Jump to content

2x05 - Landing at Point Rain


Recommended Posts

5. rész - Landing at Point Rain / Leszállás az Eső-pontnál

 

epguide205.jpg

 

Írta: Brian Larsen

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Geonosis

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Jet parancsnok - Dee Bradley Baker

Boil közlegény - Dee Bradley Baker

Waxer közlegény - Dee Bradley Baker

Trapper közlegény - Dee Bradley Baker

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Yoda - Tom Kane

Luminara Unduli - Olivia d'Abo

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Poggle, a kicsi - Matthew Wood

TX-21 - Tom Kane

 

Történet

A Padmé Amidala által szerzett információk alapján a Köztársaság hatalmas flottát vet be, hogy újra lerohanják a háború kitörésének színhelyet adó Geonosis bolygót. Ezen a planétán a rovarnép vezetője újabb droidgyárat létesített, mely végtelen számban ontja magából a harci droidokat. Hogy lerombolhassák, a Köztársaságnak először ki kell iktatni a gyárat védő erős energiapajzsot. Azt viszont mindennél jobban védik a geonosisiak.

 

Érdekességek

- Boil sisakján van egy rajz egy twi’lek gyerekarcról. Valószínűleg Numat ábrázolja az 1x20 Innocents of Ryloth című epizódból, ahol ő és Waxer megmentették a kislányt.

S02E05a.jpg

- Obi-Wan hajója, a Bad Kitty nevű LAAT/i csapatszállító oldalára egy nexu kreatúrát festettek. A hajó a nevét az ep2-ben szereplő nexuról kapta, melyet az animátorok Bad Kitty-nek, azaz Rossz Kitty-nek hívtak.

- A Bad Kitty a rész elején lezuhan és használhatatlanná válik. Azonban az epizód végén, immár gömbágyúk nélkül újra látható, amint Ki-Adi-Mundit leteszi az összeomló pajzs mögé. Az animátorok véletlen helyezték el újra ugyanazt a hajót, de az valójában már nem a Bad Kitty.

A valódi Bad Kitty:

S02E05b.jpg

Az imposztor Bad Kitty:

S02E05c.jpg

- Ki-Adi-Mundi LAAT/i-jén egy halálfej arcú klón sisak látható, előtte a követező szöveg Aurebesh nyelven: „szeparatista rémálom” („SEPARATIST NIGHTMARE”).

S02E05d.jpg

S02E05e.jpg

- Az epizód elején Anakin említi, hogy éppen a Dorinról jöttek. A Dorin Plo Koon fajának, a Kel Dornak az otthona.

- Anakin és egységének végső rohama a geonosisiak ellen utalás A leghosszabb nap című film egy hasonló jelenetére.

- Az epizód egy pontján Yularen többször is századosnak nevezi Jetet, holott ő parancsnok (még így is búcsúzik el).

- Ebben a részben újra visszakerültek a gömbágyúk a LAAT/i csatahajókra, melyek mind az ep2-ben, mind az ep3-ban rajtuk vannak, de a TCW sorozatban eddig egyszer sem szerepeltek.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Top1, best of, number 1. Nálam ez az epizód könnyűszerrel letarolta az eddigi összes TCW epizódot, beleértve a mozifilmet. EZ a klónok háborúja. Ez háború volt, nem a Star Warsra jellemző "egy vagy néhány ember eldönti a csatát, a többiek meg csak statiszták" felállás, hanem rendesen megkomponált, kegyetlen csata (félbe nyisszantott és élve égő geonosisiak... bazz...), ahol nem csak a hősöknek állt a zászló, ahol nem volt egyetlen mindent eldöntő szuperterv. Tényleg kicsit D-nap feelingje volt, de csak nagyon kicsit, inkább egy geonosisi csata v2.0 ugrik be róla. De meg merem kockáztatni, hogy jobb az ep2-ben látott összecsapásnál.

