatta és végül tényleg az életét kellett adnia azért, hogy a lányokat megmentse. Megoldódott. Ez a felismerés hozta el számára a békét, beismerte tettét, a titok terhe leesett, számára vége és a lányok újra egymásra találnak, hisz ő állt addig közéjük. Segített mindkettőnek, inkább mindháromnak.

A lányok is lényegében megtették egymásért, amiről az anyjuk beszélt, hogy egy részüket fel kell áldozni egymásért. Mae az emlékeit, az identitását áldozta fel, Osha a fényt, azért,  hogy a testvére éljen, alkut köt a sötétséggel, mostantól sötétben vadászó árnyék lesz, mint Qimir.  

Írom és potyognak a könnyeim.:cry:

 

8 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Ugyanakkor Qimir elég nagy kockázatot is vállalt azzal hogy elengedte Maet-t fél memóriával.

Erre én is gondoltam. Ez az alku. Kompromisszum. Enélkül nincs tanítvány. A bosszú nem volt elég erős motiváció Mae esetében, Ohsával talán az lesz, hogy élhessen, akit szeret. Hol is volt ez már? ;)

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Szisz írta:

Az eltusolás elég oké, tudtuk, hogy ez lesz. Aki a Kofaron ott volt mind halott, kivéve Maet, Qimir ott se volt, Ohsa eltűnt. Ki lehet mosdatni Maet a felvételek ellenére, mert rá lehet fogni, hogy Sol trükközte meg az elméjét. Bár titokban, hogy képezhette ki, arra nem magyarázat. Vannak itt lukak a fedősztoriban.

A kis Tanács tudta mi történt, és szerintem a Jedi rend is. Vernestra meséje kifelé szólt, a szenátoroknak. Valószínűleg úgy gondolta, a többit házon belül megoldják.

 

10 órával ezelőtt, Donát írta:

Csak tudnám miért jobb gyűlölni valamit, mint megpróbálni megérteni a miérteket?!

Mert nehogy már valami új Star Wars jó legyen. :) Jól írta valaki, ha ma jönnének ki a klasszikus filmek, azokat is szétcincálnák a neten.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Leslye beszélt Bazil tettének okairól.

 

I think he’s kind of like, “What is going on with this guy?” I love Bazil, I wanted to give him a hero moment. I wanted Sol to be completely on edge. I think that Bazil has witnessed the handcuffing, you know what I mean, because he's hiding in the ship. We don't cut to him because that would slow down this very important scene between two of the main characters, but I kind of liked the idea that he came in and was like, “What's going on in here?”

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

41 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A kis Tanács tudta mi történt, és szerintem a Jedi rend is. Vernestra meséje kifelé szólt, a szenátoroknak. Valószínűleg úgy gondolta, a többit házon belül megoldják.

 

Ebben megegyezhettek? Erővel lezárták a nyomozást kifelé ezzel a fake sztorival és közben meg folytatják tovább a nyomozást még nagyobb titokban? Erről akar beszélni Yodával? 

 

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

I think he’s kind of like, “What is going on with this guy?” I love Bazil, I wanted to give him a hero moment. I wanted Sol to be completely on edge. I think that Bazil has witnessed the handcuffing, you know what I mean, because he's hiding in the ship. We don't cut to him because that would slow down this very important scene between two of the main characters, but I kind of liked the idea that he came in and was like, “What's going on in here?”

Azért tette, hogy Solt kibillentse? 

 

Bazil egy troll. :evil: Eldőlt.

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Szisz írta:

Ebben megegyezhettek? Erővel lezárták a nyomozást kifelé ezzel a fake sztorival és közben meg folytatják tovább a nyomozást még nagyobb titokban? Erről akar beszélni Yodával?

Szerintem igen. 

 

21 perccel korábban, Szisz írta:

Azért tette, hogy Solt kibillentse? 

Sol viselkedése volt neki fura, amit megértek. :) Itt megmentette attól, hogy valami meggondolatlanságot kövessen el. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az nem másik volt? Az biztos, hogy az EPV-ös tönkrement, valamelyik making of filmben volt is róla szó.

