Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars Saga DVD és Blu-Ray kiadás

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Annak idején azt motyogták, hogy már a 2004-es DVD-re HD-be konvertálták át a filmeket és azt tömörítették le DVD-re, szóval, ha az akkor igaz volt, akkor tényleg évek óta dolgoznak rajta :D

Minden esetre, ha már HD lesz, akkor nagyon remélem, hogy helyre rakják végre az ep4-5-6 fénykardjait (DVD-n még csak-csak elviselhető a színváltás, na de Blu-ray-en), eltüntetik a hajók körül a kockákat (amik szerintem HD-ben nagyon is láthatókká vállnak), és lecserélik az ep1-es Yodát CGI-ra :oops: Ezen kívül max egy kis tech-tuning kéne a CG jelenetekre, mondjuk az összes részt kb. ep3-as szintre emelni, mert azért csak-csak látszik az ep1 és az ep3 közötti hat év (szvsz jelenleg az ep1 van a legalacsonyabb szintet trükktechnikailag).

De azért milyen szép lenne ez így: először megvenném az Alien blu-ray-t, majd ahogy kell, jöhetne a Star Wars, és akkor végül a Jurassic Park széria. Mind a három kedvencem HD-ben. Fenébe, hogy nincs még Blu-ray lejátszóm.

Hozzászólás ideje:
(szvsz jelenleg az ep1 van a legalacsonyabb szintet trükktechnikailag).
Mondjuk ezzel erősen vitatkoznék. :D Egy podrace azóta is etalon.

Az extráira leszek kíváncsi, azokra gyúrjanak, a filmek már másodlagosak :D
Nálam pont fordítva van. Az extrák sose érdekeltek olyan nagyon. A filmek a lényegesek. :oops:

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Mondjuk ezzel erősen vitatkoznék. :oops: Egy podrace azóta is etalon.

Hangulatilag igen, de technikailag már nagyon nem. Látszik, hogy CGI, a betoldott jeleneteken meg egyenesen ordít. Persze nem csúf, a maga korában a legjobb volt, de 1999 több, mint tíz éve volt, és az ep3, de már az ep4-5-6 is köröket ver rá (sőt, az ep2 is, pedig már arra is ráférne a ráncfelvarrás, bőven). Különösen HD-ben ütközik ki az ep1-en, hogy milyen régi. Persze, maradhat így is felőlem, de hát Lucas mániákus felújító, szóval akkor csinálja rendesen, egységesítse a hat filmet minden téren. Fejlődött a technológia, és ez meglátszik az ep1-en (meg a többi részen is, de azokon azért kevésbé).

Plusz: nem a podrace-ből áll az egész film, én meg arról beszélek. Persze, egyes jelenetek csodaszépek még mindig, másoktól meg el lehet ájulni, olyan rondák.

Hozzászólás ideje:
Hangulatilag igen, de technikailag már nagyon nem. Látszik, hogy CGI, a betoldott jeleneteken meg egyenesen ordít. Persze nem csúf, a maga korában a legjobb volt, de 1999 több, mint tíz éve volt, és az ep3, de már az ep4-5-6 is köröket ver rá
Az EPIV-V-VI köröket ver rá? :oops: az EPIV biztos nem...de szerintem a többi sem. Technológiailag remek, sok ott a makett is. Én nem látom a CGI -t, csak néhány betoldott jelenetnél észrevehető a hatás. Az EPI -nél inkább a film minősége a ludas, ami enyhén szólva nem a legjobb. Yoda pedig már le van cserélve cgi-re.
Hozzászólás ideje:
Az EPIV-V-VI köröket ver rá? :D az EPIV biztos nem...de szerintem a többi sem. Technológiailag remek, sok ott a makett is.

Szimplán a CG-re gondoltam, azokat lehet csak tuningolni (jó, a gumimaszkokat is feljavíthatják CG-vel, de az már nálam csere, nem javítás). :D Yodát sem feljavítják, hanem lecserélik, de az ep2-ben már pl. feljavíthatják azokkal az apróságokkal, amik az ep3-ban rákerültek (pl. az áttetsző bőr). Ami szükséges is lesz, mivel az ep1-be ep3-as Yoda-modell került, így durva lenne a kettő közé betenni egy fejletlenebb Yoda-modellt :oops:

Hozzászólás ideje:
Szerintem ezt az áttetsző bőr effektust minden cgi lényre rányomják majd. Van ez a SW koncert körút. Ott már az EPI -es Yoda cgi, ezért írtam, hogy azt megcsinálták. :D

Ami valójában már az ep3 idején elkészült, hiszen az extra DVD-n is CG Yoda volt az ep1-es jelenetben egy olyan extrán, aminek köze nem volt az effektekhez, hanem Darth Vaderről szólt. Szóval, ha valami biztos, hát ez az. :P

Hozzászólás ideje:
Ami valójában már az ep3 idején elkészült, hiszen az extra DVD-n is CG Yoda volt az ep1-es jelenetben egy olyan extrán, aminek köze nem volt az effektekhez, hanem Darth Vaderről szólt. Szóval, ha valami biztos, hát ez az. :D
És áttetsző bőre volt? :P
Hozzászólás ideje:
Fenébe, hogy nincs még Blu-ray lejátszóm.

Nekem sincs, szóval ebből a kiadványból nem fogok egy darabot sem megvenni. Abban meg kár is reménykedni, hogy bizonyos ellátó helyeken az egész kiadványt megcsinálja valaki dvd-re. Pedig az plusz extrákat jó lenne látni. De hátha lesz ilyen elvetemült, aki mégis átkonvertálja :D

Hozzászólás ideje:

Király, ezzel gyakorlatilag meg lett erősítve az általam oly nagyra tartott Adywan mester szava, aki elvben már látott belőle részleteket.