Itt is nagyon sok apróságot felhasználtak, amiket én szívből díjazok. A LAAT/i csapatszállítók visszakapták a gömbőc lézerágyúkat, amiknek csak a helye volt meg eddig a TCW-ben (az ep2-3-ban mindig rajtuk voltak), nem tudom, miért hiányzott eddig, de most jó, hogy újra visszakerültek (remélem ott is maradnak). Aztán, újra feltűntek a LAAT/c lépegetőtelepítők, amiket talán a mozifilm óta nem láthattunk. De akiknek igazán nagyon örültem, az Waxer és Boil voltak a két klón, akik anno az Innocents of Ryloth-ban találkoztak a kislányra. Ők az első olyan mellékklónok, akik újra feltűntek korábbi fontos szerepük után (Denal sajnos nem töltött be túl fontos pozíciót első megjelenésekor, így nem is ragaszkodhat hozzá az ember, nem is éreztem semmi különösebbet, mikor Bane megölte). És egyben ők szolgáltattak is némi izgalmat, mert míg Anakinért, Ki-Adiért, Obi-Wanért, Cody-ért, de még Rexért és Ahsokáért sem lehet izgulni igazán, Boil és Wrexer már nem olyan szereplők, akik fontosak vagy tudjuk, mi lesz velük. Mikor mentették Obi-Want először a TCW alatt kalapált a szívem, hogy nehogy eltrafálják a kettő közül valakit.

Aztán, jó volt végre találkozni a Jedi Tanács mellékeseinek egyik legaktívabb tagjával, Ki-Adi-Mundival. Nem is értem, hogy lehet, hogy ő még csak most tűnt fel, hiszen a Tanács egyetlen olyan nem fontos karaktere, akinek a filmekben is van szövege (Plo Koon ugye sosem szólal meg, Kit Fisto csak az ep3-tól tanácstag, a többieket meg az ember igazán meg sem jegyzi a filmből, annyira jelentéktelen díszletelemek... max még azokra emlékezhetünk, akik elhaltak Palpatine irodájában). Jó volt, bár maga a karakter külső megjelenésben szerintem kicsit elcseszett, játékra meg egyáltalán nem hasonlít a filmbéli Ki-Adira. Nem rossz ez, de vannak jobban eltalált karakterek is (Obi-Wan, Padmé, Jar Jar, C-3PO - igaz, utóbbi kettőt részben vagy végig ugyanaz játssza -, Palpatine). Jó volt Luminarat is látni, bár gőzöm sincs, neki miért kellett ott lennie. Talán ő felel az űrért, mint anno a Ryloth trilógiában Anakin?

A humor sem volt erőltetett, mind Rex "ugrása", mind Ahsoka és Anakin civódása, vagy a kis versenyük nagyon jók voltak, főleg Ki-Adi-Mundi eredményével :D

Szóval, összességében (a csapnivaló képminőség ellenére) nálam ez eddig a legjobb TCW epizód.

Link to comment
Share on other sites

Teljesen egyetértek Dzséjttel. Én csak néztem tátott szájjal, és arra gondoltam, hogy erre a részre megérte várni ennyit. Alig várom már, hogy megnézhessen nagy felbontásban.

Ez a rész végre igazából megmutatta milyen is egy igazi háború. Itt hullott mindenki, néhol elkeseredett volt a harc, de menni kellett tovább.

Imádom GEonosist, ezt a pályát játszottam a legtöbbszöt a battlefrontban, és most visszakaptam azt az igazi hangulatot.

Nagyon jó volt Mundit harcolni és poénkodni látni, ahogy a többieket is. Rexen behaltam, mikor Anakinék leugrottak a gátról és vitték magukkal Rexet is.

Feltűnően hosszúnak éreztem a részt annyi minden történt benne, egyszer még meg is néztem, hogy biztos nem 40 perces-e.

Szóval alig bírom kivárni a köv részig, mert ez nálam elnyert a best action episode címet, és talán még a Lair of Grivit is letaszítja az első helyről, de mielőtt ezt eldöntöm, még megnézem párszor! :D

Link to comment
Share on other sites

Feltűnően hosszúnak éreztem a részt annyi minden történt benne, egyszer még meg is néztem, hogy biztos nem 40 perces-e.

Én is ránéztem a pajzsos akció előtt, mondtam magamban, az már biztos a következő részre marad, hiszen már max 30 mp lehet a részből. Erre meg még volt vagy 10 perc. Kellemes megdöbbenés volt :D

Link to comment
Share on other sites

Egyértelműen Top 1 Megérte ennyit várni(el se hiszem hogy ezt mondom)

Az LAAT/i-k "gömbje" nekem már a trélerben is feltűn és már akkor tapsikoltam

Én a végét összecsapottnak éreztem hogy rögtön ledöntik a pajzsgenerátort kb 3 perc alatt.

