Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szerintem nyugodtan próbáld meg, hiszen nem mai darabok. Az első rész 2007-es (a PC-s változat 2008-as), a harmadik 2012-es és a gépigénye nem igazán változott az első rész óta (ugyanaz a motor maradt, csak kicsit tupíroztak a grafikán, de az optimalizálása nagyon jó). Szóval, ha csak nem egy tíz éves géped van, még akkor is simán futhat, akár max beállítások mellett is. Az elsőben konkrétan HD textúrák sincsenek - egy rajongói mód segedelmével lehet csak olyasmit tenni bele (ezúttal is újfent köszönet eme mód megmutatásáért Riddicknek).

Hozzászólás ideje:

Bomarr, remek PS4 játékokra is sikerült időközben beruháznod?

Azóta is áldod a napot, hogy ilyen remek konzolt választottál? :) Nem csalódtál? :D

Hozzászólás ideje:

Áh, nem hiszem, hogy megütné a laptopom a gépigény szintjét. Mondjuk nem alaplapra integrált a videókártya, úgyhogy akár még egy checkolást meg is érne.

Ha nem akarod "zsákba-macskába" megszerezni akkor ez az oldal jó segítség lehet:

http://www.systemrequirementslab.com

Persze megesett már, hogy ez is tévedett (a Witcher 3-at meg az AC:Unity-t elvileg nem tudhattam volna futtatni a videokártya miatt és mégis) , de a legtöbbször hasznosnak bizonyult.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

Köszi!

Azt írja, hogy minimumon és felette is elfut, de azért megnéztem a gépigényt, és ezek a gépem adatai:

Videó kártya: GeForce GT 630M (itt elbizonytalanodtam, mert GeForce 6800 GT-t vagy nagyobbat ír a gépigényhez)

Memória: 8 GB

CPU: Intel Core i3-3110M CPU @ 2,40 GHz (ide meg 2.4+GHZ Intelt kér, ha pluszot szó szerint kell érteni, akkor azt nem haladja meg az enyém.)

Hozzászólás ideje:

Bomarr, remek PS4 játékokra is sikerült időközben beruháznod?

Azóta is áldod a napot, hogy ilyen remek konzolt választottál? :) Nem csalódtál? :D

Pontosan :) Még mindig áll amit korábban írtam: míg az Xboxomat volt hogy hetekig vagy hónapokig be se kapcsoltam, a PS4-et napi szinten használom mivel remek "médiacenter"-ként üzemel. Netes videókat vagy a kedvenc honlapokat baromi kényelmesen el lehet róla érni.

Mostanában játszásra ritkábban használom és ha igen akkor is inkább indie vagy csak digitálisan elérhető címeket tolok. Biztos nagyon szórakoztató a Metal Gear Solid V vagy a Fallout 4 és minden gyengébb kritika ellenére bizonyára jól ellennék az AC: Syndicate-el is. De idő hiányában most szívesebben ülök le egyszerűbb játékok elé.

Amiket lemezesen megvettem egy se okozott csalódást. A tetszési sorrend most valahogy így néz ki:

8. God of War III

7. Star Wars: Battlefront 3

6. Disney Infinity 3.0

5. Dragon Age: Inquisition

4. Uncharted Collection (egyelőre a második rész közepén tartok)

3. Tomb Raider

2. Last of Us: Remastered Edition

1. Witcher 3

Digitális formában pedig ezeket vettem meg (itt most nem állítok tetszési sorrendet):

Star Wars: Racer Revenge - Egy régi PS2-es játék HD-s verziója. Nem valami szép de pár kör erejéig szórakoztató :)

Star Wars: Bounty Hounter - Ez is egy HD-s PS2 játék. Az ep.2 -immáron Legenda kategóriába tartozó- előzményeiről szól és Jango Fettel kell különféle küldetéseket teljesíteni. Jelenleg ez az egyik kedvenc

Star Wars: Jedi Starfighter - Hasonló felújítás eredménye mint a fentebbi címek. Egy jedi vadászgéppel lehet irtani a rosszfiúkat.

Super Star Wars - Az ep.4-hez készült régi Super Nintendo-s platformjáték PS4-es átirata. A '90-es években egy PC emulátoron már jópárszor kitoltam. Nosztalgikus volt újra végigvinni.

Brothers: A Tale of Two Sons - Egy kalandjáték amiben nem ölni kell hanem két testvért irányítva fejtörőket kell megoldani egy meseszép fantasy világban. A cél hogy gyógyszert szerezzünk haldokló apánknak. Nem túl derűs téma de nagyon jó hangulata van.

Metal Slug 3 - Anno az egyik kedvenc platformjátékom volt. Kommandósokkal kell irtani mint a meszes, remekül megdesignolt változatos pályákon.

Life is Strange - A párbeszédek kicsit műviek, viszont a látvány és a "rendezés" mindenért kárpótol. Hasonló a Telltale játékokhoz: filmszerű kalandjáték.

Double Dragon Arcade - Az 1987-es arcade játék PS4-es átirata. Durva hogy régen olyan játékokat csináltak amiket kevesebb mint 1 óra alatt ki lehet vinni :)

Leo's Fortune - Logikai játék, ahol egy szörgolyóval kell menni aki visszakarja szerezni az ellopott vagyonát.... :)

Tembo the Badass Elephant - Amikor letöltöttem egy olyan platformjátékot amiben egy kommandós elefánttal kell visszafoglalni egy várost, féltem hogy csak pár percig lesz szórakoztató amig a koncepción kiröhögöm magam. De mint játék is remek.

Game of Thrones (Telltales) - A végigjátszással megvárom amíg a hatos évad trailerével beindul a GoT láz.

Dead Nation - Zombiölős akció játék. Még csak pár percet játszottam vele.

The Deadly Tower of Monsters - Instant klasszikus! Designjában az '50-es évek sci-fi/kalandjait idézi. Ami a legjobb hogy úgy van megcsinálva mintha egy film lenne és a rendező egy audiokommentárban folyamatosan kommentálja az eseményeket. Például ha nem mozgatjuk a figurát akkor egy idő után megszólal: "Itt valami igazán kísérleti megoldást akartam. Eljátszottunk vele, hogy mi lenne ha a főszereplő nem csinálna semmit". Vagy van egy jelenet ahol fegyverrel a kezünkben megkérdezzük az űrlényeket hogy akarnak-e békét. Erre a rendező: "Talán nem pisztollyal a kezében kellett volna ezt a jelenetet felvenni. Na majd egy Special Edition-ban helyrehozzuk és CGI-vel kicseréljük a fegyvert mondjuk egy szendvicsre".

King's Quest - A régi idők játékait -egész pontosan a point 'n click kalandjátékokat- idézi, de új, gyönyörű rajzfilmszerű köntösben.

Child of Light - Egy fantasy RPG, ami bár 2D-s de nagyon látványos.

Amiket pedig ingyen kaptam a Playstation Plus tagságomért (és ki is próbáltam):

Grim Fandago: Remastered Edition - A klasszikus Lucasarts-os kalandjáték. Bár még csak most kezdtem el, de egyelőre nagyon tetszik.

Magicka 2 - Fantasy RPG. Öt perc után ráuntam.

Walking Dead Season 2 (Telltale) - Nem volt időm rá, de az első 10-20 perc amit játszottam vele nagyon jó volt.

Broken Age - Újabb kalandjáték. Nagyon jó humorral.

Super Meat Boy! - Egy húsdarabot kell valahogy eljuttatni A pontból B-be. Nekem túl nehéz. Nem az én világom.

Unmechanical - Bájos és igényes kinézetű platformjáték, de nem igazán szippantott be.

Hozzászólás ideje:

Pontosan :) Még mindig áll amit korábban írtam: míg az Xboxomat volt hogy hetekig vagy hónapokig be se kapcsoltam, a PS4-et napi szinten használom mivel remek "médiacenter"-ként üzemel. Netes videókat vagy a kedvenc honlapokat baromi kényelmesen el lehet róla érni.

Köszi a részletes beszámolót a Ps4-es játékaidról. Jó volt olvasni.

Gondolom majd az új Mass Effect játékot lemezesen PS4-re veszed meg :)

Hozzászólás ideje:

Star Wars: Bounty Hounter - Ez is egy HD-s PS2 játék. Az ep.2 -immáron Legenda kategóriába tartozó- előzményeiről szól és Jango Fettel kell különféle küldetéseket teljesíteni. Jelenleg ez az egyik kedvenc

Ezt anno nagyon szerettem. :) Jó kis előzmény sztori Jango Fettnek és az Episode II-nek is. Az aszteroidán lévő börtönös pálya volt a kedvencem...

