Jump to content

4x21 - Brothers


Recommended Posts

21. rész - Brothers / Fivérek

 

epguide421.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Lotho Minor, Stobar, Serenno, Coruscant, Tatooine

 

Szereplők:

Darth Maul - Sam Witwer

Savage Opress - Clancy Brown

Talzin anya - Barbara Goodson

Morley - Ben Diskin

Dooku gróf - Corey Burton

Grievous tábornok - Matthew Wood

Asajj Ventress - Nika Futterman

Latts Razzi - Clare Grant

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Yoda - Tom Kane

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Derrown - Matthew Wood

Loubo - Corey Burton

Marwigo - Ashley Eckstein

Sassi - ???

 

Történet

Nagy zavar támad az erőben! Savage Opress egyre erősebbé válik, miközben testvére, Darth Maul után kutat. Egy szemétlerakó bolygón, Lotho Minoron lel rá, szánalmas állapotban. Maul mindössze annyira emlékszik, hogy egy jedi csonkította meg, amiért bosszúra szomjazik.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Az epizód jelentőségét kiemelve, valamint tisztelegve Darth Maul és az intenzitása előtt, az eddigi sárga The Clone Wars felirat pirosra váltott át a Brothers, illetve a Revenge című epizódra.

- Az epizód azzal kezdődik, hogy Dooku beszél Grievousnek arról, hogy milyen fenyegető is Opress. Eredetileg ezt a jelenetet a rész végére szánták a készítők, az első képsorokban pedig Talzin Anyát láthattuk volna amint figyeli Savage utazását a galaxisban testvére felé.

- Eredetileg az ebédlős jelenet azzal kezdődik, hogy a pincérnő droid - Marwigo - felveszi Opress rendelését és azt átadja ember kollégájának, Sassinek. Amikor Sassi megérinti Savage amulettjét, ő hevesen reagál.

- A kész epizódban láthatjuk ahogy Talzin Anya előtt ott van Lotho Minor képe, és azon egy vörös pont, mely azt jelzi hogy milyen messze van Opress a testvérétől. Az alábbi képen pedig a Savage által bejárt utat láthatjuk.

- Az eredeti forgatókönyvben Loubo egy fegyvert tart a Jedikre, mire a rendőrdroid rárivall: "Lou! Megőrültél? Nem foghatsz ilyet egy Jedire!" Az utolsó pillanatban változtatták meg serpenyőre, így csinálva belőle egy vicces jelenetet.

- A művészeti részleg készített logókat és jelzéseket Plop Dribble's-hez, a régi stílusú étkezdéhez.

- Loubon van egy kettős-szív tetoválás, melynek jelentése "Anya"

- Morley szájának a dizájnja azokat a korokat idézi fel, amikor a bábukat még kézzel mozgatták. A csúszómászót eredetileg Maul ölte volna meg, nem pedig Savage.

 

Concept Art galéria

 

br01.jpg

A tűzokádó concept rajza

 

br02.jpg

Marwigo karakter dizájnja

 

br03.jpg

Az űrkikötő rendőrdroidjának karakter dizájnja

 

br04.jpg

A "teknős" névre elkeresztelt űrhajó

 

br05.jpg

Darth Maul bunkere

 

br06.jpg

Lotho Minor kinézete egy produkciós festményen

 

br07.jpg

A PlopDribble nevű kantin

 

br08.jpg

A "teknős" pilótájának dizájnja

 

br09.jpg

A Lotho Minor guberálói I

 

br10.jpg

A Lotho Minor guberálói II

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Részemről egyelőre nagyon csalódott vagyok.

Hisz egyelőre semmi magyarázat.(gondolom így is marad-ahogy megszoktatták már velünk).

 

Csak 22-ből 15 perc pöcsölés a szemétdombon.

És mindenki érzi, hogy baj van. Csak Maul nem, hisz dilis.

Persze Derrown cameo-ja nagyon kellett! Ilyenekre van ilyenkor szükség. :angry:

Két részt szánnak erre a rajongópukkasztó cuccra és egyet már el is lőttek a szinte üresjáratban.

 

Hogy mire lesz elég a maradék 22 perc az évadból? Semmire. Borítékolom. Átívelő sztori lesz, és ha nem az évadnyitányban folytatják, "kinyírom őket."

