Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 1. fejezet - The Dark Revenge / A sötét bosszúÍrta: Matt MichnovetzRendezte: Steward Lee, Saul Ruiz, Nate VillanuevaHelyszín: JanixSzereplők:Maul - Sam WittwerDevon Izara - Gideon AdlonEeko-Dio Daki mester - Dennis HaysbertBrander Lawson százados - Wagner MouraRook Kast - Vanessa MarshallLooti Vario - Chris DiamantopoulosNico Deemis - John Carroll LynchIcarus - Steve BlumPak rendőrtiszt - Brandon BlumReb rendőrtiszt - Sam CorlettScorn - Dave FennoySpybot - David W. Collins2BOT "Two Boots" - Richard AyoadeTörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 1 órával korábban1 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 8 órával korábban8 órája Szerző Tökéletesen találkozott az elvárásaimmal az első rész! Mault ismét egy terv közepében találjuk aminek mi is lehetne más a középpontjában, mint a bosszú? Tetszett ahogy összeugrasztotta Variot és Deemist azzal a céllal, hogy kicsinálja őket az árulásukért. Vario megmenekül, de Maul nem az a feladós típus, ezért megtámadja a rendőrség főhadiszállását. Az a jelenet amiben a fénykardját húzza a falon Vario felé, az aleen meg csak szűköl, zseniális! Nálam az a rész pillanata! Apropó Vario. Nem hittem, hogy valaha is láthatunk aleen fajból származó bűnözőt, de nagyon jó lett a robot öltözékével. Örültem, hogy egyelőre nem szenderült jobb létre.Ami még egyből szembeötlő volt, az akciók minősége! Csodálatosak voltak, penge élesek és dinamikusak. SW animációban ilyeneket még nem láttunk, és ha végig ez lesz a minőség akkor megnyalhatjuk mind a tíz újunkat. A jófiúk közül a felügyelő jó lesz, tetszett, hogy nem rohant egyből a Birodalomhoz Maul láttán, hanem maga próbálja megoldást találni. A Morlana után egy újabb példa, hogy ahol nincs jelen fizikailag a Birodalom, ott az első számú szempont az, hogy ez így is maradjon. Lawson egyelőre szabálykövető rendőrnek tűnik, leszámítva, hogy nem jelenti Mault a Birodalomnak. Kérdés később is így marad-e. Ami még tetszett, hogy a törvények igen szigorúak. Pár gyümölcs ellopásáért fogda jár, bíróság pedig vagy nem létezik, vagy még nem láttuk.A két jedi között alapból érdekes dinamika mutatkozik. Devonnak láthatóan tele van a hócipője a bújócskával és az éhezéssel, ezért lopni is hajlandó lenne már. Daki mester viszont továbbra is megmaradt tradicionális jedinek, akinél még akkor se fér bele a lopás, ha éheznek. A koldulás jobb.... (az "e chu ta" beszólás hatalmas volt ). Devonban egyébként éreztem egy kis vadságot, simán el tudom képzelni Maul mellett. Gyaníthatóan azért nem lesz ennyire egyszerű kettejük kapcsolata. Az viszont érdekes, hogy Maul már a rész elején arra céloz, hogy a bolygón megtalálhatja új tanítványát, akit már akkor érzékelt az Erőben. A rész végén megtörténik a találkozás, a lány egyből felismeri Mault. Nem csodálom, hisz a Jedi rendben nagy "hírnévnek" örvendett a zabrak.A robotok szokás szerint remekül eltaláltak. Egyelőre 2BOT még nem szerepelt sokat, viszont Spybot hatalmas. Nagyon genya, attitűdben a hetedik nővér droidjára emlékeztet. Eddig nálam ő viszi a prímet robotok terén.Az animáció kissé fura, de emellett csodálatos. Hamar megszoktam, illik a sorozat hangulatához, de ez már az előzetesből is átjött. Mindent egybevetve remek felütés volt, de igazából nem is vártam mást.
