Lenci Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Mind a 6 film lélegzetelállító módon kezdődik. Most arra lennék kíváncsi, hogy ha lehetne rangsorolni tetszés alapján, hogy a címfelirat eltűnése utáni néhány másodpercet, akkor, ti hogyan rangsorolnátok? Nálam a kedvenc az ep4, az alulnézetből látható csillagromboló a legszuperebb, kár, hogy csak kevésszer láthattam ezt moziban, képzelem 1979-ben mekkorát üthetett. Legkevésbé nekem az ep2 nyitánya tetszik, valahogy kissé nehezen fogadom el, hogy a kamera nem lefelé, hanem felfelé indul el.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted July 19, 2005 Author Share Posted July 19, 2005 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Lemaradt az ep6, moderátor urak mi a teendő ilyenkor? Oda lehet még varázsolni vhogy, hogy ep6? megköszönném..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Ha rákattintasz az első hozzászólásod jobb felső sarkában rákattintasz az EDIT gombra, megszerkesztheted. Egyébként nekem az ep5 nyitánya tetszik a legjobban, ahogy halkan, méltóságteljesen elkúszik az a hatalmas birodalmi csillagromboló. És közben morajlanak a hangfalak, nagyon jó. Utánna szorosan ott az ep3, ahol hasonlóan csöndben halad egy Venator csillagromboló, na az hasonlóan feelinges Legkevésbé talán az ep1 tetszik, mert ott csak egy kis űrhajó repül az űrben (bár a hajó gyönyörű), semmi látványos nem történik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted July 19, 2005 Author Share Posted July 19, 2005 Ha rákattintasz az első hozzászólásod jobb felső sarkában rákattintasz az EDIT gombra, megszerkesztheted. Egyébként nekem az ep5 nyitánya tetszik a legjobban, ahogy halkan, méltóságteljesen elkúszik az a hatalmas birodalmi csillagromboló. És közben morajlanak a hangfalak, nagyon jó. Utánna szorosan ott az ep3, ahol hasonlóan csöndben halad egy Venator csillagromboló, na az hasonlóan feelinges Legkevésbé talán az ep1 tetszik, mert ott csak egy kis űrhajó repül az űrben (bár a hajó gyönyörű), semmi látványos nem történik. oké köszi Dzséjt, már ott ficcen az ep6 is.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Nálam az EPIV-től átvette a vezetést az EPIII-as nyitány! Azóta is keresem az álam, hogy a fenébe tudtak ilyen monumentális nyitányt csinálni? Már most hatalmas nagy klasszikus. A bevezető szöveg után a fenségesen lebegő csillagromboló, és a gyomorbavágó dobok....aztán a vadászok berepülése a csata sűrűjébe. Nincs ennél jobb!!!! :shock: :shock: A DVD-t akarooooom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaper Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Nálam az EPIV-től átvette a vezetést az EPIII-as nyitány! Azóta is keresem az álam, hogy a fenébe tudtak ilyen monumentális nyitányt csinálni? Már most hatalmas nagy klasszikus. A bevezető szöveg után a fenségesen lebegő csillagromboló, és a gyomorbavágó dobok....aztán a vadászok berepülése a csata sűrűjébe. Nincs ennél jobb!!!! :shock: :shock: A DVD-t akarooooom. 8) Kábé én is csak ezt tudom elmondani. Az EpIV-es nytány mai szemmel nézve is döbbenetesen ütős, de amit az RoTS-ban műveltek... a moziban azt hittem elolvadok! Kevés mai film nyit ennyire in medias res. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudar Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Én is csak ezt tudom elmondani, hogy eddig az EP4 vezetett ebben a témában, de most ezt a ROTSos nyitány MESTERI lett. Azt hiszem ehhez nem is kell többet hozzáfűni. Trónfosztás. 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipi Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Én is csak ezt tudom elmondani, hogy eddig az EP4 vezetett ebben a témában, de most ezt a ROTSos nyitány MESTERI lett. Azt hiszem ehhez nem is kell többet hozzáfűni. Trónfosztás. 8) Csak bólogatni tudok! :41: :shock: :41: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 De nagy az egyetértés. 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted July 21, 2005 Author Share Posted July 21, 2005 De nagy az egyetértés. Hát igen valóvban lélegzetelállító a Coruscan görbéjén megcsillanó napfény, meg a csillagromboló, de nekem az ep4 nyitányát akkor se tudja beelőzni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Engem az ep2ben a kamera felfelémenetele, annyira megfogott és meglepett, hogy emiatt győzött, mert nem tudok dönteni. Emlékszem a moziban a szöveg eltűnt, automatikusan megindult a tekintetem lefelé, erre hopp, már a padlót nézem kép sehol. Felfelé mentünk. Néha még manapság felforgatja a gyomrom. Mint a tengeribetegség, ahhoz tudom hasonlítani. Kíváncsi vagyok miért döntöttek emellett, miért ennél a résznél? Miért csak ennél? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Kíváncsi vagyok miért döntöttek emellett, miért ennél a résznél? Miért csak ennél? Talán ezzel is a különlegességére akartam utalni. Mert szerintem az EPII a legkülönlegesebb SW epizód. Persze jó értelembe véve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 De nagy az egyetértés. Csatlakozom én is. Az epIII nyitása a legjobb. A war látványa azokkal a dobokkal mindent visz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Én is beálltam a többséghez... bármilyen letaglozó és klasszikus az ep.4 kezdése, az ep.3 nyitó-jelenete maga a megtestesült monumentalitás és pusztitás himnusza... miközben nézi az ember nem tudja hova tenni az állát, ugyanakkor picit meg is ijed... egy film, ami ilyen iszonyatosan jól kezdődik vajon nem fog-e ellaposodni a végére... felültudja-e múlni majd a saját bevezetőjét (egyébként felül tudja ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 A változatosság kedvéért én is az EP 3-ra szavazok.Szerintem nem kell kommentár, hogy miért. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted July 29, 2005 Share Posted July 29, 2005 A változatosság kedvéért én is az EP 3-ra szavazok.Szerintem nem kell kommentár, hogy miért. Én is azért írtam csak egy sort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maatkara Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Nekem az ep5 és az ep4 nyitása volt a kedvencem, de ahogy oly sokatoknál, nálam is beelőzött az ep3. Így néztem a mozivásznat: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Egyetértek az előttem szólókkal. Amikor a premieren ültem a moziban végigsöpört rajtam valami, valami, ami behatolt a bőröm alá, lefagyasztotta a szívemet, égnek állította a hajamat, és nem engedett, csak akkor, amikor Anakin megszólalt. Onnantól kezdve már lélegezni is tudtam. Köszönöm, Lucas! Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Hát igen. A ROTS nyitójelenete beégeti magát az ember agyába az biztos. Ráadásul mi lesz ha majd kijön a DVD? :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Szomszédugrasztás. Mert hogy kiugrik a szomszéd a lakásából, az biztos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Na igen az EP3 "durr bele" kezdésénél nincs az, mint nekem sok filmnél, hogy csak az első 15 percet kell kibírni, aztán már végignézem. Majdem tátott szájjal néztem először, legalábbis enyhén sokkot kapott az arcom. :43: :shock: Az EP4 nyitójelenet első nézésre: Na ne! :63: "Ilyen nincs és mégis van." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Egyetértek az előttem szólókkal. Amikor a premieren ültem a moziban végigsöpört rajtam valami, valami, ami behatolt a bőröm alá, lefagyasztotta a szívemet, égnek állította a hajamat, és nem engedett, csak akkor, amikor Anakin megszólalt. Onnantól kezdve már lélegezni is tudtam. Köszönöm, Lucas! Donát. Én minden egyes megnézésnél ezt érzem.Hiába tudom mi jön, annyira magával ragad mintha elöszőr látnám.Egyszerüen fenomenális.Lucas nagyon eltalálta ezt a kezdést. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Szomszédugrasztás. Mert hogy kiugrik a szomszéd a lakásából, az biztos Nekem már a szomszéd szobában lakó hugom is ezt fogja tenni. Ráadásul nem is szereti a SW-t Addigra lecserélem Minden eddigi nézésnél végigizgultam, és úgy vártam ezt az eszméletlen nyitást, mintha a sznap és karácsony volna egyben Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Hát igen. A ROTS nyitójelenete beégeti magát az ember agyába az biztos. Ráadásul mi lesz ha majd kijön a DVD? :shock: Alighanem feltaláljuk a projector+ naaagy hangszórók+ ház fehér fala összeállítást... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Alighanem feltaláljuk a projector+ naaagy hangszórók+ ház fehér fala összeállítást... Ha durva leegyszerűsítés eszközlünk, akkor már meg volt így. :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Jó ötlet! Már csak szerezni kéne egy projektort, bazi hangszórókat és kivetíteni a szemközti ház falára. Siker lenne? 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Jó ötlet! Már csak szerezni kéne egy projektort, bazi hangszórókat és kivetíteni a szemközti ház falára. Siker lenne? 8) Hát ömmm... Projektort azt lehet szerezni. Az a két megtermett hangfal ami a hifinken van, és mellesleg összekötve a DVDlejátszóval, már elég lenne egy (két) sávnak a hatból. Volt oszt társamnál van mélynyomó, csak kölcsön kell kérni... a MOMparkból meg elkérjük a xenonlámpás vetítőt, elvégre úgy az igazi, és átállítjuk a fényerőt és nem érdekel hogy ki mit kekeckedik a Lucasfilm állíttólagos emberével aki beállította... :63: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeeLee Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Mivel én az ep2-t láttam először moziban, nekem az volt az első igazán monumentális élmény. De abban egyetértek, hogy az ep3 vágás nélküli űrcsatás nyitójelenete lélegzetelállító volt. Emlékszem, rendesen elszédültem, ahogy követni próbáltam Ani és Obi hajóját a vásznon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted December 13, 2014 Author Share Posted December 13, 2014 Mivel én az ep2-t láttam először moziban, nekem az volt az első igazán monumentális élmény. De abban egyetértek, hogy az ep3 vágás nélküli űrcsatás nyitójelenete lélegzetelállító volt. Emlékszem, rendesen elszédültem, ahogy követni próbáltam Ani és Obi hajóját a vásznon. hmmmm, nálam 9 év távlatából továbbra is az ep4 nyitánya vezet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Egyetértek! Sorrendem: 4, 3, 5, 1, 6, 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts