Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Na ez már előzetes volt, és egész sok minden volt benne! Több spoileres infó is úgy tűnik bejött, ráadásul egyszerre, plusz az előző kedvcsinálókból látott helyszín nem is volt benne, így biztos egy cselekményben gazdag, mozgalmas film vár ránk - és a fő konfliktusra még így is csak találhatni lehet. Remélem most már érdemben beindul a marketing, hiszent fontos film ez.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Vaó! Mondjuk a sztoriról ez sem árul el sokat - kezd olyan érzésem lenni, hogy a cselekmény abból áll majd, hogy Mandi és Grogu egyik küldetésről a másikra mennek, és a vezérfonal az lesz, hogy Djarin igyekszik tanítani a fiát, felkészíteni arra, hogy apuka jó esetben is már csak 40+ évig marad vele, ő viszont még laza 750-800 évig eléldegélhet. Ami nem rossz, egy karakterközpontú film is működhet nagyon jól, pláne egy olyan potenciállal bíró figura esetében, mint Grogu. Mert ő tényleg nagyon sokáig benne lehet még a Star Wars-ban, még olyan művekben is lazán megjelenhet "fiatalon", amikben Rey már csak a történelemkönyvek elején szerepel. Ráadásul Erőhasználó, de nem Jedi oktatja.Néhány ismert arc is feltűnt. Az ikrek visszatérése remek, Embo... Filoni csak nem bírta ki, és belegyömöszölte ebbe is. Az Embo Fan Clubnál készíthetik a felmosórongyokat. Ami érdekes, az Ward ezredes szavai: nem bosszúról van szó, hanem a háború megelőzéséről. Ez szerintem már Thrawn-nak szól. Tetszene, ha kiderülne, hogy a Szenátus még most is homokba dugja a fejét, így Ward kerülő úton, Djarint felbérelve próbálja meg eliminálni azokat, akik a főadmirális segítségére lehetnek: birodalmi hadurak és bűnlordok. Ez több szempontból is tetszetős lenne: egyrészt, Ward Hera nyomdokaiban jár, és e két hölgy remek előkészítője lenne a későbbi Leia Organa tábornoknak. Megmagyarázná, hogy Leia végül miért volt kénytelen egy illegális milíciát létrehozni annak a Köztársaságnak a védelme érdekében, ami törvényen kívülivé tette. A másik, hogy prezentálná az alvilág és a Birodalom maradványai (az Első Rend) közti szoros kapcsolatot, ami szintén egy jó alap az ep7-hez. Persze tudom, ezeket már elkezdték megmutatni a sorozatok is, de szerintem fontos, hogy egy, az ep7-et megelőző mozifilmben is benne legyenek.A látványra nem lehet majd panasz, itt azért már voltak bőven epikus pillanatok. Új és régi fajok is érkeznek, új világot is kapunk (ha csak az a város nem Coruscant, de én kétlem). Azért persze a sivatag és a havas (Hoth?) világok sem maradhatnak ki, de úgy tűnik, Star Wars mozifilm tényleg nem készülhet ezek nélkül. Mondjuk a Hoth tényleg érdekes lenne, ha kiderülne, hogy a Birodalom maradvány egy része ott bújt el, pláne, ha az Echo bázis lenne a támaszpont.Összességében megvolt a pozitív csalódás. Tetszett ez a trailer. Eleget elárul, hogy végre érdekeljen a film, de nem annyit, hogy egy ültömben kitaláljak mindent. Szerkesztve: 6 órával korábban6 órája - Dzséjt
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Embo! És ahogy látom Djarinék házába kopogtat be!A látvány jónak tűnik, mint ahogy maga az előzetes. Meg is lepett, hogy Pedro ilyen sokat szerepelt sityak nélkül.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Szerző VÉGRE! Fantasztikus előzetes! Már vagy 10x megnéztem, de lehet, hogy több is volt az. Most indult be a hype generátorom. - Embo mocskos jól néz ki élőben, igazán fenyegető.- A huttok tűnnek a főszereplőknek, az Ikrek ellensége lehet Rotta. Talán összeáll a végén Djarinnal?- Két szálon futhatnak az események, amik lehet ugyanoda fut ki?- Árnyéktanács! - Grogu Yodát idéző jelenetei fantasztikusak. A párbeszédekből úgy tűnik, mintha őt akarnák átállítani (a sötét oldalra)?