Hozzászólás ideje: 8 órával korábban8 órája Az, hogy vizuálisan mennyire jól fog kinézni a sorozat már az első képkockákból látni lehetett, de így egyben látva még hatásosabb volt. A másik fontos elem a hangulat, az atmoszféra szintént már a kezdetektől nagyon átjön. Maul belépője hatalmas volt, még jobban is működött, mint az előzetesben. Egyébként a trailerben látott jelenetek, amelyek ott is ütősek voltak itt kontextusában még jobb hatást tudtak kelteni.Az előzményként működő friss képregényt nem olvastam, szóval Maul újbóli összeállását Rook Kast és csapatával nem tudom, hogy ott bemutatták e, de az itt tetszett, hogy egyből ott vesszük fel a fonalat, hogy Maul belevág az elszámoltatásba és közben nagyobb terveket szövöget. Egyébként az egész epizódnak a tempója nagyon rendben volt szerintem. A kb. nettó 27 percben nem nagyon volt üresjárat, végig leköti a figyelmet és mondjuk ezt a bandák közötti akciót sem húzták sokáig, amiben az epizód címe is értelmet nyer.Egyedül azzal volt egy kicsit problémám, ahogy a jedik történetszálát kezelték. A mestert ebből az első részből nem igazán ismerhetjük meg, inkább csak annyi derül ki róla, hogy ő még mindig tartani igyekszik magát a jedi eszményekhez (ne lopj, járj el tisztességesen), de ez egyfajta passzívitást jelez számomra. Mintha nem akarná belátni, hogy a világ megváltozott és még ha te tisztességes is vagy nem biztos, hogy az élet is így bánik veled. Mindenesetre ez egy töréspont lehet kettejük között a padawanjával, hogy hogyan reagálnak arra az új valóságra, amit a Birodalom korszaka jelent számukra és itt léphet be a képbe Maul, aki olyan válaszokat adhat az új kérdésekre, amelyek a jedi eszményeknél életképesebbek.Ehhez kapcsolódóan szerintem az nagyon nagy kockázat volt, hogy hagyták letartóztatni Devont. Már az egész jelenet sem igazán tetszett, ahogy megpróbál ételt lopni és olyan tök bénán beleütközik a droidba, mintha csak egy felkiáltójellel akarnák jelezni, hogy ez nem fog sikerülni (soha nem próbáltam, de ennél még én is jobban el tudnék lopni egy almát). Majd utána azt mondja a mester, hogy menjen csak be az őrsre, majd minden rendben lesz. Már miért lenne rendben? Az oké, hogyha harcba bocsátkoznak úgy is felhívják magukra a figyelmet, de akkor legalább egy időre el tudnak tűnni szem elől. Így, hogy beviszik és nincs személyazonosító igazolványa, így még nagyobb bajba kerülhet, nem fogják csak úgy elengedni és egyre érdeksebbé válhat a hatóságoknak, hogy ki lehet ez, míg, ha ott elfutnak akkor lehet úgy kezelik, mint egy egyszerű éhező tolvajt. Azt láttuk, hogy ugyan itt még nem vetette meg a lábát a Birodalom, de van valamiféle együttműködés velük, úgyhogy bőven van félnivalójuk.A másik dolog, ami nem tetszett az börtönös szöktetésnél volt, ahol Maul nem öli meg Lawsont. Lehet ez valami terv része és majd fel akarja használni a csávót, de ennek nem sok értelmét láttam, még ha nem is tudja, hogy Lawson már ismeri az arcát a kamerafelvételről, de életben hagyni valakit egy ilyen akciónál mindenképpen kockázat. A rész során korábban Maul szájából hangzik el, hogy az árnyékban kíván maradni, meg talán Kast mondja neki, hogy megtámadni a börtönt kockázatos, ilyenkor nem kellene túlélőket hagyni. Egyébként az első részből, meg az előzetesekből is úgy tűnt, hogy nem spórolnak az erőszakkal a sorozatban és ez, hogy ott csak leüti őt Maul nekem olyan érzést keltett, hogy na itt akkor bekapcsolt a plot armor.Az epizódról általánosságban annyit, hogy fantasztikusan nézett ki és az egyéb részletek a látványvilágon túl is nagyon rendben voltak. A hangkeverés, a szinkron, Sam Witwer még mindig félelmetes, ahogy ráérzett erre a karakterre. Az art design, az atmoszféra mind-mind egy olyan elegyet alkot, ami elképesztően hangulatos és már így egy rész után sajnálom, hogy most majd csak 10 részt kapunk, mert ezt sokáig el tudnám nézni!