Szóval ez egyelőre nálam csak 4/10 kérem szépen.

Trilógianyitánynak elment volna, de egy duó felének édes kevés!

Bár változna kicsit a véleményem győzzetek meg! Komolyan!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Hát bizony én is csalódtam, pedig felkészültem mindkét végletre (vagy nagyon szuper, vagy nagyon sz*r). Nem mondom, hogy rossz lett, de ez ugyanolyan semmilyen epizód volt, mint az A Friend in Need, meg a Rako-Wan Kenobi tetralógia háromnegyede. Sam Witwer alakítása az egyetlen dolog, ami mentette az epizód végét. Remélem a befejező rész ütősebb lesz.

Link to comment
Share on other sites

Én is többre számítottam a részről (azt hittem, Maul rendbehozatala még ebben a részben megtörténik), de nem volt egyáltalán rossz. A készítők csak fokozni akarták ezzel a várakozást a záró epizódra, amiben szerintem kapunk magyarázatot (az Obi vs Maul harc során, elvégre Kenobit is érdekli szerintem, hogy élte túl a feleződést).

De ennél a résznél maradva: tetszett, hogy nem csak Savage-ra koncentrált, hanem láthattuk Obi, Anakin, Dooku, sőt még Ventress reakcióját is a "zavarra".

Lotho Minor nagyon jó bolygó volt, a jawa szerű guberálóival, a szemétevő gépekkel és a kígyóval együtt. Maul kellően meg volt őrülve, nem csoda, hogy ilyen állapotban nem kezdte el magyarázni, hogy élte túl a derékbatört zuhanását :D . A póklábak elég durvák voltak, de arra azért kíváncsi lennék, kitől kapta azokat.

Összességében nem egy kiemelkedő rész, de a lotho minori hangulat számomra nagyot dob rajta és most már még izgatottabb vagyok az utolsó résszel kapcsolatban.

Link to comment
Share on other sites

Én is többre számítottam a részről (azt hittem, Maul rendbehozatala még ebben a részben megtörténik), ...

...Maul kellően meg volt őrülve, nem csoda, hogy ilyen állapotban nem kezdte el magyarázni, hogy élte túl a derékbatört zuhanását :D ....

....de a lotho minori hangulat számomra nagyot dob rajta és most már még izgatottabb vagyok az utolsó résszel kapcsolatban.

 

Igen, Maul összerakásáig mindenképp el kellett volna jutni.

Én nem Maultól vártam a magyarázatot, hanem Talzintól, vagy egy egyszerű visszajátszásból, mint Ventress múltjánál volt.

Igen a szemétbolygó jó volt, engem a Raxus Prime-ra emlékeztett a TFU-ból, de méginkább A Katona c. Kurt Russel filmre.

Talán Maul túlélését is ez a film ihlette:

Egy tetemnek hitt test megy a szemétbe majd egy szemétbolygóra kerül, majd kiderül: Mégis él!

 

Pár csorbát még kiköszörülhet az utolsó rész, de valóban többet vártam. Az első 15 perc szinte felesleges volt. Az ott történtek elfértek volna a felvezető szövegben kis túlzással.

Amúgy is rövid volt 20 perc 21 mp az egész, ha ebből levágjuk a 40 mp bevezetőt, akkor 20 perc sem volt. 22 perc körülinek kéne lenni, és jól tudjuk, milyen sok tud lenni két perc.

Kövezzetek meg de én Maulnak adtam volna. A múltjának, vagy az összerakásának, mindegy de valami hiányzott.

Link to comment
Share on other sites

Kövezzetek meg de nekem bejött a rész :D Már elején a piros Clone Wars felirat is jelezte hogy itt bizony elkezdődött valami. Nagyon tetszett ahogy végigmentek a főbb szereplőkön, hogy ők is érzik Mault. Jedi Templomnál nagyon feelinges volt az eső, ahogy folynak le az ablakon, és Yoda ücsörög a félhomályban. Nekem speckó bejött ez a tökölés, számítottam rá hogy nem egyből az lesz hogy megtalálja Mault oszt' mennek Obi ellen, hanem felvezetés szerű lesz. Puskaport az utolsó részre tartogatják :D Amúgy az űrhajó amivel Savage megérkezett Maulhoz, csak szerintem hasonlít egy kutyára?

