Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2009. Január 31. Hozzászólás ideje: 2009. Január 31. És az ilyen tökéletes klón katonák hajtották végre a 66-os parancsot. Nem gondolkodnak azon helyes-e a parancs, vagy sem, csak végrehajtják. És pont ebben hasonlítanak a droidokra. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül felül tudják múlni a Jedi Crasht, de úgy tűnik alábecsültem a készítőket. Örültem annak is, hogy végre megint egy jó kis standalone rész lesz. Az epizód elején a bölcsesség egy az egyben Cho miniszterre vonatkozott. Egy igazán kidolgozott karakter, aki keménykezű, arrogáns, de mindezek ellenére egy hősies hadvezér, aki elsőként vonul a csatába. Ahogy elnéztem őt, egy tökéletes birodalmi moff képe tükröződött benne. Chuchi szenátor pedig azonnal a szívemhez nőtt. Nagyon szerethető karakter. Amolyan "Padmé kék kiadásban". Thi-Senről nem igazán alakult ki véleményem, de róla nem is igazán lehet véleményt alkotni. A főszereplők kivételesen csak közvetítők voltak, mert ebben a részben az új karaktereken volt a hangsúly. Egyébként az élőszereplős sorozatban szereplő Papanoida tábornok (Akit maga George Lucas játszott a Sithek Bosszújában) eredetileg a Wroonian fajhoz tartozott, amit még a Marvel Star Wars írói alkottak meg. Most, hogy levetítették a Trespasst, Papanoida faját Pantoranra módosították, de ez csak egy mellékes érdekesség. A csata jó volt, Rex elég rendesen irtotta a talzokat. Rex klónruhájának havasi kiszerelése annyira nem jött be, de nem is zavart. Egyébként miért hiszi mindenki azt, hogy a talz egy új faj az SW-ben? Meg miért mondogatja Miss Karde egy másik topikban, hogy a talz EU? Egyáltalán nem az, mert már a klasszikus filmben is szerepelt. Egyébként kíváncsi lennék hogyan jutottak el az Orto Plutoniára, mert eredetileg a Pzobon őshonosak, ha jól tudom. Orto Plutonia nekem nem Hothot jutatta eszembe, hanem inkább a Rhen Vart, és azért az egy másik kategória. És végre láthattam a szülőbolygójukon is Narglatchokat. Ezek azok az állatok, amiken a talzok lovagoltak. Van belőlük jó pár a Naboo-n is, de érdekes volt őket otthon látni. Csak mellékesen megjegyzem, hogy a haverommal dolgozunk egy honlapon, ami az SW állatvilágáról ír, de amilyen tempóban haladunk, sose leszünk kész... Az utolsó jelenet, a tárgyalás... Nos emiatt száll versenybe az epizód a Jedi Crashel. Továbbá a zárójelenet, amit kitettem avatárként. A zene zseniális. Kétségtelen, hogy a sorozat legjobb jelenetei közé tartozik. És persze a legjobb, ezúttal a cselekmény kívül esett a Klónháborún. Lehetne még jó pár ilyen. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Jah, és nálunk a lehető legaktuálisabb a rész, mert nálunk is havazik... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Valóban érdekes, hogy a láthatóan teljesen nomád Talzok miként rajzottak ki a világűrbe. Egyébként az még érdekesség, hogy ebben a részben még csak nem is lett aktiválva fénykard... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Meg miért mondogatja Miss Karde egy másik topikban, hogy a talz EU? Egyáltalán nem az, mert már a klasszikus filmben is szerepelt. Akkor olvass vissza, mert nem azt írtam, hogy EU, hanem, hogy az EU-ban milyenféle fajként szerepeltek (egy helyen, bár ezt nem írtam oda, de végül is mindegy) Az egyik könyv valóban békésnek írja őket, amivel tulajdonképpen nem is mond ellent ez a rész, elvégre ők azt akarták, hogy hagyják őket békében a bolygójukon. Harcolni akkor harcolnak, ha muszáj, mert erejük aztán van hozzá. Kifejezetten jó rész volt Válasz
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Ez is nagyon jó rész volt! Új bolygó, új faj, új járművek, új szereplők( a szenátor ráadásul egész jól nézett ki ) Aztán a történet is nagyon ott volt! Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Valóban érdekes, hogy a láthatóan teljesen nomád Talzok miként rajzottak ki a világűrbe. *khm*...csillagkapu. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Valóban érdekes, hogy a láthatóan teljesen nomád Talzok miként rajzottak ki a világűrbe. Egyébként az még érdekesség, hogy ebben a részben még csak nem is lett aktiválva fénykard... Én két lehetőséget is látok. Az egyik, hogy a gunganak útját követték. Kapcsolatba kerültek egy űrutazó fajjal, s bár itt arra utaltak, hogy békén hagyják egymást, ezt nem biztos, hogy minden pantorai betartotta. A másik, hogy a Birodalom idején a talzokat is elkapdosták a birodalmiak (talán pont a Chi Chohoz hasonló mentalitású pantoraiak közreműködésével), mint a wookiee-kat. Aztán néhány megszökhetett a fogságból, és így kerülhetett pl. Muftak Mos Eisley-ba. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Rex -ben épp az tetszett, hogy betűről betűre követte Obi1 parancsát. Cho -t vigyázta mindenek felett. Ilyen egy tökéletes klón katona! Ody. Minden klónkatona ilyen. Beléjük van kódolva, hogy betűről betűre tartsák be a parancsot. A rész maga remélem csattanós választ állít azoknak, akik megkérdőjelezik a Jedik döntéseit. Bebizonyosodott, hogy a Jedik nem felejtették el, miképpen kell a békét fenntartani, de ezt csak akkor tehetik meg harc nélkül, ha valóban fenntartani kell azt, és nem pedig harcolni érte. Hagyhatták volna, hogy a két csapat lemészárolja egymást, mondván, hogy "hát háború van, az ő dolguk", de a klónoknak megtiltották, hogy támadjanak (csak védhetik az elnököt), saját maguk pedig mindent megpróbáltak megtenni, hogy békét teremtsenek. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. (szerkesztve) Nos, le vagyok nyűgözve. Az egyik legjobb epizód, bekerül a TOP5-be (lassan alig lehet már ott elférni ). Nagyon sok dolgot leírtatok, amit akartam, úgyhogy csak felvillantom, ami számomra lényeges: - illeszkedés a Jedi Crash-hoz - fénykard nélküli epizód - politikai vonatkozások - békejelenet - zárójelenet A béketárgyalással kapcsolatban először én is azt gondoltam, hogy lehetnek követek a Jedik, ha hivatalosan felkéri őket egy szenátor. Obi-Wan tartózkodása jó lecke a szenátornőnek, aki így megtanulhatja az önállóságot. Viszont az EP1-ben Qui-Gon is kijelenti, hogy nem használhatják a hatalmukat arra, hogy segítsék a megegyezést a gungákkal, tehát jól van ez így, ahogy láttuk. R2 tényleg felesleges volt, gondolom, kis Hoth-i hangulatelemként csempészték be. Nagyon jó volt úgy nézni az epizódot, hogy közben látom, ahogy kint szakad a hó. Spoiler: És annak is örülök, hogy a következő rész már háborús lesz; nem kell a gondolatokat túladagolni. Jól fog esni egy kis változatosság. Szerkesztve: 2009. Február 1. - SimonZ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Ody. Minden klónkatona ilyen. Beléjük van kódolva, hogy betűről betűre tartsák be a parancsot. Tudom, de Rex mégis valahogy a szívemhez nőtt. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Na amilyen nyögvenyelős lett az elöző epizód "mondanivalója", olyan ügyes és átgondolt lett a mostanié. Ráadásul nagyon tetszik, hogy az utobbi epizódokban sikerült kijönniük abból, hogy állandóan a jó és a gonosz vezetők cibálják egymás bajszát... az új bolygókkal, lényekkel, s ugy általában a léptékváltással egyre jobban eltudják hitetni a nézővel (de legalábbis velem), hogy e képsorokban egy galaktikus háború eseményei elevenednek meg. Maga a jégbolygó szinte frissitöleg hatott: ennek apropóján számtalan új látványelemet tudtak bedobni, amik közül maga a csata-jelenet volt a legpazarabb. Ez most egy olyan rész, amibe szinte képtelenség belekötni - annyira a helyén volt minden egyes másodperce, s oly jól bántak a hangulat-termtéssel és a látvánnyal, hogy megmerném kockáztatni, hogy ennél jobb epizódot még nem mutattak be. Még újra kell néznem párszor ezt is és a Rising-ot is, de erős a gyanú a trónfosztás ügyében. A rész maga remélem csattanós választ állít azoknak, akik megkérdőjelezik a Jedik döntéseit. Aligha. Egy jó döntés nem teszi jóvá a rosszakat. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. (szerkesztve) Még újra kell néznem párszor ezt is és a Rising-ot is, de erős a gyanú a trónfosztás ügyében. Melching írta ezt is ,csak úgy mint a Malevolence trilógia első két részét és az Ambusht. Szerkesztve: 2009. Február 1. - Ody Mandrell Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Melching írta ezt is ,csak úgy mint a Malevolence trilógia első két részét és az Ambusht. Akkor ez a csávó nagyon tud Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Akkor ez a csávó nagyon tud OFF Az egyik legjobb író. Én Paul Dinit is többet foglalkoztatnám, és Katie Lucast is. ON Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. A havas világ felüdülés volt számomra, nem tudom miért, de én azt vettem észre, hogy a trópusi, sivatagos bolygók vannak túlsúlyban valami ismeretlen oknál fogva. Anakin és Obi-wan ruhája nagyon jó lett, hasonlítanak Amundsenékre, már csak a szánhúzó kutyák kellettek volna. A történettel eddig sem volt bajom, most miért is lenne? A kék oroszlánok olyan mezopotániai életérzést tükröztek. OFF: A chiss ben a ch-t hogyan kell ejteni, cs-nek német erős hának vagy simán k-nak? OFF vége Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Aligha. Egy jó döntés nem teszi jóvá a rosszakat. Az epizódból világosan kiviláglott, hogy a Jedik szeretnék, ha a harcoknak minél előbb végeszakadna, mert ők a békére törekszenek, a háború minél hamarabbi leállítására. Ahol csak lehet, igyekszik diplomáciai útra terelni a dolgokat. Nesze neked "ti kezdtétek" filozófia. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Aligha. Egy jó döntés nem teszi jóvá a rosszakat. De a megváltáshoz elég, lásd: Anakin Skywalker Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Az epizódból világosan kiviláglott, hogy a Jedik szeretnék, ha a harcoknak minél előbb végeszakadna, mert ők a békére törekszenek, a háború minél hamarabbi leállítására. Ahol csak lehet, igyekszik diplomáciai útra terelni a dolgokat. Nesze neked "ti kezdtétek" filozófia. Hogy jót akarnak az nem kérdés... kár hogy rossz döntéseken keresztül. De itt, ebben az epizódban fedhetetlenek. Ez kétségtelen. Válasz
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Én egyébként, mielött kijött a CW, ilyen epizódokra gondoltam, hogy lesznek.(Már megint nem sikerült szépen megfogalmazni... ) Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Akkor olvass vissza, mert nem azt írtam, hogy EU, hanem, hogy az EU-ban milyenféle fajként szerepeltek (egy helyen, bár ezt nem írtam oda, de végül is mindegy) Az egyik könyv valóban békésnek írja őket, amivel tulajdonképpen nem is mond ellent ez a rész, elvégre ők azt akarták, hogy hagyják őket békében a bolygójukon. Harcolni akkor harcolnak, ha muszáj, mert erejük aztán van hozzá. Kifejezetten jó rész volt Akkor ezúton kérek tőled bocsánatot, hogy félreolvastam... Megint. Egyébként ez az epizód remek felfezetőként szolgál N. Papanoida tábornokhoz, és a Pantora népéhe az élőszereplős tévésorozatban. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Nem történt semmi baj Én szoktam néha aggódni amiatt, hogy pár nap távolából nem emlékszem pontosan,mi hangzott el, szóval az ilyenek megtörténnek néha. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. A kék oroszlánok olyan mezopotániai életérzést tükröztek. A kék oroszlánok nekem is nagyon tetszettek, főleg, amikor a végén fejet hatottak a szenátor előtt. Válasz
Eszter Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Na de Thripio mit keresett ott? Vagy ő így váltásban van - egyszer Padménál, egyszer Anakinnál? Senki sem kérdezi meg Anakintól, hogy miért cipeli magával egy szenátor droidját? Vagy senki se kérdezi meg, hogy miért van néha Padménál az a droid, amit Anakin rakott össze? Vagy megint hülyeséget kérdezek? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Hozzászólás ideje: 2009. Február 1. Gondolom, diplomáciai küldetés révén, Anakin választotta a tolmácsdroidok közül. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Érdekes, nekem is eszembe jutott, hogy 3PO mit keresett vajon ott. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Anankin esetében szerintem nem olyan nagy meglepődés ez Obi-Wan részéről. Padméval ők hárman régi barátok, Kenobi tudja, hogy C-t Anakin építette és ő mindig is kötődött a robotokhoz (R2-hoz). Így lehet, hogy Obi meg sem lepődött, hogy Anakin kölcsön kérte a régi droidját a barátjuktól (és mellesleg, tudja, hogy van köztük valami). Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Érdekes, nekem is eszembe jutott, hogy 3PO mit keresett vajon ott. Tesztelték az új harci droid alprogramját. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Ami sokadik megnézésre feltűnt, az Obi1 bölcsessége. Még Anakin is zöldfülűnek mutat mellette. Az a momentum pedig, amikor Anakin a Talzoknál a kardjáért nyúl, Obi pedig leinti, annyira jellemző a karakterekre. Ajánlom mindenkinek a HD megtekintést. Önmagáért beszél. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Hozzászólás ideje: 2009. Február 2. Obi-wan valóban nagyon jó, példamutató ebben a részben. Anakin pedig... nos, sok jó tulajdonsága van, de a bölcsesség nem tartozik közéjük. Viszont itt tényleg olyan, mint egy igazi padawan: legtöbbször tisztelettudóan a háttérben marad, és hallgat a mesterére. Ilyet még padawan korában is ritkán tehetett. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.