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Szerző 8 perccel korábban, Wilde írta:Egyedül azzal volt egy kicsit problémám, ahogy a jedik történetszálát kezelték. A mestert ebből az első részből nem igazán ismerhetjük meg, inkább csak annyi derül ki róla, hogy ő még mindig tartani igyekszik magát a jedi eszményekhez (ne lopj, járj el tisztességesen), de ez egyfajta passzívitást jelez számomra. Mintha nem akarná belátni, hogy a világ megváltozott és még ha te tisztességes is vagy nem biztos, hogy az élet is így bánik veled. Mindenesetre ez egy töréspont lehet kettejük között a padawanjával, hogy hogyan reagálnak arra az új valóságra, amit a Birodalom korszaka jelent számukra és itt léphet be a képbe Maul, aki olyan válaszokat adhat az új kérdésekre, amelyek a jedi eszményeknél életképesebbek.Igen, mintha feltétel nélkül ragaszkodna a Jedi dogmákhoz, amikről semmi esetben se mond le. Elég rugalmatlannak tűnik nekem. Nem azt mondom, hogy dobja sutba az elveket, de a helyzet bőven megváltozott annyira, hogy a régi szabályok ortodox betartásával már nem biztos, hogy célt lehet érni. Főleg egy ilyen ellenséges környezetben.12 perccel korábban, Wilde írta:Ehhez kapcsolódóan szerintem az nagyon nagy kockázat volt, hogy hagyták letartóztatni Devont. Már az egész jelenet sem igazán tetszett, ahogy megpróbál ételt lopni és olyan tök bénán beleütközik a droidba, mintha csak egy felkiáltójellel akarnák jelezni, hogy ez nem fog sikerülni (soha nem próbáltam, de ennél még én is jobban el tudnék lopni egy almát). Majd utána azt mondja a mester, hogy menjen csak be az őrsre, majd minden rendben lesz. Már miért lenne rendben?Ez is egy, a fentebb említett "minden esetben ragaszkodjunk a szabályokhoz még akkor is, ha amúgy teljes hülyeség". Nekem a tolvajlással nem volt bajom, hisz Devon minden bizonnyal nem tapasztalt tolvaj, így simán benne van a bénázás.14 perccel korábban, Wilde írta:A másik dolog, ami nem tetszett az börtönös szöktetésnél volt, ahol Maul nem öli meg Lawsont.Biztosra veszem, hogy szándékai vannak Lawsonnal. Erről még a készítők is beszéltek.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Az a jelenet amiben a fénykardját húzza a falon Vario felé, az aleen meg csak szűköl, zseniális! Nálam az a rész pillanata! Apropó Vario. Nem hittem, hogy valaha is láthatunk aleen fajból származó bűnözőt, de nagyon jó lett a robot öltözékével. Örültem, hogy egyelőre nem szenderült jobb létre.Az tényleg nagyon badass volt. Valahogy sejtettem, hogy még nem fogják megölni, de az ilyen jelenetekkel érzékeltetik igazán, hogy ez nem egy gyerekmesének készült, hanem igazi alvilági sztorit kapunk. Amúgy ezek a gengszterek szerepeltek már korábban valami könyvben, képregényben, mert a közös múltjukra Maullal elég sokat utalnak, de nekem azok a történetek nincsenek meg?1 órával korábban, Ody Mandrell írta:Biztosra veszem, hogy szándékai vannak Lawsonnal. Erről még a készítők is beszéltek.Ha más nem is, ami Devonnál is működhet, hogy az igazi ellenség a Birodalom, az a világrend, vagy hatalmi berendezkedés amit Palpatine megalkotott és megfojt mindent, amit nem tud uralni. Láthatóan Lawson egyáltalán nem akarja bevonni a Birodalmat. Maul