Itt tűnik fel először Zam Wesell, vagy maga a Slave I.

Egyébként érdekes, hogy kapcsolódott az akkori Clone Wars sorozattal - itt a főellenség (Komari Vosa) az akinek a fénykardjait láthatjuk Ventressnél a rajzfilmsorozatban.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Véletlenül valakinek nincsenek meg a Mass Effect Pinnacle Station DLC kibontott fájljai (esetleg úgy, hogy én dobtam át neki), amik segedelmével fel tudnám rakni a magyar nyelvű játékra? Régen megvoltak, de a merevlemezen megpusztulásával elveszett és nem tudom sehonnan sem újra letölteni. Az ncore-on csak a telepítő van fenn, de nekem a DLC_Vegas mappára lenne csak szükségem. Minden egyebet már visszaszereztem hozzá (az egészben a poén az, hogy nekem eredetiben is megvan ez a DLC, csak nem telepíthető a magyar nyelvű változatra...).

Hozzászólás ideje:

Véletlenül valakinek nincsenek meg a Mass Effect Pinnacle Station DLC kibontott fájljai (esetleg úgy, hogy én dobtam át neki), amik segedelmével fel tudnám rakni a magyar nyelvű játékra?

Kutakodtam utána ma délután egy kicsit a neten és találtam egy olyat. Csak az eredeti game mappájába tettem be és azon egy kis bíbelődés után játszhatóvá is vált. Innen szedtem hozzá a torrcsit.

Csak úgy tudtam aktiválni hogy a bemásolás után újra felraktam az 1.02-es tapaszt és bemásoltam a bináris mappába a mellékelt exe filét.

Plusz az autorun.ini filé tartalmát meg kellett változtatnom mert anélkül a játék indulása után néhány hibaüzi jelenik meg. Gőzöm nincs hogy mire utalhatnak.

A következőre kell változtatni:

[Packages]

2DA1=BIOG_2DA_Vegas_GalaxyMap_X

2DA2=BIOG_2DA_Vegas_Merge_X

2DA3=BIOG_2DA_Vegas_AreaMap_X

2DA4=BIOG_2DA_Vegas_UI_X

2DA5=BIOG_2DA_Vegas_TreasureTables_X

DotU1=PlotManagerDLC_Vegas

PlotManagerConditionals1=PlotManagerDLC_Vegas.BioAutoConditionals

PlotManagerStateTransitionMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.StateTransitionMap

PlotManagerConsequenceMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.ConsequenceMap

PlotManagerOutcomeMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.OutcomeMap

PlotManagerQuestMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.QuestMap

PlotManagerCodexMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.DataCodexMap

GlobalTalkTable1=DLC_Vegas_GlobalTlk.GlobalTlk_tlk

GlobalTalkTable1_ES=DLC_Vegas_GlobalTlk_ES.GlobalTlk_tlk

[GUI]

NameStrRef=182170

DescriptionStrRef=182171

ImagePackage="GUI_SF_PRC2_SaveLoad.Images_PRC2"

ImageFrame="shotOne"

CreditsFile="BIOCredits_DLC_Vegas.ini"

Mondjuk ez az ini-s iromány néhány plusz infóval a torrcsi oldalán is ott van de én nem vettem észre rögtön.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Huh, köszi szépen Rog a kutatást, de közben pb már átküldte a könyvtárt (a szerkesztett autoron.ini meg még elérhető volt a régi helyről). Bocs, hogy nem jeleztem. Viszont másnak hasznos lehet.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tegnap végeztem az Assassin's Creed első részével. Az irányítást a végére sem sikerült megszoknom, illetve a felirat hiánya is kellően zavaró volt (főleg amikor a szobatársak elkezdtek egymással ordibálni), emellett a helyszínek sem érdekeltek annyira, és utólag belegondolva több volt a hentelés, mint az alaposan megtervezett sunyi gyilkosságok. Mindezek ellenére én kifejezetten élveztem a játékot, és várom a folytatást, főleg mert úgy hallottam, hogy a folytatás minden aspektusában javult az előzőhöz képest.

Steamen meg van még a Brotherhood, a Revelations és a Black Flag, de nem tudom, hogy a III-at beszerezzem-e, mert nem sok jót hallottam róla, és viszonylag drágább is (jelenleg a IV 5, amíg a III 10 EUR). Most úgy állok hozzá, ha a III ára lejjebb megy mire a Black Flag-hez érek, akkor beszerzem, ha nem változik, akkor "skip".