Link to comment
Share on other sites

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy annyira nem tetszett a Brothers, de talán azért, mert túl sokat vártam tőle. Nem konkrét elemeket, csupán azt, hogy nyűgözzön le legalább annyira, mint a Massacre vagy a Bounty.

 

A piros The Clone Wars logó meglepett és kellőképpen hangulatos volt. Megadta az alaphangulatot ehhez a részhez. Nem volt rossz az, hogy a többi szereplő szemszögéből is bemutatják, ahogy megérzik Darth Maul visszatérését, csak nem értem, hogy miért pont most. Semmi sem változott, Darth Maul azóta is ott élt a Lotho Minoron, ugyanúgy bosszúra szomjazott, még akkor is, ha teljesen megbomlott az elméje és attól eltekintve, hogy Savage Opress őt keresi, a körülmények közel sem változtak, ezért egy kicsit indokolatlannak éreztem, hogy hirtelen mindenki megérzi, hogy Darth Maul vissza fog térni. Az összes közül Anakin Skywalker reakciója volt a legjobb, a már jól megismert zenei aláfestéssel. :)

 

Viszont már az elején nem értettem, hogy mi volt ennek az egésznek a célja, mármint, Savage Opress miért ölte meg azt a nőt? Tudom, hogy egy irányíthatatlan állatról beszélünk, de akkor is. Aztán a következő dolog, amit nem értettem. Ugyebár elméletileg ez a bolygó, ahol voltak, a Stobar bolygó, tehát nem a Coruscant. (Először azt hittem.) Most komolyan kihívják a Jedi Lovagokat egy kocsmai verekedéshez? Pláne egy másik bolygóra? Azért őket eléggé lefoglalja a háború ahhoz, hogy ilyen piti dolgokkal foglalkozzanak. Sajnos Anakin elmélkedésén kívül ehhez a kocsmához kötődnek a legrosszabb benyomásaim az epizóddal kapcsolatban. Odafigyeltem a háttérszereplőkre is és hát megmutatkozott az, ami a The Clone Wars tömegjeleneteinek rákfenéje, hogy kizárólag korábban ismert karaktermodelleket használtak fel. Volt itt minden, három parwai, balnabok, akiknek szerepeltetését már egy kicsit túlzásnak érzem, elvégre egy meglehetősen primitív fajnak mutatják be őket a Nomad Droidsban. Továbbá, voltak a háttérben még újra felhasznált Tiggs Leo-k és Rang Thangok is. Sőt, a szemfülesebbek kiszúrhatták Siloodot és Derrown-t is. Derrown... Hát őt aztán nagyon fontos volt oda betenni, pont őt, aki részt vett a pár epizóddal korábbi fejvadász akcióban, ráadásul úgy, hogy Anakinék még csak tudomást sem vesznek róla. Viszont a WA-7-es felszolgáló droidok megjelenése tetszett, egy pillanatra azt hittem, hogy Dex étkezdéjében járunk a Coruscanton.

 

Aztán Savage Opress végül megérkezett a Lotho Minorra, amely egy az egyben az EU-ban már évek óta megjelent Raxus Prime, de utóbbit ésszerű okok miatt nem használhatták fel, hiszen elég sok esemény történt ott ahhoz, hogy egy olyan szereplő, mint Darth Maul ott bújkáljon. Morley elsőre teljesen felesleges szereplőnek tűnt, de érdekesnek tűnnek ezek az anacondaiak. Valahogy ez az egész Lotho Minor annyira nem jött át, ahogy a Raxus Prime-ot sem szeretem. Azoknak az óriás droidoknak nem sok szerepük volt, ahogy a junkereknek sem, akik sokkal inkább tűntek droidoknak, mint sem élő lényeknek. Viszont az egész afféle Pokol volt, ahol a kígyó szintén lehet szimpatikus értelemben véve. Odalent egy kicsit olyan volt, mint A Gyűrűk Urában a shelob barlangjában. Darth Maul sajnos nem szerepelt sokat, rá vártunk szinte az egész epizódban, aztán alig kaptunk belőle valamit, de Sam Witwer hozta a tőle megszokott minőségi szinkront. És tényleg az egyik legnagyobb baja az epizódnak, hogy semmivel sem jutottunk előrébb, körülbelül azt láthattuk, amit az előzetesekben már ellőttek, hogy Darth Maul él és ennyi, mást nem nyújtott az epizód. Magyarázatokra inkább nem számítok, bár különösebben nem is érzem, hogy szükség van rájuk.