Nagyon bejött ez a kaszabolós, élve elégős, zsanaszét fröcskölős(ez egy kicsit tulzás) Klón háború

Az új klón rucik is bejönnek főleg Boil és Wax de Jet emberei se utolsók főleg a lángszórósok

Amúgy 10/9.9 (a vége miatt)

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Ugyanazt nem akarom leírni mint Dzséjt, meg a felirattal való megnézésig se nagyon akarok belemnni a dologkba, de amit talán hiányoltam, az a flottához képest kevés felszíni jármű és mintha a végét picit elkapkodták volna. Az Y-szárnyú akciók fenomenálisak voltak :D A geonisisi pilóták is milyen remekek voltak már! :D

Nah, pofámat súlyba rakom, oszt majd a felirat után nyilatkozok bővebben :D

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt úgy látszik olyan jól leírta a lényeget, hogy végig rá fogunk hivatkozni! :D

 

Tökéletesen egyetértek veled, a hibák (Ki-Adi megjelenése) tekintetében is. Azért egy angol felirat nem ártott volna hozzá, úgy 100%-ig értettem volna... remélem, hamarosan legalább egy olyan lesz hozzá.

Link to comment
Share on other sites

Úgy nézem én leszek az első, aki negatívan fog nyilatkozni.

Összességében nem volt rossz, de azért nem tettem le tőle a hajam. Az akcióval nem volt gond, de a történettel nem vagyok kibékülve. Az egész csata még SW és TWC szinten is nagyon logikátlan volt, ehhez képest aránylag sok időt szenteltek a megbeszélésére az elején. Tetszett, hogy a bevezetőben gyorsan meg is magyarázták miért kerülnek megint a Geonosira, de számomra nem derült ki miért kell ennyire sietniük, hogy arra sincs idő, hogy a légkört ellenőrzésük alá vonják, bár Ashoka és Anakin hídon folytatott beszélgetése alapján volt valami űrcsata. A geonosisi vadászgépek szabadon támadták a leszálló csapatokat, és a Y-wingek is csak pár proton ágyút (annak hívták őket a rylothi epizódokban nem?) lőttek ki az elején. Mellesleg a bogarak is hülyék, mert a rylothon az assault ship-ekre nézve is veszélyesek voltak azok az ágyúk, itt meg a LAAT/i-ikra lőnek velük. Az elején egy nagyon pofás támadó flotta érkezik a bolygóhoz (nagyon jók együtt az Acclamatorok és a Venatorok) aztán meg alig tesznek le csapatokat az elsődleges célpont támadására. Rendben, hogy egész bolygós letámadás volt, de akkor is. Aztán meg Cody-ék fedezéknek használják az őket szállító LAAT/i-kat a droid tankok ellen? Kissé pazarlásnak érzem. Többet értek volna, ha a csapatok lerakása után támadják a ellenséget, még ha közben le is szedik mindet. Főleg, hogy utána pár Y-wing simán széjjel bombázza a támadókat. Ebben a szekérvár taktikában semmi logika nincs, még ha be is kellett várniuk Anakinékat és Ki-Adiékat azzal a pár emberrel. Hogy aztán Anakinék egy öngyilkos rohammal bevehessék a pajzsgenerátort. A végét, az összetalálkozástól kezdve a kicsit összecsapottnak éreztem, olyan jaj még ennek is bele kell férni az epizódba jellege volt.

 

Biztos az én hülyeségem, és valószínűleg a Republic Commando regények klón szemszögének hatása, de fáj a szívem, hogy a történetben folyamatosan olyan akciók vannak, amikben a mezei klónok tucatszám esnek el. Persze nem lehet áldozatok nélkül háborúzni, de örülnék neki, ha a történetből átjönne az, hogy a jedik - a galaxis többi lakójával ellentettben - teljes értékű embernek tekintik a katonáikat, és nem úgy rohannak ész nélkül egy akcióba - és nem csak Anakin -, hogy a veszteség nem számít, a következő küldetésre úgyis teljes lesz a fehér egyenruhás tömeg.

 

Hogy a végére pozitívat is írjak, sok apróság volt ami tetszett, még ha egészében inkább a negatívba is hajlik a rész. A támadó flotta megjelenése, összetettsége nagyon tetszett. Ki-Adi szereplése örömteli, még ha a kinézete nekem se tetszett. Az AT-TE-k landolását jó volt újra látni. Furcsa volt, hogy "tank"-ként emlegették őket és nem "walker"-ként.Jó volt, hogy Ki-Adi katonái az EP III-beli páncéljuk elődjét viselték. A lángszóró is pofás volt, bár nem rémlik, hogy ennyire drasztikus, vagy "embertelen" fegyvert használtak volna korábban. Jet parancsnoknak nem jósolok szép jövőt, elvégre Baccarát be kell hozni valamikor.

 

Cody merre lehetett az első geonosisi csatánál? Obi-Wan katonái vajon miért felderítő sisakot viseltek? Yularen kezd egyre ellenszenvesebb lenni, milyen bunkó volt már mikor közölte Jettel, hogy nem tud légi támogatást küldeni.

Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

A christophsisi csata óta nem éreztem magam ennyire elszállva, mint most. :)

Végre érvényesült az az igazán háborús feeling, aminek már nagyon ideje volt mostmár. Kivételesen nem is igazán tudom kommentálni, mert annyi minden volt benne, hogy ha minden egyes szegletét megdicsérném, akkor sosem érnék a végére. Csupán a főbb dolgokat emelem ki, amik nagyon elnyerték a tetszésemet. Először is Waxer és Boil visszatérése. Bár ez az új páncéljuk nem tetszett annyira, mint a múltkori, ettől függetlenül hozták a formát. Az egyik legütősebb jelenetnek tartom, amikor viszik magukkal Obi-Want, és közelről mutatják az arcát. Felcsendül néhány szám a Rookiesból és az Innocents Of Rylothból. Viszont azt nem igazán értem, hogy ha egy droidgyár ellen vezetik a támadást, akkor miért csak geonosisiak harcoltak? Még nem készült el annyi droid, hogy be tudják vetni őket? A geonosisiak megpörkölése különös kegyetlenség volt Ki-Adi-Mundi részéről, akit látszólag nem viselt meg a tettei következménye. A feje elég idiótára sikeredett, de a karaktere rendben van. Annyira jó lenne, ha a magyar verzióban az eredeti hangja köszönne vissza, de sajnos nem fog. Az is különösen tetszett, hogy Obi-Wan nem tudja tétlenül nézni, ahogy a klónjai a vesztükbe rohannak, mert tábornokként éppen az lenne a feladata, hogy biztosítsa a morált, és hogy elsőként vonuljon a harcba. Anakin végső rohamja alatt szóló zene iszonyat nagy, leginkább a Trójára emlékeztet. Ki-Adi-Mundi poénja is üt a végén. Visszafolytott lélegzettel várok a következő epizódra. Eddig makacsul kiálltam a Cargo Of Doom mellett, de ilyen ütős epizód mellett ez képtelenség! :D Jah, igen eszembe jutott még egy dolog... A geonosisi hangágyúkat elvileg nem hárítja el a fénykard, vagy igen? Mert a Republic képregénysorozatban volt egy rész, ahol így kaptak el egy Tohno nevű Jedi hölgyet a Zaadján. Oké, tudom, hogy ez EU, de elvileg a készítők figyelembe veszik az ilyesmit, ráadásul én sem emlékszem arra, hogy a filmben hárított volna bárki is geonosisi lövedéket, Anakin is inkább elgurult előre a futószalagon.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt :) Azt hiszem, csípem Obi-Wan humoros oldalát, no meg Ki-Adi filmvégi beszólása is jó volt, a karakter megrajzolás szörnyű, a második legrosszabb Palpi után. Anakin szájából nekem nagyon idegenül hangzott a vén salabakter kifejezés, nem illik hozzá.

Link to comment
Share on other sites

Iszonyat jó rész volt, ilyen résszel miért kellett várni a 2. évad negyedéig, nyithatták volna ezzel az egészet, szerintem! :)

Mundi nagyon randán volt megcsinálva...

 

Nagyon tetszett, hogy a klónoknak egységenként különböző páncéljaik voltak! Rohadt jól néztek ki. Meg maga az összes ordítás: "Man down!", "Go! Go! Go!" stb.

 

Ilyen részek jöhetnek még!

Link to comment
Share on other sites

Nehéz szavakat találni! Háromszor néztem meg zsinórban. Valóban annyira jó a rész, mint ahogy mondják! Eszméletlen intenzív az egész és az benne a szép, hogy ez még csak a kezdet. Így kell kinéznie egy fullos csatának, ahol egy igazi szeparatista fellegvár ellen indulnak harcba. Jól megalapozták a droid gyár védelmét, de ez a veszteségeken jól lemérhető. Pedig gondolhatták volna a Jedik, hogy a CIS fel fog készülni a támadásra miután Padmé elcsórta a tervrajzokat…

 

Ami magát a hadműveletet illeti az egész leszállást három részre tagolták, amit remek ötletnek tartok. A blokád áttörése valami ultra brutálra sikeredett. Rengeteg klón halt meg a manőver alatt. Főleg az volt drámai, amikor az egyik klón megjegyzi, hogy még szerencse, hogy nem tudnak célozni a Geonosisik, erre berobban az egész fülke és mind meghalnak. :D A jedik közül Obi-Wan jutott a legtovább, de nem akármilyen áron, hiszen elég súlyosan megsérült.