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Az Aftermath regényekben megemlítették, hogy különböző kártyákon tartják fenn a megmaradt birodalmi hadurakat. A teaser trailerben is látszódott egy kártya, a mostani előzetesben is. Szerkesztve: 5 órával korábban5 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Szerző 53 perccel korábban, Dzséjt írta:Embo... Filoni csak nem bírta ki, és belegyömöszölte ebbe is.A TCW kívül feltűnt bármilyen más mozgóképes alkotásban? Nekem nem rémlik. Amúgy így hogy most láttam "élőben" nem bánom, hogy bekerült. Nagyon fenyegető.55 perccel korábban, Dzséjt írta:Ami érdekes, az Ward ezredes szavai: nem bosszúról van szó, hanem a háború megelőzéséről. Ez szerintem már Thrawn-nak szól.Vagy inkább az Árnyéktanácsnak. Lehet, hogy itt szereznek tudomást Thrawn hollétéről. 57 perccel korábban, Dzséjt írta:A látványra nem lehet majd panasz, itt azért már voltak bőven epikus pillanatok.Bizony voltak, igazi epikus mozi feeling!1 órával korábban, Yoda József írta:Yoda botjával botorkált Grogu? Lehet csak easter egg lesz. Ja és úgy tűnik az aréna szörnyei rászabadulnak a városra. Jó kis móka lesz ez. Ja és végre @Bomarr is megkapja ami jár. Egy SW film ami tele lesz huttokkal és a világukkal. Csak 1983 óta várunk erre!
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 52 perccel korábban, Dzséjt írta:Filoni csak nem bírta ki, és belegyömöszölte ebbe is.Érdekelne, mibe gyömöszölte még bele, azt a néhány TCW-részt leszámítva, amikben eredetileg feltűnt, és amely sorozathoz kitalálták. Sem Rebelsben, sem TBB-ben, sem előreláthatólag a Maul Shadow Lordban, sem a Mandoverse eddigi sorozataiban nem szerepelt, de a TCW post-Disney 7. évadában sem. De képregényekben, könyvekben sem sokat. Szerintem sokkal kevésbé volt frekventált karakter, mint mondjuk Bane vagy Hondo, hogy Ahsokáról, Rexről ne is beszéljünk.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája @Ody Mandrell , @IndianaAndrisSolo , igazatok van, köszi a kiigazítást. Valamiért az An Old Friend-ben való feltűnése a fejemben a TBB-vel kapcsolódott össze, meg úgy rémlett, hogy a Rebels-ben is cameózott (de csak Sabine-nak volt róla egy grafitije a Ghoston). Hiába no, öregszem, ez a sok cucc a fejemben frissítés nélkül néha összekutyolódik. Mea culpa!
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Számomra ő a trailer legérdekesebb figurája. Yodát is megidézi, talán Jedi mester lehet, mintha egy hosszú kígyószerű figura lenne.N'Kata Del Gormo jutott eszembe, Yoda mestere a legendsből. Lehet, hogy ez a figura Yoda mestere? Szerintem Yoda szelleme is elképzelhető ebben a filmben, főleg, ha az erdős bolygó a Dagobah. Viszont a bot az szerintem nem Yoda botja lesz, most összehasonlítgattam, ugye más botja van a prequel-ben mint az OT-ben. Az OT-s botja lehet talán, elsőre biztos voltam benne, hogy nem, most már annyit nézegettem, hogy inkább azt mondom, hogy nem hiszem...Valamiért Mark Hamill hangját ismerem fel a figuráéban, talán ő szinkronizálta? Az ardennian-nál pedig nagyon mondják a kommentek között, hogy Scorsese hangját vélik benne felfedezni, és hasonló bozontos szemöldököt csináltak neki mint Lucas régi alkotótársának. Ugye Marty szinkronizált már más mesében is, és az is jellemző, hogy a Mando-ban ismert rendezőlegendákat szerepeltetnek, ld. Werner Herzog.Soha egy SW-filmben de megkockáztatom, sorozatban sem voltunk ennyire eleresztve űrlényekkel, régiekkel, újakkal egyaránt.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Embo a TCW-t kivéve olyan művekben tűnt fel, mint a legutóbbi Dark Horse-os képregény, a Bad Batch - Rogue Agents (klónháborús történet), Utóhatás trilógia záró része (OT utáni történet), és egy-két régi IDW Adventures képregényszám.2 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:Valamiért Mark Hamill hangját ismerem fel a figuráéban, talán ő szinkronizálta? Az ardennian-nál pedig nagyon mondják a kommentek között, hogy Scorsese hangját vélik benne felfedezni, és hasonló bozontos szemöldököt csináltak neki mint Lucas régi alkotótársának. Ugye Marty szinkronizált már más mesében is, és az is jellemző, hogy a Mando-ban ismert rendezőlegendákat szerepeltetnek, ld. Werner Herzog.Az ardennian hangját szerintem Favreau adja. Szerkesztve: 5 órával korábban5 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Nekem is tetszett! Embonak is örülök.Rotta mellé Ahsoka cameót légyszi!...
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 13 perccel korábban, Bence1997 írta:Az ardennian hangját szerintem Favreau adja.Könnyen lehet az is, az volt nekem is a B-tippem, ugyanakkor kicsit lustának érzem, hogy Rio Durant után ezt is Favreau szinkronizálja. Favreau a hangja a Star Wars-galaxis összes Vizslájának és ardennian-jának? Az a birodalmi hadúr az elejefelé egyértelműen az Árnyék Tanács tagja, már láthattuk a harmadik évadban is, de nem az, akit eddig pletykáltak, hogy benne lesz. Szerintem többet is el fognak kapni a filmben és eljutnak a végére Thrawn-hoz/Pellaeon-hoz, vagy legalábbis valami foreshadowing tuti lesz Thrawn-ra!Az egyes figurákat ott körben az Árnyék Tanács tag körül próbáltam beazonosítani, hogy ők is az Árnyék Tanács ismert tagjai-e, de nem hiszem.Jó a végén, hogy "let's save the rest for after dinner" - talán ez nekünk is szól, lesz még meglepetés. Remélem, nem az van, hogy úgy betojtak a rajongók haragjától, hogy az összes meglepetésnek szánt figurát ellőtték.A Coruscant-szerű város planéta szerintem Nar Shaddaa lehet! Jó lenne.Egyébként örülök, hogy ismét úgy érzem, halad tovább a történet Grogu múltjával, Jediségével kapcsolatban, így lesz ebben a filmben bőven szó az Erő misztikumáról is.Összességében ez egy olyan trailer, amit én sokat fogok nézegetni és találgatni, igazán jól sikerült, és nagyon várom a filmet. A kármentés megtörtént, és egyértelműen azt sugallja a trailer, hogy igen, azt akarják az alkotók és a Lucasfilm, hogy a nézők, a rajongók májusban moziba menjenek!
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Szerintem nem kéne még Ahsokat is beleerőltetni ebbe a filmbe. Felesleges lenne, meg amúgyis, hogyan? Ő a Perideán van egy full másik galaxisban. Az egyetlen technikai megoldás egy flashback jelenet lehetne, aminek megint nem látom értelmét. Ne akarjunk már mindenhova fan service cameo áradatot.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 5 perccel korábban, Iqvi írta:fan service cameo áradatotÉn azért annak örülnék, ha még lenne egy karakter, akit rejtegetnek, pl. Yoda szelleme mondjuk. Nyilván Thrawn obvious választás lenne, rajta kívül. Örülnék, ha egy OT figura felbukkanna, akár Luke, akár Yoda, akár Boba Fett, akár más, nem tudom.Ahsoka szerintem is túlzás lenne.
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája 3 perccel korábban, Bence1997 írta:Az ardennian hangját szerintem Favreau adja.Én eléggé biztosra vezsem, mert pontosan ugyanúgy hangzik a figura, mint Rio, egy pillanatra még azt is hittem, hogy ő tér vissza, ami ugye lehetetlen, mert jóvátehetetlenül meghalt évekkel e film cselekménye előtt.Gyerekek, hát Yoda magával vitte az Erő honába a botját, hogy lehetne már itt? Viccet félretéve, Yoda szellemére, a Dagobah-ra (semmi Dagobah feelingje nincs annak a bolygóna) és pláne Yoda mesterére szerintem esély sincs. Egyiknek sincs helye ebben a filmben, nem illenek a kontextusba. Csak azért, mert Yoda és Grogu egy fajba tartozik, még nincs oka Yodának megjelennie Grogu számára, pláne úgy, hogy a The Book of Boba Fett tisztázta, nem akarja a Jedik útját járni egyelőre. A Dagobah-ra sincs semmi ok elzarándokolni.Yoda mestere meg miért egy a Jediktől totál független filmben tűnne fel, pláne Yoda halála után? Senki sem értené, még valószínűleg a rajongók nagy része sem. Az meg már nevetséges lenne, hogy a 900 évesen megpusztult Yodát túlélte a mestere, aki ezek szeriint átvészelte a Sith háborúkat, a klón háborúkat, a 66-os parancsot és a Birodalmat is, úgy, hogy egy büdös szót nem hallottunk róla eddig. WTF?Az a lény szerintem a Nal Huttán (vagy nevezzék akárhogy azt a mocsaras-dzsungeles bolygót, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy a Nal Hutta) van, ott találkozik vele Grogu. Úgy tűnik, egy ponton ő és Djarin elszeparálódnak egymástól ezen a világon, mert az ikrek elfogják Mandót, Grogu meg megy a saját újtán. És arra is komoly összeget mernék tenni, hogy ez a székben ücsörgő gyíkszerű figura nem egy bölcs Jedi mester, még csak nem is Erőhasználó vagy bölcs, hanem egy "redneck", aki a mocsárban él és Grogu találkozik vele.12 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:Az a birodalmi hadúr az elejefelé egyértelműen az Árnyék Tanács tagja, már láthattuk a harmadik évadban is, de nem az, akit eddig pletykáltak, hogy benne lesz.Ezt a fickót is pletykálták, az imdb-n konkrétan hetek óta ott a neve. Hétvégén még én is említettem. Szerkesztve: 4 órával korábban4 órája - Dzséjt
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája Ahsoka szerintem se lesz.Akit amúgy úgy rejtegetnek, hogy közben nem is, az maga Rotta. Az előzetesben már láttuk őt korábban, most is felbukkant az arénában, ugyanakkor hogy mekkora szerepe lenne, arról fogalmunk sincsen. A Starwars.com kiemeli Jeremy Allen White-ot a főszereplőknél (rajta kívül csak Pedro és Sigorney van említve), viszont ha valaki nem olvas cikkeket csupán csak az előzetest nézi meg, rá se jön hogy kit is lát éppen, még említeni se említik a nevét. Hogy Jabba fia mennyire lesz jelentős figura, azt szerintem egy későbbi előzetes fogja felfedni. Szerkesztve: 4 órával korábban4 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája 16 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:Luke, akár Yoda, akár Boba Fett, akár más, nem tudom.Én a felsoroltak egyikét sem akarom látni ebben a filmben. Szerintem így is bőven tele lesz érdekes karakterekkel: Din, Grogu, Ward ezredes, Zeb, a Hutt ikrek, Embo, az a kígyószerű lény aki Groguval beszélget, és még hányat nem ismerünk. Ez amúgy is egy Mandoverzum film, azokon a karaktereken legyen a hangsúly akik ehhez a sztorihoz kapcsolódnak, ne pedig a régiek cameoztatása vigye el a hátán a filmet. Bár Boba Fett amúgy tényleg kapcsolódik a Mandoverzumhoz, de őt sem nagyon akarom látni most ebben a mozifilmben.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája 1 órával korábban, Iqvi írta:Szerintem nem kéne még Ahsokat is beleerőltetni ebbe a filmbe. Felesleges lenne, meg amúgyis, hogyan? Ő a Perideán van egy full másik galaxisban. Az egyetlen technikai megoldás egy flashback jelenet lehetne, aminek megint nem látom értelmét. Ne akarjunk már mindenhova fan service cameo áradatot.The Clone Wars-os lelkesedésemben megfeledkeztem róla, hogy momentán nincs a galaxisban... A francba... Szerkesztve: 3 órával korábban3 órája - csoli1138
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Ez amilyen érdekes, annyira nincs jelentősége, de hát amint írtam is érdekes...