számára lehet egy különösen veszélyes gengszter, de a Birodalom egy komplett szisztémát jelent, amihez neki is igazodnia kell. Van egy olyan érzésem, hogy Lawson szembe fog kerülni a Birodalommal és mivel becsületesnek látszik, szembe fog szegülni velük egy ponton, ami akár még Maul oldalára is terelheti. Azt nem látom magam előtt, hogy összedolgoznának, mert Devon még fiatal és sebezhető, de Lawsonról ez már nem mondható el, de kíváncsi leszek a kettejük dinamikájára.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Szerző 14 perccel korábban, Wilde írta:Az tényleg nagyon badass volt. Valahogy sejtettem, hogy még nem fogják megölni, de az ilyen jelenetekkel érzékeltetik igazán, hogy ez nem egy gyerekmesének készült, hanem igazi alvilági sztorit kapunk. Amúgy ezek a gengszterek szerepeltek már korábban valami könyvben, képregényben, mert a közös múltjukra Maullal elég sokat utalnak, de nekem azok a történetek nincsenek meg?A klón háború alatt felállított szervezetről lehet szó. Láthattuk a vezetőik hologramját a Mandalore-on, mielőtt Ahsoka elkapta Mault. 16 perccel korábban, Wilde írta:Láthatóan Lawson egyáltalán nem akarja bevonni a Birodalmat.Erről írtam fentebb a Morlana kapcsán. Ott is ez volt: minél távolabb van a Birodalom annál jobb.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Az Akolitus óta nem vártam így SW produktumot! Az elmúlt közel másfél év során még mozgóképügyileg is vártam arra, ami most bekövetkezett. Imádtam a részt!A sorozat már a nyitó jelenetével letaglózott. A rablás minden egyes pillanata remek volt: kezdve az egész nyitánnyal, ahogy Janix városát megtekintjük, ami ezzel az animációval szinte hihetetlenül gyönyörű volt. Aztán az akció, kiemelném Spybotot, aki bár nem szerepelt sokat, de amit igen, abban mesteri volt, külön örültem, hogy a droid szemszögébe is beleláttunk, ilyen nem igen fordult eddig elő a Star Wars mozgóképek történetében. Minden mondatát imádtam. Az is nagyon bejött, hogy amikor elkezdődött a rablás, ahogy értesítik a rendőrséget, hát az egyikük éppen jóízűen eszik. Hát LOL!Tök jó, hogy Rook Kast is újra feltűnt, ugye az első hivatalos debütálása a 2014-es Dathomir fia képregényben történt, ahol többetmagával sikerült kiszabadítaniuk Mault a Stygeoni börtönből. Utána mozgóképen végre a Mandalore ostromában debütált és itt is újra feltűnt. Bár ő se mutatott olyan sokat, de annyi lejött, hogy ő kvázi Maul elsőtisztje vagy valami ilyesmi. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a sorsa, mint ahogy a többi Mandalórié is.Maul belépője telitalálat. A Duel of the Fates felhangzásakor libabőrös lettem (nem ez volt az egyetlen alkalom a rész megtekintése közben). Az egész atmoszféra az epizód kezdetének fenomenális volt.