 

Ki-Adi és csapata is elég kalandos utat járt be a csapatával, a barlangos átkelésük már-már horror elemeket is tartalmazott. Amikor szétégetik a Geonosisi rovarokat az nagyon durva! Azok a sikolyok…

 

Anakin és Ahsoka nem tudja elveszteni a humorát. Legyen akármilyen kemény a helyzet, ők mindig beszólogatnak egymásnak. Üdítő volt, ahogy ugratják egymást.  Rex ledobása a gátról hatalmas poén. :) Ők ketten csatában szinte legyőzhetetlenek.

 

Miután csatlakoztak Obihoz, megkezdődhetett a pajzs kiiktatása. Ez sem kis áldozatok árán történik, mert amolyan kamikaze módjára, Anakin és csapata egyszerűen berohan a tűzvonalba ahol megint rengetegen halnak meg. Miközben néztem a mészárlást arra gondoltam, hogy na, ez igen! A háború legkeményebb oldalát látjuk.

 

A legjobb poén a végén volt, amikor Ki-Adi közölte mit mutat a saját számlálója, amire viszont Anakin kis gondolkodás után remek és elismerésre méltó választ adott.

 

Ez a rész valóban mindent akciót üt a korábbiak közül. Epikusságban, drámaiságban, látványban mind-mind a legmagasabb szinten teljesít! Szerintem sokan másokhoz hasonlóan nagyon várom a folytatást. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ez egy szupe, fantasztikus rész volt. :):D:D

Végre egy olyan pusztító cstát kaptam, mint amilyen Jabiim volt. Elvileg ez egy 3 geonosisi csata , ha a Konföderáció visszafoglalta. az Ep2 után.

Hatalmas, nagyszabású ütközetek voltak, remélem még többet látunk majd ilyet. Jó kontrasztban van az előző résszel.

Ki-Adi Mundi szerepeltetésének örültem.

Eddig ez volt a sorozatban a legjobb rész.

10/10.

Link to comment
Share on other sites

Top1, best of, number 1. Nálam ez az epizód könnyűszerrel letarolta az eddigi összes TCW epizódot, beleértve a mozifilmet. EZ a klónok háborúja. Ez háború volt, nem a Star Warsra jellemző "egy vagy néhány ember eldönti a csatát, a többiek meg csak statiszták" felállás, hanem rendesen megkomponált, kegyetlen csata (félbe nyisszantott és élve égő geonosisiak... bazz...), ahol nem csak a hősöknek állt a zászló, ahol nem volt egyetlen mindent eldöntő szuperterv.
Én is így érzem! Míg az első csata amolyan ad hoc jellegű volt, itt már jobban megtervezett hadműveletet láthattunk, de szerintem több áldozattal. Érdekes a bevezető is, ahol a narrátor újra fellázadó szepi bolygókról beszél. :)

 

De akiknek igazán nagyon örültem, az Waxer és Boil voltak a két klón, akik anno az Innocents of Ryloth-ban találkoztak a kislányra. Ők az első olyan mellékklónok, akik újra feltűntek korábbi fontos szerepük után (Denal sajnos nem töltött be túl fontos pozíciót első megjelenésekor, így nem is ragaszkodhat hozzá az ember, nem is éreztem semmi különösebbet, mikor Bane megölte). És egyben ők szolgáltattak is némi izgalmat, mert míg Anakinért, Ki-Adiért, Obi-Wanért, Cody-ért, de még Rexért és Ahsokáért sem lehet izgulni igazán, Boil és Wrexer már nem olyan szereplők, akik fontosak vagy tudjuk, mi lesz velük. Mikor mentették Obi-Want először a TCW alatt kalapált a szívem, hogy nehogy eltrafálják a kettő közül valakit.
Jaj őket kihagytam! Én isn agyon örültem nekik, nagy kedvenceimmé váltak az Innocents-ben. :D Sprintjük a csatamezőn keresztül emlékeztetett Forrest Gump vietnami futására. :P Fuss Forest! Fuss! Én is így drukkoltam nekik. Boil szokásos epés megjegyzése sem maradhatott el. :D

 

Jó volt Luminarat is látni, bár gőzöm sincs, neki miért kellett ott lennie. Talán ő felel az űrért, mint anno a Ryloth trilógiában Anakin?
Valószínűleg így van. Ő volt az űrben maradt haderő parancsnoka. Ámbár a következő részekben szerintem a felszínen is fel fog majd tűnni. :D Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én a végét összecsapottnak éreztem hogy rögtön ledöntik a pajzsgenerátort kb 3 perc alatt.
De milyen áron döntik le? Ott egyszerűen nem volt más megoldás. Be kell menni és lesz ami lesz.