 

Ezek szerint az események java része a Revenge-re hárul, remélem az már jobb lesz az erős közepes szintnél.

 

Szerk.: Számomra az is furcsa volt, hogy az előzetesben szereplő Maul ordibálás benne sem volt a részben.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Kezdjük a jó dolgokkal: a zene, a hangulat, Savage karaktere (igazi felüdülés viszont látni), az a darkosság, ami körül lengi az epizódot. Tetszettek a párhuzamok is, pl. a kígyó, aki az elején olyan volt, mint amikor Yoda akart segíteni Luke-nak az EpV-ben, vagy a lefelé lógó tetem, ami szintén birodalom visszavágos elem - a wampa barlangra emlékeztetett.

 

De sajnos negatívumok is vannak szép számmal. Tetszik vagy sem, az, hogy egy halottnak hitt gonosz szereplő feltámad, és kentaurként visszatér, sajnos egyáltalán nem eredeti ötlet, sokkal inkább - hát mondjuk ki - gagyi. A leggyengébb EU-któl szoktam meg az ehhez hasonló "Palpatine mégis él" szindrómákat, én továbbra sem értem, mi szükség van erre a Star warsba. Aztán, a végén Yodáék egyből összerakják, hogy Darth Maul feltámadt. Miből? Az az egy dühkitörés olyan erős volt, hogy rögtön átívelt a galaxison?

 

Csodálom, hogy Lucas engedte, hogy így hozzányúljanak Maulhoz.

 

Ezzel együtt persze várom a folytatást, ha már így alakult.

Link to comment
Share on other sites

KisKósa: jó írás lett, úgy nagyjából az én gondolataim is ezek.

Azt megjegyezném, hogy Anakin és Ahsoka tök véletlenül kerültek pont abba az étterembe, senki nem hívta őket ;) Ahsoka még meg is jegyezte, hogy nem kéne inkább visszatérniük a flottához, amire Anakin azt válaszolta, -ha jól értettem- hogy unja az ottani kaját. :)

Ja és a pincérnő nem halt meg. Az ep guide szerint Savage azért támadta meg, mert megakarta fogni az amulettet.

 

Nekem második megnézésre sokkal jobban tetszett, mint elsőre, majd később én is írok valami kis szösszenetet :)

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

KisKósa: jó írás lett, úgy nagyjából az én gondolataim is ezek.

Azt megjegyezném, hogy Anakin és Ahsoka tök véletlenül kerültek pont abba az étterembe, senki nem hívta őket ;) Ahsoka még meg is jegyezte, hogy nem kéne inkább visszatérniük a flottához, amire Anakin azt válaszolta, -ha jól értettem- hogy unja az ottani kaját. :)

Ja és a pincérnő nem halt meg. Az ep guide szerint Savage azért támadta meg, mert megakarta fogni az amulettet.

 

Nekem második megnézésre sokkal jobban tetszett, mint elsőre, majd később én is írok valami kis szösszenetet :)

Köszike. :) Tényleg? Efelett lehet, hogy sikerült elsiklanom, felirat nélkül néztem és már annyira vártam Darth Maul visszatérését, hogy kicsit figyelmetlen voltam. >.< Ezt a pincérnős jelenetet igazán mutathatták volna, nem csak a fojtogatást, szerintem belefért volna.

 

Lehet én is próbát teszek vele másodszor, sőt, biztos. :) Nem először fordult már elő, hogy elsőre nem jött át egy epizód és később megszerettem. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: a rész 3/4-e szimpla időhúzásvolt (és még annak is pocsék). A pincérnős jelenet tényleg befért volna- főleg ha azt nézzük hogy még 2 perccel rövidebb is volt mint egy átlagos rész- mert ez így nagyon a levegőben lógott.