És lám valamilyen tervet eszelt ki. A zabrak próbálja összeugrasztani Janix bűnbandáit, ami a rész alapján össze is jött neki, miazhogy! Az pedig, hogy látomása van, érdekes. Egy tanítvány felkutatása a célja, aki segítségére lehet. Na mármost ismerve Mault eddig a bosszú vezérelte és most is az hajtja, nem csak és kizárólag a Birodalom és volt mestere felé, hanem azok felé is, akik otthagyták a háború végén. Az elmondása alapján a Vörös Hajnal is kihátrált mögüle, Dryden Vos (aki amúgy szintén feltűnt a Mandalore ostromában) is a célpontjába kerülhetett Maulnak. De ugye Witwerék azt mondták, hogy a nagy tervet megelőzően rendet kell tennie a szarvas barátunknak. Gondolom a következő állomása a Pyke Szindikátus, legalábbis Vario betudja juttatni őt hozzájuk.Hamár Looti Vario: imádtam a palit! Alapból egy aleen fajba tartozó egyedről beszélünk, ami megadta a humorát az egész robotszerkóval karöltve a Deemisi találkozókor. Deemis is egy remek karakter lett, bár a végzete hamar utolérte. Azt gondoltam, hogy hosszabb élete lesz majd a grannak, hát meglepett a sorozat. Vario viszont túlélte (legalábbis a nyitó epizódot), hát komolyan haláli szövegei voltak a fickónak. Amikor Maul rálel és majdnem megöli, hát ott megfagyott a vér az ereimben.Brander Lawson szinrelépése is hozott egyfajta újdonságot. Az egyszerű rendőr, aki hirtelen nagy fába vágja a fejszéjét, pláne ha Maulról van szó. Rögtön elkezd nyomozni, ugyanakkor a Birodalomnak való jelentést mellőzné, amíg csak lehet. Two Boots nem sokat szerepelt, de kellemes meglepetés volt. A rendőrséget ért támadás baromi jó lett, néhol már-már a horrort is érezte az ember, pláne hogy annyi gyilkolászás történt.Akikről még nem beszéltem, az a jedi párosunk, Devon Izara és mestere Eeko-Dio Daki. Egyelőre keveset szerepeltek, de már ebből megmutatkozott a karakterek közötti különbség: míg Daki mester inkább a már eddig ismert jedi vonalat képviseli, aki még a legrosszabb helyzetben se hajlandó lopni, Devon már egy új kor gyermeke (ha tippelnem kéne, akkor a lány kb. annyi éves lehet, mint Ahsoka és Ezra a TCW és Rebels első 2-3 évadában). Kevésbé tudja tűrtőztetnie magát és végül elkövet egy lopást, amiért fizetnie kell. Nem igen bízik meg senkiben, hiszen egy bújdosó jediről beszélünk, valószínűleg a rendőrség ha megtudná kicsoda, talán még a Birodalomnak is feladnák őt és mesterét. Bár Lawson Birodalomhoz való viszonyát látva talán nem ez lenne a helyzet, ugyanakkor kitudja.Most így hirtelen ennyi lenne, nyitó epizódnak ez elég magas minőség volt. És ez csak a kezet volt, hova megyünk, merre tartunk. Izgatottan várom! Szerkesztve: 5 órával korábban5 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Szerző 4 perccel korábban, Bence1997 írta:kiemelném Spybotot, aki bár nem szerepelt sokat, de amit igen, abban mesteri volt,Ahogy Maul megsimogatja....mintha a kutyája lenne.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 52 perccel korábban, Wilde írta:Az tényleg nagyon badass volt. Valahogy sejtettem, hogy még nem fogják megölni, de az ilyen jelenetekkel érzékeltetik igazán, hogy ez nem egy gyerekmesének készült, hanem igazi alvilági sztorit kapunk. Amúgy ezek a gengszterek szerepeltek már korábban valami könyvben, képregényben, mert a közös múltjukra Maullal elég sokat utalnak, de nekem azok a történetek nincsenek meg?Deemis és Vario a most futó Shadow of Maul képregényben fognak feltűnni. Gondolom itt fogják megalapozni azokat a kapcsolatokat, amiket most a sorozatban látunk. Korábban viszont nem tűntek fel.Mondjuk Maul milyen megállapodásról beszélt Varionak? Ők is az Árnyékkollektíva tagjai voltak korábban?