 

Az Y-szárnyú akciók fenomenálisak voltak :D
Most más színük volt. :)

 

Úgy nézem én leszek az első, aki negatívan fog nyilatkozni.
Ilyen hozzáállással nem is fog tetszeni egyik rész sem.

 

Viszont azt nem igazán értem, hogy ha egy droidgyár ellen vezetik a támadást, akkor miért csak geonosisiak harcoltak?
Nem csak azok harcoltak. A gáton csak droidok voltak, plusz a pajzson belül is rengeteg robot volt.

 

 

A dridekák pajzsa hátulról gyengébb, hogy így át lehet hatolni simán rajta?
A pajzs csak a lézer lövedék ellen véd. Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ilyen hozzáállással nem is fog tetszeni egyik rész sem.

Nem arról van szó, hogy nem tetszik, ha így lenne nem nézném a második évadot. Csak kicsit túlzónak érzem a lelkesedéseteket. Időnként vannak negatív megjegyzések, de alapvetően azt látom, hogy minden negatívumot képesek vagytok megmagyarázni. Rendben, hogy rajongók vagyunk, de azért közelsem felülmúlhatalan remekmű ez a sorozat.

De milyen áron döntik le? Ott egyszerűen nem volt más megoldás. Be kell menni és lesz ami lesz.

Azért lett volna. Anakinék részéről oké, mert nekik megvan az esélyük, hogy élve kijönnek, de a klónoknak nem annyira. És itt visszautalnék a korábbi hozzászólásomra a felesleges áldozatok kapcsán. A pajzsgenerátor elleni támadás ésszerűbb lett volna egy olyan kétszemélyes beosonós, vagy akár berohanós taktikával, mint amit a christopsisi csatában csináltak Anakinék. Bár az meg önismétlés lett volna.

Míg az első csata amolyan ad hoc jellegű volt, itt már jobban megtervezett hadműveletet láthattunk

Nekem pont fordított érzésem van. Az Ep II-es csata a tapasztalatlan klónokkal, fedezék nélkül előrenyomuló katonákkal, minden ad hoc jellege ellenére is sokkal megtervezettebbnek tűnt nekem. Ez amostani nekem kissé egyszerűnek tűnt, ezzel a letesszük a csapatokat a landoló zónában -ahova majd valahogy átjutunk az ellenség vonalain - aztán irány előre a pajzsgenerátor felé.

Link to comment
Share on other sites

De milyen áron döntik le? Ott egyszerűen nem volt más megoldás. Be kell menni és lesz ami lesz.

Nem csak azok harcoltak. A gáton csak droidok voltak, plusz a pajzson belül is rengeteg robot volt.

Tényleg, róluk meg is feledkeztem. Viszont akkor is fura, hogy Poggle előbb küldi harcba a saját embereit, mint a droidokat.

Link to comment
Share on other sites

Nem arról van szó, hogy nem tetszik, ha így lenne nem nézném a második évadot. Csak kicsit túlzónak érzem a lelkesedéseteket. Időnként vannak negatív megjegyzések, de alapvetően azt látom, hogy minden negatívumot képesek vagytok megmagyarázni. Rendben, hogy rajongók vagyunk, de azért közelsem felülmúlhatalan remekmű ez a sorozat.
Most akkor az zavar, hogy nekünk tetszik? :) Ez egy Star Wars rajzfilm sorozat amit szerintem élvezni kell és nem kukacoskodni. Úgy is fel fogjuk emelni hangunkat ha valami ordenáré nagy marhaságot látunk. Ilyen eddig még nem volt. De az, hogy minden rész után kilométeres "miért nem tetszik" listát írjak az valahogy érdekes lenne. Persze megértem, ha neked ez az alap, de Te nyilván másképp tekintesz erre a sorozatra mint pl. én.

 

Azért lett volna. Anakinék részéről oké, mert nekik megvan az esélyük, hogy élve kijönnek, de a klónoknak nem annyira. És itt visszautalnék a korábbi hozzászólásomra a felesleges áldozatok kapcsán. A pajzsgenerátor elleni támadás ésszerűbb lett volna egy olyan kétszemélyes beosonós, vagy akár berohanós taktikával, mint amit a christopsisi csatában csináltak Anakinék. Bár az meg önismétlés lett volna.
Egyrészről valóban önismétlés lett volna, másrészről meg Anakin és a legtöbb Jedi magasról csokizott a klónokra. Talán csak Plo-Koon volt az eddig aki valamiféle szimpátiát mutatott irántuk.