A másik ami meg feltűnt hogy Ventress még mindig Bobáékkal spanol, vagy legalábbis azzal a kék csajjal. Azt hittem hogy a vonatos kaland után végleg otthagyta őket.

És mivel szerintem már mindenki unja, nem fogom még egyszer kifejteni miért is tartom a Lucasfilm legnagyobb melléfogásának Maul visszahozását.

Link to comment
Share on other sites

Az, hogy a pincérnő nem hal meg, egy az egyben benne van az epizódban. Mindenki láthatja. Igazából nem tudom miről beszéltek ezzel kapcsolatban, 3:52-től látszik, ahogy feltápászkodik a pincérnő.

 

Látom sokótoknak nem igazán jött be az epizód.. és van is egy tippem, hogy miért. TÚL NAGY elvárások. Elég sok sorozatot láttam már és vajmi kevés volt olyan közöttük, ahol a nagyon várt kérdésekre egyből rányomták a választ is. Ebből okulva erre a részre a legminimálisabb válaszféleséget sem vártam, és be is jött. + nem voltak irtózatos elvárásaim sem a résszel kapcsolatban. A kíváncsiságom sokkal nagyobb volt. Véleményem szerint azt hozta az epizód, amire számítottam és a papírforma szerint is eleget tett. Opress teljes erőből keresi a testvérét, és a rész utolsó perceiben találja meg. Semmi nem derül ki konkrétan, csak hogy igen erősen megzakkant Maul, szemétből összeguberált alkatrészekkel pótolta ki (felettébb egyedi módon) magát** és hogy a Jedik megérezték őt. Ennél több nem is kellett ebbe az epizódba pláne hogy tudjuk, átívelő történeti szálról van szó. Az összes puskaporukat a 22. részben !SEM! fogják éppen ezért ellőni, de a mostaninál mindekképpen nagyobbat fognak durrantani.

 

** valaki közületek említette, hogy az első Maulos teljes trailerben van egy jelent foszlány, ami igen rövid ideig látszik. Ott a zöldes "Talzin-ködben" mintha éppen összeraknának valamit (Mault?!)... ergo véleményem szerint Maul egyedül Talzin segítségével élhette túl mindazt, amin keresztül ment (felezés és zuhanás). Ezt a titokzatos medál is alátámasztja, amit Opress kapott Talzintól.

 

Pozitívumok: HANGULAT, atmoszféra, szinkronhangok (főleg Maul) és a képi világ is kellően bizarr volt... illett a részhez.

 

Negatívumok: Az egész történeti szál éjnővérestől, Talzinostól, mágiástól, medálostól, Maul feltámasztásostól, stb… rettenetesen EU szagú. Még a TCW-ben eddig megszokottól is erősebben. (Nekem főleg a mágiázás nem jön be ebben a szálban, ahogy 4x19-nél már említettem is) de azt kell mondanom, hogy összességében a kivitelezés eddig parádés.

 

Még egy apró megjegyzés: a epizód címe ugyebár Brothers - Fivérek... és nem Questions and answers :D:P vagyis az epizódban látottak a címenk is eleget tettek! :)

Edited by Darth Riddick
Link to comment
Share on other sites

TÚL NAGY elvárások.

Szerintem nem számít "TÚL NAGY" elvárásnak az, ha azt várom el, hogy az epizód első 15 percében is történjen valami. Mert mi történ abban az időben: megtudtuk hogy Dooku be van sz*rva Savage-tól, Talzin készül valamire (mondjuk talán erre rá lehet húzni hogy fontos), Ventress még mindig Razzi kisasszonnyal lóg, Anakin unja a csillagrombolón felszolgált kaját, és hogy a nyomok a Lotho Minorra vezetnek.