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 22 perccel korábban, Wilde írta:Amúgy ezek a gengszterek szerepeltek már korábban valami nyvben, képregényben, mert a közös múltjukra Maullal elég sokat utalnak, de nekem azok a történetek nincsenek meg5 perccel korábban, Bence1997 írta:Deemis és Vario a most futó Shadow of Maul képregényben fognak feltűnni. Gondolom itt fogják megalapozni azokat a kapcsolatokat, amiket most a sorozatban látunk. Korábban viszont nem tűntek fel.Mondjuk Maul milyen megállapodásról beszélt Varionak? Ők is az Árnyékkollektíva tagjai voltak korábban? Szerintem igen, Vaario és Demis lehettek az Árnyék Kollektíva tagjai, csak nem voltak olyan nagy halak mint a Fekete Nap, a Pyke Szindikátus vagy a mandalóriak, hanem kisebb, helyi főnökök voltak csak. Azért szerintem simán beleférnek ebbe a rendszerbe.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Szerző 19 perccel korábban, Iqvi írta:Szerintem igen, Vaario és Demis lehettek az Árnyék Kollektíva tagjai, csak nem voltak olyan nagy halak mint a Fekete Nap,Valószínűleg így lehetett. Maul említi is Varionak, hogy nem küldte a hajóit, pedig várta őket. Bár az nem világos, hogy most a Mandalore ostromára gondolt, vagy valami másra.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Elképesztő az animáció! TCW stílus, de már hajszálak is meg vannak csinálva!A màsik Couruscant szerű város! Még sosem volt ennyire elkapva ilyen helyszín. Az első kockák alatt mintha film lenne! Nagyon szép! Ami még említésre méltó, az a komoly filmszerű történetvezetés. Van egy kis in medias res akció, aztán szépen elhelyezi a táblán a szereplőket. Vario tök jó, ugye Ratts Tyrell fajába tartozik a kis fickó? @Ody Mandrell biztos tudja, még versenyző korából! Devon és mestere nagyon érdekes páros. Remélem derül fény a múltjukra. Amin meglepődtem, és persze csak egy részen vagyok túl, hogy nem igazán Maul szemszögű nekem. Engedi, hogy Devonnal azonosuljunk, Maul ahogy eddig amolyan settenkedő árnyék. Ez biztos változni fog.Lawson is elég szimpatikus, vele is lehetett azonosulni.Szóval engem megvett az első rész, Blade Runner hangulattal, város, fények, esernyők, este, a végefőcím zene is a visszhangos dobokkal. Mehet a folytatás !
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Szerző 21 perccel korábban, csoli1138 írta:Vario tök jó, ugye Ratts Tyrell fajába tartozik a kis fickó?Igen. Pontosabban az aleen fajba tartozik. Velük a TCW is komolyabban foglalkozott, egy rész erejéig.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Úgy érzem, ennél a sorozatnál sem lesz gond a minőségre. Kiemelném a hangulatot, ami kellőképp eltér a többi animációs sorozattól. Ez a noir atmoszféra szerintem baromi jól tükrözi az Ep3-4 közti korszak stílusát. Az ecsetvonás jellegű textúrák festményszerű hatást kölcsönöznek, így vizuálisan is jól megkülönböztethető a sorozat elődeitől. Mégis érezhető, hogy a látvány a TCW hagyatékát képviseli a The Bad Batch-hez, vagy a Tales sorozatokhoz hasonlóan.A Janix már a nyitósnitt pillanatában beszippantott. Tapintható a baljós feszültség ebben a sötét, alvilági közegben. A neonmetropolisz fényáradata és a sötétség jó kontrasztot alkottak. A hatóságok szigorú szabályrendszere szélmalomharcnak tűnik ebben a bűnözők uralta közegben. Az egykori fejvadász, Brander Lawson és a rendőrök mégis próbálják szinten tartani a burjánzó erőszakot és káoszt, főként hogy a Birodalom ne figyeljen fel és telepedjen rájuk. Ahogy attól a Ferrixen is tartottak. Lawson ezért nem értesíti a Birodalmat még akkor sem, amikor egyértelmű, hogy nem egy no-name bűnöző, vagy egy kordában tartott banda tűnik fel – hanem egy BBH általi titkosított anyagban szereplő, fénykarddal hadonászó illető, egy profi csapat élén.Maul színrelépése kellően hozta a libabőr hatást