 

Nekem pont fordított érzésem van. Az Ep II-es csata a tapasztalatlan klónokkal, fedezék nélkül előrenyomuló katonákkal, minden ad hoc jellege ellenére is sokkal megtervezettebbnek tűnt nekem. Ez a mostani nekem kissé egyszerűnek tűnt, ezzel a letesszük a csapatokat a landoló zónában -ahova majd valahogy átjutunk az ellenség vonalain - aztán irány előre a pajzsgenerátor felé.
Hát....ha egy "mennyünk előre a síkságon és lesz ami lesz" típusú akció megtervezettebb mint ez, akkor ahhoz nem tudok mit hozzá tenni. :D Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szerintem egyébként kicsit túlzás, az a lángszórózás, (mármint nem a szívemnek sok :) ). Hogy juthat egy Jedi eszébe ilyen? Mert az oké, hogy droidokat kaszabolják, annak nincs lelke, meg ilyenek, de a geonosisik a saját érdekükért harcoló lények...

A geonosiknak fogalmuk sincs a saját érdekükről, kb. a hangyákkal állhatnak egy szinten(na jó, kis túlzással).

Link to comment
Share on other sites

Aztán meg Cody-ék fedezéknek használják az őket szállító LAAT/i-kat a droid tankok ellen? Kissé pazarlásnak érzem. Többet értek volna, ha a csapatok lerakása után támadják a ellenséget, még ha közben le is szedik mindet.

Ja, és mközben leszedik az összes LAAT/i-t a levegőben, kicakkozzák a fedezék nélkül maradt Cody-ék ülepét is. Hát így akarnád te elkerülni a felesleges vérontást, hogy mindenkit beáldoznál? Az egy nagyon szépen felállított fedezék volt, amibe se a LAAT/i-k, se Cody-ék nem pusztultak bele. A te elképzeléseddel mindenki otthagyta volna a fogát.

 

Nem arról van szó, hogy nem tetszik, ha így lenne nem nézném a második évadot. Csak kicsit túlzónak érzem a lelkesedéseteket. Időnként vannak negatív megjegyzések, de alapvetően azt látom, hogy minden negatívumot képesek vagytok megmagyarázni. Rendben, hogy rajongók vagyunk, de azért közelsem felülmúlhatalan remekmű ez a sorozat.

Egyrészt, ajánlanám, hogy olvasd vissza az összes krtikánkat az első évadban, meg ebben, mert ez baromira nem igaz. Másrészt, bocs, hogy tetszik és ezt le merem írni. Zavar a lelkesedésem? Akkor ne olvasd el. Harmadrészt, ki állította azt, hogy felülmúlhatatlan? Az ég adta egy világon senki.

 

Ez amostani nekem kissé egyszerűnek tűnt, ezzel a letesszük a csapatokat a landoló zónában -ahova majd valahogy átjutunk az ellenség vonalain - aztán irány előre a pajzsgenerátor felé.

Elfelejtesz valamit! Egyáltalán nem számoltak ekkora túlerővel. Mondták, hogy ez csapda volt, a geonosisiak tudtak a tervükről. Nem lett volna gond a landolással, ha a geok nem tudnak róluk, de ismerték a tervezetet. Azért lett itt minden elfuserálva, mert valószínűleg Sidious kiadta a terveket, hiszen ahogy ő maga mondta: három tábornok van egy helyen, azaz három Jedi mester.

 

Egyrészről valóban önismétlés lett volna, másrészről meg Anakin és a legtöbb Jedi magasról csokizott a klónokra. Talán csak Plo-Koon volt az eddig aki valamiféle szimpátiát mutatott irántuk.

Ha ez így lenne, Anakin nem vacillált volna annyit a mozifilmben, hogy a küldetését teljesítse, vagy segítsen az embereinek. Vagy Yoda is visszafordult Thire-ékért, holott mehetett volna a találkozási pontra. Kit Fisto tanítványa is kibukott, mikor meghaltak az emberei. Szóval a Jedik nem csokizik a klónokra, emberszámba veszik őket, erre sok-sok jelenet van az eddigi epizódokban (köztük ebben, elég csak arra gondolni, hogy Obi-Wan örült Boil-nak és Waxernek, vagy rákiáltott az embereire, hogy kapaszkodjanak, mikor zuhanni kezdtek).