Azért ez édeskevés főleg, hogy az utána következő 5 perc sem volt valami eseménydús.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Tartom a véleményem. És szerintem szépen, érthetően le is írtam, amit fontosnak éreztem. Ennek ellenére mindenki azt gondol, amit akar. Nekem ez a megltásom :D Az általad említett 15 perc is tetszett. Lassú volt? Igen. Azt láttuk túlnyomórészt, ahogy Opress a fivére után kutat? Igen. Néhány snitt erejéig egyéb karakterek aktuális helyzetét is láthattuk? Igen. Unalmas volt? Egyáltalán nem! szvsz

Edited by Darth Riddick
Link to comment
Share on other sites

Meglátásom szerint nem is kell. Én jól szórakoztam az epizódon. Nekem ennyi elég is volt. Leírtam amit gondolok az egészről és ennyi. Én aztán nem akarom egyikőtöket sem meggyőzni, véleményem szerint a hangnemem a rábeszélő, véleményráeröltető sítílust igen erőteljesen mellőzte... mert egyáltalán nem célom senkinek sem átformálni a saját véleményét.

Edited by Darth Riddick
Link to comment
Share on other sites

Kezdjük a jó dolgokkal: a zene, a hangulat, Savage karaktere (igazi felüdülés viszont látni), az a darkosság, ami körül lengi az epizódot. Tetszettek a párhuzamok is, pl. a kígyó, aki az elején olyan volt, mint amikor Yoda akart segíteni Luke-nak az EpV-ben, vagy a lefelé lógó tetem, ami szintén birodalom visszavágos elem - a wampa barlangra emlékeztetett.

 

De sajnos negatívumok is vannak szép számmal. Tetszik vagy sem, az, hogy egy halottnak hitt gonosz szereplő feltámad, és kentaurként visszatér, sajnos egyáltalán nem eredeti ötlet, sokkal inkább - hát mondjuk ki - gagyi. A leggyengébb EU-któl szoktam meg az ehhez hasonló "Palpatine mégis él" szindrómákat, én továbbra sem értem, mi szükség van erre a Star warsba. Aztán, a végén Yodáék egyből összerakják, hogy Darth Maul feltámadt. Miből? Az az egy dühkitörés olyan erős volt, hogy rögtön átívelt a galaxison?

 

Csodálom, hogy Lucas engedte, hogy így hozzányúljanak Maulhoz.

 

Ezzel együtt persze várom a folytatást, ha már így alakult.

Tudtommal Lucas ötlete volt a hozzuk vissza Mault dolog.

Link to comment
Share on other sites

Darth Riddick, kezdjük ott, hogy eleve nem értem a "skót" megnevezést, ugyanis tudtommal a skót viccekben a skótok sóherek és irigyek, ez pedig minden, csak nem ránk jellemző tulajdonság és egyáltalán nem illik ebbe az élethelyzetbe. :)

 

Másrészt pedig, egyetlen dolgot vártam el az epizódtól és az az, hogy szórakoztasson, ez valamiért annyira nem érvényesült, mint az előző két rész esetén, de ez valószínűleg csak az én egyéni problémám. Másodszorra már biztosan jobban fog tetszeni.

 

Feltápászkodott a pincérnő? Hogy voltam képes efölött is elsiklani? Egyre inkább érik ez a bizonyos újranézés. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Totális mélypont. Eddig lehetett reménykedni, hogy Maul szellem, vagy klón, vagy bármi trükk kapcsán tér vissza. Azonban ez, hogy él ez az előzmény trilógia szembeköpése. Az pedig, hogy valaki valamiért valamikor rácsavarozta a felsőtestét egy póklábú robot alvázra, hogy 10-15 év után előrángassák egy szemétdomb aljáról, ez a gagyinak a legalja. Ez az össze rossz megoldás legbénábbika, akármilyen magyarázat, meg folytatás is jön ezek után.

Mindig én voltam a negatív hang itt a sorozattal szemben, ennek ellenére szerettem. Viszont most a negyedik évad folyamán valahogy egyre inkább előjött, hogy már csak megszokásból nézem. Ezzel a történetszállal pedig eljutottak oda, hogy teljesen lehúzta nálam magát a sorozat. A befejező részt még megnézem, de a következőre évadra már nem biztos, hogy ezek után visszatérek.

Sosem értettem a Lucas hülyeségei elleni fröcsögőket, de Maul ilyetén módon történő visszahozására egyszerűen tényleg nincs mentség.

  • Nem értek egyet 1
  • Vicces 1
Link to comment
Share on other sites

Darth Riddick, kezdjük ott, hogy eleve nem értem a "skót" megnevezést, ugyanis tudtommal a skót viccekben a skótok sóherek és irigyek, ez pedig minden, csak nem ránk jellemző tulajdonság és egyáltalán nem illik ebbe az élethelyzetbe. :)

 

Másrészt pedig, egyetlen dolgot vártam el az epizódtól és az az, hogy szórakoztasson, ez valamiért annyira nem érvényesült, mint az előző két rész esetén, de ez valószínűleg csak az én egyéni problémám. Másodszorra már biztosan jobban fog tetszeni.

 

Feltápászkodott a pincérnő? Hogy voltam képes efölött is elsiklani? Egyre inkább érik ez a bizonyos újranézés. :)

A pincérnő valóban feltápászkodott. Riddick pedig "sokótok"-at akart írni, csak kimaradt egy o.

Link to comment
Share on other sites

Szeretem a TCW-t, talán a legfőbb oka volt, hogy ide regisztráltam, de ez valami borzalmas volt.

Annyi minden volt benne ami nem tetszett, hogy az hihetetlen. A sorozatban most volt a legszembetűnőbb az, hogy egy-egy karaktert milyen nevetséges környezetben szerepeltetnek néha. Derrown szereplése persze lényegtelen, de olyan pitiáner húzás volt őt berakni ide. Az előző részbe simán belefért volna, de itt olyan környezetidegen volt számomra, hogy hihetetlen. Rang Thang faja és a balnabiak feltűnésének sem örültem, nehogy már egy ilyen primitív nép űrutazásra legyen képes, ami még a hologramot sem ismeri. Annyi fantasztikus faj van a filmekben (sullustiak, anx, ongree, sarrish, veknoid, utai) amiket le lehetne animálni és hátérszereplőként gazdagítani a sorozatot. Csak ez egy kis pénzbe kerülne, lehet. Morley-ról és az anacondákról nem is írok semmit. :pfff:

Darth Maulról nem szeretnék nyilatkozni, a badarságokat nem tudom megemészteni, hiába imádom a Star Warst/TCW-t. Csak annyit említenék meg, hogy egy karakter lehet attól is kiváló, ha sokat szerepel, de akkor is zseniális lehet, ha szereplése rövid, de annál emlékezetesebb. Maul az utóbbi volt, elképesztően nevetséges volt szemétből készült lábakon látni. Kicsit ilyen olcsó ukrán Skorpiókirály utánzat szagát keltette. :pfff:

 

Nem szoktam fikázni a részeket, hatalmas rajongónak vallom magam, de ezeket nem hagyhattam figyelmen kívül.

 

A pozitívumok közt ott van Ahsoka és Anakin szereplése, továbbá, hogy láthattuk milyen reakciót váltott ki a főbb szereplőkből Maul visszatérése. Opress is király karakter lenne magában is. Lotho Minor, a junkerek, a pirosra festett logó és a zene azonban hozta a színvonalat. :)

Link to comment
Share on other sites

Embo, kiemelnék valamit a hozzászólásodból, amivel maximálisan egyetértek veled.

 

Opress is király karakter lenne magában is.

 

Abszolút osztom. Érdekességnek még elmegy ez a Maul dolog (az én gyomrom sokkal inkább beveszi, mint a mágiázást) de kicsit feleslegesnek érzem én is Maul behozatalát Opress mellé. Opress egymaga is elvinne a hátán egy több részből álló történeti szálat.

 

De ha már így alakult, én kíváncsian várom mit hoz a következő rész és az 5. évad ide vonatkozó részei.

Link to comment
Share on other sites

Javarészt pótoltam eddigi TCW lamaradásomat. A sorozathoz mérten szerintem nincs gond ezzel a résszel, és ha az egész TCW-t egyben nézzük, úgy általánosságban Maul visszatérésével sem. Simán elfér amellett, hogy léteznek a Jediknél és Sitheknél is hatalmasabb "varázslók" (nem tudom minek nevezzem az éjnővéreket), akik woodooznak, feltámasztanak, dehoppanálnak:), hogy az emberek képesek 3 mp alatt testet, arcot váltani, hogy padawanok szuperhősként harcolnak, stb. Nem a filmeket köpik szembe, hanem a SW lelkületét, szellemiségét - számomra. Viszont én nagyon gonosz, vaskalapos vagyok, nem szeretem az EU-t sem.:)

Igazából nem tudom miként kezelni ezt a sorozatot, mesének túl erős és brutális, filmnek gyenge, EU-nak túl hivatalos, hagyományos SW-nak viszont nagyon EU.