a Duel of the Fates kíséretében. A zabrak számomra továbbra is a Star Wars egyik legikonikusabb karaktere, ami többek közt a kisugárzán is tetten érhető. A terveire nagyon kíváncsi vagyok, mert egy rész alapján ez még nemigen körvonalazódott bennem. Azt meg kell hagyni, hogy kitartó, és nem adja fel könnyen, pedig a múltban már nem egy terve befuccsolt. Amit eddig leszűrtem, hogy a látomásai segítségével tanítványt keres, de e mellett a bűnszervezetét is igyekszik gyarapítani és összefogni – na meg persze bosszút állni az őt elárulókon. Jó lenne valami tisztázás, hogy ezekben az időkben kik is állnak még az oldalán. Mert a TCW-ben alapított Árnyékkollektíva abban a formában már nem létezik: a huttok a Son of Dathomirban kiváltak a szervezetből, a pyke-ok és a Fekete Nap viszont némi megingás (és „győzködés”) után a szövetség részei maradtak. Ahogy az off-screen beszervezett Vörös Hajnal is. Itt viszont már ez utóbbi is ellenséges frakcióként szerepel Nico Deemis és Looti Vario kisebb csoportjai mellett. Kíváncsi vagyok hová fog kifutni ez a hatalmi játszma, és miért hiszi Maul, hogy ezúttal másként fognak végződni a dolgok, mint első próbálkozásra, aminek végén Sidious megölte Savage-t, majd Talzint, őt pedig megalázta és menekülésre késztette. Bár gyanítom, hogy Maul nem véletlenül akar az árnyak közül machinálni, elkerülendő egykori mestere figyelmét.A két Jedi-túlélőt egyelőre nem igazán ismerhettük meg, de később biztos teret kapnak még. Engem nem zavar, hogy „mindig” felbukkan egy újabb és újabb 66-os túlélő. Nem itt, de sokan problémáznak ezen. Szerintem a kb. tízezer főt számláló Jedi Rendből pár tucat túlélő még nem sok. Sőt, a nagy számok törvénye alapján reálisabb is az, hogy nem sikerült a Jedik 99,99%-ával egyszerre végezni. Eeko-Dio Daki a tradicionálisabb, szabálykövetőbb Jedit képviseli, aki még akkor is a moralitást helyezi előtérbe, ha az életbenmaradásuk a tét. Vele szemben Devon Izara jóval rugalmasabb a Jedi-eszméket illetően, és nem lát gondot pár szem gyümölcs ellopásában, ha közben az utcán éheznek. Tény, hogy sötét idők ezek a Jediknek, akik vagy alkalmazkodnak a megújult játékszabályokhoz, vagy meghalnak. Ironikus, hogy a mester a legkevésbé sem akarta felhívni magukra a figyelmet, ezért még a legkisebb ellenállásról is lebeszélte tanítványát, mégis: ezen események láncolata juttatta a twi’leket Maul figyelmének célkeresztjébe. Tetszett, hogy Izara egyből felismerte Mault, amivel egyúttal veszélybe is sodorta magát. A reflektorfényt kerülni kívánó Maul számára így kockázati tényezővé vált.Vario dumái jók voltak, bűnöző létére elég kedvelhető a karakterre sikerült. Remélem, Deemisszel ellentétben sokáig megtartják. A kis termetét kompenzálandó nagy páncélról a TCW-beli Seripas ugrott be a Bounty Hunters epizódból.Tetszetős nyitány volt. A második részt holnap nézem, hogy ne folyjanak össze az események, plusz jobban beosszam a kapott kontentet.
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szerző 9 perccel korábban, Darth Sky írta:Jó lenne valami tisztázás, hogy ezekben az időkben kik is állnak még az oldalán.Nekem nagyon úgy tűnik, hogy mindenki elárulta, kivéve a Mandalore bagázst, akik mint tudjuk nem erről híresek. Szóval nagy valószínűséggel a legaljáról kell újra feltornászni magát a csúcsra.
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Szerintem Mault mindenki elhagyta, kivéve azt a maroknyi mandalori harcost, akiket láttunk. A starwars.com azt írta Rook Kastról, hogy Bo Katan elfogta Mandalore ostromát követően, így gondolom többek között őt is kimentette Maul. A két zabrak, akiket láttunk az epizódban (a maszkos Icarus és másik pedig Scorn) pedig Witwer szerint azért vannak vele, mert emlékeztetik a testvérére.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.