 

Az EP V Yoda bábok tönkrementek. Az eredeti öntőforma van meg, elméletileg annak segítségével csinálták meg a TLJ-s Yodát is (aztán nem tudom, hogy ez mennyire marketingfogás). Közben két további Yoda-projekt is van arra, hogy az eredeti Yoda bábot rekonstruálják az OT-ből, az egyik ilyen Nick Maley projektje, aki stábtagként dolgozott az eredeti bábon is a TESB-ben Stuart Freeborn alatt. Az sem mindegy, hogy milyen a Yoda-fej, mert ha olyan, amibe bele kell dugni egy kezet, akkor a kéz fogja kitölteni, az fogja olyanná tenni, mint ahogy ismerjük, de vannak olyan verziók, ahol viszont a bedugott kéz nélkül kell olyannak lennie, mint máskor, pl. egy nagytotál felvételekor, amikor nem lehet ott a bábszínész. Ezért lehet az, hogy a TESB-ben is azért néha egészen másféle arcot sugall Yoda a film különböző jeleneteiben.

 

Az alapján, hogy a TLJ-Yoda feltűnt a SWCE Lucasfilm paneljén, valamint a látott jelenet alapján, ahogy írtam, szinte egészen biztos vagyok benne, hogy ez a TLJ Yoda báb volt. Most ez így elmegy, habár egy olyan ruhát viselt, amit eddig csak az OT-ban láthattunk, és olyan ritkás volt a haja mint az OT-ban. A következőkben vagy CGI-jal kell megoldani a prequeles kinézetet vagy csinálni egy bábot, ami úgy néz ki, mint a prequel Yoda.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Sol viselkedése volt neki fura, amit megértek. :) Itt megmentette attól, hogy valami meggondolatlanságot kövessen el. :P

Ezzel 16 évet késett. ;) 

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem igen. 

 

Itt tényleg semmi nem az, aminek első blikkre látszik. Nem hiába lett megidézve a Mátrix.

 

2 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Hát az a jelenet ettől nem lett jobb, sőt :D inkább koncentráljunk az epizód többi részére, amelyek tökéletesek

Ezt így megvettem. Mini védőszent.

 

16 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Manny nagyon érdekeset nyilatkozott az EW-nek. Ő ugye már korábban látta mind a 8 epizódot, de volt egy jelenet, ami be volt sötétítve. Ez volt a Plagueis jelenet. Korábban azt hitte, hogy egy félkész CGI jelenet és ennyivel letudta. Aztán élőben megnézte az epizódot. :lol:

 

Megkerestem. Érdekes a többi része is.

Az Idegen nem fél a haláltól, ha jön akkor a szemébe akar nézni. Azt akarja, hogy Sol beismerje a bukását, adja át magát a haragnak, a sötétségnek s akkor ő már nyert. Ha én megyek te lépsz a helyemre. Libabőr.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

 

Az EP V Yoda bábok tönkrementek. Az eredeti öntőforma van meg, elméletileg annak segítségével csinálták meg a TLJ-s Yodát is (aztán nem tudom, hogy ez mennyire marketingfogás). Közben két további Yoda-projekt is van arra, hogy az eredeti Yoda bábot rekonstruálják az OT-ből, az egyik ilyen Nick Maley projektje, aki stábtagként dolgozott az eredeti bábon is a TESB-ben Stuart Freeborn alatt. Az sem mindegy, hogy milyen a Yoda-fej, mert ha olyan, amibe bele kell dugni egy kezet, akkor a kéz fogja kitölteni, az fogja olyanná tenni, mint ahogy ismerjük, de vannak olyan verziók, ahol viszont a bedugott kéz nélkül kell olyannak lennie, mint máskor, pl. egy nagytotál felvételekor, amikor nem lehet ott a bábszínész. Ezért lehet az, hogy a TESB-ben is azért néha egészen másféle arcot sugall Yoda a film különböző jeleneteiben.

 

Az alapján, hogy a TLJ-Yoda feltűnt a SWCE Lucasfilm paneljén, valamint a látott jelenet alapján, ahogy írtam, szinte egészen biztos vagyok benne, hogy ez a TLJ Yoda báb volt. Most ez így elmegy, habár egy olyan ruhát viselt, amit eddig csak az OT-ban láthattunk, és olyan ritkás volt a haja mint az OT-ban. A következőkben vagy CGI-jal kell megoldani a prequeles kinézetet vagy csinálni egy bábot, ami úgy néz ki, mint a prequel Yoda.

Én attól félek, gogy ez a báb már azt jelzi, hogy le is tették a voksukat, gigy melyik technikához nyúlnak a folytatásban is. 

Sajnálom ennél fogva már most, mert szerintem is PT-s Yoda kellene. Ugyanígy a TLJ-be meg a báb kellett. Azthittem ezt mindenki érzi. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.