OFF

Teljesen természetes, hogy Lucas lassan átörökíti az egész univerzum továbbépítését másoknak, és az is benne van a pakliban, ha ezt valaki máshogy képzeli el, mint az eddigiek voltak. Ez vagy tetszik, vagy nem. És mielőtt bárki nekem támad, nem a sorozatot fikázom, hanem az SW jövőjétől félek kicsit. És lesz itt még harmadik trilógia, ebben most lettem 100%-ig biztos.

Link to comment
Share on other sites

Embo, kiemelnék valamit a hozzászólásodból, amivel maximálisan egyetértek veled.

 

 

 

Abszolút osztom. Érdekességnek még elmegy ez a Maul dolog (az én gyomrom sokkal inkább beveszi, mint a mágiázást) de kicsit feleslegesnek érzem én is Maul behozatalát Opress mellé. Opress egymaga is elvinne a hátán egy több részből álló történeti szálat.

 

De ha már így alakult, én kíváncsian várom mit hoz a következő rész és az 5. évad ide vonatkozó részei.

 

Örülök, hogy egyetértünk ebben. És bármilyen hihetetlen, én is várom a folytatást, remélem számomra is élvezetessé teszik a történetet. :)

Link to comment
Share on other sites

Amikor berobbant a vörös TCW logó már végem volt. Ez a sorozat történetének legsötétebb epizódja! Abszolút nem kisgyerekeknek való. Hihetetlenül darkos és ötletes volt végig. Sajnos volt ami nem tetszett, de azt majd a végén.

 

Opress nyomozásának a legvégénél kapcsolódunk be, amikor már nagyon közel jár ahhoz a nyomhoz amit oly' régóta keres. Pikantériája a dolognak, hogy ezt a nyomot Coruscanton fedezi fel. Tetszett ahogy adagolták a dolgokat, Dooku és Anakin megérzése remekül volt beleillesztve a történetbe, akár csak Yoda és Obi-Wan beszélgetése ami tankönyvszerűen a végére maradt. De addig is.... LOTHO MINOR! Igen így nagybetűvel, mert ez a bolygó maga a hangulat! Mekkora ötlet már, hogy a galaxisnak van egy ilyen szemétlerakó helye? :D Oltári volt a szemétégetőkkel, meg az ottani fura lényekkel. :clap: A kígyóért külön pont jár, eszméletlen volt a szerepe. Kicsit hasonlónak éreztem ahhoz a börtönlakó lényhez, akit az Altair of Mortis -ban láthattunk. Kiderült, hogy ő Maul házi kaja felelőse ami igen csak meglepett. :D

Ami a karaktereket illeti, Opress most csak sodródott az eseményekkel, egész végig tűkön ültem mi is lesz a sztori. A többiek is csak a hangulatot építették, amiben egyébként hatalmasat alkotott ez az epizód. Amikor vége lett kiszaladt egy "b*zmeg ne már" suttogás a számon. :D

 

És ami nem tetszett, vagy inkább mondjuk azt irtózatosan fura volt, az Maul kinézete. Nagyon a határokat feszegetik, főleg így, hogy fingunk sincs miként került ebbe a helyzetbe. Ezen áll vagy bukik minden. Ha ezt nem magyarázzák meg, akkor az egész mehet a kukába. Érezhetően most nem akartak a hátterével foglalkozni, megelégedtek azzal, hogy bemutatták milyen groteszk életet él (engem a Skorpió királyra emlékeztetett :D ). Egyébként le a kalappal Wittwer előtt, mert zseniálisan hozta az őrült Mault.

 

Még talán sose vártam ennyire folytatást, és ezúttal nem csak a történet miatt, hanem hogy a lelkem megnyugodjon. :) Bár az már most látszik, hogy ez a sztori nem két részes hanem nagyon sok. Itt csak a kezdeteknek lehetünk tanúi, a lényeg majd az ötödik évadban vár ránk. Jövőhéten egy sose látott cliffhangerre lehet készülni. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information