Link to comment
Share on other sites

Szerintem egyébként kicsit túlzás, az a lángszórózás, (mármint nem a szívemnek sok :) ). Hogy juthat egy Jedi eszébe ilyen? Mert az oké, hogy droidokat kaszabolják, annak nincs lelke, meg ilyenek, de a geonosisik a saját érdekükért harcoló lények...

A klónok és Jedik is. Háború van, a fénykard sem egy túl humánus eszköz, mikor különböző formákban megcsonkítják vele az áldozataikat. Szerelemben, háborúban mindent lehet. A bogara ellen pedig nagyon jó a tűz.

 

A geonosiknak fogalmuk sincs a saját érdekükről, kb. a hangyákkal állhatnak egy szinten(na jó, kis túlzással).

Nana, a katonáknak van eszük, ugyanannyi, mint az uralkodó osztálynak. A dolgozó kasztban vannak a kevésbé intelligens egyedek.

Amúgy, hogy egy kis kritikával éljek, szerintem csúnya fordítás volt hangyáknak nevezni a geonosisakat. Egyrészt, nem hiszem, hogy a Star Warsban túl sok földi hangya lenne, másrészt baromira nem hasonlítanak a hangyákra.

Link to comment
Share on other sites

Azt hiszem nem is kell nagyon a szót pazarolni, megéltük minden idők legjobb CW epizódját....ennyi.

 

A geonozisiak lelángszórózásáról pedig annyit, hogy ebben a hábprúban a Jedik elvesztették a jediség lényegét és többé már nincsen erkölcsi felsőbbségük. Ez a háború kiírtja az eszmeiséget, a béke örzésére tett rendíthetetlen eskütételből fakadó kötelezettséget felváltják az elfogadható járulékos veszteség szavak. Vagy éppen pár száz geonózisi módszeres legyilkolása nem tekinthető bűnnek, hiszen annál sokkal több ártaltan lélek menekül meg egy droidgyár felszámolása által. Persze ez csak önámítás, hiszen ezen apró, de alig megbocsájtható bűnök által válnak a Jedik a legkevésbé azzá, amire esküt tettek.

 

Szerintem a Clone Wars tökéletesen mutatja meg egy korábban tartalmas eszmeiség csúfos kudarcát. Ezt a háborút nem szabadott volna a rendnek felvállania.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

A geonozisiak lelángszórózásáról pedig annyit, hogy ebben a hábprúban a Jedik elvesztették a jediség lényegét és többé már nincsen erkölcsi felsőbbségük. Ez a háború kiírtja az eszmeiséget, a béke örzésére tett rendíthetetlen eskütételből fakadó kötelezettséget felváltják az elfogadható járulékos veszteség szavak. Vagy éppen pár száz geonózisi módszeres legyilkolása nem tekinthető bűnnek, hiszen annál sokkal több ártaltan lélek menekül meg egy droidgyár felszámolása által. Persze ez csak önámítás, hiszen ezen apró, de alig megbocsájtható bűnök által válnak a Jedik a legkevésbé azzá, amire esküt tettek.

"Ebben a háborúban az a veszély is fennáll, hogy elveszítjük magunkat is." - Yoda (Lair of Grievous)

Link to comment
Share on other sites

Azt hiszem nem is kell nagyon a szót pazarolni, megéltük minden idők legjobb CW epizódját....ennyi.

 

A geonozisiak lelángszórózásáról pedig annyit, hogy ebben a hábprúban a Jedik elvesztették a jediség lényegét és többé már nincsen erkölcsi felsőbbségük. Ez a háború kiírtja az eszmeiséget, a béke örzésére tett rendíthetetlen eskütételből fakadó kötelezettséget felváltják az elfogadható járulékos veszteség szavak. Vagy éppen pár száz geonózisi módszeres legyilkolása nem tekinthető bűnnek, hiszen annál sokkal több ártaltan lélek menekül meg egy droidgyár felszámolása által. Persze ez csak önámítás, hiszen ezen apró, de alig megbocsájtható bűnök által válnak a Jedik a legkevésbé azzá, amire esküt tettek.

 

Szerintem a Clone Wars tökéletesen mutatja meg egy korábban tartalmas eszmeiség csúfos kudarcát. Ezt a háborút nem szabadott volna a rendnek felvállania.

Tökéletes meglátás! Fájdalmas látnom, hogy Ki-Adi szinte fel sem veszi az elégett Geonosisi harcosok szörnyű sikolyok közepette lelt halálát. Egyébként ezt a mentalitást jól tükrözi, hogy az epizód végére minden Jedi totál piszkos lesz. Szerintem ez amellett, hogy logikus, jelzés értékű tartalommal is bír. Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information