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Tegnap végeztem az Assassin's Creed első részével. Az irányítást a végére sem sikerült megszoknom, illetve a felirat hiánya is kellően zavaró volt (főleg amikor a szobatársak elkezdtek egymással ordibálni), emellett a helyszínek sem érdekeltek annyira, és utólag belegondolva több volt a hentelés, mint az alaposan megtervezett sunyi gyilkosságok. Mindezek ellenére én kifejezetten élveztem a játékot, és várom a folytatást, főleg mert úgy hallottam, hogy a folytatás minden aspektusában javult az előzőhöz képest.

Steamen meg van még a Brotherhood, a Revelations és a Black Flag, de nem tudom, hogy a III-at beszerezzem-e, mert nem sok jót hallottam róla, és viszonylag drágább is (jelenleg a IV 5, amíg a III 10 EUR). Most úgy állok hozzá, ha a III ára lejjebb megy mire a Black Flag-hez érek, akkor beszerzem, ha nem változik, akkor "skip".

II szintekkel jobb mint az első.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ezt csak megerősíteni tudom, az első és második AC között hatalmas a különbség. Bár szabadon még ott sem lehet gyilkosságokat megtervezni - de ez egyikre sem lesz jellemző, ez a játéksorozat ilyen szabadságot nem ad az ember kezébe.. Az az utolsó Hitman. :)

Hozzászólás ideje:

Az AC 2-öt is beszerzed? Mert anélkül a Brotherhood meg a Relevations nem az igazi.

Már lent is van, de tegnap óta nem volt alkalmam leülni hozzá

Az az utolsó Hitman. :)

Azt a nyáron játszottam ki. Az ott tapasztalt szabadság szinte elképesztő (bár már a Hitman korábbi részeiben is volt szabadság). Ugyan az AC-ekből már láttam játékmeneteket (a szobatársam játszott a IV-gyel egy keveset), de titkon reméltem, hogyha nem is Hitman szinten, de azért a gyilkosságok zöménél kelljen egy bizonyos szintű sunyiság, és nem csak odaszaladok, majd lesz ami lesz.

Hozzászólás ideje:

Azt a nyáron játszottam ki. Az ott tapasztalt szabadság szinte elképesztő (bár már a Hitman korábbi részeiben is volt szabadság). Ugyan az AC-ekből már láttam játékmeneteket (a szobatársam játszott a IV-gyel egy keveset), de titkon reméltem, hogyha nem is Hitman szinten, de azért a gyilkosságok zöménél kelljen egy bizonyos szintű sunyiság, és nem csak odaszaladok, majd lesz ami lesz.

A többi részben azért lesz több opció is, mérgezett nyíl, pisztoly igazából csak rajtad áll, hogy végigkaszabolod magad az örökön vagy végig sunnyogsz én pont ezért szeretem, ha bebukik a lopakodás akkor át lehet menni hentelősbe és nem kell újrakezdeni a missziót.(persze asszem akad 1-2 küldi a sorozatban ahol ha meglátnak egyből desynchronised)

Hozzászólás ideje:

Igen, az első és a második között ég és föld a különbség, de ha a II egyszer megtetszik, nem enged el soha, tapasztalatból mondom. És akkor ott van a Brotherhood, ami számomra a tökély videójáték, legalábbis ebben a zsánerben.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

De simán mellé állhat. :)

Az első rész tulajdonképpen még a KotOR sémáit követi, a legjelentősebb változtatás csak a motor, illetve a valós idejű harc. Meg a lényegesen több és minőségibb átvezető (amik terén az ME2-3 hatalmasat fog fejlődni, ott például már beszélgetés közben sem állnak a karakterek, mint a tök).

Amúgy, hol jársz?