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája 12 perccel korábban, csoli1138 írta:Ez amilyen érdekes, annyira nincs jelentősége, de hát amint írtam is érdekes...A Scorsese-nek? Számomra igenis van jelentősége, ahogy Herzog-nak is volt. Herzog sokkal tekintélyt parancsolóbb, karizmatikusabb, eredetibb gonosz volt, mint Gideon. Ez persze egy kisebb figurának, epizódszereplőnek tűnik, de sokkal jobban érdekel így, hogy a filmtörténet egyik legnagyobb rendezője adja a hangját, ráadásul pont olyasvalaki, aki Lucas egyik legfontosabb kortársa. Számomra a Star Wars abszolút a filmtörténet része, és örülök, hogy a Mandalorian is annak tekinti magát, szeretné pozicionálni magát ebben. Azon felül, hogy a sorozat technológiai úttörő volt, egyaránt szerepeltet filmtörténeti legendákat és a 80-as évek sci-fi-jeinek, akciófilmjeinek ikonikus, némiképp elfeledett színészeit, ld. Carl Weathers, Michael Biehn, Christopher Lloyd, Sigourney Weaver (és kicsit Nick Nolte, Jennifer Beals is ilyen). A Skeletonban egyébként Mathieu Kassovitz játszott, aki pedig A gyűlölet rendezője.
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szerző 3 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:N'Kata Del Gormo jutott eszembe, Yoda mestere a legendsből. Lehet, hogy ez a figura Yoda mestere? Szerintem Yoda szelleme is elképzelhető ebben a filmben, főleg, ha az erdős bolygó a Dagobah.A többiek szerint ez valamelyik hutt bolygó. Nekem tetszene ha Yoda szülőbolygója lenne. Egy biztos. Így tűnik Grogu el fog szakadni Djarintól.3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Úgy tűnik, egy ponton ő és Djarin elszeparálódnak egymástól ezen a világon, mert az ikrek elfogják Mandót,Grogu fogja kiszabadítani. 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Ahsoka szerintem se lesz.Akit amúgy úgy rejtegetnek, hogy közben nem is, az maga Rotta. Az előzetesben már láttuk őt korábban, most is felbukkant az arénában, ugyanakkor hogy mekkora szerepe lenne, arról fogalmunk sincsen. A Starwars.com kiemeli Jeremy Allen White-ot a főszereplőknél (rajta kívül csak Pedro és Sigorney van említve), viszont ha valaki nem olvas cikkeket csupán csak az előzetest nézi meg, rá se jön hogy kit is lát éppen, még említeni se említik a nevét. Hogy Jabba fia mennyire lesz jelentős figura, azt szerintem egy későbbi előzetes fogja felfedni.Nagyon úgy tűnik, hogy az Ikrek a huttok vezetője, akik Rottát fogva tartják. Lehet egy olyan forgatókönyv, hogy Djarin segítségével ő fog hatalomra jutni, így a hutt űr barátságos lesz az ÚK számára. Ismerős ez valahonnan? Ja igen, TCW mozifilm.
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szerző A Nal Hutta szörnye a TCW-ből. Hasonlít a fehér szörnyre. Szerkesztve: 1 órával korábban1 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 13 perccel korábban13 perce Egy B2-es droidEz vajon az Adelphin történik? A Birodalmi maradványok rajtaütnek az Új Köztársaság bázisán?
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.