És ezzel legnagyobb örömömre (Dzséjt legnagyobb bánatára :D ) a 2004-es ocsmány szűrők is végleg lebomlottak a filmekről Adywan szerint.

Szerkesztve: - Zééé

Hozzászólás ideje:
És ezzel legnagyobb örömömre (Dzséjt legnagyobb bánatára :P ) a 2004-es ocsmány szűrők is végleg lebomlottak a filmekről Adywan szerint.

Nem bánatomra, a film készítője olyanra színezi, amilyenre akarja, max nem fog tetszeni, ha teszem azt, rózsaszín szűrőt tesz fel a bespini jelenetekre. :D Csak egy jött-ment alak (vagy mondhatnám, a 88. senki) ne színezgesse át :P

Hozzászólás ideje:

Én megveszem a Bluray kiadást és örülni fogok, ha ismét az eredeti színekben fog pompázni kedvenc sagam. Lowry Digital....béke poraidra....remélem.

Hozzászólás ideje:
Én megveszem a Bluray kiadást és örülni fogok, ha ismét az eredeti színekben fog pompázni kedvenc sagam. Lowry Digital....béke poraidra....remélem.
Anno mindenki dicsérte őket a Lucasfilmnél, milyen jó munkát végeztek. Meglátjuk milyen jó szeme volt Adywannak.
Hozzászólás ideje:
Csak egy jött-ment alak (vagy mondhatnám, a 88. senki) ne színezgesse át :D
Pontosan így van. Nehogy már ő mondja meg milyennek kell lennie a SAGA -nak, csak mert kicsit konyít az effektekhez. Ennyi erővel innen bárki eljátszhatná, hogy ő Lucas.
Hozzászólás ideje:

Hogy meglássuk az eredeti filmek és a 2004 DVD színe közötti különbözőséget, nem kell effekt gurunak lenni. Csak bevágom a 2007-es DVD-t (ami a laser disc kiadásból táplálkozik) és láss csodát, remek színek tárulnak a szemem elé.

Hozzászólás ideje:
Hogy meglássuk az eredeti filmek és a 2004 DVD színe közötti különbözőséget, nem kell effekt gurunak lenni. Csak bevágom a 2007-es DVD-t (ami a laser disc kiadásból táplálkozik) és láss csodát, remek színek tárulnak a szemem elé.
Azaz a színtelenség tárul a szemed elé. De nekem mindegy, nem ezen van a hangsúly, hanem a gyengus fénykard effekteken pl.
Hozzászólás ideje:

Nincsen színtelenség.....pont ellenkezőleg, minden jelenetnek csodálatosan egyéni színvilága volt, amit az egységes szűrő hazavágott.

A Lowry Digital jó munkát végzett a kópiák megtisztítása terén ez kétségtelen, de a mit a színekkel műveltek az felháborító. Túl lett szaturálva minden képkocka. Valahol volt erről egy cirka 10 oldalas tanulmány egy élelmes rajongó tollából. Ott szépen leírták, hogy Lucas a visszaállítási procedúrát 80 százalékos készültségnél megszakította, hivatkozva az egyébként tarthatatlan kiadási dátumra. Részben ezért nem tudták a színeket fonomhangolni és ezért nem tudták a fénykardokat sem megcsinálni. A Lowry Digital elismerte a túlszaturáltságot és azt az időhiányra fogta.

Megjegyzésre érdemes, hogy egy deka ember nem dolgozott manuálisan a színkorrekción, hanem egy programot írtak és azt Mac G5-ös gépekkel ráeresztették a kópiákra. Ezt utána még jelenetenként be kellett volna állítani, de erre már nem maradt idő...ezért lett zöld a fénykard a NewHope ominózus jelenetében. A program értelmezte és ez jött ki. Sajnos elmaradt az utólagos felülvizsgálat. Puff neki.

Érdemes megnézni az eredeti 70 mm-es kópiákat......a színe több mint csodálatos.

Annyira szép, hogy szavakkal nehéz kifejezni:

http://www.jedi1.net/default.aspx

Amikor még nem volt kék a Birodalom visszavág:

http://www.jedi1.net/images/1600/ESB-Rebel...e-1888-1600.jpg

A Hoth felszínén lévő jelenetekben volt kék szűrő, de nem végig és nem mindenhol.

http://www.jedi1.net/images/1600/ESB-Luke_...r-2147-1600.jpg

Hozzászólás ideje:

Csak digitalizálás kérdése....mellesleg ott a Lowry HD kópia....nincs azzal semmi baj, csak látó emberek kellenek, akik fogják az eredeti filmet, jelenetenként szépen végigmennek rajta és visszaállítják a színeket.

Megjegyzem Adywan pont ezt tette...annyi a különbség, hogy ő amatőr....nyilván egy profi még többre lenne képes.

Hozzászólás ideje:
Pontosan így van. Nehogy már ő mondja meg milyennek kell lennie a SAGA -nak, csak mert kicsit konyít az effektekhez.

Az effektekhez lehet, a filmkészítéshez viszont semennyit (aki ért, az nem cseszi el úgy a Halálcsillag felrobbantását, mint ő, holmi látvány miatt...).

Azaz a színtelenség tárul a szemed elé.

Meg a szemcsésség és az életlenség :D

Hozzászólás ideje:

Nekem csak annyi a vágyam, hogy az eredeti szűrőket lássam viszont mellőzve minden túlszínezést...ennyi amit várok....és velem együtt még néhány ember.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.