Ja, meg ez fontos, nem tudom, tudod-e: a mentések átvihetők a következő részben, vagyis minden meghozott döntésed, minden megcsinált küldetés valamilyen szinten hatással lehet a következő részre. Szóval, ha az ME2-t elkezded majd, ne felejtsd el betölteni előtte az ME1 mentést (ME3-nál meg az ME2 mentést), mert így lesz teljes az élmény. :)

Hozzászólás ideje:

Elkezdtem a Mass Effectet, elég komplexnek tűnik eddig, úgy látom, hozza a Kotor színvonalat, bár azzal az SW univerzum miatt nem hiszem, hogy versenyezhet. :)

Az RPG elemek abban a legerősebbek, így a fegyverek, azok modifikációi, ill. a karakter fejlesztési lehetőségei is ott a legösszetettebbek. Szerintem gond nélkül hozza a KotOR játékok színvonalát, és bár nem SW, de akadnak benne utalások. :) Nem a SW univerzumban játszódik, de részben lehet emiatt is, a galaxis bemutatásában és az új világ felépítésében, megismertetésében nagyon erős a játék. Milyen karakterosztállyal vágtál bele?

Hozzászólás ideje:

De simán mellé állhat. :)

Az első rész tulajdonképpen még a KotOR sémáit követi, a legjelentősebb változtatás csak a motor, illetve a valós idejű harc. Meg a lényegesen több és minőségibb átvezető (amik terén az ME2-3 hatalmasat fog fejlődni, ott például már beszélgetés közben sem állnak a karakterek, mint a tök).

Amúgy, hol jársz?

Ja, meg ez fontos, nem tudom, tudod-e: a mentések átvihetők a következő részben, vagyis minden meghozott döntésed, minden megcsinált küldetés valamilyen szinten hatással lehet a következő részre. Szóval, ha az ME2-t elkezded majd, ne felejtsd el betölteni előtte az ME1 mentést (ME3-nál meg az ME2 mentést), mert így lesz teljes az élmény. :)

Na ezt nem tudtam, de még igencsak odébb van. Majd figyelek rá! Annyi történt eddig, hogy

megtaláltam a beacont, amitől látomásom lett, Nihlus meg meghalt (?).

Hozzászólás ideje:

Az RPG elemek abban a legerősebbek, így a fegyverek, azok modifikációi, ill. a karakter fejlesztési lehetőségei is ott a legösszetettebbek. Szerintem gond nélkül hozza a KotOR játékok színvonalát, és bár nem SW, de akadnak benne utalások. :) Nem a SW univerzumban játszódik, de részben lehet emiatt is, a galaxis bemutatásában és az új világ felépítésében, megismertetésében nagyon erős a játék. Milyen karakterosztállyal vágtál bele?

Hú... egy árva gyerek vagyok, akinek a túlélésért kellett küzdeni az Earthbondon vagy hol. És pszichés képességekkel is rendelkezem, de nem emlékezem a pontos besorolásra.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Akkor adept (adeptus) vagy, vanguard (harci adeptus - katona kaszt képességek is betársulnak) vagy sentinel (őrszem - tech képességek is betársulnak).

Az az Earthbond az Earthborn lesz, földi születésű. ;) De ez nem a karakterosztály, hanem a származás, ez majd egy extra küldetés formájában fog érvényesülni - illetve néhány párbeszédben lehet róla beszélgetni (mondjuk Shep mindhárom alap tulajdonsága beszédtéma a játékban). Emellett még meghatározó a pszichológiai profil, hogy háborús hős, kegyetlen vagy született túlélő vagy-e (ezek meg paragon vagy renegade extrákban fog megnyilvánulni).

De ezek szerint nem magyarul játszod. :hmm:

Nihlus meghalt, a hulláját meg is találtad.

Hozzászólás ideje:

Hú... egy árva gyerek vagyok, akinek a túlélésért kellett küzdeni az Earthbondon vagy hol. És pszichés képességekkel is rendelkezem, de nem emlékezem a pontos besorolásra.

A class-ra gondoltam, hogy milyen képességeid vannak. Ha biotikus, akkor lehetsz Adept (ha nincs másféle), Vanguard (ha van mellé katonai) vagy Sentinel (ha tech van mellette). Csak azért kérdeztem, mert nekem az 1-ben sokkal kevésbé tűntek használhatónak a spéci képességek és így legtöbbször inkább sima katonával kezdtem. :)

Arra figyelj majd még (ez talán nem spoiler), hogy bizonyos mellékküldetéseket mikor ejtesz meg, ill. a beszélgetésekkel kapcsolatos karakterpontokra. Az 1-ben ezek még elég erősen számítanak, könnyen eleshetsz egy-egy lehetőségtől, amikor be akarsz fejezni egy küldetést, vagy előrébb akarsz jutni benne. ;)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.